Affiliate Marketing is een ideaal verdienmodel.
Het is de ideale manier om online geld te verdienen.
In dit artikel lees je 9 redenen die affiliate marketing het ideale verdienmodel maken.

leestijdLeestijd: ca 5 minuten
schrijvenGeschreven: 01-03-2021

 

Aan de keukentafel zit ik met een leeg laptopscherm voor me.

Ik kijk door het raam naar buiten. Het zonnetje schijnt en de kinderen springen met z’n drieën op de trampoline.

Zachtjes doen ze niet, ik hoop dat de buren er niet teveel last van hebben. Plezier hebben ze er in ieder geval wel bij, want er wordt flink gelachen.

Ondertussen wanneer zij zich vermaken probeer ik dit artikel te schrijven over waarom affiliate marketing het ideale verdienmodel is.

En dit is precies wat het is voor mij. Ondernemerschap en moederschap combineren op een manier die bij mij past.

De vrijheid om te werken waar, wanneer en hoeveel ik wil.

Dat is echte vrijheid voor mij!

Dit is één van de voordelen die affiliate marketing mij geeft, maar er zitten nog veel meer voordelen aan.

In dit artikel deel ik ze met je, zodat jij zelf bepaalt waarom affiliate marketing voor jou het ideale verdienmodel is.

De zoektocht naar het ideale verdienmodel

In je zoektocht naar het ideale verdienmodel komen er zoveel mogelijkheden voorbij om online geld te verdienen 

Ik zag destijds door de bomen het bos niet meer. Het ene verdienmodel klinkt nog veelbelovender dan het andere.

Allemaal willen ze jouw aandacht en je vraagt je af waar jij het beste kunt doen.

Misschien heb je ook wel last van het Shiny Object Syndroom (de ziekte van afleiding). Probeer je van alles half en stap je dan weer over naar het volgende, omdat dat mooier en beter klinkt.

Ben jij op jouw zoektocht affiliate marketing al tegen gekomen? Ik ben helemaal fan!

In dit artikel zal ik je vertellen waarom.

 

Waarom is affiliate marketing het ideale verdienmodel?

In mijn zoektocht naar een manier van online geld verdienen kwam ik in 2017 terecht bij affiliate marketing via Jacko Meijaard.

Het leek mij op dat moment het ideale verdienmodel. Ik had er alleen totaal geen kaas van gegeten. Daarom volgde ik Jacko’s cursus de Affiliate Marketing Revolutie en begon ik daarna een eigen affiliate website.

Tussendoor kreeg ik last van het Shiny Object Syndroom, liet ik me afleiden door van alles en nog wat, en liet ik mijn website versloffen. Zonde!

Op dat moment kwam Corona en ging ik weer terug naar affiliate marketing. Ik kwam tot het besef dat affiliate marketing voor mij nog steeds echt het ideale verdienmodel is.

Ik dook in een nieuwe affiliate cursus om nog meer te leren en pakte mijn website weer op.

Waarom ik affiliate marketing het ideale verdienmodel vind? Je leest het hieronder…

Lees ook: Geld verdienen met affiliate marketing – Zo word jij succesvol met affiliate marketing in Nederland

9 redenen die affiliate marketing het ideale verdienmodel maken

  1. Je kunt direct beginnen met affiliate marketing. Je kiest je niche, legt een domeinnaam vast en je gaat direct aan de slag. Zonder veel te hoeven investeren.
  2. Je hoeft zelf geen product of dienst te hebben. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van andere ondernemer. Je hoeft zelf geen tijd te steken in het maken van eigen product of dienst. Waardoor je direct aan de slag kunt.
  3. Je hebt geen voorraad nodig. Doordat je geen eigen product of dienst hebt, hoef je zelf ook niks op voorraad te hebben. Er is geen investering nodig in voorraad en je hebt geen opslagruimte nodig.
  4. Het versturen van producten gaat via de verkoper. Je hoeft zelf niks te versturen. Het enige dat jij doet is jouw bezoekers doorsturen naar de website van de verkoper. Die zorgt ervoor dat de koper het product (of de dienst) geleverd krijgt.
  5. Je hoeft geen klantenservice te doen. Jij hebt zelfs helemaal geen contact met klanten. Is er iets aan de hand of zijn er vragen, dan regelen ze dat met de verkoper rechtstreeks.
  6. Affiliate marketing is makkelijk opschaalbaar. Je kunt kiezen om meerdere producten te promoten op je website. Of je kiest ervoor om een nieuwe website te starten wanneer je eerste affiliate project goed loopt.
  7. Het is een passief inkomen. Dat betekent niet dat je niks hoeft te doen en niet hoeft te werken. Wel dat je affiliate websites altijd online zijn, 24/7. Ook wanneer jij zelf niet online bent, dan is jouw website dat wel en lopen jouw inkomsten door. Je wordt niet betaalt voor de tijd die je werkt en verdient zelfs geld wanneer je slaapt.
  8. Affiliate marketing geeft je de vrijheid om te werken waar, wanneer en hoeveel je zelf wil. Het is een verdienmodel dat enorm veel vrijheid geeft. Je bepaalt helemaal zelf hoe jij jouw dagen inricht.
  9. Je start makkelijk met affiliate marketing naast een baan in loondienst. Doordat je zelf bepaalt wanneer en hoeveel je werkt aan je website lukt dit makkelijk naast je baan. Wanneer je genoeg verdient met affiliate marketing kun je besluiten om je baan op te zeggen.

Vanwege deze redenen is affiliate marketing mijn ideale verdienmodel en wellicht ook voor jou nu je dit weet. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt!

Lees ook: Affiliate website maken – In 8 praktische stappen een affiliate website starten

affiliate marketing ideaal verdienmodel

De drempel om te beginnen met affiliate marketing is laag

De drempel om te starten met affiliate marketing is laag. Je hoeft weinig te investeren en hebt daardoor geen startkapitaal nodig. Met een paar tientjes begin je al met het opzetten van je eigen affiliate website.

Veel technische kennis is er ook niet voor nodig. Tegenwoordig is het super makkelijk om een domeinnaam te registeren en je eigen website op te zetten.

Wil je vandaag nog zonder enige technische kennis beginnen met affiliate marketing, zodat je het internet voor je kunt laten werken? Meld je dan aan voor de GRATIS training om in 5 simpele stappen je eigen succesvolle affiliate website te starten

Daarmee help ik je stap voor stap de basis voor je eigen succesvolle affiliate website op te zetten. Aan het einde van de 5 lessen heb jij je eigen affiliate website online!

 

Zie jij affiliate marketing als het ideale verdienmodel?