Tegenwoordig lijkt negativiteit dé manier van denken van veel mensen.
Wordt ons door iedereen angst aan gejaagd voor alles wat slecht is en mis kan gaan.
Zeker als mama kan je dat heel onzeker maken.
Positieve mensen zijn gelukkiger, gezelliger, succesvoller en leven langer.
Dus tijd om te leren hoe je positief kunt gaan denken!

Bestaat goed en slecht?

Goed en slecht zijn waarden die je zelf aan dingen geeft. In de basis bestaat goed en slecht niet. Dingen of gebeurtenissen zijn niet goed of slecht. Ze zijn alleen. Wat jij ervan vindt, dat bepaal je zelf.

Ieder mens heeft zijn eigen normen en waarden bepaald. Bepaalt zelf wat hij goed of slecht vindt. Het is je eigen overtuiging.

Wetende dat het je eigen overtuiging is en je zelf bepaalt of je iets goed of slecht vindt geeft aan dat je dat beeld ook kunt veranderen. Jij kunt veranderen hoe je tegen dingen aan kijkt. Of je vindt dat iets goed of slecht is. Je iets positief of negatief bekijkt.

Wil je positief in het leven staan dan is het echt belangrijk dat je weet en beseft dat goed en kwaad niet bestaat. Dat het is wat jij vindt. Iemand anders kijkt er misschien wel heel anders tegen aan.

Je gedachten bepalen

Negatief denken is heel verleidelijk om te doen. Het is makkelijk. Veel mensen om je heen doen het ook. Zo kun je lekker tegen elkaar zeuren over hoe slecht alles is en wat er allemaal misgaat. Het lucht op om dat kwijt te zijn en van anderen te horen dat zij er net zo slecht over denken.

Maar waar komt die negativiteit vandaan? Negatieve mensen leven vanuit angst. De angst dat er iets misgaat. Dat ze niet goed genoeg zijn. De angst dat ze niet op tijd zijn. Dat de toekomst niet goed genoeg is.

mama bellen blazen met zoon

Leven vanuit angst brengt stress

Stress ontstaat vanuit angst. Angst zorgt voor negativiteit. Als je positief in het leven wilt staan heb je juist geen stress en angst nodig. Je onderneemt geen actie meer, omdat je denkt dat het toch geen zin heeft.

Wil je weten hoe je kunt omgaan met stress? Je leest het hier.

Hoe kun je positief denken?

Het is niet makkelijk om positief te denken. Doordat het overgrote deel van de mensen leeft vanuit angst en negativiteit zullen ze je niet snappen en zal je anders zijn dan de mensen om je heen. Dit zal niet altijd fijn voelen.

Maar positief denken brengt zoveel voordelen met zich mee dat het meer dan de moeite waard is om te doen. Je zult je blijer en gelukkiger voelen. Meer succes hebben. Het levert je vertrouwen op in de toekomst, ook als je in een moeilijkere situatie belandt. Je kunt jezelf daardoorheen helpen door positief te blijven denken.

Positief denken laat je leven vanuit liefde. Het maakt je creatief. Inspireert je. Laat je delen met anderen. Alles wordt zo veel fijner als je positief in het leven staat! En positiviteit verspreidt zich.

Wil jij meer positieve gedachten in jouw leven? Lees dan ook even deze blog!

Tips om positief te leren denken

 

– Glimlach

Je lacht als je iets leuk vindt. Maar als je zomaar een glimlach op je lippen tovert geeft dat een seintje naar je hersenen waardoor je stemming verandert. Tevens is het aanstekelijk voor andere mensen. Je maakt er andere mensen ook blij mee als jij glimlacht!

– Zoek ontspanning

Om de stress en spanning uit je leven te bannen. Doe iets wat je leuk vindt. Als je dingen doet die je leuk vindt voel je je een stuk positiever. Zorg goed voor jezelf. 

– Zoek naar het positieve in iedere gebeurtenis en geniet van de kleine dingen

Iedere gebeurtenis heeft ook een positieve kant. Ook al lijkt de gebeurtenis nog zo vervelend. Als je er goed naar kijkt kun je er ook altijd iets positiefs uit halen. Geniet van de kleine dingen die je om je heen hebt.

think happy

– Verander je kijk op de wereld

Het nieuws is gebaseerd op alles wat fout is en misgaat in de wereld. Het verteld over de ellende die er gaande is. Maar zie je regelmatig iets positiefs in het nieuws verschijnen? Er gebeuren genoeg positieve goede dingen in de wereld, maar die halen het nieuws vaak niet.

Laat het nieuws eens wat vaker links liggen en kijk eens naar iets positiefs. Een Ted talk of een inspirerende documentaire.

– Geef aandacht aan de dingen die goed gaan

Sta niet te lang stil bij de dingen die niet goed zijn gegaan. Besteed daarentegen juist wel heel veel aandacht aan de dingen die wel goed gaan. Door juist de aandacht te geven aan deze dingen beland je in een positieve opwaartse spiraal. In plaats dat je naar beneden gezogen wordt door die negatieve spiraal.

– Wees je ervan bewust dat het jouw gedachten zijn

Het zijn jouw gedachten en jouw gedachten kun je veranderen. Laat de angst en negativiteit los. Voel het en besteed er verder geen aandacht aan. Kijk naar de positieve leuke dingen om je heen. Geniet ervan en waardeer het.

– Wees aardig voor anderen

Het is makkelijk om anderen te bekritiseren en te veroordelen. Maar dit zegt meer over jou en jouw negativiteit. Stop er mee. Wees aardig voor anderen. Want als je aardig bent voor anderen zullen zij dit ook zijn voor jou.

lachende man en vrouw

Je leven veranderen

Je zult je gelukkiger voelen als je de dingen die jou overkomen met een positieve blik bekijkt. Mocht er iets gebeuren wat jij als niet fijn of slecht ervaart besteed er dan niet te veel aandacht aan. Laat je niet mee trekken in de negatieve spiraal.

Zorg dat je voor zulke dingen op zoek gaat naar oplossingen. Zie de mogelijkheden die je wel hebt, in plaats van de dingen die je niet hebt. Pak de kansen die je krijgt. Laat de negatieve gedachten je nooit de baas worden.

Vraag jezelf bij iedere gedachte af of deze voortkomt uit angst of vertrouwen. De gedachten die voortkomen uit angst laat deze van je af vallen. Laat ze niet je leven bepalen. Want wie zegt dat het waar is?

Komt je gedacht voort vanuit vertrouwen en liefde geef het dan de ruimte om te groeien. Laat het een positieve spiraal worden die jou van allerlei moois gaat brengen.

Richt je op de positieve dingen in je leven en merk hoe het je leven gaat veranderen. Hoe mooi het gaat worden!
Dat ook jij je droomleven kunt leven.

In de e-cursus Nooit meer zorgen of stress leer je ook om positiever te denken

 

Ben jij een positieve denker? Wat is jouw beste tip voor anderen om positief te denken?