Ken jij dat gevoel? 
Dat je niet kun kiezen wat je het leukste vindt?
Omdat er zo veel leuks is?
Het je allemaal zo overweldigd?
Dat jouw droomleven een luxeprobleem is.

Ik schrijf veel over je droomleven realiseren. Sinds ik na denk over wat ik echt graag wil in mijn leven en hoe mijn ideale leven er uit zou moeten zien maak ik andere keuzes.

Dat betekent niet dat ik nooit meer dingen doe die ik niet leuk vind. Maar dat ik de keuzes maak en de dingen doe die ervoor gaan zorgen dat ik het leven kan gaan leven dat ik voor ogen heb.

Het is een gevoel

Mijn droomleven is een gevoel dat ik van binnen heb. Een gevoel dat ik in mijn leven graag wil hebben en bereiken.

Het is het gevoel van vrijheid.

Vrijheid op financieel gebied, zodat ik me over de financiën nooit meer zorgen hoef te maken. Dat er geld genoeg is in mijn leven. Geld mij geen stress meer oplevert, maar zorgt voor meer geluk en meer vrijheid.

Lees ook het eerste deel 1 van mijn serie de weg naar geld over geldmindset

Vrijheid om te kunnen gaan en staan waar we willen. Of dat nu hier in Nederland is of ergens in het buitenland. Ik zelf kan bepalen waar ik het liefste wil zijn en wanneer ik daar wil zijn.

Dat gevoel van vrijheid dat wil ik graag hebben in mijn leven. Mijn ideale droomleven is een leven vol met vrijheid.

Wat vind jij belangrijk?

Wat vind jij belangrijk in jouw leven?
Wat wil jij het allerliefste doen?
Hoe ziet jouw ideale dag en jouw ideale leven eruit?

Doe jij ook de dingen die bij dit leven passen? Maak jij de keuzes die bij jouw droomleven horen?

Dat zijn niet altijd de leuke en makkelijke keuzes. Het betekent ook niet dat je nu niks meer hoeft te doen wat je niet leuk vindt.

Maar het betekent dat jij weet wat je het allerliefste wil. Dat je daar de focus op houdt. Dat je je niet laat afleiding door de dingen die je nu graag wil, maar jou niet verder gaan brengen in de richting van jouw droomleven.

Lees ook de blog Wat vind jij belangrijk?

Is jouw droomleven een luxeprobleem?

Ik merk de laatste tijd dat mijn droomleven een luxeprobleem lijkt te worden. Er is zo veel dat mij leuk lijkt!

Gisteren kwam ik een gezin tegen dat met hun kinderen op de fiets op reis is. Dat lijkt me geweldig! Enthousiast ben ik hun verhaal gaan lezen. Gaan kijken of er meer gezinnen zijn die met hun kinderen op de fiets een reis maken of gemaakt hebben. Ben ik gaan Googelen. Op marktplaats gekeken wat een aanhangfiets kost.

Een tijdje terug heb ik ook al uitgezocht wat het zou kosten om 2 à 3 maanden in Thailand te verblijven tijdens de wintermaanden. Het lijkt mij namelijk heel gaaf om daar voor een tijdje heen te gaan. Een schitterend land. Azië is ook lekker goedkoop om te leven. Via AirBnb mooie accommodaties gezien zelfs met zwembaden voor een prima gedrag per maand. Heerlijk toch!

Er is zoveel te kiezen!

We hebben er ook al over gedacht een camper aan te schaffen. Vrienden van ons reizen met hun 2 kinderen in omgebouwde bus als digital nomads. Ze hebben geen vast huis, maar leven in hun camperbus.
Zoek ze eens op samendewereldontdekken.nl als je het leuk vindt.
Eerst reisden ze met hun auto en caravan rond, maar nu dus met de camperbus. Wat ze heel veel kosten voor overnachten scheelt, omdat ze ook wildkamperen.

Het lijkt me heerlijk met een camper rond te trekken. Voor een langere tijd of alleen iedere schoolvakantie. Dat je je camper neer zet op een mooie camperplek en lekker kunt genieten. Afgewisseld met verblijven op een camping waar de kids lekker kunnen zwemmen in het zwembad. Wat zal dat genieten zijn! Doordat je zo kunt besparen op de overnachtingskosten kun je langer weg blijven of gewoon iedere vakantie gaan.

