Positieve mensen zijn gelukkiger, gezelliger, succesvoller en leven langer.
Als je positief denkt zit je veel lekkerder in je vel.
Tijd om de kracht van het positief denken te gaan leren!

Allemaal leuk en aardig dat positief denken. Maar hoe moet dat nu als je helemaal niet lekker in je vel zit. Je alleen maar de slechte dingen in jouw leven ziet en alles behalve positief bent op dit moment.

In deze blog lees je 7 tips die jou gaan helpen om weer positief te gaan denken zodat jij je weer goed gaat voelen.

Lees ook: Wet van Aantrekkingskracht. De invloed van jouw gevoelens en emoties op wat je aantrekt.

Kracht van positief denken

Iedereen kijkt anders tegen dingen aan. Goed en slecht is een oordeel die je zelf aan iets geeft. Het is relatief. Wat jij goed vindt dat vindt iemand anders misschien wel slecht. Het ligt eraan vanuit welk perspectief je kijkt.

In feite bestaat goed of slecht helemaal niet. Dingen zijn alleen, zonder oordeel. Het oordeel goed of slecht is iets wat in jouw gedachten afspeelt. Een oordeel die je zelf aan iets hangt. Wat voor iedereen anders is.

Ieder mens heeft zijn eigen normen en waarden bepaald. Bepaalt zelf wat hij goed of slecht vindt. Het is je eigen overtuiging. En daar zit de kracht van positief denken in.

 

Geheim van positief denken

Maar wat is dan het geheim van positief denken?

Wetende dat het je eigen overtuiging is en je zelf bepaalt of je iets goed of slecht vindt geeft aan dat je dat beeld ook kunt veranderen. Jij kunt veranderen hoe je tegen dingen aan kijkt. Of je vindt dat iets goed of slecht is. Je iets positief of negatief bekijkt

Je perspectief kun je veranderen. Door dingen te veranderen in je leven kan je blik op de wereld ook veranderen. Zo simpel is het.

Je kunt zelf bepalen hoe je over iets denkt. Jij bent degene die een oordeel ergens aan geeft. Jij bent degene die bepaalt of je iets goed of slecht vindt. Het gebeurt allemaal in jouw gedachten.

Dus of jij iets goed of slecht vindt ligt helemaal aan jezelf en aan niemand anders. Jij kiest ervoor om aan een gebeurtenis het oordeel goed of slecht te geven. Jij kiest ervoor of je gelooft in je droomleven of niet.

Lees ook: Leef je droom – Ontdek 3 sleutels om jouw dromen te verwezenlijken!

Hoe werkt positief denken?

Jouw hoofd is een grote opslagplek. Vergelijkbaar met een grote harde schijf. Gebeurtenissen sla je op met het oordeel wat je eraan geeft. Heb je de volgende keer een soort gelijke gebeurtenis dan wordt er op de harde schijf gezocht naar de opgeslagen eerdere gebeurtenis en worden deze opgeroepen met het opgeslagen oordeel erbij.

Op deze harde schijf staan dingen opgeslagen die heel goed gingen. Waar je een positief gevoel bij had. Waar je blij van werd.

Maar ook worden er dingen opgeslagen die niet goed gingen. Waar je je niet goed bij voelde. Die je angst bezorgden. Negatieve gedachten.

Lees ook: Omgaan met stress: Wat moet je doen als je stress hebt? – 7 tips

Hoe kun positief leren denken?

Nu is misschien je vraag “Hoe kan ik positief denken? Hoe leer je positief denken?”

Het is misschien anders voor je om positief te gaan denken. Doordat het overgrote deel van de mensen leeft vanuit angst en negativiteit zullen ze je niet snappen en zal je anders zijn dan de mensen om je heen. Dit zal niet altijd fijn voelen.

Negatieve mensen denken dat positieve mensen in een droomwereld leven. Dat wat ze denken niks met de realiteit te maken heeft. Dat hun negatieve gedachten de realiteit zijn.

Maar realiteit bestaat niet. Realiteit is persoonlijk. Jouw realiteit is anders dan de realiteit van wie dan ook. Jouw droomleven kan net zo goed jouw realiteit worden als het leven dat je nu leeft.

think happy

Hoe blijf je positief?

Hoe blijf ik positief als mensen met niet snappen? Hoe kan je dan toch positief blijven denken? Het antwoord is simpel. Denk positief! Laat los wat anderen van je vinden.

Positief leven brengt zoveel voordelen met zich mee dat het meer dan de moeite waard is om te doen. Je zult je blijer en gelukkiger voelen. Meer succes hebben. Het levert je vertrouwen op in de toekomst, ook als je in een moeilijkere situatie belandt. Je kunt jezelf daar doorheen helpen door positief in het leven te staan.

Positieve energie laat je leven vanuit liefde. Het maakt je creatief. Inspireert je. Laat je delen met anderen. Zorgt dat je dankbaar bent voor wat je wel hebt. Alles wordt zo veel fijner als je positief in het leven staat! En positiviteit verspreidt zich.

