Ook jij wil graag je droomleven leven.
Het lijkt maar niet te lukken.
Je klaagt en zoekt de schuld buiten jezelf.
“Wanneer komt geluk bij mij aanwaaien?” denk je vaak

Jij wil ook heel graag je droomleven leven. Je hebt grote dromen! Je doet hard je best, maar iedere keer gebeurd er weer iets waardoor het niet lijkt te lukken. Dingen waar jij helemaal niks aan kunt doen. Die jou op de plek houden waar je nu bent.

Anderen lijkt het wel te lukken. Hun leven lijkt zo makkelijk en soepel te verlopen. Terwijl het jou na heel veel moeite nog steeds niet lukt.

Tijd om even lekker te gaan klagen en zeuren. Klagen dat het zo oneerlijk is. Zeuren dat het bij jou niet lukt. Dat het oneerlijk is wat andere mensen hebben en bereiken.

Lees hier: Leef jij je droom of droom jij je leven?

Je bent het slachtoffer

Het slachtoffer van alle nare dingen die jou overkomen in je leven. Het is oprecht heel vervelend dat die nare dingen jou allemaal overkomen! Daar twijfelt helemaal niemand aan!

Al deze dingen lijken een blok aan jouw been te zijn op weg naar jouw droomleven. Maar je wil zo graag!

Wat doen de meeste mensen als iets niet gaat zoals ze willen? Als er allemaal nare dingen op je pad komen waar je zelf helemaal niks aan kunt doen?

Dan gaan we klagen. Zeuren. Ons slachtoffer voelen. En ook zo gedragen. Daar is waar het mis gaat.

Neem je verantwoordelijkheid

Alles wat er op je pad komt moet je zelf verantwoordelijkheid voor nemen. Zelf de problemen en ellende oplossen. Loslaten waar je geen invloed op hebt.

Sommige problemen kun je oplossen. Andere dingen zijn niet op te lossen, maar zal je een manier voor moeten zoeken om er het beste van te maken.

Voorbeelden:
Geldschulden kun je zelf oplossen. Hoe ze ook ontstaan zijn, voor een vrijer en gelukkiger leven zal je er mee aan de slag moeten gaan. Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt, je zult op zoek moeten gaan naar een oplossing die voor jou wel werkt.

Een ongeneeselijke ziekte is niet op te lossen. Wel kun je op zoek gaan naar manieren om jouw leven zo fijn en comfortabel mogelijk te maken. Te zoeken naar de dingen waar je wel invloed op hebt. Die je wel kunt veranderen om iets moois van je leven te maken.

Wil jij meer dingen doen die je belangrijk vindt? Lees dan ook deze blog

Jezelf slachtoffer blijven voelen lost niks op

Als je je droomleven wilt gaan leven zal je zelf verantwoordelijkheid moeten nemen over je eigen ellende. Zal je zelf op zoek moeten gaan naar oplossingen. Moeten zoeken naar de dingen waar je wel invloed op hebt.

Het heeft geen zin om in de slachtoffer rol te blijven. Daar schiet je niks mee op. Anderen gaan jouw problemen en ellende niet oplossen. Zij gaan er niet voor zorgen dat jij jouw droomleven kunt gaan leven.

Dus stop met zeuren. Stop met klagen. Je komt er niet verder mee. Het levert je niks op!

Geluk komt niet aanwaaien

Het is niet iets wat zomaar aan komt waaien. Wat uit de lucht komt vallen. Je gaat je niet gelukkig voelen als je een slachtoffer blijft.

Je zult aan het werk moeten. Hard aan het werk.

Jouw droomleven is niet zomaar iets. Het is iets waar je stappen naar toe moet zetten. Om bij dat droomleven te komen zal je de problemen moeten oplossen. Zal je de ellende moeten omdraaien naar iets positiefs. Naar iets waar jij wel invloed op hebt.

Andere mensen werken ook hard aan hun droomleven. Voor jou lijkt het misschien alsof zij er niks voor hoeven doen. Alsof het hun wel komt aanwaaien.

Maar iedereen heeft in zijn leven zijn eigen problemen en ellende. Niemand heeft een leven dat perfect is. Maar het is hoe je er mee om gaat. Welke kansen en mogelijkheden jij ziet.

Gebeurd er in je droomleven niks meer wat je niet wil? Je droomleven is ook niet altijd perfect.

Mag je ellende er dan niet zijn?

Moet je je ellende dan maar weg stoppen? Is het iets wat er niet mag zijn? Jawel, je ellende mag er zijn. Het moet er zelfs zijn om van te leren en verder te groeien.

Het is hoe je er mee om gaat. Schiet je in de slachtofferrol. Ga je zielig doen. Anderen de schuld geven.

Of neem jij je verantwoordelijkheid. Ga je zoeken naar een oplossing. Zorg je ervoor dat het jouw geluk niet in de weg staat. Leg je het helemaal bij jezelf, zodat je zelf kunt zoeken naar de beste manier voor jou om er mee om te gaan.

Je hoeft ellende en problemen niet over je af te roepen door overal een probleem van te maken. Door je druk te maken over alles waar je geen invloed op hebt. Door je druk te maken over anderen die het beter voor elkaar lijken te hebben.

Houd het bij jezelf. Bij de dingen waar je invloed op hebt. De ellende die er echt op je pad komt en los dit op.

Niemand zit te wachten op ellende in zijn leven. Toch maken mensen zich druk om alles en zoeken de schuld buiten zichzelf. Zonder zelf verantwoordelijkheid te nemen

Wat moet ik nu doen om gelukkig te worden?

Maak je geluk het belangrijkste in je leven. Niet je problemen en ellende.

Als jij jouw geluk het allerbelangrijkste vind ga je op zoek naar oplossingen. Naar dingen die je moet doen zodat je je gelukkiger voelt. Neem je je verantwoordelijkheid. Wijs je niet naar anderen.

Stap uit die slachtoffer rol die je niet verder helpt. Stop met klagen en zeuren. Wees niet zoals een groot deel van de mensen.

Zet de stappen die je moet zetten. De stappen die jou gaan brengen naar geluk. Naar jouw droomleven. Maak het concreet zodat je daadwerkelijk acties hebt die je kunt doen. Echt stappen hebt die je kunt nemen.

Kies voor geluk in plaats van ellende.

 

Voel jij je wel eens slachtoffer van jouw leven? Hoe neem jij dan toch je verantwoordelijkheid?

Voel jij het vlammetje binnen in je?

Ben jij er klaar voor om de vrijheid te hebben om te kunnen doen en laten wat je wil? Ik laat je zien welke stappen je kunt gaan zetten. Ik help je op weg met jouw innerlijke reis. Zodat jij kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt. 

Zullen we samen gaan brainstormen over jouw leven en jouw verlangens? Ik help je ze duidelijk te krijgen zodat jij actie kunt ondernemen.