Een eigen succesvolle affiliate website dat is waar jij van droomt.
De vrijheid om te kunnen werken waar, wanneer en hoeveel jij wilt.
Geld verdienen met jouw affiliate website die 24/7 door loopt, ook terwijl jij andere dingen aan het doen bent.
Maar waar begin je?
Hoe zorg je ervoor dat bezoekers via jouw affiliate links gaan kopen?
Dat is wat je gaat lezen in dit artikel

leestijdLeestijd: ca. 30 minuten       
updateUpdate: 17-1-2023

 

Een eigen succesvolle affiliate website maken; voor veel mensen is dit een droom. Steeds meer en meer mensen zien het belang van het hebben van een online passief inkomen.

Daardoor hebben er ook steeds meer mensen interesse in affiliate marketing. 

En eigenlijk is een affiliate website maken helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het is iets wat best makkelijk is, maar toch lukt het weinig mensen om echt succesvol te worden met affiliate marketing.

Het is een struggle die ik ook lange tijd had, maar met hulp van de juiste mensen zet ik nu de juiste stappen op weg naar mijn doel om een succesvolle affiliate marketing website te hebben en daardoor financiële onafhankelijkheid te creëren. 

Affiliate marketing geeft je de vrijheid om te werken waar, wanneer en hoeveel je wilt. Niet alleen ideaal voor mensen die dromen van een bestaan als digital nomad en van over de hele wereld willen werken. Maar ook voor moeders die zelf willen bepalen wanneer en hoeveel ze willen werken en daarmee toch een fijn inkomen willen hebben.

Ik wil je even vertellen dat ik het geweldig vind dat je hier nu bent en dat jij ook graag jouw eigen affiliate website wilt beginnen. Dat je de eerste stap zet. Zo zul je stapje voor stapje steeds verder komen!

Maar hoe begin je nu je eigen affiliate website? Dit is in ieder geval de eerste stap!

In dit artikel vind je een kant en klaar stappenplan met 8 simpele en praktische stappen om je eigen affiliate website te starten. Waardoor je vandaag nog kunt starten met het maken van jouw eigen affiliate website.

In dit artikel leer je het volgende:
– Wat een affiliate marketing website is en hoe affiliate websites werken
– Hoe je in 8 praktische stappen een affiliate website maakt
– Hoe je een geschikt onderwerp kiest voor jouw affiliate website
– Het belang van goed zoekwoord onderzoek en hoe je dit doet
– Je leert een aantal affiliate netwerken kennen
– En hoe je kunt leren van mensen die al succesvol zijn met hun affiliate websites

Het is een heel uitgebreid artikel waardoor je direct zelf aan de slag kunt en je vandaag nog start met jouw eigen affiliate website. Als je nu ca 30 minuten de tijd hebt begin dan lekker met lezen. Heb je dat niet bookmark dan dit artikel om het later makkelijk terug te kunnen vinden. Scrol nu snel naar de hoofdstukken die jij graag wil lezen.

Hoe werken affiliate websites?

Eerst wil ik je even mee nemen naar de basis achter een affiliate website. Want hoe werkt een affiliate website nou precies?

Even een vraag aan jou…

Wat doe jij als je iets wilt weten? Of wanneer je meer informatie ergens over zoekt?

Zo was je vast op zoek naar informatie over het maken van een affiliate website. Je ging naar Google en typte in de zoekbalk affiliate website maken.

(De manier waarop jij waarschijnlijk bij dit artikel kwam)

Of je bent bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe hondenmand.

Je zoekt op Google naar: beste hondenmand

affiliate website maken zoekvoorbeeld google

Wanneer je de zoekopdracht voor beste hondenmand ingeeft zie je, op dit moment, waarschijnlijk het volgende resultaat.

(Weet dat de resultaten iedere keer anders kunnen zijn. Omdat er nieuwe artikelen bijkomen, het algoritme van Google verandert of jij een winkel bij jou uit de buurt te zien krijgt)

affiliate website maken zoekvoorbeeld google resultaat

Je klikt op de website van petmania en komt terecht bij een artikel waarin je alles leest over de 4 beste hondenmanden.

