Geluk is een groot woord. Iedereen wil het zijn.
Het lijkt het grootste levensdoel te zijn.
Maar hoe word je weer gelukkig?
En wat is gelukkig zijn?

We voelen ons vaak ongelukkig en ontevreden. Kijken alleen naar de dingen die we niet hebben en die we niet kunnen. Wanneer heb jij je voor het laatst gelukkig gevoeld? Het leven van tegenwoordig is vaak gehaast en gestrest. We doen dingen, omdat we hebben geleerd dat dat nou eenmaal zo hoort. Maar draagt dat bij aan ons geluk? Worden we blij van alle stress die we om ons heen hebben?

Lees ook Omgaan met stress: Wat moet je doen als je stress hebt? – 7 tips

 

Wat is geluk?

Heb je wel eens gekeken naar een spelend klein kind? Het is zo onbevangen. Totaal ontspannen. Met zichzelf bezig. Heerlijk om te zien. Dat is nu gelukkig zijn. Er zijn geen grote problemen die de baas zijn over jouw gedachten. Geen gepieker. Geen angst voor de toekomst. Geen stress over het verleden. Het is net als het kleine spelende kind. Zorgeloos en ontspannen zijn. Leven in het nu. Genieten van de dingen om je heen. Vol energie het leven tegemoet gaan.

 

Op zoek naar geluk – Geluk maak jezelf

Veel mensen zijn op zoek naar geluk in hun leven. Zoeken het in dingen buiten zichzelf. Wat ze niet weten is dat je geluk zelf maakt. Het is niet iets wat van buitenaf komt. Je vindt geluk in jezelf. Als jij niet gelukkig bent kan je er alleen zelf iets aan doen. Je kan alles en iedereen de schuld geven dat je geen levensvreugde hebt, maar daar schiet je niks mee op. Als jouw geluk van anderen af zou moeten hangen dan ga zit jij nooit lekker in je vel. Dus als jij denk “Ik ben ongelukkig” ga dan bij jezelf op onderzoek waar dat gevoel vandaan komt. Wat veroorzaakt bij jou dit gevoel? Waar word je wel gelukkig van? Wat doe je het allerliefst? Zorg dat je jezelf wel weer goed gaat voelen. Steeds een klein stapje vooruit. Zorg dat je iedere dag iets doet waar je echt blij en gelukkig van wordt. Ook al is het maar iets heel kleins. Iedere dag even rustig alleen zitten een kop koffie of thee drinken. Even lezen. Een wandelingetje in de natuur maken. Hardlopen. Wat het ook is, plan dagelijks een moment voor jezelf om te doen wat JIJ graag wilt en waar je energie van krijgt. Lees ook: Leef je droom – Ontdek de 3 sleutels om jouw dromen te verwezenlijken gelukkige blije vrouw

Gelukkig worden gebeurd van binnenuit

Hoe vaak denk jij als er dit of dat gebeurd, dan ben ik gelukkig? Bijvoorbeeld als je een nieuwe woning hebt. Als je een paar kilo kwijt bent. Als ik meer geld verdien. Onderzoek wijst iedere keer weer uit dat deze uitspraken niet kloppen. Zulke dingen hebben geen invloed op je geluksgevoel. Hoe graag je dat misschien ook wilt. Hoe hard je ook hoopt in zulke dingen je geluk te kunnen vinden. Als je van binnen niet verandert dan zal een verandering van je omgeving totaal geen invloed hebben op je geluksgevoel. Je zult je niet gelukkiger voelen in je nieuwe woning. Niet gelukkiger zijn als je af gevallen bent. Je zult je niet gelukkiger voelen als je meer geld hebt als je van binnen niet verandert. Misschien dat je je even wat gelukkiger zult gaan voelen, maar dit is niet voor lang. Je valt weer terug naar je oude niveau van geluksgevoel als je gewend bent aan je nieuwe omgeving.

Hoe word je gelukkig? Leer gewoon gelukkig zijn

Ook jij kunt het leren! Door een aantal dingen te veranderen in je leven. Weer vreugde toe te laten. De eerste stap is leven in het nu. Je kunt er namelijk alleen voor zorgen dat je nu gelukkig bent. Je weet niet wat de toekomst je gaat brengen. Het verleden kun je niet veranderen. Leef in het nu. Los problemen die je nu hebt op. Sta niet teveel stil bij de toekomst. Stop met angst hebben voor het onbekende. Dat gaat je helpen om gelukkig te zijn. Problemen die je hebt en niet op lost zullen altijd weer boven komen. Tijd dus om ze op te lossen. Weg stoppen heeft geen zin. Want zit je net lekker ergens te relaxen komt ineens je probleem in je gedachten weer om de hoek kijken. Problemen zijn de grootste oorzaak van waarom mensen zich ongelukkig voelen. Daarnaast laten veel mensen hun geluk afhangen van de toekomst. Een toekomst waarin je helemaal niet weet wat er gaat gebeuren. Als jij je geluk daarvan laat afhangen doe je jezelf enorm te kort. Op je toekomst heb je niet de invloed die je graag zou willen.         

