Wat vind jij écht leuk om te doen?
Waar word jij blij en gelukkig van?
Droom jij graag hoe jouw leven er uit ziet?
Ontdek de 3 sleutels om jouw dromen werkelijkheid te laten worden.

Iedereen heeft wel dromen. Iedereen zit wel eens te dromen over een ander leven. Iedereen bedenkt zich wel eens dingen die je zou doen als je de loterij zou winnen. Maar ja, hoe groot is de kans dat je ooit de loterij wint?

Als kind is alles mogelijk. Maar hoe ouder je wordt hoe minder dromen je krijgt. Je komt er achter dat zeemeermin worden toch een beetje lastig is. Dat trouwen met je papa of mama ook niet de bedoeling lijkt te zijn.

Veel van je dromen verdwijnen naar de achtergrond. Tegen de tijd dat je volwassen bent lijken dromen niet meer te bestaan. Geloof je er niet meer in dat alles mogelijk is.

Durf jij nog te dromen? Durf jij te kiezen voor jouw droomleven in plaats van jouw leven te dromen? Er echt volledig voor te gaan?

Nu denk je misschien “Huh, hoe kan dat dan. Voor mijn droomleven heb ik héél veel geld nodig. Het gaat me nooit lukken mijn dromen te realiseren. Ik heb niet de juiste opleiding. Wat ik wil dat kan echt niet”. Of wat voor beperkende gedachten je ook hebt.

Maar, laat je eens verrassen en lees verder! Want er is veel meer mogelijk dan je nu denkt.

De meeste dromen zijn bedrog

Marco Borsato zong er al over. De meeste dromen zijn bedrog. Zo wordt er door volwassenen vaak tegen dromen aan gekeken.

Het is allemaal bedrog. Te mooi om waar te kunnen zijn. Wat je droomt zal je nooit bereiken. Daarom is het een droom.

Je geloof in je dromen is totaal verdwenen.

 

Als het te mooi lijkt om waar te zijn

De quote “Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo” is alles zeggend over de gedachten van mensen over dromen en mooie dingen.

Hoe vaak word jij wel niet gewaarschuwd met deze uitspraak? Door anderen als goed bedoeld advies? In sommige situaties misschien best verstandig om naar te luisteren.

Maar als het over jouw dromen gaat. Is het dan wel waar? Zijn jouw dromen echt te mooi om waar te zijn?

Nee natuurlijk niet! Je dromen zijn nooit te mooi om waar te zijn!

Lees ook Wet van Aantrekkingskracht: Wat is de invloed van jouw gevoelens en emoties op wat je aantrekt in jouw leven?

als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo

Wat is jouw grootste droom?

Weet jij wel hoe jouw ideale droomleven eruitziet?
Wat zou je het allerliefste doen?
Hoe zou je je voelen?
Wat wil je bereiken?

Het draait in je leven niet om de dingen die je hebt, maar om de ervaringen die je op doet. De herinneringen die je maakt. De dingen die je deelt met anderen.

Om je droom te kunnen leven moet je natuurlijk wel weten hoe jouw droom er uit ziet. Veel mensen dromen wat af, maar hoe nou echt hun droomleven er uit zou zien weten ze niet.

Maar om jouw ideale leven te kunnen realiseren moet je exact weten wat je wilt bereiken. Er is niks leukers als daarover na te denken.

Dus neem eens de tijd. Ga eens lekker ergens ongestoord zitten. Op je gemak. Ga eens dromen over jouw ideale leven. Schrijf of teken hoe jouw ideale leven er uit moet zien. Maak het concreet. Zie en voel de dingen die je in jouw ideale leven wilt.

Droom je dromen

Stel jezelf eens de volgende vragen om te achterhalen wat je het allerliefste wil en hoe jouw droomleven eruitziet.

Hoe wil je je voelen?
Wat wil je doen als geld geen rol speelt in je leven?
Waar wil je meer van?
Waar wil je minder van?
Hoe zien jouw dagen eruit?
Hoe wil je zorgen voor inkomen?
Waar wil je zijn?
Wie wil je om je heen hebben?
Als je alle tijd van de wereld hebt wat ga je dan doen?
Wat deed je vroeger graag?
Wat geeft je energie?

