We zijn net begonnen in het nieuwe jaar. Tijd om mijn doelen voor dit jaar met je te delen.

Ik denk dat het heel belangrijk is om je doelen helder te hebben.
Dat je weet waar je heen wilt.
Dat je weet wat je wilt bereiken.

Doelloos door het leven

Als je doelloos door het leven gaat blijf je alleen maar dromen. Ga je niet de juiste stappen zetten om daadwerkelijk er voor te zorgen dat je je dromen waar gaat maken. Als je doelloos door het leven gaat bereik je uiteindelijk niks.

Zo ben ik jaren doelloos door het leven gegaan. Dat klinkt misschien erger dan het is. Ik heb een prima leven gehad. Maar wat ik écht wilde wist ik niet. Waardoor ik ook niet de stappen heb gezet die ik misschien wel had willen zetten.

Fouten ben begaan die ik niet had hoeven maken.

Tijd voor verandering!

Daarom wil ik mijn doelen ook met je delen. Ik wil ze niet alleen voor mezelf houden. Dat geeft me nog weer de kans om terug te krabbelen. De mogelijkheid om te luisteren naar dat stemmetje in mijn hoofd die me probeert te houden op de plek waar ik nu ben. Maar ik wil verder. Ik wil meer!

Ik wil mijn droom leven en niet meer mijn leven dromen. Wil jij dit ook? Lees dan zeker ook even deze blog!

Doelen op verschillende gebieden

Afgelopen 2 jaar hebben Michiel en ik onszelf al wel doelen gesteld. We hebben ze niet helemaal gehaald zoals we van te voren bedacht hadden, maar we hebben ons best gedaan. Ik ben blij met het resultaat wat we behaald hebben. Vooral op financieel gebied.

Lees ook over onze financiële struggles en hoe we deze opgelost hebben

Maar dit jaar heb ik voor mezelf heel specifiek doelen gesteld. Ze ook echt op papier gezet. Mijn grote droomdoel voor ogen gehouden.

Doelen opgezet die ik dit jaar wil bereiken om echt op weg te gaan naar mijn droomdoel. Ik heb voor mezelf na gedacht wat de eerste belangrijkste stappen zijn om te nemen dit jaar.

Mijn valkuil is dat ik altijd alles tegelijk wil. Het liefst nu direct. Waardoor ik uiteindelijk niks doe zoals ik zou willen. Alles maar half half.

Om mezelf hiervoor te behoeden wil ik mijn belangrijkste doelen aan houden en me daar echt op gaan focussen.

De doelen voor dit jaar heb ik gesteld op verschillende gebieden. Je leest ze hier onder. Naast deze doelen hebben we als gezin ook nog een bucketlist gemaakt met dingen die we dit jaar willen gaan doen.

Wat er op onze bucketlist staat lees je hier.

opbouwen netto vermogen

Mijn financiële doel

Ik zal je later een keer vertellen over hoe mijn financiën er uit hebben gezien. Ik zal je nu alleen vertellen dat het was om te huilen!

Daarom ligt mijn hoofddoel van dit jaar op financieel gebied. Een onderdeel van mijn droomdoel is financieel vrij zijn. Er voor te zorgen dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken over mijn financiën. Dat ik kan leven zoals ik wil zonder bang te zijn dat het geld op is.

Mijn financiële doel voor dit jaar is om mijn netto vermogen op te bouwen. Eind van dit jaar wil ik een netto vermogen hebben van €10.000 of meer. Voor lang niet iedereen speciaal misschien, maar voor ons een flinke uitdaging die ik graag aan ga!

Waarom ik praat over netto vermogen? Geleerd uit het boek het Miljonairsbrein ontrafeld van T Harv Eker.

Een citaat uit het boek: Rijke mensen begrijpen het enorme verschil tussen inkomen uit werk en netto vermogen. Je inkomen uit werk is belangrijk, maar het is slechts een van de vier factoren die je netto vermogen bepalen. De vier factoren die je netto vermogen bepalen zijn:

  1. Inkomen
  2. Spaargeld
  3. Investeringen
  4. Vereenvoudiging

Zeker een aanrader dit boek voor mensen die op financieel gebied niet zijn waar ze graag willen zijn. Het staat vol met goede eye openers en ik vond het erg leerzaam om eens op een hele andere manier te gaan kijken naar mijn financiën. Er op een heel andere manier over na te gaan denken. Je kunt het boek hier bestellen.