Stop met alles hebben en toch niet gelukkig zijn

Leef in het nu. Wees gelukkig met wat je nu hebt. Zorg ervoor dat je nu goed in je vel zit. Zie je geluk los van de toekomst en los van je verleden.  Zorg dat jij van binnenuit gelukkig wordt. Want het leven wat je nu al hebt is veel te mooi om zomaar voorbij te laten gaan. Er geen aandacht aan te besteden. Ga het zien. Ga ervan genieten! Werk aan de doelen die je hebt voor de toekomst. Maar laat je geluk voor nu daar niet van af hangen. Zorg ervoor dat jouw leven het waard is om te leven. Dat je nu doet wat je wilt. Zodat je later met een goed gevoel terug kunt kijken op een gelukkig leven. moeder kind gelukkig

Waar word je gelukkig van? De kunst van het geluk

Geluk zit in de kleine dingen. Van de dingen die wel goed gaan, ondanks dat je leven in jouw ogen nog niet perfect is. Streef niet naar perfectie, want dat maakt je ongelukkig. Je moet leren loslaten. Los laten waar je geen invloed op hebt. Lees ook: Streef jij naar perfectie? Niet doen! Het maakt je ongelukkig Maak een lekkere wandeling. Geniet van een regenbui die onverwachts valt. Maak tijd om te kijken naar die mooie zonsopgang. Maak tijd voor de mensen om je heen. Gun je zelf een lekkere kop koffie of thee. Ruik de herfstgeur in het bos. Wees dankbaar voor de dingen die je wél hebt. Besteed er aandacht aan en waardeer het zonder het direct voor lief aan te nemen. Sta er extra bij stil. Dit zijn de dingen die je gelukkig zullen maken. Lach zo vaak als je kan. Speel met je partner, huisdier of je kinderen. Verwonder je over de dingen om je heen. Doe alsof jij dat kleine spelende kind bent. Sta iedere ochtend eerder op en doe iets wat je blij maakt. Neem er even de tijd voor. Mediteer een paar minuten of doe aan Yoga in de ochtend. Begin je dag relaxt en ontspannen. Dit gevoel zul je de hele dag mee nemen

Wat wil ik met mijn leven? Gelukkig zijn moet je durven!

Een gelukkig leven hebben is iets wat je moet durven. Je moet het durven zien, stappen durven zetten en je angst aan de kant kunnen zetten. Wees niet bang om gelukkig te zijn. Ook al lijkt je situatie nog zo vreselijk wees er dankbaar voor. Het brengt jou precies wat je nodig hebt, ook al zie je dat misschien nu nog niet. Want de situatie waar je nu in zit laat je stappen zetten. Die zorgt ervoor dat jij de noodzaak voelt om dingen anders te gaan doen. Dat jij naar je angsten durft te kijken. Jij weer gaat kiezen voor je eigen geluk. Sluit de dag af door te denken aan de dingen van die dag waar je dankbaar voor bent. Spreek er je waardering voor uit. Want wie iedere dag dankbaar is voor de kleine dingen die zal zich goed voelen. Durf iedere dag weer een stapje te zetten. Lees ook: Dankbaar zijn. Het verandert je leven!

Zo kun je eenvoudig gelukkig worden – 10 Tips voor een gelukkig leven

Jij wilt graag jezelf gelukkig maken. Weer blij zijn. Daarom geef ik je hier een aantal tips om gelukkig te worden.

1. Zorg voor voldoende slaap

Wanneer je vermoeid bent zal je niet goed in je vel zitten. Je voelt je moe. Bent prikkelbaar en chagrijnig. Allemaal zaken waardoor jij jezelf niet gelukkig zult voelen. Zorg dat je voldoende slaapt. Zodat je uitgerust bent. Dit is een voorwaarde om jezelf goed te kunnen voelen. Vrolijk en blij te kunnen zijn. Jezelf gelukkig te voelen.

2. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Door te bewegen voel je je goed. Van stil zitten gaat je hersenactiviteit achteruit en ga je jezelf minder actief voelen. Zorg voor voldoende beweging iedere dag. Als je beweegt worden er in je lichaam verschillende chemische stoffen aan gemaakt die ervoor zorgen dat je je lekkerder gaat voelen. Je gaat je fitter en gelukkiger voelen. Zorg er dus voor dat je zeker aan de norm voldoet van iedere dag 30 minuten matig intensief bewegen. vrouwen sporten

3. Omring jezelf met positieve mensen

Je kent het wel. Van die negatieve mensen in je omgeving die je alleen maar energie kosten. Die altijd wel iets te zeuren of te klagen hebben. Nooit is het goed. Deze mensen kosten je heel veel energie en gaan je echt niet gelukkiger maken. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met positieve mensen. Mensen die zichzelf goed voelen. Die ondanks tegenslagen iets maken van hun leven. Zij kunnen je inspireren. Zorgen dat je zelf ook positiever in het leven gaat staan. Waardoor jij gelukkiger zult worden Lees ook: Positief denken – 7 tips om dat voor elkaar te krijgen!

4. Leer los laten wat anderen van je vinden

Heel moeilijk, maar ook heel belangrijk! Het is niet belangrijk wat anderen van je vinden. In andermans ogen doe je de dingen toch vaak niet goed. Ga voor de dingen die jij graag wilt doen. Waardoor jij gelukkig wordt. En laat anderen daarvan denken wat ze willen!

5. Geniet van de kleine dingen

Het zonnetje wat ’s ochtends vroeg al heerlijk schijnt. De geur van een kop vers gezette koffie. Pas gemaaid gras. De vogeltjes die heerlijk aan het fluiten zijn. Het zijn deze kleine dingen die je dagelijks geluksmomenten kunnen bezorgen.

6. Lees en kijk geen nieuws

In het nieuws draait het om dingen die niet goed gaan. Nooit zal het nieuws eens positief zijn. Ik kijk of lees zelf helemaal geen nieuws meer. Ik word er niet gelukkig van en kan niks doen aan de dingen die op het nieuws zijn. Het echt belangrijke nieuws hoor ik wel van de mensen om mij heen of zie ik op mijn Facebook tijdlijn voorbijkomen. Als je dat doet kun je altijd nog beslissen of je iets wat je gehoord hebt opzoekt of niet.

7. Doe iets voor een ander

Help eens iemand anders. Gewoon vrijblijvend zonder er iets voor terug te verwachten. Daardoor kun je een heel voldaan gevoel krijgen

8. Zorg goed voor jezelf

Hoe kun je jezelf nou gelukkig gaan voelen als je niet goed voor jezelf zorgt? Zorg dat je goed en gezond eet. Iedere dag weer minimaal 80% van wat je eet gezond en 20% van wat je eet mag minder gezond zijn. Als je je daaraan houdt zal je je beter voelen. Voldoende groente en fruit, zodat je je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft, om zich goed te voelen. Lees ook: Hé mama, zorg jij goed voor jezelf?

9. Lach zo veel als je kunt

Neem het leven niet te serieus. Lach om de fouten die je maakt. Gun het jezelf ook om fouten te maken. Lach om rare situaties. Glimlach naar onbekenden en groet ze. Het is verbazingwekkend hoeveel blijheid en geluk dit jezelf en de mensen om je heen op levert.

10. Knuffel vaker

Knuffelen maakt gelukkig. Het zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomen in je lichaam waar je je goed van gaat voelen. Zorg er dus voor dat je meer knuffelt met de mensen om je heen. Zorg voor meer seks. Ook dit zorgt voor meer endorfine in je lichaam. Gebruik deze gelukkig worden tips. Voel je goed daardoor.

De maakbaarheid van geluk – Kan je veel geluk in je leven hebben?

Je kunt toch niet altijd gelukkig zijn? Voel je je nooit eens rot? Gaat er nooit wat mis? Dat zijn wellicht vragen die in je hoofd opkomen. Waarvan je denkt: hoe zit dat dan? Moet ik dan altijd alleen maar positief denken? Dat is toch heel nep! Ik kan dat niet. Dat stemmetje in jouw hoofd zegt tegen je dat dat te mooi is om waar te zijn. Je begint te twijfelen. Voor jou is het heel makkelijk om gelukkig te zijn. Maar mij gaat dat nooit lukken. Ik zit namelijk in een situatie waarbij het niet mogelijk is om goed te voelen. Ook heb ik lichamelijk allerlei klachten waardoor ik niet kan doen wat ik leuk vind en ik ongelukkig ben. Dus zie je wel voor mij is gelukkig voelen niet weg gelegd. Voor jou is dat gewoon veel makkelijker.