Je kunt positiever worden door je te richten op de dingen die goed gaan in je leven. Geef je positieve gedachten aandacht. Denk extra aan de dingen die goed gaan. Sta er iedere dag bewust stil bij wat er goed is gegaan die dag en waar je dankbaar voor bent. Geniet ervan en vier de successen. Zo zorg je ervoor dat dit wordt opgeslagen in jouw brein. Kom je dan in een vergelijkbare situatie, dan is dit het gevoel dat wordt opgeroepen.

Jij kunt jezelf trainen om positief te zijn. Om altijd overal iets positiefs uit te kunnen halen. Zodat je een leuker leven kunt hebben. 

Lees ook: Dankbaar zijn. Het verandert je leven!

Positief denken oefening

Als je negatieve gedachten voelt opkomen is er één heel belangrijk ding dat je kunt doen en wat direct helpt. Richt je aandacht op fijne positieve dingen.

Denk aan iets leuks dat je onlangs hebt mee gemaakt. Denk aan iets in je leven waar je blij mee bent. Aan iets leuks wat je binnenkort gaan doen. Iets dat je energie geeft of aan iemand waar je blij van wordt. Je denkt aan een goede eigenschap van jezelf of aan iets waar je trots op bent.

Deze gedachten zijn de enige die tellen. Richt daar al je aandacht op.

Luister naar muziek waar je blij van wordt of bel iemand op die je altijd een fijn gevoel geeft.  Doe iets wat je leuk vindt. Het kan niet anders dan dat je je beter gaat voelen daardoor. Blijf niet in je hoofd zitten malen.

Tips voor positief denken

Met deze 7 tips om positief te denken ga jij jouw kijk op de wereld veranderen.

– Glimlach

Je lacht als je iets leuk vindt. Maar als je zomaar een glimlach op je lippen tovert geeft dat een seintje naar je hersenen waardoor je stemming verandert. Tevens is het aanstekelijk voor andere mensen. Je maakt er andere mensen ook blij mee als jij glimlacht!

– Zoek ontspanning

Om de stress en spanning uit je leven te bannen is het essentieel om te ontspannen. Doe iets wat je leuk vindt. Als je dingen doet die je leuk vindt voel je je een stuk beter. Zorg goed voor jezelf. 

Lees ook Hé mama, zorg jij goed voor jezelf?

– Zoek naar het positieve in iedere gebeurtenis en geniet van de kleine dingen

Iedere gebeurtenis heeft ook een positieve kant. Ook al lijkt de gebeurtenis nog zo vervelend. Als je er goed naar kijkt kun je er ook altijd iets positiefs uit halen. Je leert er altijd iets van en het brengt je wat je nodig hebt. Geniet van de kleine dingen die je om je heen hebt.

– Verander je kijk op de wereld

Het nieuws is gebaseerd op alles wat fout is en misgaat in de wereld. Het verteld over de ellende die er gaande is. Zie jij wel eens iets positiefs in het nieuws verschijnen? Er gebeuren genoeg positieve goede dingen in de wereld, maar die halen het nieuws vaak niet.

Laat het nieuws eens wat vaker links liggen en kijk eens naar iets positiefs. Een Ted talk, motiverend filmpje of een inspirerende documentaire.

– Geef aandacht aan de dingen die goed gaan

Sta niet te lang stil bij de dingen die niet goed zijn gegaan. Besteed daarentegen juist wel heel veel aandacht aan de dingen die wel goed gaan. Door juist de aandacht te geven aan deze dingen beland je in een positieve opwaartse spiraal. In plaats dat je naar beneden gezogen wordt door die negatieve spiraal. Schrijf aan het eind van iedere dag minimaal 5 dingen op waarvoor je die dag dankbaar bent.

– Wees je ervan bewust dat het jouw gedachten zijn

Het zijn jouw gedachten en niet van iemand anders. Soms denk je dat andere mensen van alles over je denken, maar dat is helemaal niet waar. Het zijn jouw gedachten kun je veranderen. Laat de angst en negativiteit los. Voel het en besteed er verder geen aandacht aan. Kijk naar de positieve en leuke dingen om je heen. Geniet ervan en waardeer het.

– Wees aardig voor anderen en voor jezelf

Het is makkelijk om anderen en jezelf te bekritiseren en te veroordelen. Maar dit zegt meer over jou en jouw negativiteit. Stop er mee. Wees aardig voor iedereen, ook voor jezelf. Of misschien juist wel voor jezelf. Want als je aardig bent voor jezelf kun je aardig zijn voor anderen. En dan zullen zij dit ook zijn voor jou.

Positief blijven is een keuze

Het klinkt makkelijk en het is eigenlijk ook best makkelijk. Positieve gedachten zijn een keuze die je hebt. Een keuze die je iedere keer opnieuw kunt maken.

Lees ook : Je hebt altijd een keuze! Geloof jij jouw excuses om niet de juiste stappen te zetten?

