Wij moeders, wij vrouwen, hebben er vaak last van: Onzekerheid.
Als je onzeker bent heb je een negatief zelfbeeld, het helpt je niet in je relaties met anderen en het zorgt ervoor dat je ongelukkig bent.
Tijd om je onzekerheid te overwinnen!
Want je bent goed zoals je bent.

Onzeker zijn maakt je leven minder leuk en makkelijk. Je bent jezelf constant aan het vergelijken met anderen. Je druk aan het maken over wat anderen van je vinden.

Om je onzekerheid te verbloemen ga je roddelen over andere mensen. Je haalt anderen omlaag zodat jij jezelf even beter voelt.

Nergens voor nodig! Iedereen bewandelt zijn eigen weg. Respecteer dat.

En onthoud: Je bent goed zoals je bent.

Ik ben onzeker. Ben ik de enige die hier last van heeft?

Als je onzeker bent over jezelf, dan kan het voelen alsof jij de enige bent die hier last van heeft. Iedereen om je heen lijkt te stralen van zelfvertrouwen.

Maar we zijn allemaal wel eens onzeker. De ene persoon meer dan de ander, maar iedereen is van tijd tot tijd wel eens ergens onzeker over. Dat hoort erbij.

Zolang jij af en toe onzeker bent en het niet de overhand in jouw leven heeft is er niks aan de hand.

Maar als jij je vaak onzeker voelt, dan maakt het je ongelukkig. Je zult jezelf slecht voelen en een negatief beeld over jezelf hebben.

Het staat fijne relaties met de mensen om je heen in de weg.

Tijd dat je leert omgaan met je onzekerheid!

Lees ook: Vertrouwen in jezelf – Met deze 10 tips kun jij jou zelfvertrouwen opbouwen

 

Welke onzekerheden heb jij last van? – Oorzaken van onzekerheid

Er kunnen veel dingen zijn waar je je onzeker over voelt. Of misschien voel jij je maar onzeker op één bepaald vlak in je leven?

Herken jij onderstaande onzekerheden?

Onzeker over hoe je eruit ziet

Ben jij onzeker over je lichaam? Schaam je je ervoor hoe je eruit ziet? Probeer je dat het liefst te verhullen?

In onze huidige maatschappij is er goed uitzien zo belangrijk gemaakt. Overal vind je voorbeelden van slanke vrouwen die er super knap uit zien.

Als jij iemand voor het eerst ziet, dan ga je in eerste instantie af op iemands uiterlijk om te bepalen of je deze persoon leuk vindt of niet. Heel vervelend, maar het is wat we vaak doen.

Maar kijk eens goed om je heen. De mensen die je dan ziet, zijn die allemaal super knap? Hebben ze allemaal een perfect uiterlijk? Nee, de meeste mensen om je heen zijn geen topmodel!

Zijn deze mensen aardig, ook al hebben ze geen perfect uiterlijk? Ja waarschijnlijk wel, uiterlijk zegt namelijk helemaal niks over je karakter.

Dus probeer eens minder te oordelen over jezelf en over anderen. Het maakt het leven van iedereen een stuk makkelijker als we minder over elkaar gaan oordelen. Als we gaan stoppen met onszelf en elkaar naar beneden halen. Als we elkaar in onze waarde laten.

En weet ook dat de dingen van je lichaam waar jij onzeker over bent anderen vaak niet eens opvallen. Jij ziet het uitvergroot bij jezelf, omdat je er de aandacht aan geeft. De mensen om je heen doen dat niet, waardoor het ze helemaal niet opvalt.

Leer je lijf en je uiterlijk accepteren. Het is mooi zoals het is.

Lees ook: Positief denken – 7 tips om dat voor elkaar te krijgen!

Onzeker zijn over wat anderen van je vinden

Iets waar we ons vaak zo druk om maken! Wat zullen anderen wel niet van me denken. Eén van de grootste redenen waarom we niet doen wat we graag zouden willen doen.

Het houdt je tegen in wat je wilt doen en wat je wilt bereiken. Je leeft je leven voor anderen.

Weet je, mensen zullen altijd wat van je vinden. Mensen hebben altijd een mening over je klaar. Ze kunnen je aardig vinden. Of ze vinden je niet leuk.

Het maakt niet uit wat je doet, je doet het toch nooit goed voor iedereen. En dat hoeft ook niet!

Je kunt het ook niet veranderen. Je kunt niet door iedereen op elk moment aardig gevonden worden.

Het enige dat belangrijk is, is wat jij vindt van jezelf. Gedraag jij je als de persoon die je graag wilt zijn? Doe jij wat je belangrijk vindt?

Laat los wat anderen van je vinden. Ga je leven leven op jouw voorwaarden.

Onzeker over wat je kunt

De meeste mensen leven binnen hun comfort-zone. Dat is veilig en bekend. Daar weet je wat je kunt en wat je hebt.

Durf jij buiten jouw comfort-zone te komen en te groeien? Durf jij nieuwe dingen aan te gaan en nieuwe dingen te leren? Of onderschat jij jezelf en wat je kunt?

Ga eens op ontdekkingstocht naar jezelf. Wat vind jij leuk? Waar ben je goed in? Wat zou je graag willen leren?

Je kunt niet overal goed in zijn. Je kunt niet alles tegelijk doen. Dus als jij doet waar jij goed in bent en leert wat jij wilt leren, dan kun je de rest beter over laten aan anderen.

Lees ook: Gelukkig zijn kun je leren – 10 tips voor een gelukkig leven

Onzekerheid overwinnen doe je door je eigenwaarde te vergroten en je zelfbeeld te verbeteren

Onzekerheid zit in je eigen hoofd. Het is hoe jij tegen jezelf aan kijkt en tegen de gedachten die er in jouw hoofd om gaan.

Dat negatieve beeld van jezelf kun je veranderen. Door eens goed en objectief naar jezelf te kijken.

Door te kijken naar de mooie dingen van jezelf. Wat zijn jouw mooie eigenschappen? Wat kun je goed? En wat vind je mooi aan jezelf?

Stop met jezelf neer halen. Met anderen neer halen. Besef je dat mensen die roddelen over anderen dat vaak doen omdat ze onzeker zijn over zichzelf. Wees niet zo iemand. En denk eraan dat als mensen over jou roddelen dat meer zegt over hun dan over jou.

Omgaan met onzekerheid – Zet je angsten aan de kant

Onzekerheden zijn niks anders dan angsten. Voel deze angsten en kom ze onder ogen.

Maar laat je er niet meer door tegen houden!

Doe wat je wilt doen. Zet de stappen die je wilt zetten. Ondanks dat het eng voelt. Ondanks de onzekerheid die je van binnen voelt.

Hoe vaker je dingen doet waar je je eigenlijk onzeker over voelt, hoe meer zelfvertrouwen je zult krijgen.

Je zult een mooier leven krijgen als je je niet meer laat tegenhouden door je onzekerheid. Je zult gelukkiger zijn, doordat je gaat doen wat jij wilt en je niet meer druk maakt om anderen.