Schrijf of teken alles wat in je op komt en wat je voelt. Maak je vooral niet druk of het wel haalbaar is. Dat is op dit moment nog helemaal niet belangrijk. Het gaat erom dat je ontdekt wat je wilt. Waar je blij en gelukkig van wordt. Dat je de rode draad ontdekt in de dingen die je opgeschreven of getekend hebt.

Zie jij wat jouw ideale leven is? Hoe het er uit moet zien? Dit is jouw B punt. Het punt waar jij naar toe wilt. Helemaal boven op de berg.

Help! Ik vind alles leuk – Jouw droomleven is een luxeprobleem

Ik krijg gewoon bijna stress van het bepalen hoe mijn ideale leven eruit zou moeten. Er zijn gewoon zo veel leuke dingen mogelijk in je leven. Heb jij dat ook?

Dat je gewoon echt niet weet wat je het liefste zou willen?
Je zoveel leuke dingen kunt verzinnen? 
Er zoveel leuks te doen is? 
Dat je niet kunt kiezen?
Het je gewoon allemaal overweldigd?
Je niet eens begint aan je droomleven daardoor?

Dat je gewoon verder blijft gaan met het leven dat je nu leeft. Je je leven laat bepalen door de dingen die je nu het liefste wil. Niet bedenkt wat je het allerliefste wil in je leven. Zo zonde!

Leef je droom – Het allesoverheersende gevoel

Ook al weet je niet wat je precies wil, omdat je zoveel leuk vindt. Vaak is er wel een bepaald gevoel wat je graag wil hebben. Of kun je een rode draad ontdekken in de vragen die je voor jezelf beantwoord hebt.

Dat is het allesoverheersende gevoel. Voor mij is dat het gevoel van vrijheid in mijn leven. Dat is wat ik wil. Daarvoor moet ik de stappen gaan zetten. Daar ben ik nog lang niet. Dat heeft prioriteit om te bereiken. Daar houd ik de focus op.

En dat is wat jij ook kunt. Het allesoverheersende gevoel ontdekken in al die dingen die je zo leuk lijkt. Laat je niet overweldigen door alle leuke dingen die je kunt bedenken voor jouw ideale droomleven.

Zoek in deze lijst met dingen die je opgeschreven hebt de rode draad. Naar jouw eigen allesoverheersende gevoel. Het gevoel dat jou helemaal warm maakt vanbinnen.

Dat is waar jij aan gaat werken. Waar jij de focus op moet houden. Om jouw droomleven te gaan bereiken. Dan zie je daarna wel wat je nou gaat doen in je droomleven. Kun je dan een keuze gaan maken tussen al die toffe dingen. Of werk je je lijst 1 voor 1 af. Gewoon, omdat het dan kan!

vrouw leest boek

Wat is jouw beginpunt?

Waar sta je op dit moment in jouw leven? Weet jij éxact waar je staat?

Hoe sta je er financieel voor?
Hoe is het op het gebied van relaties met de mensen om je heen?
Wat doe je nu dagelijks? Maak dat je blij?
Ben je zo gezond en sportief als je zou willen?
Hoe komt je inkomen op dit moment binnen? Ben je blij met hoe veel het is?
Hoe voel je je?
Doe je genoeg dingen die je leuk vindt?

Om de weg naar jouw droomleven te bepalen moet je weten waar je nu staat. Je kunt niet zomaar een kant op gaan, want hoe weet je of dit wel de goede kant is?

Daarom is het net zo belangrijk om eens heel goed te kijken naar het punt waar je op dit bent. Wat is jouw startpunt van waar uit jij op weg te gaat om jouw dromen te verwezenlijken? Weg van de stress en weg van de dingen de je niet leuk vindt. 

Lees ook Omgaan met stress. Wat moet je doen als je stress hebt? – 7 tips

Waar laat jij je door tegen houden?

Door welke dingen laat jij je op dit moment tegen houden om het leven te gaan leven wat jij droomt?

Door te kijken naar de obstakels die je nu ervaart kun je kijken wat de oplossing is om steeds dichter bij jouw ideale droomleven te komen.

