Hoe voel jij je?
Welke gevoelens gaan er dagelijks allemaal in je om?
Welke emoties voel je?
En wat trek jij aan in jouw leven?
Het heeft allemaal verband met elkaar.
Ken je de wet van de aantrekkingskracht?

Onlangs keek ik de film the Secret op Netflix. Het gaat over het grote geheim dat succesvolle mensen allemaal gemeen hebben. Het geheim dat al heel lang bekend is, maar waar nog weinig mensen vanaf weten. Onder andere Plato, Da Vinci, Einstein en Maria Theresa kenden dit geheim al.

In de film wordt door Amerikaanse schrijvers, filosofen en wetenschappers uitgelegd wat dit geheim is en hoe het werkt. Ik vond het een super interessante film!

Het boek The Secret is te koop via bol.com.

Wet van de aantrekkingskracht

Nu zul je je ongetwijfeld afvragen wat dat grote geheim dan is. Of je er zelf al eens van gehoord hebt. Ik zal het je onthullen als je nog aan het lezen bent en niet snel naar Netflix gegaan bent om te gaan kijken naar de film 

Het grote geheim van alle succesvolle mensen is dat zij gebruik maken van
de Wet van Aantrekkingskracht.

Heb je er wel eens van gehoord? Weet je hoe het werkt? En pas je het toe in je leven?

Lees ook Leef jij je droom! – Ontdek de 3 sleutels om jouw droomleven te verwezenlijken

Denk hier eens aan – een voorbeeld

Wie kent het niet. Je wordt bruut gewekt door jouw wekker terwijl je nog heerlijk lag te slapen. Je moppert een keer dat het nu al tijd is en mept je wekker uit. Draait je nog een keer half om, maar besluit dan toch al mopperend je bed uit te komen.

Op weg naar de wc loop je ergens tegen aan en je doet je pijn. Je vloekt een keertje goed of doet het zachtjes, omdat de rest in huis nog slaapt.

Dan ga je naar beneden. Daar heb je kleding klaar gelegd. Je wil dit aantrekken, maar op de een of andere mysterieuze manier zitten er allemaal vlekken in. Dat had je de avond ervoor helemaal niet gezien. Al mopperend op zoek naar andere kleren.

Je maakt je kinderen wakker. Ook zij vinden het nog veel te vroeg. Al mopperend komen zij beneden. Willen ze zich niet aankleden. Niet mee werken.

Het wordt er niet gezelliger op

Een hoop gemopper en gedoe verder zitten jullie eindelijk aan tafel. De kinderen smeren hun kleding onder de viezigheid van het ontbijt. Jij knoeit met je koffie of thee over je kleding. Weer omkleden!

Het wordt er niet gezelliger op. Ondertussen tikt de tijd door en moeten jullie naar school. De weg naar school verloopt ook met een en al tegenstribbelen.

Pffff hèhè, eindelijk heb je de kids op school en kun je door naar het werk. Maar natuurlijk zit het verkeer niet mee. Ben je te laat op je werk.

En zo gaat het de hele dag maar door. Niks loopt zoals je wil. Je bent blij wanneer de kinderen ’s avonds eindelijk op bed liggen en jij uitgeput op de bank kunt ploffen.

Je voelt je ellendig en lusteloos. Ontevreden over hoe je dag verlopen is en je schaamt je dat je je zo rot gedragen hebt naar je kinderen.

Hoe werkt de Wet van Aantrekkingskracht?

Het lijken allemaal op zich staande dingen. Los van elkaar staande gebeurtenissen. Gewoon een pechdag door een slecht begin.

“Heeft iedereen wel eens toch?” zal je denken.

Maar wat jij je misschien nooit gerealiseerd hebt is dat dit de Wet van de Aantrekkingskracht is. Het zijn jouw gevoelens en emoties die jouw leven bepalen.

Het is de energie die jij uitstraalt die ervoor zorgt wat er verder op jouw pad komt.

Het hele Universum bestaat uit energie. Energie die constant in beweging is.

