Wil jij meer vrijheid in je leven?
Welke keuzes kun je maken voor meer vrijheid?
Wat doe ik nu we terug zijn in Nederland?

Hoe zien mijn dagen er uit?

Ik vind het leuk om jullie te vertellen hoe mijn dagen er nu uit zien. Wat ik doe nu we terug zijn in Nederland nadat we terug zijn van onze reis. Maar ook hoe jij kunt zorgen voor meer vrijheid in jouw leven.

Ik krijg ook regelmatig de vraag of ik al op zoek ben naar een baan.

Een baan in loondienst?

Ik ben op dit moment niet op zoek naar een baan in loondienst. Ik vind het heerlijk om zelf te kunnen bepalen wat ik dagelijks doe. Om niet de verantwoordelijkheid van een baan in loondienst te hebben. Dat ik mijn beste keuze ooit gemaakt heb.

Om niet op zoek te moeten naar een baan voor het geld en iets moet doen wat ik eigenlijk niet zo leuk vind.

Ik vind het heerlijk om iedere ochtend zelf de kinderen naar school te kunnen brengen en ze iedere middag zelf op te kunnen halen.

Nooit te hoeven haasten en te stressen van het een naar het ander. Zoals voorheen toen ik een baan had wel moest. Snel de kinderen weg brengen om dan direct door te fietsen naar het werk. Ze niet iedere middag op te kunnen halen. Of als dat wel kon snel vanuit het werk naar huis racen met de fiets om op tijd te zijn om mee te lopen naar school.

Het is een stuk relaxter geworden nu dat combineren niet meer hoeft. Ik vind het heerlijk!

 

Maar wat doe ik dan de hele dag

Is dat dan niet saai? Je hebt 2 kinderen die de hele dag naar school zijn en de jongste gaat ook 2 ochtenden tot 12:30u naar school? Wat doe je dan de hele dag?

Onze jongste gaat inderdaad 2 dagdelen in de week peuterspelen. Wij hebben geen recht op Kinderopvangtoeslag, omdat ik niet werk en Michiel thuis is. Maar als je niet werkt of niet kunt werken heeft de gemeente iets bedacht zodat kinderen toch kunnen peuterspelen zonder dat ouders kunnen zeggen dat ze dat niet kunnen betalen. Je mag dan namelijk vrijwilligerswerk doen in ruil voor een plek bij het Peuterspelen.

Vrijwilligerswerk op school

Dat is wat ik doe. Ik doe vrijwilligerswerk op school en in ruil daarvoor gaat Liene lekker peuterspelen.

Vrijwilligerswerk op school is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Bij Veerle in de klas help ik lezen en help ik bij de les met de iPad. Bij Tiemen lees ik voor of help ik met de iPad.

Drie dagen in de week help ik bij 1 van de kinderen in de klas. Zo krijg ik zelf ook mee wat ze doen op school. Heel leuk!

Daarnaast help ik ook mee in de schoolbieb. Eén ochtend in de 2 weken.

Zo ben ik 3 dagen in de week in de ochtend bezig op school.

Dan blijven de 2 ochtenden dat Liene aan het Peuterspelen is nog over. Dan ben ik aan het werk voor Familie op avontuur. Dan schrijf ik blogs. Neem ik video’s op. Ben ik bezig met de email. Of wat er dan ook maar voor die dag op de planning staat.

Ik vermaak me uitstekende en heb absoluut niet het idee dat ik een baan in loondienst nodig heb tegen verveling.

Sinds kort werk ik op de dinsdag een paar uurtjes als virtual assistant voor Sjoukje van Meer Geld Minder Stress. Super leuk!

Ik werk wel, maar op mijn eigen voorwaarden

Ik werk wel, maar op mijn eigen voorwaarden. Ik doe vrijwilligerswerk, ben druk voor Familie op avontuur en werk nu als virtual assistant.

Zes avonden in de week ben ik druk aan het werk als de kinderen op bed liggen. Dat zijn de uurtjes dat ik kan werken zonder dat iemand me stoort. We hebben geen tv in huis. Ik kies er bewust voor om in de avond hard te werken aan het opbouwen van een online inkomen. Inkomen wat ik kan gaan verdienen van achter de laptop op iedere plek en ieder moment dat ik wil. Wanneer het mij uit komt.

Lees hier de 6 beste mogelijkheden om online geld te verdienen

Nu levert het Familie op avontuur nog niks op, maar de bedoeling is om volgend jaar geld met mijn blog te kunnen verdienen. Zodat we de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar we willen en toch geld kunnen verdienen. Dat we niet locatie gebonden zijn.

Doordat ik grote ambities heb qua inkomen en netto vermogen gaat er veel werk in zitten. Maar het gaat er voor zorgen dat we uiteindelijk een passief online inkomen hebben.