Je droomleven is een meer jaren plan. Het is de reis die je gaat maken waar je helemaal van mag genieten. Maar je kunt vandaag al wel concrete stappen nemen om op weg te gaan naar jouw droomleven. Kleine doelen maken die op korte termijn haalbaar zijn. Als je vandaag niet begint wanneer dan wel?

Er is nooit een goed moment om te beginnen. Er is altijd wel iets om het uit te stellen. Altijd kun je wel een reden of excuus verzinnen.

Geloof in je dromen

Geloof jij er ook echt in dat jij het leven waar je over droomt kunt bereiken? Als je hier niet in gelooft kun je wel stoppen met hopen dat je je droomleven ooit gaat bereiken. Dat gaat niet gebeuren.

Alleen als je er voor de volle 100% in gelooft kun jij bereiken wat je wilt. Anders laat je je tegen houden door dat stemmetje in je hoofd die jou van alles wijs gaat maken.

Natuurlijk zullen er momenten in je leven zijn dat er dingen gebeuren die je liever niet wilt. Zal je het gevoel hebben dat je je droomleven nooit zult bereiken. Zal het helemaal niet leuk zijn om te doen wat nodig is.

Maar als je er echt in gelooft. Het echt wilt. Dan zul jij stappen maken naar jouw ideale leven. Zul je door blijven gaan wanneer het moeilijk is. Op weg gaan naar jouw ideale dagen. Kun jij de dingen doen die je echt belangrijk vindt.

Je dromen waarmaken – de minder leuke dingen

Maar je droom realiseer je niet zomaar van de een op de andere dag. Tenzij je misschien ooit de loterij wint, maar zelfs dan is het nog de vraag of je echt je droomleven krijgt en gelukkig wordt. Lees maar eens dit onderzoek.

Dus tijd om te stoppen met dromen over het winnen van de loterij. Ga op zoek naar de dingen in jouw leven die je echt gelukkig maken. Die jou de vrijheid geven waar je naar opzoek bent.

De weg naar jouw droomleven zal geen rechte lijn omhoog zijn. Je gaat niet rechtstreeks daarnaartoe. Het zal een weg vol hobbels en kuilen zijn. Met doodlopende stukken.

Je zult offers moeten brengen. Dat klinkt misschien heel zwaar. Maar het betekent niks anders dan dat je soms leuke dingen moet laten schieten om het hogere doel in gedachten te houden.

Dat je soms iets niet kunt doen of niet kunt kopen. Omdat je je tijd en geld maar 1 keer aan iets kunt besteden.

Maar als je voor ogen houdt waar je het allemaal voor doet is het een stuk makkelijker om sommige dingen op te geven.

Bereid je wel voor op hard werken, dingen op geven en teleurstellingen. Je moet weten dat deze gaan komen. Om je er niet door tegen te laten houden, maar er volledig voor te gaan.

Lees ook Persoonlijke groei om je leven te kunnen veranderen. Wat doe jij om verder te komen?

Dromen durven doen

Als je denkt dat dingen niet voor jou weg gelegd zijn, dan laat je veel kansen liggen. Veel mensen durven geen risico’s te nemen. Hebben de insteek eerst zien, dan geloven. Bang voor teleurstellingen. Bang voor wat anderen vinden en denken.

Zonde, want als jij anders gaat denken kun je je droomleven wel gaan realiseren. Als jij durft te beginnen met dromen en erin durft te gaan geloven kan dat je leven veranderen.

Niet door alleen maar te dromen, maar ook actie te ondernemen richting dat droomleven. Richting die ideale dag. Acties gericht op wat jij het allerliefste wil in jouw leven.

Leef je droom. Voordat het te laat is.

in the end we only regret the chances we didn't take

Dromen realiseren gebeurd niet in 1 dag

Je ideale droomleven zal je niet zomaar in korte tijd bereiken. Als je kijkt naar wat je hebt op geschreven over jouw droomleven heb je misschien wel het gevoel dat je er nooit gaat komen.