Kies dus bewust voor alleen maar positieve gedachten. Betrap jezelf op negatieve gedachten en buig deze om naar iets positiefs. Je kunt altijd een keerzijde vinden van een negatieve gedachte of gebeurtenis. Je hebt altijd de keuze om dingen om te buigen.

Blijf dus niet hangen in negativiteit, angst en onzekerheid. Dat zorgt alleen maar voor stress. Leer positief denken. Kies voor een gelukkig, succesvol, vrolijk en sociaal leven.

Maak bij iedere gebeurtenis bewust de keuze voor positieve gedachten. Richt je aandacht op de dingen die goed gaan. Kijk verder naar mogelijkheden die je wel hebt. Geniet van de kleine dingen om je heen.

Negatieve gedachten zijn niet slecht. Het is wat het is en ze helpen je niet verder. Als je weet dat ze je niet verder helpen en je er bewust van bent, dan ben je al een heel eind.

Zorg ervoor dat je je gedachten gaat veranderen. Dat je uit iedere gebeurtenis, hoe slecht die ook voor je lijkt te zijn, iets positiefs haalt. Dan zal je anders gaan denken en anders gaan leven. Je zult meer vertrouwen hebben in het leven, meer rust ervaren en positiever zijn.

Positief denken is belangrijk

Tegenwoordig lijkt het wel of alles gebaseerd is op angst. Iedereen boezemt elkaar angst in. De overheid doet er lekker aan mee. De wereld lijkt te vergaan.

Overal word je gewaarschuwd. Niks kan meer zonder dat iemand je wijst op de dingen die misschien wel mis kunnen gaan. We leven in een wereld die gebaseerd is op angst.

Niet zo gek dus dat er zo veel mensen mee gaan in deze angst en negatieve gedachten. Want wanneer heb jij voor het laatst iets positiefs voorbij zien komen in het nieuws?

Het is tijd dat er meer mensen anders gaan denken. Dat er weer een stukje positiviteit in de wereld gebracht wordt. Dat we de wereld met z’n allen weer een beetje mooier gaan maken. Dat we de waarde gaan inzien van positief denken.

Lees ook Zelfvertrouwen – Met deze 14 tips kan jij jouw zelfvertrouwen vergroten en is het gedaan met onzekerheid

lachende man en vrouw

Je leven veranderen

Je zult je gelukkiger voelen als je de dingen die jou overkomen met een positieve blik bekijkt. Mocht er iets gebeuren wat jij als niet fijn of slecht ervaart besteed er dan niet te veel aandacht aan. Laat je niet meer mee trekken in de negatieve spiraal.

Zorg dat je voor zulke dingen op zoek gaat naar oplossingen. Zie de mogelijkheden die je wel hebt, in plaats van de dingen die je niet hebt. Pak de kansen die je krijgt. Laat de negatieve gedachten je nooit de baas worden.

Vraag jezelf bij iedere gedachte af of deze voortkomt uit angst of vertrouwen. De gedachten die voortkomen uit angst laat deze van je af vallen. Laat ze niet je leven bepalen. Want wie zegt dat het waar is?

Komt je gedachte voort vanuit vertrouwen en liefde geef het dan de ruimte om te groeien. Laat het een positieve spiraal worden die jou van allerlei moois gaat brengen.

Richt je op de positieve dingen in je leven en merk hoe het je leven gaat veranderen. Hoe mooi het gaat worden!

Positief leven begint bij jezelf

Het is belangrijk voor jezelf en je omgeving om positief te zijn. Als jij positief bent levert dat niet alleen voor jezelf een positief leven op, maar ook voor de mensen om je heen. Die mensen om jou heen die jouw positieve gedachten oppakken geven dat weer door aan de mensen om hun heen. Zo gaat dat maar door. Dat maakt de wereld weer een stukje mooier.

Dus ontspan jezelf. Glimlach naar iedereen die je tegen komt. Lach meer. Richt je op alle dingen die goed gaan in jouw leven. Wees dankbaar, iedere dag weer. Luister alleen naar de gedachten die je krachtiger maken. Dan help je jezelf naar een gelukkiger leven en uiteindelijk ook de mensen om je heen.

Ga aan de slag met de gratis training Jezelf leren kennen

Waarin je leert om positief te denken, je onzekerheid aan te pakken en je angst om te zetten in iets positiefs

Je leert stoppen met jezelf wegcijferen en meer vertrouwen krijgen.

 

Download deze gratis training en ontdek vandaag nog:

 

  • Wat jouw kernwaarden en persoonlijke drijfveren zijn, waardoor je ontdekt wie jij bent naast je rol als mama
  • De 3 sleutels die nodig zijn om te kiezen voor jezelf en jouw dromen waar te maken, zodat je weet wat je moet doen om je doelen te halen
  • 6 tips om je onzekerheid aan te pakken, waardoor je meer zelfvertrouwen hebt
  • De 6 stappen om je angst te overwinnen, zodat je zelfverzekerder bent en de stemmetjes in jouw hoofd je leven niet bepalen
  • Welke dingen je op dagelijkse basis kunt gaan doen, waardoor je vaker kiest voor jezelf en stopt met jezelf wegcijferen