Lessen in geluk – Begin met aan jezelf werken

Misschien is het voor mij wel makkelijker als voor jou. Ik weet het niet. Ik weet niet wat er allemaal speelt in jouw leven. Bij ons is het ook niet altijd perfect. Michiel is al 3 jaar lang ziek en geen dokter die weet wat het is.  Daarnaast hebben we hoge schulden gehad en in de schuldsanering gezeten. Dus ook mijn leven was en is niet perfect. Ook ik heb hobbels moeten nemen. Er is een heel belangrijke eerste stap naar een gelukkig leven. Een hele moeilijke eerste stap. Maar zonder deze stap gaat het je nooit lukken. Als je namelijk iedere dag blijft vechten tegen het leven wat je nu hebt, dan kom je geen stap verder. What you persist, resist. Waar je je tegen verzet, houdt aan. Dus als jij niet gaat accepteren wat er nu is en ertegen blijft vechten, dan kom je gewoon niet vooruit. Dan ga je niet het geluk ervaren die je diep van binnen zo graag wil hebben. Nooit tevreden zijn met wat je hebt. Je zult dus op een punt moeten komen waar je echt de noodzaak voelt om je leven te veranderen. Dat je echt voelt dat je zo niet langer verder wil. En het eerste wat je dan gaat doen is accepteren wat er is. Je over geven aan de situatie waar je in zit. Zeg tegen jezelf: Als ik mijn hele leven met ……(vul zelf in) moet blijven leven, dan kan ik dat. Verzet je er niet meer tegen. Accepteer dat het is zoals het is. En vanaf dat punt kun je verder op weg gaan. Lees ook: Wet van Aantrekkingskracht. Wat is de invloed van jouw gevoelens en emoties op wat je aantrekt in jouw leven? think happy

Geluk is een keuze – Het geheim van gelukkig zijn

Gelukkig zijn is een keuze. Een keuze die jij voor jezelf moet maken en waar je zelf de verantwoordelijkheid voor moet nemen. Niemand anders gaat jouw leven veranderen. Helemaal niemand gaat ervoor zorgen dat het makkelijker wordt. Je zult niet gered gaan worden door iets of iemand. Het is helemaal jouw eigen verantwoordelijkheid. Je kunt ervoor kiezen om slachtoffer te blijven van jouw leven. Door niet te accepteren wat er nu is. Anderen de schuld te geven. Te blijven vechten tegen het leven. En vooral niet te kijken naar wat je zelf kunt doen en wat jou gelukkig maak. Als jij je hier goed bij voelt is dat helemaal prima. Niemand die je dat kwalijk neemt. Er zal heus niemand boos op je worden. Iedereen gaat verder met zijn leven. Als je je er niet goed bij voelt wordt het tijd om in actie te komen. Je kunt beter nu in actie komen, dan later spijt hebben. Het zal moeilijk zijn. Het gaat echt niet makkelijk worden. En je kunt niemand anders de schuld geven van dingen die niet goed gaan. Maar het is ook zo fijn om zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Zo fijn om zelf dingen te kunnen veranderen. Om zelf de keuzes te maken die jij wil. Dus sta op en neem de verantwoordelijkheid. Doe wat je moet doen. Verstop je er niet langer voor. Ook al doet het pijn. Ook al voelt het oncomfortabel. Lees ook: Met de juiste focus keuzes maken

Gelukkigheid – Simpelweg gelukkig zijn­­

Wanneer ben je gelukkig? En kun je wel altijd gelukkig zijn? Je zult je niet altijd iedere seconde van je leven goed voelen. Oftewel je zult niet altijd gelukkig zijn. Maar als jij inziet dat je je niet altijd gelukkig hoeft te voelen, om toch gelukkig te zijn dan vind ik dat je kunt stellen dat je gelukkig bent. Want als jij het vaak gelukkig bent, blij bent met de dingen die je doet en de keuzes die je maakt, dan heb je toch een heel fijn leven.

Gelukkig zijn en gelukkig blijven

Ik hoop dat je nu voor jezelf een antwoord kunt geven op de vraag “Wat maakt mij gelukkig?”. Dat je nu weet wat je kunt doen om gelukkig te zijn en ook om gelukkig te blijven. Maar misschien is alleen het lezen van deze blog niet genoeg voor je. Heb je meer hulp nodig om weer gelukkig te worden. Er is een super fijne e-cursus gelukkig zijn en gelukkig blijven. Hierin leert Frank de Moei, lifestyle coach en positieve psycholoog, je met zijn hulp om echt blijvend zelfvertrouwen op te bouwen. Met praktische en effectieve inzichten helpt hij je stap voor stap door het proces van gelukkig worden heen. De cursus duurt 9 weken en je krijgt twee keer per week een les per e-mail die je alle nodige informatie en inzichten geeft. Je ontvangt praktische vragen en oefeningen die jou direct gaan helpen om blij, positief, dankbaar en tevreden te worden. Het leert je direct te genieten van je leven. Ik kan je deze e-cursus van harte aanbevelen. Klik hier om meer te lezen over deze cursus.   Waar wordt jij gelukkig van? En wat is jouw beste tip voor meer geluk in je leven?

Doe de dingen die jou gelukkig maken! Kies voor wat jij belangrijk vindt.
Laat je inspireren door deze vrouwen