Wil jij elke dag gelukkig zijn?

Elke dag gelukkig zijn, dat klinkt toch als een ideaal
wat te mooi is om waar te zijn?
Er komen altijd dingen op je pad die je eigenlijk
liever niet mee wilt maken.
Zeker als mama weet je nooit wat de dag en
je kinderen je gaan brengen 😉

Dus elke dag gelukkig zijn dat kan toch niet?

Maar wat nou als het wel kan? Zou je leven dan niet een stuk fijner en aangenamer zijn?
Tuurlijk komen er dingen op je pad die je niet leuk vindt. Dat gebeurd iedereen! Maar het is maar net hoe je tegen die dingen aan kijkt en er mee om gaat. Het hoeft je niet minder gelukkig te maken.

Geluk is iets waar iedereen naar op zoek is. Iedereen wil zich wel elke dag gelukkig voelen. Maar hoeveel mensen in jouw omgeving ken jij die echt gelukkig zijn? Die echt doen wat ze willen en wat ze leuk vinden?

Lees ook: Leef jij je droom of droom jij je leven?

Jezelf gelukkig voelen heb je zelf in de hand

Het is niet iets wat van buitenaf komt. Geluk zit in jezelf. Als jij jezelf niet gelukkig voelt kan je er alleen zelf iets aan doen. Je kan alles en iedereen de schuld geven dat je niet gelukkig bent, maar daar schiet je niks mee op. Dan word je nooit gelukkig als jouw geluk van anderen af zou moeten hangen.

Dus als jij je niet gelukkig voelt ga dan bij jezelf op onderzoek waar dat gevoel vandaan komt. Wat veroorzaakt bij jou dit gevoel? Waar word je wel gelukkig van? Wat doe je het ALLERliefst?

Zorgen dat je jezelf wel weer gelukkig gaat voelen gaat in kleine stapjes. Iedere dag een klein stapje vooruit. Zorg dat je iedere dag iets doet waar je echt blij en gelukkig van wordt. Ook al is het maar een klein ding. Iedere dag even rustig alleen zitten een kop koffie of thee drinken. Even lezen. Een wandelingetje maken. Hardlopen. Wat het ook is, zorg dat je iedere dag een moment voor jezelf neemt om te doen wat JIJ graag wilt.

Lees ook: Hé mama, zorg jij goed voor jezelf?

10 Tips om jezelf iedere dag gelukkig te voelen

 

1. Zorg voor voldoende slaap

Wanneer je vermoeid bent zal je niet goed in je vel zitten. Je voelt je moe. Bent prikkelbaar en chagrijnig. Allemaal zaken waardoor jij jezelf niet gelukkig zult voelen. Zorg dat je voldoende slaapt. Zodat je uitgerust bent. Dit is een voorwaarde om jezelf goed te kunnen voelen. Vrolijk en blij te kunnen zijn. Jezelf gelukkig te voelen.

2. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Door te bewegen voel je je goed. Van stil zitten gaat je hersenactiviteit achteruit en ga je jezelf minder actief voelen. Zorg voor voldoende beweging iedere dag.
Als je beweegt worden er in je lichaam verschillende chemische stoffen aan gemaakt die ervoor zorgen dat je je lekkerder gaat voelen. Je gaat je fitter en gelukkiger voelen.
Zorg er dus voor dat je zeker aan de norm voldoet van iedere dag 30 minuten matig intensief bewegen.

sport vrouw

 3. Omring jezelf met positieve mensen

Je kent het wel. Van die negatieve mensen in je omgeving die je alleen maar energie kosten. Die altijd wel iets te zeuren of te klagen hebben. Nooit is het goed. Deze mensen kosten je heel veel energie en gaan je echt niet gelukkiger maken.
Zorg ervoor dat je jezelf omringt met positieve mensen. Mensen die zichzelf goed voelen. Die ondanks tegenslagen iets maken van hun leven. Zij kunnen je inspireren. Zorgen dat je zelf ook positiever in het leven gaat staan. Waardoor jij gelukkiger zult worden

Hier vind je 7 tips om zelf positief te leren denken

4. Laat los wat anderen van je vinden

Heel moeilijk, maar ook heel belangrijk!
Het is niet belangrijk wat anderen van je vinden. In andermans ogen doe je de dingen toch vaak niet goed.
Ga voor de dingen die jij graag wilt doen. Waardoor jij gelukkig wordt. En laat anderen daarvan denken wat ze willen!

5. Geniet van de kleine dingen.

Het zonnetje wat ’s ochtends vroeg al heerlijk schijnt. De geur van een kop vers gezette koffie. Pas gemaaid gras. De vogeltjes die heerlijk aan het fluiten zijn. Het zijn deze kleine dingen die je dagelijks geluksmomenten kunnen bezorgen.

6. Lees minder of geen nieuws

In het nieuws draait het om dingen die niet goed gaan. Nooit zal het nieuws eens positief zijn. Ik kijk of lees zelf helemaal geen nieuws meer. Ik word er niet gelukkig van en kan niks doen aan de dingen die op het nieuws zijn. Het echt belangrijke nieuws hoor ik wel van de mensen om mij heen of zie ik op mijn Facebook tijdlijn voorbijkomen.

7. Doe iets voor een ander

Help eens iemand anders. Gewoon vrijblijvend zonder er iets voor terug te verwachten. Daardoor kun je een heel voldaan gevoel krijgen

8. Zorg goed voor jezelf

Hoe kun je jezelf nou gelukkig gaan voelen als je niet goed voor jezelf zorgt? Zorg dat je goed en gezond eet. Iedere dag weer minimaal 80% van wat je eet gezond en 20% van wat je eet mag minder gezond zijn. Als je je daaraan houdt zal je je beter voelen. Voldoende groente en fruit, zodat je je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft, om zich goed te voelen.

vrouw koffie drinken

9. Lach

Neem het leven niet te serieus. Lach om de fouten die je maakt. Gun het jezelf ook om fouten te maken. Lach om rare situaties.
Glimlach naar onbekenden en groet ze.
Het is verbazingwekkend hoeveel blijdschap en geluk dit jezelf en de mensen om je heen op levert.

10. Verhoog je fysieke contact

Knuffelen maakt gelukkig. Het zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomen in je lichaam waar je je goed van gaat voelen. Zorg er dus voor dat je meer knuffelt met de mensen om je heen.
Zorg voor meer seks. Ook dit zorgt voor meer endorfine in je lichaam.

Pas deze 10 tips toe en je zult merken dat je jezelf gelukkiger gaat voelen. Dat je blijer bent, positiever in het leven staat en je meer geluk zult ervaren.

Natuurlijk zal je je ook wel eens minder goed voelen, maar weet wat je dan kunt gaan doen om ervoor te zorgen dat je van dit gevoel af komt. Laat het even toe in je leven en doe er dan iets aan! Zorg ervoor dat het niet je dagen en je leven gaat bepalen.

Wat je uitstraalt trek je aan!

Wel eens gehoord van de Wet van Aantrekkingskracht? Deze wet zegt dat waar je je aandacht op richt dat trek je aan. Als jij je aandacht richt op de dingen die jou dagelijks gelukkig maken, dan krijg je veel meer geluk in jouw leven.

Dus stop met die negativiteit en ga voor geluk. Wees iedere dag dankbaar voor de fijne dingen die op je pad komen. Zo wordt je vanzelf iedere dag gelukkiger!

 

Hoe zorg jij ervoor dat je iedere dag gelukkig bent? Lukt jou dat?

Wil jij elke dag gelukkig zijn? Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn! Al meer dan 1.000 vrouwen gingen je voor