Je wilt dingen anders in jouw leven.
Je wilt je leven veranderen.
Leren hoe jij je gedachten kunt veranderen.
Het veranderen van je mindset is niet altijd makkelijk, maar ook jij kunt het leren!
In deze blog lees je daar meer over.

Herken jij het dat je steeds maar in dezelfde rondjes blijft draaien? Je wilt graag dingen anders in jouw leven. Je wilt je leven omgooien, maar het lukt maar niet.

Jezelf veranderen is misschien wel het moeilijkste dat er is in je leven. Omdat je snel weer terug valt in je oude gewoontes. Je levensstijl veranderen vraagt om radicaal anders denken. Om je gedachten te veranderen.

In deze blog duiken we dieper in op het veranderen van je mindset en hoe jouw leven daardoor verandert.

Mindset betekenis – Wat is jouw mindset?

Het woord mindset. Je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Het is een populair woord dat tegenwoordig heel veel gebruikt wordt.

Maar wat is dat nu eigenlijk, mindset. Je mindset is je gedachtepatroon, de manier waarop jij denkt. Het bepaalt hoe jij naar jezelf en naar situaties kijkt. Het bepaalt hoe jij ergens over denkt.

En door de manier waarop jij naar dingen kijkt en hoe jij over dingen denkt wordt bepaald hoe jij ergens op reageert en hoe jij handelt in jouw leven.

Je kent de uitspraak vast wel: “Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.”

Dus wil jij jouw leven veranderen, dan is het zaak om je mindset te veranderen. Als jij anders naar de dingen in jouw leven gaat kijken en anders over de dingen in jouw leven gaat denken, dan zal jouw leven veranderen.

Lees ook: Wet van Aantrekkingskracht – De invloed van jouw gevoelens en emoties op wat je aantrekt

 

Gedrag veranderen – een positieve mindset ontwikkelen

Je gedrag veranderen is misschien wel het aller moeilijkste dat er is. Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen. Maar jij kunt dat!

Besef je dat iedere gedachte maar een gedachte is. Jij bestempelt ze met het etiket goed of slecht. En jij koppelt een emotie aan jouw gedachten.

Een gedachte is geen waarheid. Het is de waarheid die jij jezelf vertelt.

Jouw gedachtes zijn niks meer en niks minder zijn dan de waarheid die je jezelf vertelt. Ze zijn een afspiegeling van de overtuigingen die jij hebt.

En als het geen echte waarheid is, maar alleen iets dat jij jezelf wijs maakt. Dan kun jij jezelf ook iets anders gaan vertellen. Jij kunt jezelf een andere waarheid gaan vertellen.

Negatieve gedachten gaan je niet verder helpen. Jij kunt er voor kiezen om niet meer te luisteren naar deze negatieve gedachten, maar ze te vervangen door positieve gedachten die je wel een goed gevoel geven.

Deze positieve gedachten zijn net zo waar als de negatieve gedachten. Hoe mee positieve gedachten je in je hoofd stopt des te mooier wordt je wereld.

 

 

Leren veranderen – Een andere mindset ontwikkelen is een leerproces

Het heeft mij een tijd gekost om mijn mindset te veranderen. Het is zo verleidelijk om terug te vallen in oude gewoontes. In niet helpende gedachtes en overtuigingen. En nog betrap ik mezelf er nog wel eens op.

Maar mijn leven is ook enorm veranderd. Als ik zie hoe ik mijn geldproblemen eindelijk echt de baas ben geworden door het veranderen van mijn mindset. Als ik ervaar hoe ik mij nu voel ten opzichte van een paar jaar geleden. Ik wist niet wie ik was, wat ik wilde en maakte me snel druk om dingen. Voelde me vaak gestrest. Nu voel ik me veel beter. Ik maak me niet meer zo snel druk om dingen. Heb geen last meer van stress. Voel me veel zelfverzekerder. En ben niet meer zo bang om mezelf te laten zien om wie ik ben.

Dat is wat het veranderen van je mindset met je kan doen. Vaak verwachten we enorme stappen in een hele korte tijd. Maar omarm dat het een leerproces is. Je moet leren om te veranderen en dit oefenen. Steeds als je merkt dat je terug valt jezelf weer een schop onder je kont geven en door gaan. Dan zul je merken dat je stapje voor stapje verandert. Dat je mindset stapje voor stapje positiever wordt.

Omarm het proces. Zie de lol er van in. Oefen iedere dag.

Mindset oefeningen – Succesvol veranderen door te oefenen

Wat kun je doen om te zorgen dat jij je mindset echt succesvol kunt veranderen? Welke dingen kunnen je helpen?

Het is lastig om te vertellen wat jou gaat helpen. Ik kan alleen uit mijn eigen ervaring vertellen wat mij helpt.

Maar ik hoop dat jij hier ook dingen voor jezelf uit kunt halen die jou verder helpen. Voor iedereen werkt iets anders. Het is uit testen wat voor jou goed werkt en dit toe te gaan passen.

