Wat vind jij écht leuk om te doen?
Waar wordt jij blij en gelukkig van?
Als geld geen rol zou spelen wat zou je dan doen?
Doe jij ook de dingen die jij leuk vindt?
Leef jij je droom of droom jij je leven?

Iedereen heeft wel dromen. Iedereen zit wel eens te dromen over een ander leven. Iedereen bedenkt zich wel eens dingen die je zou doen als je de loterij zou winnen. Maar ja, hoe groot is de kans dat je ooit de loterij wint?

Ik zal je wat vertellen. Je kunt namelijk ook je droomleven leven zonder de loterij te winnen! Goed nieuws voor jou. Iedereen kan zijn droomleven leven.

Nu denk je misschien “huh, hoe kan dat dan. Voor mijn droomleven heb ik héél veel geld nodig.”

Wat is jouw ideale droomleven?

Weet jij wel hoe jouw ideale droomleven er uit ziet?
Wat zou je het allerliefste doen?
Hoe zou je je voelen?
Wat wil je bereiken?

Het draait in je leven niet om de dingen die je hebt, maar om de ervaringen die je op doet. De herinneringen die je maakt. De dingen die je deelt met anderen.

Om je droom te kunnen leven moet je natuurlijk wel weten hoe jouw droom er uit ziet. Veel mensen dromen wat af, maar hoe nou echt hun ideale leven er uit zou zien weten ze niet.

Maar om jouw droomleven te kunnen bereiken moet je exact weten wat je wilt bereiken. Er is niks leukers als daar over na te denken.

Dus neem eens de tijd. Ga eens lekker ergens ongestoord zitten. Op je gemak. Ga eens dromen over jouw ideale leven. Schrijf of teken hoe jouw ideale leven er uit moet zien. Maak het concreet. Zie en voel de dingen die je in jouw ideale leven wilt.

Stel jezelf eens de volgende vragen

Hoe is je gevoel?
Wat wil je doen als geld geen rol speelt in je leven?
Waar wil je meer van?
Waar wil je minder van?
Hoe zien jouw dagen er uit?
Hoe wil je zorgen voor inkomen?

Schrijf of teken alles wat in je op komt en wat je voelt. Maak je vooral niet druk of het wel haalbaar is. Dat is op dit moment nog helemaal niet belangrijk. Het gaat er om dat je ontdekt wat je wilt. Waar je blij en gelukkig van word. Dat je de rode draad ontdekt in de dingen die je opgeschreven of getekend hebt.

Zie jij wat jouw ideale leven is? Hoe het er uit moet zien? Dit is jouw B punt. Het punt waar jij naar toe wilt. Helemaal boven op de berg. Als je goed om hoog kijkt kun je de top van jouw berg zien.

hoge berg

Waar sta je op dit moment?

Waar sta je op dit moment in jouw leven? Weet jij éxact waar je staat?

Hoe sta je er financieel voor?
Hoe is het op het gebied van relaties met de mensen om je heen?
Wat doe je nu dagelijks? Maak dat je blij?
Ben je zo gezond en sportief als je zou willen?
Hoe komt je inkomen op dit moment binnen? Ben je blij met hoe veel het is?
Hoe voel je je?
Doe je genoeg dingen die je leuk vindt?

Om de weg naar jouw B punt te bepalen moet je weten waar je nu staat. Je kunt niet zomaar een kant op gaan, want hoe weet je of dit wel de goede kant is?

Daarom is het net zo belangrijk om eens heel goed te kijken naar het punt waar je op dit bent. Wat is jouw A punt van waar uit je start om op weg te gaan naar jouw droomleven?

Waar laat jij je door tegen houden?

Door welke dingen laat jij je op dit moment tegen houden om het leven te gaan leven wat jij droomt?

Door te kijken naar de obstakels die je nu ervaart kun je kijken wat de oplossing is om steeds dichter bij jouw ideale droomleven te komen.

Je droomleven is een meer jaren plan. Maar je kunt vandaag al wel concrete stappen nemen om op weg te gaan naar jouw droomleven. Kleine doelen maken die op korte termijn haalbaar zijn. Als je vandaag niet begint wanneer dan wel?

Maak je doelen voor 2018 concreet. Hier lees je wat onze doelen voor dit jaar zijn.

Er is nooit een goed moment om te beginnen. Er is altijd wel iets om het uit te stellen. Altijd kun je wel een reden of excuus verzinnen.

Wees geduldig

Je ideale droomleven zal je niet zomaar in korte tijd bereiken. Als je kijkt naar wat je hebt op geschreven over jouw droomleven heb je misschien wel het gevoel dat je er nooit gaat komen.