Mijn schoonouders zitten voor 3 maanden op Texel. Wij houden ook van Texel! Het is zo lekker daar aan het strand. Camping de Krim waar zij staan is van alle gemakken voorzien. Binnenspeeltuin, binnenzwembad, grote buitenspeeltuin, speeltuin om het kampeerveld.

Het lijkt ons ook een geweldig idee om lekker 3 maanden op Texel te verblijven. Er zit een school in het dorp waar de kinderen misschien wel naar toe zouden kunnen in deze 3 maanden. Geen problemen met de leerplicht, omdat ze dan gewoon naar school zouden gaan. Kunnen ze gelijk vriendjes en vriendinnetjes maken waar ze mee kunnen spelen.

En ik wil ook heel graag heel veel van de wereld zien, want er zijn zoveel mooie plekken op de wereld! Zo veel verschillende culturen om van te leren.

Of wonen op een mooie boerderij. Met uitzicht over de velden. Supergaaf ingericht. Een eigen zwembad erbij.

Ergens een camping beginnen.

Voor €1 een huis kopen in Italië.

Help! Hoe moet je nou kiezen?

Ik krijg gewoon bijna stress van het bepalen hoe mijn ideale leven eruit zou moeten. Er zijn gewoon zo veel leuke dingen mogelijk in je leven. Heb jij dat ook?

Dat je gewoon echt niet weet wat je het liefste zou willen?
Je zo veel leuke dingen kunt verzinnen? 
Er zo veel leuks te doen is? 
Dat je niet kunt kiezen?
Het je gewoon allemaal overweldigd?
Je maar niet eens begint aan je droomleven?

Dat je gewoon verder blijft gaan met het leven dat je nu leeft. Je je leven laat bepalen door de dingen die je nu het liefste wil. Niet bedenkt wat je het allerliefste wil in je leven. Zo zonde!

Het allesoverheersende gevoel

Gelukkig heb ik nog dat allesoverheersende gevoel. Het gevoel van vrijheid in mijn leven. Dat is wat ik wil. Daarvoor moet ik de stappen gaan zetten. Daar ben ik nog lang niet. Dat heeft prioriteit om te bereiken. Daar houd ik de focus op.

Vooral op financieel gebied moet er nog heel veel gebeuren. Zowel qua financiën als het passieve locatie onafhankelijke inkomen. Dat is waar ik aan ga werken. Mij op ga focussen. Als hoofdprioriteit.

Lees hier hoe je focus houdt op je doelen

Maar ook de keuze om te gaan en te staan waar we willen hebben we niet zomaar. Met de kids op school en de Nederlandse leerplicht is dat ook nog een uitdaging. Ook daar zullen we over na moeten denken hoe we dat willen en hoe we dat gaan oplossen. Zodat we daarvoor ook de vrijheid kunnen hebben die we zo graag willen.

Als we de vrijheid op financieel gebied bereikt hebben en eraan gewerkt hebben dat we kunnen gaan en staan waar we willen op de manier die bij ons past. Of dat nou voor langere tijd is of voor alleen vakanties. Dan zien we wel verder wat we gaan doen. Kunnen we een keuze gaan maken uit de lange lijst met supertoffe mogelijkheden.

Zoek ook naar het allesoverheersende gevoel

Laat je niet overweldigen door alle leuke dingen die je kunt bedenken voor jouw ideale droomleven.
Ga toch brainstormen over de leuke dingen die jij het allerliefste zou willen. Laat je helemaal gaan. Schrijf alles op. Of het nou mogelijk lijkt of niet voor je.

Zoek in deze lijst met dingen die je opgeschreven hebt de rode draad. Naar jouw eigen allesoverheersende gevoel. Het gevoel dat jou helemaal warm maakt vanbinnen.

Dat is waar jij aan gaat werken. Waar jij de focus op moet houden. Om jouw droomleven te gaan bereiken. Dan zie je daarna wel wat je nou gaat doen in je droomleven. Kun je dan een keuze gaan maken tussen al die toffe dingen. Of werk je je lijst 1 voor 1 af. Gewoon, omdat het dan kan!

Voel jij het vlammetje binnen in je?

Ben jij er klaar voor om de vrijheid te hebben om te kunnen doen en laten wat je wil? Ik laat je zien welke stappen je kunt gaan zetten. Ik help je op weg met jouw innerlijke reis. Zodat jij kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt. 

Zullen we samen gaan brainstormen over jouw leven en jouw verlangens? Ik help je ze duidelijk te krijgen zodat jij actie kunt ondernemen.