Dus begin jij jouw dag al mopperend met een energie die laag in frequentie is dan zend je deze energie uit naar het Universum en is dat wat het Universum jou terug gaat geven. Zijn die dingen die je doet gebaseerd op jouw lage energie. Waardoor jouw hele dag niet verloopt zoals je eigenlijk graag zou willen dat je dag verloopt.

 

Hoe kun je de wet van de aantrekkingskracht toepassen

Dezelfde dag. Je wekker gaat en je staat op. Je voelt je uitgerust en blij. In alle rust maak je jezelf klaar voor de dag.

Daarna haal je je kinderen uit bed. Je maakt ze wakker met een kus op hun hoofd. Samen gaan jullie naar beneden. Je zorgt dat de kinderen aangekleed zijn en gaat gezamenlijk aan tafel. Tijdens het ontbijt kletsen jullie er vrolijk op los. De weg naar school is al even vrolijk en gezellig. Je laat je kinderen vrolijk en blij achter op school.

Al fluitend fiets je naar je werk. Je hebt alle tijd en hoeft je niet te haasten. Aangekomen op je werk heb je eerst nog even de tijd voor een bakje koffie of thee voordat je echt aan de slag gaat.

Na je werkdag maak je weer lol met je kinderen. Als ze op bed liggen zit je nog vol energie en ga je sporten. Je sluit de dag heerlijk af.

Hoe voel je je na zo’n dag?

Wat is het geheim van positief denken?

Iedereen weet wel dat als je je dag slecht begint dat het er vaak niet beter op wordt. Dat je je er niet beter van gaat voelen. Dat je je dag beter rustig op kunt starten.

Maar weet jij al het geheim van positief denken? Ken jij de wet van de aantrekkingskracht al?

De Wet van Aantrekkingskracht kan jou zoveel gaan brengen in je leven. Het is echt de moeite waard om je erin te gaan verdiepen. Om het toe te gaan passen in je leven.

Met de Wet van de Aantrekkingskracht bepaal jij met de frequentie van jouw energieniveau wat er op je pad komt. Bij de meeste mensen gaat dit onbewust. Zij weten niet wat de wet inhoudt en leven hun leven gewoon zonder erbij stil te staan.

Maar wat nu als je bewust gaat kiezen wat er op je pad komt? Zorgt dat jouw energie een hoge frequentie heeft en je dit het Universum in stuurt?

Het Universum voelt de frequentie van jouw energie. Het Universum voelt niet of jij wat je uitstraalt wel of niet wil. Of jij er blij van wordt of niet. Het kan alleen jouw energie voelen. De energie die jij in beweging zet.

Lees ook deze 7 tips om positief te leren denken

Hoe zit het met de frequentie van je energie?

Iedere emotie heeft zijn eigen energie. Hoe beter je jezelf voelt hoe hoger je energie is.
Hieronder zie je de frequentie van energie met onderaan de emotie met de laagste energie oplopend naar de emotie met de hoogste frequentie.

wet van aantrekkingskracht frequentie energie

Dus weet jij alle emotionele stappen te doorlopen en te zorgen dat jij qua emotie steeds hoger in energie komt dan straal jij de frequentie van die energie uit naar het Universum en komen er dingen op jouw pad die daarbij passen.

Zorg dat je je energie verhoogt. Werk daaraan.

Positief denken oefening

Alles draait dus om positieve energie. Zodat jij de dingen aantrekt die daarbij passen. Die je verder gaan brengen naar wat jij het allerliefste wil bereiken. 

Maar wat nu als je gedachten niet heel optimistisch zijn? Hoe kun je er toch voor zorgen dat je je energie kunt verhogen?

Richt je op de dingen die goed gaan in je leven. Wees dankbaar voor deze dingen en sta daar ook echt bij stil. Schrijf iedere dag minimaal 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Kijk terug naar wat je de afgelopen tijd al wel bereikt hebt en vier die successen. 

Lees ook Dankbaar zijn. Het verandert je leven!

