Wij hebben nog niet eerder een bucketlist opgesteld.
Maar dit jaar zijn we er voor het eerst mee begonnen.
Waarom we dat gedaan hebben? Ik ga het je vertellen!

Terug in Nederland van onze reis. We hadden grootste plannen met onze reis, maar deze plannen gingen niet meer door nu we terug waren in Nederland. Een ervaring rijker en een illusie armer. Maar we gaan nog steeds op weg naar ons ideale droomleven! Als jij ook jouw droomleven waar wil maken, lees dan ook even deze blog.

We hadden heel sterk het gevoel dat we het jaar 2018 dan in Nederland dingen zouden gaan doen die we echt leuk zouden vinden. Zodat we ook terug in Nederland verder zouden gaan met avonturen beleven. Dat onze ervaring met ons vrije leven niet voor niks is. Wat het überhaupt niet geweest is. Maar we wilden een beetje van de vrijheid die we hadden zeker in 2018 terug laten komen in ons leven.

We hebben onszelf doelen gesteld voor 2018 (die lees je hier) en een bucketlist gemaakt.

Wat staat er op onze Bucketlist?

Op onze Bucketlist staan dingen die we met ons gezin willen doen, maar ook dingen die we met anderen willen doen en dingen die Michiel en ik samen willen gaan doen.

Onze lijst hebben we al opgesteld ergens in november, toen we nog niet zo lang terug waren in Nederland en het belangrijk vonden om leuke dingen te gaan beleven aankomend jaar in Nederland

Onze Bucketlist voor 2018 (en een beetje eind 2017):

 • Burgers Zoo
 • Het A1-restaurant of Vrijdag
 • Naar de Efteling
 • Een weekend weg met vrienden
 • Michiel en ik samen een weekend weg
 • Schaatsen
 • Sauna
 • Sleeën in de sneeuw X
 • Een dag naar de dagcamping op de Holterberg
 • Een pannenkoekenrestaurant X
 • Juliana Toren
 • Naar het strand
 • Varen of kanoën
 • Grotten bezoeken

We hebben zelfs al wat af kunnen vinden van de bucketlist.

Sleeën in de sneeuw

De kinderen wilden heel graag naar de sneeuw toe. Tijdens de reis zouden we naar een ski gebied gaan om daar lekker te gaan genieten van de sneeuw.

We hadden ooit op tv eens een aflevering van rail away gezien over de Jungfrau in Zwitserland waar een route is waar je helemaal met de slee naar beneden kan. Om zo iets te doen leek ons ook erg leuk!

Helaas zijn we tijdens onze reis niet toe gekomen aan het ski gebied. Eenmaal terug in Nederland is het maar de vraag of je in de winter sneeuw krijgt waar je echt van kunt genieten. Anders zouden we naar Winterberg ofzo gaan hadden we bedacht.

We hebben echt enorm geluk gehad. In december is er veel sneeuw gevallen. De kinderen gingen toen nog niet naar school. Op het vakantiepark was het heerlijk rustig. Wij konden echt gaan genieten van de sneeuw!

genieten sneeuw

Genieten van de sneeuw

Daar kwam Michiel met leuke ideeën. Vroeger ging hij als er sneeuw lag naar de Holterberg om daar van de heuvel af te sleeën. Wij zijn ook naar de Holterberg gegaan en hebben precies hetzelfde gedaan. Dat ging best hard!

Daarna hebben we terug op het park de slee achter de auto gemaakt en zijn met de kids op de slee over het park rond gaan rijden.

Wat een lol! De kinderen vonden het geweldig. Ik moet eerlijk bekennen ik ook.

We hebben echt kunnen genieten van de sneeuw. Een kruisje hierbij op de bucketlist.

Naar een pannenkoekenrestaurant

In 2016 zijn we op 2e kerstdag met vrienden uit eten geweest bij Woody’s (pancakes & steaks) op de Holterberg. Een mooie traditie om door te zetten. Dit jaar niet op 2e kerstdag maar op 27 december.

Eerst samen een wandelingetje maken in het bos om daarna lekker naar binnen te gaan om te lunchen met z’n allen.

De kinderen kunnen binnen lekker spelen.

Ook hierbij kan een vinkje op de bucketlist

Wat staat er al op de planning?

Op Liene haar verjaardag gaan we uit eten bij Vrijdag.

Voor de volgende schoolvakantie ga ik schaatsen met de 2 oudste kinderen.

In februari gaan Michiel en ik samen naar de sauna

In de meivakantie gaan we naar Texel en zullen we zeker ook naar het strand gaan.

Dagcamping Holterberg

Vorig jaar op de dagcamping op de Holterberg

Waarom is een bucketlist belangrijk (en leuk)?

We doen het dit jaar pas voor het eerst, maar ik denk dat het belangrijk is om samen na te denken over de dingen die je dat jaar graag wilt gaan doen of mee maken.

Zodat je aan het eind van het jaar terug kunt kijken op de leuke dingen die je dat jaar allemaal gedaan hebt. Voor je het weet is het jaar weer voorbij gevlogen. Met een bucketlist kun je bij houden wat je allemaal gedaan hebt van de dingen die je wil gaan doen dat jaar. Zodat je al deze doelen gaat halen!

Want de dingen die op jullie bucketlist staan vinden jullie allemaal leuk en belangrijk om te doen. Die dingen doen geeft je een goed gevoel. Dat zijn de dingen waar je blij en gelukkig van wordt.

Waar je mooie herinneringen mee maakt. De dingen die je kinderen zich later zullen herinneren.

Heb jij een bucketlist voor dit jaar? Wat staat daar allemaal op?

Te druk

Als je geen tijd maakt om na te denken over de dingen die jullie samen leuk vinden is het jaar zo weer voorbij gevlogen. Hebben jullie niet samen de dingen gedaan die jullie graag wilden doen. Jammer! Zonde!

Maak daarom tijd om een bucketlist te maken. Denk er met z’n allen over na wat je dit jaar graag wil gaan doen. Maak alsnog een mooie lijst.

Je kunt het toch nooit te druk hebben om mooie avonturen met je familie te bedenken?

In deze blog lees je ook hoe je je doelen gaat halen dit jaar!

Voel jij het vlammetje binnen in je?

Ben jij er klaar voor om de vrijheid te hebben om te kunnen doen en laten wat je wil? Ik laat je zien welke stappen je kunt gaan zetten. Ik help je op weg met jouw innerlijke reis. Zodat jij kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt. 

Zullen we samen gaan brainstormen over jouw leven en jouw verlangens? Ik help je ze duidelijk te krijgen zodat jij actie kunt ondernemen.