Heb jij voor dit jaar een bucketlist?
Je doelen voor 2019 op papier gezet?
Doelen en een bucketlist die in lijn liggen met het droomleven dat je graag wil leven.
Lees waarom jij jouw doelen en bucketlist op papier zou moeten zetten als je dat nog niet gedaan hebt!

Door je doelen op te schrijven en een bucketlist te maken weet je precies wat je dit jaar wil doen en wat je wil bereiken in 2018.  Opschrijven geeft jou de mogelijkheid om in de gaten te houden of je op de goede weg zit.

Maak het concreet

Door echt een bucketlist op papier of bijvoorbeeld in Word of Excel te maken weet je precies wat je wil doen. Kun je ook makkelijk bij houden wat je al gedaan hebt.

Zo zie je precies of je op de goede weg zit naar jouw droomleven. Wat belangrijk is.
Doe je dit niet en doe je zomaar wat dan ben je maar een beetje aan het aanmodderen.

Blijf je over je leven dromen in plaats van dat je je droomleven leeft. Je hebt totaal geen overzicht hoe het ervoor staat. Geen concrete stappen om te zetten.

Lees ook Leef jij je droom of droom jij je leven

Om je droomleven te bereiken moet je het concreet maken

Wil jij echt je droomleven gaan leven? Weet je dat heel zeker?

Want ik kan je vertellen dat het makkelijker is om te blijven doen wat je nu doet. Het is veel simpeler om door te gaan met de dingen waar je nu mee bezig bent. Te klagen over wat je allemaal niet hebt.

Alleen de keerzijde daarvan is dat je ook het leven houdt dat je nu hebt.
Er zal niks gaan veranderen als je dezelfde dingen blijft doen. Niks veranderen als jij niet verandert.

Lees ook: Wanneer komt het geluk mij nou aanwaaien?

Mindset, focus en discipline

Maar veranderen en stappen zetten is echt moeilijk! Het vergt een enorme verandering in je mindset. Je moet anders gaan denken dan dat je nu doet.

De focus verleggen van wat je nu graag wil (korte termijn) naar wat je het allerliefste wil (lange termijn). Je zult soms dingen moeten laten die je nu echt heel graag wil, om te bereiken wat je op de lange termijn, in je droomleven, het allerliefste wil.

En het vergt ook heel veel doorzettingsvermogen. Je moet door gaan. Het grote doel voor ogen houden. Je angsten overwinnen. Niet stoppen als het moeilijk wordt.

Wil je hier mee aan de slag? Hier een aantal tips om te lezen:
Hoe jij je doelen gaat halen
Blijf jij jezelf of wil je veranderen?

Hoe houd je focus op je doelen?

Hoe staat het ervoor met mijn doelen en bucketlist?

Begin van het jaar schreef ik een blog over mijn doelen voor dit jaar. Deze blog lees je hier.
Ook schreef ik een blog over onze bucketlist. Deze kun je hier vinden.

Ik kreeg van mijn schoonzusje heel lief een Bullet Journal boek. Daarin heb ik mijn doelen voor dit jaar en onze bucketlist ook opgeschreven/ getekend. Superhandig voor mij omdat ik er zo regelmatig naar kijk. Zodat ik kan zien of ik op de goede weg zit.

goals 2018

Mijn doelen voor 2018

 

Mijn doelen voor 2018. De stand van zaken.

Ik heb mijn doelen in mijn bullet journal in 5 doelen verdeeld. Hieronder zal ik ze met je delen en de stand van zaken erbij zetten.

Inkomen: Ik wil dit jaar een online inkomen gaan opbouwen. Eind 2018 wil ik geld verdienen met mijn eigen site(s).

Op dit moment ben ik werkzaam als virtual assistant voor een hele leuke blogster (meergeldminderstress.nl). Het inkomen dat ik nu verdien verdien ik volledig online.
Daarnaast ben ik heel hard aan het werk aan mijn blog. Daar komt veel meer bij kijken dan alleen iedere week een blog online plaatsen. Al dit werk doe ik om ervoor te zorgen dat ik er eind van het jaar klaar voor ben om met Familie op avontuur geld te gaan verdienen.