Maar wat doe jij nu aan dingen die niet belangrijk zijn waarmee je kunt stoppen om meer tijd te hebben om je op je droomleven te focussen?
Hoeveel tv kijk jij?
Hoeveel tijd breng jij door op Facebook of andere social media?
Die tijd kun je ook allemaal stoppen in dingen doen of leren die jou wil dichterbij

Want wat levert tv kijken en Facebooken jou op? Mij levert dat helemaal niks op. Het kost me alleen heel veel tijd. Ik laat me er soms wel eens door verleiden, maar eigenlijk vind ik het zonde van mijn tijd en kan ik prima andere dingen doen.

Laat je niet af leiden en zorg dat je je doelen haalt. 

Lees ook Wanneer komt het geluk mij nou aanwaaien? Zo krijg je meer geluk in jouw leven!

Volg je dromen

Je mindset is zó belangrijk! Die gaat ervoor zorgen of jij jouw dromen gaat volgen of niet. Je zult namelijk veel hobbels en kuilen tegen komen op je weg. Dingen waardoor je denkt dat je je ideale leven nooit zult gaan halen. Waardoor je je uit het veld wil laten slaan.

Het stemmetje in je hoofd zal je proberen tegen te houden. Die wil jou klein houden en houden op de plek waar je nu bent. Die wil je beschermen tegen zogenaamd falen. Wees je ervan bewust dat het maar een gedachte is. Niks meer en niks minder.

De 3 sleutels naar jouw droomleven

Mindset, focus en discipline zijn de 3 sleutels naar jouw droomleven. Dat is waar het allemaal om draait.

Mindset

Om bewust voor je droomleven te gaan kiezen en je daar voor de volle 100% voor in te kunnen en willen zetten is het belangrijk je mindset te veranderen.

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gehoord: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Als je dus dingen gaat veranderen in wat je doet, dan krijg je ook andere dingen in je leven.

Niet meer luisteren naar dat stemmetje in je hoofd. Dat is wat je kunt trainen. Train jezelf om je gedachten waar te nemen en alleen te luisteren naar de gedachten die jou krachtiger maken. De andere gedachten doe je helemaal niks mee. Het zijn maar gedachten die in je hoofd zitten. Ze zeggen verder helemaal niks over jou en je leven. Als je ze geen aandacht geeft zullen ze vanzelf minder worden. Door de gedachten die je krachtiger maken wel aandacht te geven zal je gaan groeien in je leven.

Nog zo’n mooie uitspraak die je wel eens gehoord hebt: Alles wat je aandacht geeft groeit.

Geef jij jouw negatieve gedachten aandacht zal al het negatieve in je leven groeien. Luister jij alleen naar jouw positieve en krachtige gedachten in jouw leven, dan zullen de positieve dingen in jouw leven gaan groeien! Dan zal je veel meer bereiken als dat je nu voor mogelijk houdt.

Lees ook Positief denken – 7 tips om dat voor elkaar te krijgen!

als je doet wat je altijd deed

Focus

Focus is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Focus je op de lange termijn en niet op de korte termijn.

Het zijn de keuzes die je maakt. Die zorgen ervoor dat jij jouw droomleven gaat waarmaken. Maar ook als je je dromen hebt gerealiseerd dan zal je keuzes moeten blijven maken. Sommige dingen die je op dat moment liever zou willen moeten laten voor wat je op lange termijn wilt.

De meeste mensen denken op korte termijn. Gaan voor de dingen die ze nu willen. De dingen die ze nu blij maakt.

Maar dat zijn niet per se de dingen die ze op lange termijn ook willen.

Het is zo makkelijk om je te laten verleiden door wat je nu op dit moment wil. Dan voel je je nu even lekker. Dat is toch heerlijk! Je wilt je toch graag goed voelen. Maar het brengt je vaak niet naar waar je uiteindelijk wilt zijn. Naar wat je uiteindelijk wilt hebben of doen.

Als je je op jouw droomleven focust wordt het ineens een stuk makkelijker om ook dingen te doen die je eigenlijk liever niet doet. Dingen te gaan doen waar je eigenlijk op dat moment geen zin in hebt. Dingen te doen die je eng vindt of nog nooit hebt gedaan. Maar die jou wel dichter bij jouw droomleven in de buurt gaan brengen.