Helemaal voor jezelf te ontdekken waar jij je fijn bij voelt.

– Focus je op de positieve dingen en op hoe jij wilt dat jouw leven eruit ziet

Stop met in de slachtofferrol te kruipen. Neem zelf volledige verantwoordelijkheid over jouw leven. Je hoeft jezelf nergens de schuld van te geven. En anderen ook niet. Kijk naar de dingen zonder oordeel.

Vertel jezelf hoe jij wilt dat jouw leven eruit ziet. Zoek voorbeelden van mensen die hebben bereikt wat jij wilt bereiken. Weet dat als zij dat kunnen dat jij het ook kunt. Neem ze als voorbeeld en zoek uit wat zij doen. Hoe zij zich gedragen. Hoe zij over dingen denken.

Maak dagelijks tijd om even lekker weg te dromen over jouw mooiste leven.

Lees ook: In ben ongelukkig – Wanneer komt het geluk mij nou aanwaaien?

– Accepteer wat er nu is en je leven en wees dankbaar

Je zit op dit moment misschien in een situatie waar je helemaal niet in wilt zitten. Je wilt je leven zo graag veranderen!

Weet dat je alleen dingen kunt veranderen door eerst te accepteren van wat er nu is. Hoe slecht of vervelend je situatie nu ook is, accepteer dat dit is waar je nu bent. Dat je vanuit hier kunt gaan groeien en kunt gaan leren.

Wees dankbaar voor de mooie dingen die er nu in je leven zijn. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Wees bijvoorbeeld dankbaar voor de mensen om je heen. Voor je gezondheid. Voor het huis waar je in leeft. Dankbaar voor dat je open staat om je mindset te veranderen en zo je leven te veranderen.

vrouw genieten boek en koffie

– Overlaad jezelf met positiviteit en inspiratie

Het is heerlijk om jezelf vol te stoppen met positiviteit en inspiratie. Lees een boek. Kijk een YouTube video. Luister een podcast. Doe een fijne meditatie. Maak een vision board.

Het maakt niet uit wat je doet, maar als je jezelf vol stopt met positiviteit en inspiratie ga je jezelf beter voelen. Het verandert jouw kijk op de wereld en daarmee ook je mindset.

Stop met jezelf vergelijken met anderen

Het is zo’n nare gewoonte van ons om onszelf constant te vergelijken met anderen. Helemaal door de komst van social media worden we nog meer geconfronteerd met anderen. Met het beeld dat zij laten zien.

Je kunt jezelf er zo slecht door gaan voelen. Als je ziet dat het bij anderen super goed gaat en het jou nog steeds niet lukt. Als anderen bereiken wat zij willen bereiken en jij nog maar aan het begin staat.

Weet dat het alleen maar plaatjes zijn. Weet dat iedereen zijn eigen weg bewandeld. Haal jezelf niet omlaag door te kijken naar anderen. Kijk voor jezelf af en toe terug naar hoe het was en welke stappen je al gezet hebt.

– Stop met alle negativiteit

Stop met alle negativiteit in je leven. Laat je niet mee slepen door anderen die negatief denken en roddelen. Volg niet meer zoveel nieuws. Dat schets vaak ook geen positief beeld van de wereld.

Plak niet overal negatieve emoties op. Zie de dingen zoals ze zijn zonder erover te oordelen. Weet dat je dingen altijd anders kunt gaan bekijken en er een positieve wending aan kunt geven.

Lees ook: Positief denken – 7 tips om dat voor elkaar te krijgen!

Hoe verandert het jouw leven?

Hoe zou jouw leven eruit zien als jij jouw mindset verandert?
Wat zou je dan doen wat je nu niet doet? 
Hoe zou jij je dan voelen?

Een positieve mindset verandert zoveel voor je leven. Voor hoe jij naar de dingen kijkt die gebeuren. Voor hoe jij je voelt. Je zult je minder gestrest voelen en je minder druk maken. 

Meer van de mooie dingen zien. Je heel anders en veel positiever voelen. 

Ik ben heel benieuwd wat het voor jou zou doen als jij je mindset en daardoor je leven gaat veranderen.

Beginnen met je leefstijl veranderen en je eigen gedrag veranderen

Het is tijd voor je om te beginnen met jouw leven veranderen en je mindset te veranderen. Tijd om aan de slag te gaan zodat jij een veel mooier leven krijgt!

Weet dat jij dit ook kunt. Dat het oefening vergt en doorzettingsvermogen. Maar met de tips die hierboven staan vind jij voor jezelf een manier om een positieve mindset te krijgen. Om anders te kijken naar de dingen in jouw leven.

Stapje voor stapje krijg je een steeds mooier leven. Ga jij je steeds beter voelen.

Heb je hulp nodig? Meld je dan aan voor de mindset audio training waarbij je toegang krijgt tot ongeveer 1,5 uur aan korte motiverende en inspirerende audio’s. Klik hier en lees meer