Gezond eten: meer groente en meer fruit

Ik heb geprobeerd te sapvasten voor 7 dagen, maar dit was niet zo’n succes voor mij. Op dag 2 of 3 ben ik al afgehaakt. Een tijdje dronk ik dagelijks nog wel een zelfgemaakte groente/fruitsapje als extra, maar ook dit doe ik niet meer.

We eten (volgens mij) best gezond, maar ik ben geen hele grote eter en kom sowieso dagelijks niet aan de minimale groente inname. Daarnaast eet ik ook niet iedere dag 2 stuks fruit.

Werk aan de winkel dus voor mij!

Spaargeld: Eind 2018 een netto vermogen van €10.000

Op het moment van schrijven is ons netto vermogen €4463,44. We zijn op de goede weg dus om dit doel te gaan halen. Stiekem zitten we er zelfs aan te denken dit doel bij te stellen naar €15.000 zodat het een uitdaging blijft waar we hard aan moeten werken en heel hard ons best voor moeten doen om het te gaan halen.

Samen: Vaker dingen samen met Michiel doen

We merken dat dit 1 van de eerste dingen is die we iedere keer maar weer uit stellen. Iedere keer verzinnen we wel weer een excuus om het niet te gaan doen.

Maar afgelopen donderdag zijn we wezen floaten. Heerlijk drijven in een cabine vol magnesiumwater. Goed voor de ontspanning en schijnt heel gezond te zijn. Was een leuke ervaring om te doen!

Werk aan de winkel om ook dit doel vol te houden. Niet iedere keer een excuus verzinnen of het maar uit blijven stellen. Gewoon plannen en gaan 😊

Bewegen: Meer bewegen

Mijn doel is om meer te gaan bewegen of sporten. Ik sport helemaal niet. Slecht voorbeeld voor de kinderen!

We hebben geen auto en moeten dus altijd lopend of op de fiets door Deventer. Dat scheelt een hele hoop. Wat dat betreft kom ik niet echt beweging te kort. Ook wandel ik iedere week samen met een vriendin.

Ik heb een tijdje 3 keer in de week ’s ochtends voor de kinderen wakker werden krachttraining gedaan met een schema voor thuis. Vond ik best een goede manier om zo te trainen. Maar op de een of andere manier vind ik mijn bed de afgelopen tijd steeds te lekker en ben ik gestopt met deze krachttraining. Eigenlijk tijd om het weer op te gaan pakken.

Ook speelt het al het hele jaar door mijn hoofd om te gaan hardlopen, maar daar kan ik mezelf nog niet echt toe zetten. Maar nu zal ik wel met de kinderen mee moeten gaan trainen. Begin juni doen zij mee met een hardloopwedstrijd en gaan 1km hardlopen. Ik heb gezegd mee te gaan lopen, dus dat wordt samen trainen.

Wat vind ik het belangrijkste?

Mijn hoofdfocus voor dit jaar heb ik op punt 1 en 3 gelegd en daarmee zitten we ook best op schema voor dit jaar. Maar met deze terugblik zie ik dat de andere doelen ook wat meer aandacht verdienen.

Eens kijken hoe ik dat ga aanpakken zonder de druk te ervaren van te veel dingen tegelijk te willen doen, waardoor alles maar half-half gebeurt. Iemand tips voor mij?

Bucketlist

Hieronder volgt een foto van onze bucketlist voor dit jaar. De gekleurde hokjes geven aan wat we al gedaan hebben. Nog 8 dingen open en nog 8 maanden de tijd voor het jaar voorbij is.

Ik zeg dat dat moet lukken 😊

bucketlist 2018

Onze bucketlist voor 2018

Heb jij dit jaar een bucketlist en je doelen op papier?

Als je dat al hebt, helemaal goed bezig! Heb je ook al gekeken hoe het er voor staat nu de eerste 4 maanden van het jaar bijna voorbij zijn?

Heb je het niet wordt het tijd om aan de slag te gaan. Het is nog niet te laat!
Er zijn nog 8 maanden over dit jaar om te werken aan jouw doelen en je bucketlist.

Dus stel het niet meer langer uit! Het is niet veel werk om het op papier te zetten voor jezelf (of op de computer), maar het gaat je wel heel veel opleveren.

Heb jij jouw doelen en bucketlist concreet op papier? Zit je op de goede weg om het te halen voor dit jaar?