Maar wat doe jij nu aan dingen die niet belangrijk zijn waarmee je kunt stoppen om meer tijd te hebben om je op je droomleven te focussen?
Hoeveel tv kijk jij?
Hoeveel tijd breng jij door op Facebook of andere social media?
Die tijd kun je ook allemaal stoppen in dingen doen of leren die jou wil dichter bij

Want wat levert tv kijken en Facebooken jou op? Mij levert dat helemaal niks op. Het kost me alleen heel veel tijd. Ik laat me er soms wel eens door verleiden, maar eigenlijk vind ik het zonde van mijn tijd en kan ik prima andere dingen doen.

Laat je niet af leiden en zorg dat je je doelen haalt. Wil je weten hoe? Je leest het hier.

Het gaat allemaal om je mindset en discipline

Je mindset is zó belangrijk! Die gaat er voor zorgen of jij jouw droomleven gaat halen of niet. Je zult namelijk veel hobbels en kuilen tegen komen op je weg. Dingen waardoor je denkt dat je je ideale leven nooit zult gaan halen. Waardoor je je uit het veld wil laten slaan.

Het stemmetje in je hoofd zal je proberen tegen te houden. Die wil jou klein houden en houden op de plek waar je nu bent. Die wil je beschermen tegen zogenaamd falen. Wees je er van bewust dat het maar een gedachte is. Niks meer en niks minder. Dat dit maar je reptielenbrein is wat je tegen probeert te houden. Daar kun je mee leren dealen.

Dat is wat je kunt trainen. Train jezelf om je gedachten waar te nemen en alleen te luisteren naar de gedachten die jou krachtiger maken. De andere gedachten doe je helemaal niks mee. Het zijn maar gedachten die in je hoofd zitten. Ze zeggen verder helemaal niks over jou en je leven. Als je ze geen aandacht geeft zullen ze vanzelf minder worden. Door de gedachten die je krachtiger maken wel aandacht te geven zal je gaan groeien in je leven.

Heb geloof in wat je wil bereiken

Geloof in je droomleven. Geloof dat dat is wat je gaat bereiken in je leven. Handel er naar. Als je er echt in gelooft en naar handelt dan zal je het ook gaan bereiken!

Naast je mindset is een goede discipline ook heel belangrijk. Het is zo makkelijk om je door van alles en nog wat af te laten leiden. Door toch dingen te gaan doen die je helemaal niks opleveren. Er is tegenwoordig zo veel afleiding om je heen.

Maar als jij de discipline hebt om de dingen te gaan doen die je moet doen om je droomleven te bereiken. Om door te gaan op de moeilijke momenten. Ook als je eigenlijk geen zin hebt. Gaat dat je zo veel opleveren. Dan gaat het je lukken om je droomleven te leven.

Heb jij al een bucket list gemaakt voor dit jaar om stappen te nemen naar je droomleven? Lees hier wat er voor dit jaar op onze bucket list staan

Wat is er nou mooier als je droomleven te leven in plaats van je hele leven dromen?

Wil jij weten of je droomleven altijd perfect is? Lees dan deze blog

Hoe zet je de eerste stap naar je droomleven?

Kom in beweging. Breng de offers die nodig zijn. Zet de eerste kleine stappen richting jouw grote doel.

Maak je droomleven concreet. Maak een stappenplan hoe jij je dromen waar kunt maken. Door het concreet te maken kun je er acties van maken die jij moet doen. Dan kun je aan het begin van je stappenplan beginnen en zo verder werken.

Dat is hoe je het concreet maakt en hoe je gaat beginnen. Laat je niet overweldigen door je dromen, maar werk alle stappen af die je moet nemen. Zo kom je er vanzelf!

Nog niet zo lang geleden schreef ik deze blog over hoe je je doelen kunt halen. Ik had nogal moeite met het beginnen om de eerste stappen te zetten. Maar als ik het kan kan jij het ook!

Heel veel plezier! Geniet van alles wat deze reis je te brengen heeft.

Wat was je eerste stap naar jouw droomleven? Of welke stap wil je als eerste gaan zetten?

Voel jij het vlammetje binnen in je?

Ben jij er klaar voor om de vrijheid te hebben om te kunnen doen en laten wat je wil? Ik laat je zien welke stappen je kunt gaan zetten. Ik help je op weg met jouw innerlijke reis. Zodat jij kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt. 

Zullen we samen gaan brainstormen over jouw leven en jouw verlangens? Ik help je ze duidelijk te krijgen zodat jij actie kunt ondernemen.