Kom je angsten onder ogen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? In je hoofd maak je dingen vaak veel groter en erger dan dat het is. Door eens objectief te kijken naar het ergste wat er kan gebeuren en naar de kans dat dit ook zal gebeuren kom je vaak tot de conclusie dat het wel mee valt.

Loop rond met een glimlach op je mond. Je voelt je beter en ook de mensen om je heen gaan zich fijn voelen als je naar ze glimlacht. Win-win dus!
Omring je met mensen waar je je goed bij voelt. 

Wees niet te streng voor jezelf. Waardeer jezelf en wees er trots op dat je leert. Dat je je ontwikkelt tot het mooiste mens dat je kunt zijn. Het hoeft allemaal niet in één keer perfect. Stapje voor stapje kom je er ook. 

En zorg dat je genoeg slaapt en gezond eet. Als je uitgerust bent en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt zul je je ook een stuk beter voelen.

Genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je een positieve instelling krijgt.

Hoe kun jij je leven veranderen?

Het klinkt misschien moeilijk, maar wat jij moet doen is zorgen dat je jezelf goed voelt. Dat je niet blijft hangen in het gevoel van schaamte of schuld. Niet boos of gefrustreerd moet blijven. Maar dat je je leven gaat accepteren. Je jezelf gaat accepteren. En via die acceptatie kun je toewerken naar liefde. Via liefde naar vreugde en plezier. Om zo bij vrede uit te komen. Dat het niet meer uitmaakt wat er gebeurd, maar dat je vrede hebt met jezelf en je leven. Zodat jij de mooiste dingen kunt bereiken en aan kunt trekken.

Alles wat je aandacht geeft krijg je terug van het Universum. Dus bedenk je goed wat je denkt. Hoe je je voelt. Wat je uitstraalt. Zorg goed voor jezelf.

Je hebt de keuze om je gedachten te veranderen. Je beperkende gedachten om te buigen naar mooie gedachten. Om iedere dag stil te staan bij de dingen waar jij dankbaar voor bent.

Zo verander je de energie die je uitstraalt naar het Universum. Straal je een energie met een hogere frequentie uit. En zullen de dingen die op je pad komen ook veranderen. Je leven zal mooier en beter worden.

Lees hier Waarom is leven in overvloed zo moeilijk? – 5 tips om te leven in overvloed

dromenvanger

Maar je komt nergens als je geen actie onderneemt

Je hebt mooie dromen. Dromen die je waar wilt maken. Je wilt jouw droomleven gaan leven. Ook daarbij kun je de Wet van de Aantrekkingskracht inzetten. Je kunt jezelf een ander verhaal vertellen dat dat je nu doet.

Schrijf een nieuw levensverhaal. Bepaal hoe jouw droomleven eruitziet en schrijf hier een soort filmscript van. Schrijf er een verhaal over. Lees dit verhaal iedere dag door. Dit is waar jij in gelooft. Wat jij gaat bereiken in jouw leven. Maak er een moodboard bij. Maak het visueel en kijk er iedere dag naar.

Je zit in die hoge energie en weet wat je wil in je leven.  Je stuurt alle goede energieën naar het Universum. Het Universum geeft je dingen terug die je verder gaan brengen naar jouw droomleven. Je ziet niet het grote geheel. Dat hoeft ook niet. Jij bepaalt WAT je wil in jouw leven en het Universum zorgt ervoor HOE je dat gaat bereiken.

Maar van jezelf alleen maar dingen vertellen en mood boards kijken kom je er niet. De wet van aantrekkingskracht zorgt ervoor dat alles wat je nodig hebt op je pad komt. Maak er ook gebruik van! Neem de acties die nodig zijn. Zet de stappen die je moet zetten en laat je niet weerhouden door je angsten. Want dat is vaak het probleem waardoor mensen denken dat het allemaal niet werkt. Ze laten zich tegenhouden door hun angsten over wat er kan gebeuren of wat andere mensen zullen denken.

Geloof erin of niet 😉 It’s your choice

Ken jij de Wet van Aantrekkingskracht? Maak je hier gebruik van?
Kijk hieronder de film the Secret die je alles leert over de Wet van Aantrekkingskracht