Lees ook Hoe houd je focus op je doelen?

Discipline

Als laatste heb je discipline nodig. De discipline om het vol te houden. Zo lang vol te houden als nodig is.

Om niet af te haken op het moment dat het een keer zwaar wordt. Want dat gaat het worden. De weg naar jouw droomleven toe is zwaar. Zeker in het begin als je nog helemaal gewend bent aan alle afleiding.

Maar het is de moeite waard om door te zetten. Uiteindelijk zal dat je veel blijer maken dan opgeven.

Ben jij 1 van de weinige mensen die dit kan?
Eén van de weinige mensen die deze 3 dingen weet te combineren en weet vol te houden?

Beginnen met je mindset veranderen?

Ik heb 10 superkrachtige verklaringen om je droomleven te gaan leven voor je gemaakt. De allereerste stap om je mindset te veranderen.

Download ze (hier) en print ze uit. Hang hem op een plek dat je hem iedere dag ziet. Zeg deze verklaringen tegen jezelf. Met je hand op je hart. Zo voel je de energie door je lichaam stromen.

Alles wat met mindset en verklaringen te maken heeft klinkt misschien een beetje “zweverig”. Voelt misschien heel raar om te doen voor je. Alsof het alleen is weggelegd voor spirituele mensen.

Maar doe het toch! Dit is je eerste stap. Hier begin je om je mindset te veranderen. Hier begint je geloof dat je zelf kunt bepalen wat jij wilt doen en welke keuzes jij maakt. Luister alleen naar de gedachten die je krachtiger maken.

Dromen verwezenlijken – maak een planning

Als je geen planning maakt voor je dromen, dan weet je ook niet welke stappen je moet gaan zetten om je droomleven te gaan leven. Als je zomaar dingen gaat doen weet je niet of je op de goede weg bent naar je ultieme einddoel. Heb je geen houvast en niks om te controleren.

Wat je dus gaat plannen is de stappen die je moet gaan zetten om jouw droomleven te gaan leven. Daarmee begin je niet bij het begin, maar helemaal aan het einde.

Je begint met jouw ultieme droomleven. Wanneer wil je dat bereikt hebben? Wanneer wil jij jouw droomleven gaan leven?

Als je weet wanneer je zo ver wilt zijn dat je je droomleven kunt gaan leven kun je van daaruit terug plannen naar het punt waar je nu bent. Kun je exact de kleine stappen bepalen die je moet zetten om bij jouw grote doel te komen.

Lees ook De redenen waarom jouw doelen en bucketlist op papier moeten!

In grote lijnen plannen

Je maakt een planning in grote lijnen. Niet je hele agenda vol zetten zodat er niks meer bij past. Er geen ruimte is voor onverwachte dingen. Je niet de vrijheid kunt ervaren waar je naar op zoekt bent.

Maar zorg dat je weet welke stappen je moet zetten om dat grote doel te gaan halen. Dat je de grote lijnen hebt uitgestippeld. Je weet welke stappen elkaar opvolgen om bij jouw droomleven uit te komen. En je je niet laat afleiden door andere dingen.

Je kunt de toekomst niet voorspellen. Er zullen altijd onverwachte dingen op je pad komen. Zo werkt het leven nou eenmaal.

yoga strand

Wat als je dromen zo groots zijn dat ze je overweldigen?

Als je nu denkt aan jouw droomleven dan lijkt het allemaal zo overweldigend. Dan lijkt het allemaal nog zo ver weg. Helemaal niet haalbaar.

Je zou je bijna tegen laten houden door al het grootse van je dromen. Doordat je er nu nog zo ver weg van bent en je nog onder aan de hoge berg staat.

Als je je droomleven niet concreet maakt en niet terug plant naar kleine stapjes dan is het ook overweldigend. Dan is die berg ook veel te hoog.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de grote lijnen van je droomleven plant. Zodat je weet welke kleine stappen je kunt zetten. Je kunt controleren of je op de juiste weg bent. En je weet of je ook op schema ligt voor het bereiken van je droomleven.