Daardoor beginnen we dit jaar aan het opbouwen van ons netto vermogen. Is dat mijn belangrijkste doel van 2018.

Mijn doel op het gebied van gezondheid

Michiel is al jaren ziek en de doctoren weten ook niet precies wat het is en wat te doen. Zijn hoofddoel is om weer gezond te worden. We willen eens kijken wat we op het gebied van eten kunnen doen en aanpassen zodat hopelijk de klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal weg gaan.

Maar zelf wil ik ook weer meer bezig zijn met mijn gezondheid. Weer echte pure en gezonde dingen gaan eten. Door verse producten te gaan gebruiken. Liefst zo veel mogelijk biologisch.

We hebben daarom een schitterend 5 pits gasfornuis gekocht voor in ons nieuwe huis met een gigantische oven.

De eerste bottenbouillon is al weer gekookt en zit als soep in de diepvries. Lekker gezond!

Ook willen we minder vlees, meer vis en regelmatig een lekker vegetarisch recept gaan eten.

En gezondheid bestaat natuurlijk niet alleen uit gezond eten. Ik wil meer gaan bewegen door te gaan sporten in de sportschool of te gaan hardlopen. Kijken of ik toch ergens op yogales kan gaan wellicht.

De auto is al weer de deur uit, dus alles wordt weer lopend of op de fiets gedaan.

De eerste stappen zijn al gezet!

nieuwe gasfornuis

Ons nieuwe 5 pits gasfornuis met grote oven

 

Mijn doel op het gebied van relaties

Mijn doel is om vaker samen met Michiel wat leuks te gaan doen. Dat schiet er best vaak bij in om samen eens iets te gaan doen. Iedere keer is er wel weer een excuus, maar dit jaar niet meer!

Ook samen met de kinderen wil ik dit jaar veel leuke dingen gaan doen. We hebben al een lijstje opgesteld wat we dit jaar graag willen gaan doen, zodat we kunnen gaan afstrepen.

Daarnaast vind ik het gezellig om ook vaker iets met anderen te gaan doen. Vaker af te spreken met mensen om gezellige dingen te doen. De kids lekker samen te laten spelen. Ergens wat te gaan eten. Dat soort leuke dingen.

Focus in 2018

Dit zijn mijn belangrijkste doelen voor dit jaar. Hier wil ik in 2018 de focus op houden. Zodat ik eind van het jaar tevreden terug kan kijken en kan concluderen dat ik weer een stapje dichter bij mijn droomdoel gekomen ben. Ik op de goede weg ben en niet ergens een verkeerde afslag genomen heb of helemaal geen stappen gezet heb.

Heb je moeite met focus houden en niet af haken? Lees deze blog zodat jij in 2018 ook je doelen gaat halen!

De weg naar mijn doelen zal niet een mooie vlakke weg zijn. Nee, het is er eentje met hobbels en kuilen. Een weg met omleidingen. Maar als je voor ogen houdt waar je uiteindelijk naar toe wilt, dan weet je altijd welke kant je op moet.

Lees hier hoe je de focus op je doelen houdt

Waarom zou jij je doelen ook concreet op papier moeten zetten?

Zodat je droomdoel niet alleen een droom blijft, maar ook echt een doel is waar je aan werkt en die je gaat bereiken. Dat je het concreet maakt en er een stappenplan aan kunt hangen. Met stappen die je kunt zetten en kunt afvinken. Zodat je de weg naar jouw droomleven concreet maakt.

Door er over na te denken en op papier te zetten maak je al de eerste stap naar je droomleven. Weet je waar je moet beginnen om verder te gaan. Welke stappen je moet zetten om verder te komen.

Want van alleen maar dromen ga je je droomleven niet leven. Er is meer voor nodig dan dromen. Dus zet je dromen op papier! Deel ze met anderen.

Blijf je alleen maar dromen en maak je je dromen niet concreet? Dan kan jouw droom je zo overweldigen dat het lijkt of het nooit haalbaar is. Maak je het concreet en zet je het op papier dan kun je beginnen met het zetten van de eerste stappen. Zo kom je steeds dichter bij je doel en blijkt het ineens helemaal niet onhaalbaar te zijn.


Weet jij wat jouw ultieme droomdoel is? En wat zijn de stappen die je dit jaar gaat nemen om naar je droomdoel toe te werken?