Eén vrije avond per week

Eén avond in de week zitten Michiel en ik samen op de bank. Kijken we samen naar Wie is de Mol of een film op Netflix. Op de laptop 😊 Dat is onze vrije avond.

In ruil voor het werken van de avonden heb ik overdag de tijd om met de kinderen bezig te zijn.

Sinds kort heb ik weer een opdracht als VA en werk ik ook weer voor geld. Maar ik kan dit prima zelf indelen op de tijden dat het mij uit komt. Heerlijk flexibel en toch geld verdienen. Op de dinsdag als Liene op school is werk ik het grootste deel van de uren. Wat overblijft qua uren doe ik in de avond.

Het is de keuze die je maakt

Luxe? Oh ja zeker is dit luxe! Maar het is een bewuste keuze die wij maken. Als ik wel een baan in loondienst zouden hebben zou er misschien meer inkomen binnen komen.

Maar het is de keuze die wij maken voor meer tijd met de kinderen en elkaar. Voor een leven zonder stress van alle ballen onmogelijk hoog kunnen houden.

De keuze voor het opbouwen van een inkomen wat wij willen. Een inkomen die ons de vrijheid geeft die wij graag willen.

Voor leven met minder spullen. Minder luxe dingen in ons leven. Een minimalistisch leven.

De keuze om te gaan voor ons droomleven.

Ook jij hebt een keuze!

Natuurlijk snap ik dat er geld binnen moet komen om de rekeningen te betalen. Maar hoe veel geld wil je hebben? Wat ben je bereid om aan luxe op te geven? Hoe wil je dat geld gaan verdienen?

Dat zijn allemaal vragen die jij jezelf ook kunt stellen. Ook jij hebt een keuze hierin.

Dat stemmetje in je hoofd zal je misschien anders doen laten geloven. Maar kijk eens naar de feiten. Wat zijn je uitgaven? Wat zou je op kunnen en willen geven voor meer vrijheid in je leven? Hoe wil je je geld verdienen? Is dat een baan in loondienst of wil je misschien als ondernemer aan de slag? Als je een baan in loondienst hebt kun je misschien minder uren gaan werken of een andere baan zoeken waar dit wel kan?

Keuzes die iedereen voor zich kan maken. Het maakt niet uit wat je kiest, als je er maar voor de volle 100% achter staat. Als je maar doet wat je echt leuk vindt en echt belangrijk vindt.

Laatste werd er tegen Michiel gezegd “Ja maar jullie weten niet hoe dat is om beide een drukke baan te hebben”. Dat klopt misschien wel. Daar hebben wij voor gekozen.

Ook een keuze die je kunt maken, alleen zal je andere dingen die je nu doet misschien op moeten geven voor meer tijd en vrijheid in je leven.

Hoe kun je zelf meer vrijheid krijgen in je leven?

Ik hoor je denken! Ja, dat is niet voor mij weg gelegd. Ik moet gewoon werken voor mijn geld.

Maar zoals je hier boven al kon lezen heb ook jij de keuze voor meer vrijheid in je leven.

Zet de feiten eens op een rijtje. Zoek eens uit hoe je financiën er voor staan. Wat zijn je uitgaven? Waar geef je het geld aan uit? Welke spullen heb je om je heen? Wat kost je allemaal geld? Wat wil je sparen?

Door deze feiten goed uit te zoeken en op een rijtje te zetten kun je kijken wat je exact nodig hebt aan geld. Waar je op kunt besparen. Waar je op wil besparen om dagelijks meer vrijheid in je leven te krijgen. Wat kan en wil je weg laten? Leef een minimalistischer leven voor meer vrijheid.

Hoe wil jij je inkomen verdienen?

Als je dat uit gezocht hebt weet je hoeveel inkomen je precies nodig hebt. Misschien zie je dan al mogelijkheden om meer vrijheid te creëren. Heeft je partner een inkomen dat voldoende is voor jullie uitgaven of kun je misschien minder uren gaan werken. Of zowel je partner als jij minder uren. Kunnen jullie beide genieten van meer vrijheid.

Ook kun je denken aan andere manieren om je geld te gaan verdienen. Waarbij je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt. Zoals ik inmiddels ook geld verdien als VA zijn er meer mogelijkheden om online geld te verdienen.

Je leest hier meer over een passief inkomen en hier lees je meer over geld verdienen met affiliate marketing. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om online geld te verdienen.

Zo heb jij dus ook de mogelijkheid om meer vrijheid in jouw leven te krijgen!

 

Hoe zorg jij voor vrijheid in jouw leven? Maak jij tijd voor de dingen die jou gelukkig maken en vrijheid laten ervaren?