Jezelf accepteren en jezelf veranderen.
Dat is tegenstrijdig!
Gelukkig zijn met jezelf en jezelf moeten veranderen
om op weg te gaan naar je droomleven.
Dat gaat toch niet?
Ik leg je uit hoe dat samen kan gaan!

Om je gelukkig te voelen is het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dat je jezelf niet wegcijfert, maar ook op de eerste plek durft te zetten. Dat je dingen doet die jij belangrijk vindt.

Als mama wil je graag goed voor je gezin zorgen. Ervoor zorgen dat iedereen goed in zijn vel zit, dat de dagelijkse routine soepel verloopt, je het huishouden goed op orde hebt. Maar zorg jij ook goed voor jezelf? Want als je goed voor jezelf zorgt, pas dan kun je goed voor anderen zorgen. Als jij gelukkig bent, dan kun je andere mensen gelukkig maken.

Lees hier 9 tips om gelukkig te worden met jezelf

Accepteer jezelf zoals je bent

Eén van de tips om gelukkig te zijn met jezelf is jezelf te accepteren zoals je bent. Dat je jezelf leert accepteren zoals je bent.

Maar dan ook echt zoals je diep van binnen bent. Niet zoals het beeld dat je van jezelf hebt of het beeld dat jouw omgeving van jouw heeft.

Kijk eens diep naar binnen, naar jouw kern. Wat zit daar binnen in jou? Wat wil jíj als je eens diep bij jezelf naar binnen kijkt. Wie ben jij dan?

Je hebt namelijk in jouw leven een beeld van jezelf gecreëerd. Door de dingen die je mee hebt gemaakt. De dingen die op jouw pad zijn gekomen. Maar ook door de dingen die de mensen om jou heen over je zeggen. Die dingen ben je gaan geloven.

Maar is dat wel wie je echt bent? Ga op onderzoek uit en accepteer wat je tegen komt. Accepteer wie je echt bent. Omarm die persoon.

 

Zelfvertrouwen is de sleutel

Om gelukkig te zijn met jezelf is zelfvertrouwen heel belangrijk. Door verschillende redenen kan het zijn dat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt.

Zelfvertrouwen maakt je leven een stuk leuker en makkelijker. Waarom zou je niet op jezelf kunnen vertrouwen? Waarom zou jij slechter zijn dan iemand anders? Iets niet kunnen wat je graag wil?

Natuurlijk kun jij ook bereiken wat je wil bereiken!

Mocht jij een gebrek aan zelfvertrouwen hebben, dan wordt het tijd om hier aan te werken.

Lees hier 10 tips om je zelfvertrouwen te vergroten
Hier vind je nog eens 8 tips om zelfvertrouwen te krijgen

Het perfecte plaatje

Op verschillende plekken om ons heen worden perfecte plaatjes geschetst. Vooral op social media hebben mensen er een handje van om perfecte plaatjes te laten zien. Maar ook tijdens gesprekken antwoorden mama’s eigenlijk standaard dat het goed gaat. Ook al is dat misschien helemaal niet zo.

Als jij niet voldoende zelfvertrouwen hebt, dan kan het voor jou voelen alsof anderen alles perfect voor elkaar hebben en jou dat niet lukt. Dat jij niet goed genoeg bent, terwijl je dat wel bent. Omdat jij je leven net zo goed op orde hebt als alle andere mama’s.

Zorg dat je vertrouwen krijgt in jezelf en dat je gelooft dat jij goed bent zoals jij bent. Dat is het startpunt. Het punt vanaf waar jij verder kunt gaan.

Jezelf accepteren en jezelf veranderen gaat dat samen?

Een tijdje geleden schreef ik de blog blijf jij jezelf of wil je jezelf veranderen? Het is gebaseerd op het verhaal van Sam Ovens dat ik tegen kwam op Facebook.

Het gaat over jezelf veranderen om andere dingen te kunnen bereiken in je leven. Om je droomleven te kunnen leven moet je andere dingen gaan doen en andere keuzes gaan maken dan dat je nu maakt.

Je bent niet iemand, maar je hebt een identiteit hebt opgebouwd die gebaseerd is op verhalen over je verleden.

Maar hoe kun je dan niemand zijn, jezelf accepteren en jezelf veranderen? Dat gaat toch helemaal niet samen?

Toch wel!

Laat je verleden los

Accepteer jezelf zoals jij bent. Laat je verleden los. Laat los wat jij jezelf vertelt over jou. Wat andere mensen jou vertellen over jezelf. Deze verhalen spelen alleen in je hoofd, maar zeggen helemaal niks over wie jij echt bent.

Ze vertellen alleen een verhaal over wie jij denkt dat je bent. Als je deze verhalen die vertelt worden, kunt loslaten, dan kun je jezelf accepteren zoals je bent.

Dan kun je zelfvertrouwen opbouwen. Er voor zorgen dat jij vertrouwen hebt in jezelf. Je vertrouwen hebt dat je de juiste keuzes kunt maken. De juiste dingen kunt doen om door te groeien naar de persoon die jij wilt worden. En zodat je kan doorgroeien naar jouw droomleven.

De belangrijkste vraag in je leven

De vraag is niet wie je bent. Maar de belangrijkste vraag in je leven is wie wil je worden. Wat wil jij het allerliefste doen in je leven? Hoe wil jij het allerliefste zijn? Hoe ziet jouw droomleven er uit?

Laat de rol los die jij jezelf hebt aangemeten. Ga keuzes maken die er voor zorgen dat jij steeds dichter komt bij de persoon die je wilt zijn. Bij het droomleven dat je wilt leven.

Dat is moeilijk! Want je reptielenbrein zal je proberen tegen te houden. Dat zal je steeds weer proberen de verhalen te vertellen over je verleden en over jouw aangemeten persoonlijkheid. Het zal je steeds proberen terug te brengen naar de persoon die jij altijd geweest bent.

Maar houd je grote doel voor ogen. Houd je droomleven voor ogen. De persoon die jij wilt worden. Houd je focus op de lange termijn.

Dan lukt het je om niet te luisteren naar dat stemmetje in je hoofd. Angst geen rol te laten spelen. Om toch de keuzes te maken die nodig zijn op weg naar jouw nieuwe leven.

Zo gaat het dus toch samen!

Snap je nu dat het toch samen gaat om jezelf te accepteren en jezelf te veranderen?

Dat je gelukkig kunt zijn met jezelf en ondertussen verder op weg gaat naar de persoon die jij graag wil worden.

Door de verhalen over wie jij denkt te zijn, los te laten en de dingen te doen die nodig zijn op weg naar jouw droomleven.

Je komt er niet vanzelf! Buiten je comfortzone gaan hoort er bij. Je ongemakkelijk gaan voelen doordat het onbekend is. Bij iedere grote doorbraak jezelf een ander persoon voelen.

Je bent op de goede weg. Op weg naar je droomleven. Naar de dingen die je het allerliefste wil doen. Op weg naar de persoon die jij graag wilt zijn.

 

Welke overtuigingen heb jij over jezelf? Waar zijn deze op gebaseerd? En wie wil je het liefste worden?