Iedere dag ga je naar kantoor. Tel je de dagen af totdat je vakantie hebt.
Maar het kriebelt in je. Wat als het nu mogelijk is om zelf je leven in te delen?
Dat je bij de kinderen kunt zijn wanneer ze je nodig hebben?
Wat als je avonturen kunt beleven op jouw voorwaarden?
Als digital nomad kan het allemaal!

Wat is een digital nomad

Digital nomads, of te wel digitale nomaden, reizen graag rond over de hele wereld en werken overal vandaan. Het enige dat je nodig hebt is een laptop en stabiel internet. Het is anders als gewoon backpacken of een wereldreis maken. Als digital nomad blijf je langer op dezelfde plek, leef je zoals de lokale bevolking leeft en werk je ook gewoon. Zouden je kinderen in het buitenland ook gewoon naar school kunnen, omdat je langer op dezelfde plek blijft.

Maar je kunt ook digital nomad zijn vanaf je eigen bank of je eigen tuin. Lekker jouw eigen werktijd kunnen indelen. Je eigen plannen kunnen maken. Dat hoeft als digital nomad niet per se in het buitenland.

Mensen hebben bij digital nomads vaak het beeld van mensen die aan het strand liggend in hun hangmat met een laptop aan het werk zijn. Als dat je beeld is van een digital nomad en je wilt dat graag kan het nog wel eens tegen vallen.

Werken met je laptop in de volle zon tussen het zand is niet zo’n hele goede combinatie.

Wat is het dan dat de digital nomad lifestyle zo fijn maakt?

Je zit niet meer vast in de sleur die hier in Nederland heerst. De werkweek loopt niet van maandag tot en met vrijdag van 9:00-17:00 op een saai kantoor. Je kunt zelf je tijden inplannen en het prima combineren met je kinderen.

Zelf bepalen waar je werkt, wanneer je werkt en hoeveel uur je werkt.
Er zijn nomads die ’s ochtends al om 6:00u beginnen met hun werk.
Nomads die 10 dagen achter elkaar werken en dan eens een paar dagen vrij nemen.
Nomads die minimaal 10 uur per dag werken.
Nomads die iedere dag maar 4 uur werken en dat dag in dag uit.
Je kunt zelf bepalen wat voor jou werkt, zonder dat een baas je dat op legt.

Je hoeft ook niet in een saai grijs kantoorpand te gaan zitten. Niet bij je kinderen weg om te gaan werken.
Werken vanaf het strand is dan misschien niet ideaal. Maar een strandtentje met goede Wifi of een leuk café voldoet prima als werkplek en kan je de nodige inspiratie geven.
Ook thuis kun je een prima werkplek inrichten of gewoon vanaf de keukentafel.

Je kunt jezelf digital nomad gaan noemen als je waar ter wereld ook je inkomen kunt verdienen. Dat het niet uit maakt of je thuis in je pyjama op de bank zit of dat je ergens in een hippe strandtent zit op de Bahama’s

werken aan keukentafel

Aan het werk aan de keukentafel

 

Heb jij ook kriebels in je buik?

Je voelt de kriebels in je buik. Jij wilt dit ook! Jij wilt ook graag flexibel zijn, zelf je tijden bepalen en hoeveel uur je werkt. Werken vanaf waar je maar wilt.
Niet meer werken van 9:00-17:00. Niet meer op een saai kantoor. Niet meer doen wat een baas je op draagt.

Maar hoe maak je nou die stap naar een digital nomad lifestyle? Want dat stemmetje in je hoofd vertelt je de hele tijd dat het voor jou onmogelijk is. Dat het niet het juiste moment is. Je gek geworden bent om alle zekerheid die je hebt op te zeggen. Maar de kriebels uit je buik verdwijnen niet. Wat dat stemmetje je ook probeert te vertellen.

Wat doe je met de beren op de weg die je ziet?

Dat stemmetje in je hoofd gaat je echt heel veel dingen vertellen. Je proberen precies te houden waar je nu bent. Of je dat nou diep van binnen wil of niet. Dat maakt dat stemmetje helemaal geen reet uit. Want waar je nu bent is bekend. En bekend is veilig!

