Wil jij leren genieten van de kleine dingen om je heen? Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn!

Iedereen wil gelukkig zijn. Het lijkt het grootste levensdoel te zijn
Maar geluk komt van binnenuit. Het zit in de kleine dingen om je heen
Gun jij als mama jezelf ook tijd om te genieten van de kleine dingen?
Hoe kun je nu echt gelukkig zijn?

Wat is gelukkig zijn

Heb je wel eens gekeken naar een spelend klein kind? Het is zo onbevangen. Totaal ontspannen. Het kind is gelukkig. Heerlijk om te zien.

Dat is nu gelukkig zijn. Problemen hebben die de baas zijn over jouw gedachten zijn er niet. Geen gepieker. Geen angst voor de toekomst.

Het is net als het kleine spelende kind. Zorgeloos en ontspannen zijn. Leven in het nu. Genieten van de dingen om je heen. Vol energie het leven tegemoet gaan.

Gelukkig zijn in de toekomst

Hoe vaak denk jij als er dit of dat gebeurd, dan ben ik gelukkig? Bijvoorbeeld als je een nieuwe woning hebt. Als je een paar kilo kwijt bent. Als ik meer geld verdien.

Onderzoek wijst iedere keer weer uit dat deze uitspraken niet kloppen. Zulke dingen hebben geen invloed op je geluksgevoel. Hoe graag je dat misschien ook wilt. Hoe hard je ook hoopt in zulke dingen je geluk te kunnen vinden.

Geluk komt van binnenuit

Als je van binnen niet verandert dan zal een verandering van je omgeving totaal geen invloed hebben op je geluksgevoel.

Je zult je niet gelukkiger voelen in je nieuwe woning. Niet gelukkiger zijn als je af gevallen bent. Je zult je niet gelukkiger voelen als je meer geld hebt als je van binnen niet verandert. Misschien dat je je even wat gelukkiger zult gaan voelen, maar dit is niet voor lang.

Je valt weer terug naar je oude niveau van geluksgevoel als je gewend bent aan je nieuwe omgeving.

vrouw zon lavendelgeld genieten

Nu gelukkig zijn

Je kunt er alleen voor zorgen dat je nu gelukkig bent. Je weet niet wat de toekomst je gaat brengen. Het verleden kun je niet veranderen. Leef in het nu. Los problemen die je nu hebt die jouw geluk in de weg staan op. Pieker niet over de toekomst. Heb geen angst voor het onbekende. Alleen dan kun je gelukkig zijn.

Problemen die je hebt en niet op lost zullen altijd de kop blijven opsteken. Het is dus zaak ze op te lossen. Weg stoppen heeft geen zin. Want zit je net lekker ergens te relaxen komt ineens je probleem in je gedachten weer om de hoek kijken. Problemen zijn de grootste oorzaak van waarom jij nu niet gelukkig kunt zijn.

Daarnaast laten veel mensen hun geluk afhangen van de toekomst. Een toekomst waarin je niet zeker weet wat er gaat gebeuren. Als jij je geluk laat afhangen van je toekomst doe je jezelf enorm te kort. Op je toekomst heb je niet de invloed die je graag zou willen.

Dus leef in het nu. Wees gelukkig met wat je nu hebt. Zorg ervoor dat je nu goed in je vel zit. Zie je geluk los van de toekomst en los van je verleden. Als gelukkig mens bereik je meer en voel je je fijner. Zorg dat je jezelf doelen stelt zodat je iedere dag een stapje dichter bij je uiteindelijke doel komt.

Gelukkig zijn met de kleine dingen om je heen

Geniet van de kleine dingen. Van de dingen die wel goed gaan, ondanks dat je leven in jouw ogen nog niet perfect is. Streef niet naar perfectie, want dat maakt je ongelukkig.

Maak een lekkere wandeling. Geniet van een regenbui die onverwachts valt. Maak tijd om te kijken naar die mooie zonsopgang. Maak tijd voor de mensen om je heen. Gun je zelf een lekkere kop koffie of thee. Ruik de herfstgeur in het bos.

Wees dankbaar voor de dingen die je wél hebt. Waardeer het zonder het voor lief aan te nemen. Sta er extra bij stil. Dit zijn de dingen die je gelukkig zullen maken.

Lach zo vaak als je kan. Speel met je partner, huisdier of je kinderen. Verwonder je over de dingen om je heen. Doe alsof jij dat kleine spelende kind bent.

Sta iedere ochtend eerder op en doe iets wat je blij maakt. Neem er even de tijd voor. Mediteer een paar minuten in de ochtend. Begin je dag relaxt en ontspannen.

Sluit de dag af door te denken aan de dingen van die dag waar je dankbaar voor bent. Spreek er je waardering voor uit. Want wie iedere dag dankbaar is voor de kleine dingen die zal gelukkig zijn.

vrouw verwonderen bos

 

Nu genieten van je leven

Zorg dat je nu gaat genieten van je leven. Met alles wat je nu hebt. Zorg dat jij van binnen gelukkig wordt. Wat daar ook voor nodig is. Doe het nu.

Want het leven wat je nu al hebt is veel te mooi om zomaar voorbij te laten gaan. Er geen aandacht aan te besteden. Ga het zien. Ga ervan genieten!

Werk aan de doelen die je hebt voor de toekomst. Maar laat je geluk voor nu daar niet vanaf hangen. Het kan je leven mooier maken.

Zorg ervoor dat jouw leven het waard is om te leven. Dat je nu doet wat je wilt. Zodat je later met een goed gevoel terug kunt kijken op een gelukkig leven. Stop met dromen over je leven, maar ga je droomleven leven.

Accepteer jezelf

Je bent goed zoals je bent.  Je kunt gelukkig zijn met wie je bent. Accepteer jezelf zoals je bent.

Om nu gelukkig te kunnen zijn is het naast het genieten van de kleine dingen om je heen, dankbaar te zijn en te leven in het nu ook belangrijk jezelf te accepteren.

Lukt het jou nog niet om jezelf te accepteren en gelukkig te zijn met jezelf?

Gelukkig zijn en gelukkig blijven

Wil jij leren hoe je nu gelukkig kunt zijn? Gelukkig met wat je hebt en wie je bent. Te zorgen dat jij net als een klein kind weer enthousiast, ontspannen en vol energie in het leven staat?

In de e-cursus gelukkig zijn en gelukkig blijven leert Frank de Moei, lifestyle coach en positieve psycholoog, je met zijn hulp om echt blijvend zelfvertrouwen op te bouwen.

Ik kan je deze e-cursus van harte aanbevelen


Kun jij goed genieten van de kleine dingen om jou heen? Waar geniet je het meeste van?

Wil jij leren genieten van de kleine dingen om je heen? Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn! Al meer dan 1.500 vrouwen gingen je voor