Doe jij de dingen die JIJ leuk vindt?
Zorg jij goed voor jezelf?
Neem jij iedere dag de tijd voor jezelf?
Ik maak iedere dag even tijd voor mijzelf zodat ik een leukere mama ben.

Als mama kun je zo druk zijn. Druk met alle dagelijkse dingen. Om alle ballen hoog te houden.

Je kinderen gaan voor op alles en vragen veel aandacht. Zelfs als ze niet thuis ben je nog met ze bezig.

Daarnaast wil je partner ook aandacht hebben. Wil je afspreken met vrienden en vriendinnen om je sociale contacten te onderhouden.

Oh ja, dan hebben de meeste mama’s tegenwoordig ook nog een baan! Alles moet maar gecombineerd worden.

Maar maak jij in al die hectiek ook tijd voor jezelf. Doe ook dingen die je zelf leuk vindt? Heel belangrijk om stress te voorkomen.

Dagelijks even tijd voor mijzelf

Als ik niet dagelijks even tijd voor mijzelf heb, dan ben ik niet zo’n leuke mama. Ik krijg een kort lontje. Ben sneller geïrriteerd. Het lijkt wel of ik alleen maar aan het zorgen en verzorgen ben. Voel ik me een soort huishoudster en verzorgster in mijn eigen huis. Daar kan ik niet tegen.

Heerlijk vind ik het om dagelijks even de tijd voor mijzelf te hebben. Even alleen te zijn. Even mezelf kunnen horen denken 😊

Hoe maak ik tijd voor mijzelf? En wat kun jij ook gaan doen

Wat ik doe is iedere ochtend de wekker een half uur of 3 kwartier eerder te zetten dan dat de kinderen uit bed komen. Drie ochtenden in de week ga ik dan eerst thuis sporten. De andere 2 ochtenden vind ik het heerlijk om lekker even beneden te zitten met een kop thee.

Ik zorg dat ik helemaal klaar en aangekleed ben voordat ik de kinderen uit bed haal. Soms wordt de jongste al wel wakker, omdat ze mama in bed mist. Maar die zet ik beneden op de bank neer zodat ze rustig wakker kan worden en ik verder kan gaan met sporten.

Ook vind ik het heerlijk om dagelijks even alleen met de hond te wandelen. Heerlijk even een rondje buiten. Als ik dat alleen doe komen er allerlei leuke ideeën in mij op waar ik daarna weer verder mee aan de slag kan. Even mijn gedachten op een rijtje en de creativiteit loslaten. Heerlijk!

Dat zijn echt mijn momenten. Heerlijk om dat alleen te doen. Mijn dagelijkse momenten om op te laden. Daarnaast vind ik het onder de douche staan ook zo’n lekker ontspannen moment voor mijzelf.

Ik vind het ook heerlijk om in een boek te lezen of bezig te zijn met handletteren. Dat zijn dingen die ik tussendoor doe als de kids op school zijn of ze lekker zelf aan het spelen zijn.

Doe jij ook dagelijks iets waar jij energie van krijgt?

Om in alle hectiek de ballen hoog te kunnen houden is het belangrijk dat je dingen doet waar je energie van krijgt. Dat je iets doet waardoor je de rest van de dag weer verder kunt gaan. Om jouw stress te verminderen.

Doe jij dagelijks iets wat jij leuk vindt? Iets waar jij energie van krijgt?

Een veel gehoord excuus is dat er geen tijd voor is. Maar als jij jezelf echt belangrijk vindt, dan maak je tijd voor jezelf.

Jaren heb ik dat niet zo gedaan als ik nu doe. Sinds de kinderen er zijn heb ik niet de tijd genomen om dingen te doen die ik leuk vind. Omdat er altijd andere dingen belangrijker waren dan tijd voor mijzelf nemen. Dan dingen doen die ik leuk en belangrijk vond. Maar vorig jaar maakte ik mijn beste keuze ooit. Ik kies nu vaker voor tijd voor mijzelf.

Ik had al jaren geen boek meer gelezen, terwijl ik lezen heel leuk vindt. Wist gewoon niet eens meer wat ik leuk vond en waar ik energie van kreeg.
Als de hond uit moest ging ik niet even lekker alleen, maar met Michiel en de kinderen. Wat natuurlijk ook heel leuk is! Maar even een keer alleen gaan is soms gewoon noodzakelijk voor mij.

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen

Terug naar jou. Voor jou is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Om tijd vrij te maken voor de dingen die jij leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Het is een slap excuus om te zeggen dat je daar geen tijd voor hebt, want ook jij kunt daar tijd voor maken. Als je het echt wilt en je het echt belangrijk vindt.

Dan kun ook jij de wekker iets eerder zetten om lekker rustig alleen op te staan. Kun ook jij als de kinderen naar school zijn en je thuis bent even een boek pakken. Even alleen een rondje gaan lopen.

Kies je eigen moment uit

Er is altijd wel een moment op de dag dat je even tijd voor jezelf te maken. Al is het maar om even lekker alleen te genieten van een kop koffie of thee. Te genieten van de kleine dingen om je heen. Even jezelf op te laden om door te kunnen gaan met de rest van de dag.

Want als jij daar tijd voor maakt zal je merken dat je blijer bent. Vrolijker bent. Meer kunt hebben, waardoor je geduldiger reageert. Dat je jezelf energieker voelt.

Ook dit zijn kleine stapjes naar jouw droomleven. Dagelijks iets doen waar je blij en gelukkig van wordt. Waar je energie van krijgt. Waardoor je minder stress in je leven zal ervaren.

Zet je zelf eens wat vaker op de eerste plek

Doe eens iets vaker iets voor jezelf. Daar zullen de mensen om je heen alleen maar profijt van hebben.

Om goed voor anderen te kunnen zorgen moet je eerst goed voor jezelf zorgen. Moet jouw batterij vol zijn om je energie in anderen te kunnen steken. Met een lege batterij kun je geen energie aan anderen geven.

Het is belangrijk om jezelf op te laden. Dat doe je door dingen te doen die jij leuk vindt en waar jij energie van krijgt. Zodra jouw batterij vol en opgeladen is gaat het vanzelf dat je je energie en aandacht aan anderen besteedt.

Ik vind het allesbehalve egoïstisch om jezelf op de eerste plek te zetten. Alleen dan kun je de wereld om je heen mooier en beter maken.

Dus begin vandaag nog met vaker kiezen voor jezelf. Met dagelijks even tijd maken voor jezelf. Al is het maar 5 minuten. Als jij dan je batterij kunt vol laden is iedereen blij.

Ben je overtuigd?

Wat ga jij doen om goed voor jezelf te zorgen?

Is het een boek lezen?
Lekker uitgebreid in bad?
Genieten van een kop koffie / thee
Naar de sauna?
Vaker met iemand afspreken?
Sporten?
Winkelen?
Naar de bioscoop?

Kies maar uit wat je leuk vindt! Zorg dat je er tijd voor maakt.

 

Maak jij tijd voor jezelf? En wat doe je dan het liefste?

Voel jij het vlammetje binnen in je?

Ben jij er klaar voor om de vrijheid te hebben om te kunnen doen en laten wat je wil? Ik laat je zien welke stappen je kunt gaan zetten. Ik help je op weg met jouw innerlijke reis. Zodat jij kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt. 

Zullen we samen gaan brainstormen over jouw leven en jouw verlangens? Ik help je ze duidelijk te krijgen zodat jij actie kunt ondernemen.