De meest voorkomende beren op de weg

Ik kan het niet!

Jij kunt echt niet online je inkomen gaan verdienen zegt dat stemmetje. Jij weet helemaal niet hoe dat moet. Wat je daar voor moet doen. Hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Maar iedereen kan wel iets vinden waar zijn interesse naar uit gaat en wat om te zetten is naar een manier om online te werken.
Misschien vind je het leuk om teksten te schrijven. Te vertalen. Te tekenen. Te ontwerpen. Te coachen. Websites te bouwen. Ondernemers te ondersteunen. Je verhaal te delen. Te leren beleggen.

Ook jij kunt iets vinden wat je interesseert. Waar liggen je interesses? Wat wil je daar graag mee? Hoe wil je dat bereiken? Je hoeft er nog niks vanaf te weten. Je kunt het allemaal leren!

Ik had nog nooit een website gemaakt. Nog nooit teksten geschreven. Nog nooit online voor iemand gewerkt. Nog nooit mijn verhaal gedeeld. Nog nooit belegt.

Nu heb ik zelf meerdere websites gemaakt. Schrijf ik zelf teksten. Heb ik gewerkt voor een andere digital nomad onderneemster en nu voor een blogster. Ben ik bezig met affiliate marketing. Ben ik aan het leren beleggen. Wil ik online andere mama’s inspireren om ook de stap te zetten het heft in eigen handen te nemen en hun dromen te gaan leven.

We zijn met ons gezin naar het buitenland geweest! Nu weer terug in Nederland, maar onze visie op ons droomleven houdt niet op.
Hoe mooi kun je het hebben. En als je niet lacht zal ik je verklappen welke opleiding ik gedaan heb. De opleiding paardenhouderij 😊

Dus ik kan het niet is absoluut niet waar! Dat stemmetje in je hoofd probeert je gewoon klein te houden. Want als je wilt kun je alles leren.

Inspiratie nodig? Lees mijn artikel Als digital nomad reizen en geld verdienen

Niemand in mijn omgeving doet dit, dus doe niet zo raar

Het stemmetje zal je ook gaan vertellen om niet zo raar te doen. Weinig mensen hebben in hun directe omgeving andere digital nomads. Andere online ondernemers.

De mensen in je omgeving zullen niet gaan snappen wat je gaat doen, hoe je dit gaat doen en waarom je dit gaat doen. Dat maakt het stemmetje in je hoofd je ook wel even duidelijk.

Gelukkig is het tegenwoordig met het internet makkelijk om kennis te maken met andere digital nomads en online ondernemers. Je door hen te laten inspireren. Met mensen in contact te komen die snappen wat jij wilt gaan doen.

Maar de sociale druk zal je proberen tegen te houden. Mensen zullen het vreemd vinden wat je doet. Het niet snappen. Je proberen in je huidige situatie te houden om je te beschermen tegen mogelijke teleurstellingen. Want dit is hoe de meeste mensen het leven zien. Ze kijken naar de dingen die niet lukken. Naar de dingen de mis gaan.

Maar je zult ongelofelijk veel leren. Ja, er zullen dingen anders gaan dan je van te voren bedacht had. Er zullen dingen zijn die niet leuk zijn. Je droomleven is niet altijd perfect. Maar als je het grote plaatje in je hoofd houdt komt het allemaal goed.

Wij hadden ook van te voren niet gedacht dat we na 6 weken weer terug zouden zijn in Nederland. Dat we niet een half jaar weg zouden blijven. Maar dat maakt niet dat we spijt hebben van onze beslissing om te vertrekken.

Daarnaast zal je voor andere mensen een voorbeeld zijn. Een voorbeeld hoe het leven ook kan zijn. Dat je niet door hoeft te ploeteren in de rat-race, maar ook nu al kunt gaan genieten van je leven.

beren op de weg

De beren op je weg

 

Ik heb niet genoeg geld

Dat stemmetje zal je ook gaan vertellen dat het financieel absoluut niet mogelijk is wat je wil. Dat het allemaal zo onzeker is. Dat je beter je huidige (goedbetaalde) baan kunt houden. Want dat is lekker veilig. Je hebt echt niet genoeg gespaard om zomaar de wereld over te kunnen reizen. Om thuis te kunnen blijven en van daar te werken. Zodat je je kinderen iedere dag naar school kunt brengen en weer op halen.