Begin vandaag nog met het terug plannen van jouw droomleven en het zetten van de eerste stap. Als jij iedere keer weet welke volgende stap jij kunt zetten naar jouw droomleven, dan weet je precies wat je moet doen. Kun je er iedere keer voor zorgen dat je een stap dichterbij jouw droomleven gaat komen. Ga je stap voor stap voor stap de juiste kant op.

Je hebt het perfecte plaatje, maar is je droomleven altijd perfect?

Het plaatje wat je hebt geschetst van jouw ideale leven is helemaal perfect. Dat is hoe jouw leven er uit ziet als alles klopt. Waar jij naar streeft. Het topje van de berg.

Als je die hoogste punt op de berg bereikt is dat dan altijd precies zoals het beeld van jouw perfecte leven? Is het dan echt altijd perfect?

Nee, je droomleven is niet altijd perfect. Dat hoeft ook niet. Perfectie is niet waar jij naar streeft.

In je leven gebeuren er altijd onverwachte dingen. Gaan er altijd dingen anders dan je bedacht had. Er gebeuren altijd dingen die je eigenlijk liever niet hebt. Zo is het leven. Je kunt het niet altijd zo hebben als je wilt. Maar het is hoe je daar mee om gaat.

Ook in je ideale droomleven zal je soms dingen moeten doen die je misschien niet zo leuk vindt. Dingen die je liever niet doet. Die je liever uit stelt. Of dat je liever iets anders leukers zou gaan doen.

Lees ook Streef jij naar perfectie? Niet doen! Het maakt je ongelukkig

Een voorbeeld

Je wilt gezond leven. Daar hoort bij gezond eten en bewegen.

Het liefste zou je een lekkere vette hap nemen, omdat je dat het lekkerste vindt en ’s avonds op de bank ploffen om tv te kijken.

Maar dat past niet bij jouw ultieme droomleven. Van een lekkere vette hap en bankhangen word je niet gezonder.

Dus zal je gezond moeten koken en in plaats van te gaan bankhangen kun je beter gaan sporten.

Dat is een beetje wat ik bedoel. Jij hebt als ultieme droom om gezond te zijn. Dan moet je daar ook naar handelen. Daar de keuzes voor maken.

Dat kan op sommige momenten heel moeilijk zijn. Omdat je liever andere dingen zou doen.

Maar het is zaak om dan het grote geheel in gedachten te houden. Natuurlijk kun je best een keer een vette hap eten en lekker op de bank ploffen. Maar niet iedere avond.

Waarom gaan voor je droomleven als het toch niet perfect is?

Als je droomleven toch niet perfect is waarom dan alle moeite ervoor doen?

Je droomleven is zo veel leuker om te leven! Het bevat alles waar jij blij van wordt. Jammer dan dat er dingen op je pad komen die niet perfect zijn. De rest van je leven wordt zo leuk.

Je bent een blij en gelukkig mens. Leeft het leven dat je wil leven. Hebt de vrijheid die je graag wilt. Maakt de keuzes waar je blij van wordt.

Dat is de reden waarom je moet gaan voor je droomleven.

Je droom leven – Met alleen dromen kom je er niet!

Maar wat nu? Je bent weer lekker aan het dromen geslagen. Maar er gebeurt helemaal niks….

Met alleen dromen kom je er niet. Het is niet zoals jij droomt en in je dromen gelooft dat ze vanzelf waar worden. Daar is toch wel wat meer voor nodig.

Het wordt tijd om de juiste stappen te gaan zetten. Je grootse droom kan je misschien overweldigen. Het is zo groot en heeft zo’n impact op je leven. Het voelt zo eng dat je je droom bijna weer in de ijskast stopt.

Maar deze grootse droom kun jij waar maken! Door gewoon te beginnen bij het begin. De eerste stappen te gaan zetten. Verander je droom in een project. Maak een concreet plan met stappen die je moet zetten om je droomleven waar te maken.

Een takenlijst waar je alle kleine stapjes naar jouw grote doel kunt afstrepen. Zo weet je precies wat je moet doen. Heb je alles concreet. Lijkt het een stuk minder eng om te beginnen.