Weet je, dat stemmetje zal nooit ophouden. Hoe groot of klein het bedrag ook is wat je op je rekening hebt staan.

Maar als je de stap waagt is er altijd wel een manier om te zorgen voor je levensonderhoud. Je wordt creatief. Gaat dingen doen die je anders niet zou doen. 

En je kunt, als je wilt, een land uitkiezen aan de andere kant van de wereld  waar het leven een heel stuk goedkoper als hier. Dan hoef je helemaal niet zo veel te verdienen als nu om lekker te kunnen leven. Hoeft je spaarrekening niet zo groot te zijn.

Hier lees je meer over hoe je een passief inkomen kunt verdienen.

Wat nou als het mislukt?

Wat nou als het mislukt zegt dat stemmetje. Andere mensen zullen je dan een mislukking vinden. Zullen zeggen zie je nou wel dat wat jij wilt helemaal niet kan!

Wat als het wel lukt? Hoe zal je je dan voelen? Wat voor mooi leven zal je dan hebben!

En wat is mislukken? Als je het ziet als 1 groot experiment en avontuur kan er niks mislukken. Je leert er altijd van. Lessen die je de volgende keer kunt gebruiken om het anders te doen. Zodat het wel lukt wat je wilt.

Onze reis hield eerder op als we verwacht hadden, maar is zeker niet mislukt! We hebben er veel van geleerd.

Maar ik heb kinderen?

Nou en? Je kinderen zullen ook enorm genieten van de digital nomad lifestyle. Dat hun moeder er altijd voor ze is. Als je gaat reizen zullen ze dingen zien en doen die ze anders nooit doen.

Kan dit wel reizen met kinderen? Ja hoor, er zijn meer mensen met kinderen die dit doen. Lees eens op de website samendewereldontdekken.nl

Maar mijn kinderen zijn leerplichtig? Het is meer regelwerk en uitzoek werk, maar zeker niet onmogelijk. Je kunt kijken of je voor een bepaalde periode vrijstelling van de leerplicht kunt krijgen, je kinderen in het buitenland naar school doen of je uitschrijven uit Nederland. Wat bij jullie past moet je uitzoeken. Lees eens de blog over reizen met leerplichtige kinderen

Als dit is wat je wil laat je dan niet tegen houden door het excuus dat je kinderen hebt!

Stop met het luisteren naar dat stemmetje

Wees je er van bewust dat dat stemmetje er is en wat dat stemmetje wil. Dat het stemmetje ook altijd terug gaat komen. Maar luister er niet naar. Laat je er niet door tegen houden! Op geen enkele manier. Zorg er voor dat je je doelen gaat halen. Hoe? Je leest het hier!

Start met het leiden van het leven dat je graag wilt. Zet vandaag de eerste stap! Hoe eerder je begint, hoe sneller je er klaar voor bent.

Wil jij meer weten over een locatie onafhankelijk inkomen? Je leest het hier

Hoe kun je digital nomad worden?

Er bestaat geen opleiding om digital nomad te worden.
Er zijn geen vaste regels die je kunt volgen.

Je zult alles zelf moeten uitzoeken.
Kun je ingeschreven blijven staan in Nederland?
Als je je uit moet schrijven hoe regel je dan je zaken als zorgverzekering en andere verzekeringen?
Hoe zit het met de leerplicht voor de kinderen?
Waar liggen je interesses en op welke manier wil je je inkomen verdienen?

Op de vraag “Hoe kun je digital nomad worden?” kan ik je helaas geen kant en klaar antwoord geven. Je zal voor jezelf, jouw familie en jouw situatie alles zelf uit moeten zoeken.

Op de Facebook groep Nederlandse Digital Nomads kun je in contact komen met andere nomads en vragen stellen.

Wil jij ook de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt? Wat vertelt het stemmetje in jouw hoofd jou?