Je leest het artikel, kiest de hondenmand van jouw keuze, klikt op de link en koopt de hondenmand via bol.com. Lekker vertrouwt en makkelijk via een grote bekende webwinkel. De volgende dag wordt de beste hondenmand voor jouw hond netjes bij je thuis geleverd.

In ruil voor het doorsturen van jou naar bol.com en de aankoop die jij daar gedaan hebt krijgt petmania een beloning (ook wel commissie genoemd).

Jij als koper betaalt niks extra’s en in dit geval heeft bol.com een extra verkoop.

Een mooi voorbeeld van hoe een affiliate website werkt.

 

Wat is een affiliate marketing website?

Ik wil nog even dieper ingaan op het concept achter een affiliate website en hoe dit werkt. Zodat je het goed begrijpt voordat je zelf begint.

Een affiliate website is een website waar jij als affiliate producten of diensten promoot van andere ondernemers. Je schrijft artikelen boordevol waardevolle informatie voor de bezoekers van jouw website.

Realiseer je dat jouw affiliate website anders is dan een gewone blog website. Met jouw affiliate website heb jij als doel geld te verdienen door commissies binnen te halen, via de website van de verkoper.

Je zult dus andere dingen moeten doen dan op een gewone website. Wat precies, daarover lees je later in dit artikel meer.

Maar eerst meer over het proces dat achter jouw affiliate website zit.

De bezoekers komen dus binnen op jouw website om jouw artikelen te lezen. In zo’n artikel vertel jij alles wat de bezoeker wil weten over het product. Vervolgens verwijs jij deze bezoeker door naar de website waar diegene het product kan kopen wat perfect bij zijn/haar wensen aansluit.

Als deze bezoeker via jouw affiliate link een aankoop doet ontvang jij daarvoor in ruil een beloning. Die beloning noem je een commissie.

 

 

Disclaimer: Dit is ook een affiliate artikel en je vindt hierin dus affiliate links. Ik wil jou ook alle informatie geven waar jij naar opzoek bent en zorgen dat jij aan de slag kunt gaan met het maken van jouw eigen affiliate website.

 

 

Hoe begin je een affiliate marketing website?

Oké, tijd om de eerste stap te zetten om aan de slag te gaan met jouw eigen affiliate website.

Om antwoord te geven op de vragen: Hoe start je een affiliate website? Welke stappen moet je hiervoor zetten?

Begin eens met jezelf een aantal vragen te stellen.

Wat wil jij bereiken met jouw affiliate website? (En dan bedoel ik niet alleen het antwoord: passief veel geld verdienen)
Wat wil jij voor jouw bezoekers betekenen?
Wat voor waarde wil jij aan ze geven?
Voor wie maak jij jouw website?

En ook heel belangrijk: Waar liggen jouw eigen interesses?

Als je veel waarde gaat delen met anderen, en je gaat veel content daarover maken, dan is het wel zo fijn dat je bezig bent met een onderwerp waar je interesse ligt.

Wanneer jij geen interesse hebt in een onderwerp en je doet het alleen voor hoge commissies, dan is jouw affiliate website gedoemd om te mislukken.

Als jij helemaal niks hebt met het onderwerp van jouw website dan kan je er niet vol passie over schrijven of video’s over maken. Maar jouw bezoekers merken dat (bewust of onbewust).

Er zijn zoveel verschillende affiliate producten en diensten. Waardoor er altijd wat te vinden is dat bij jou past. Denk hier dus goed over na!

Bij stap 1 gaan we hier dieper op in.

Een affiliate website maken in 8 simpele en praktische stappen

Tijd om naar het praktische gedeelte te gaan, zodat jij stap voor stap aan de slag kunt. Je weet nu hoe de basis achter een affiliate website werkt en welke soorten affiliate websites er zijn.

Nu is het voor jou tijd om zelf aan de slag te gaan!

Hieronder zie je de 8 simpele en praktische stappen die jij gaat zetten op om jouw eigen affiliate website te starten. Ik zal ze verder uitleggen, zodat jij zelf direct aan de slag kunt gaan.

 1. Kies een niche
 2. Kies een product
 3. Registreer een domeinnaam
 4. Zet je website op
 5. Doe zoekwoorden onderzoek
 6. Analyseer je concurrenten
 7. Schrijf waardevolle content
 8. Finetunen en opschalen

 

#1 Kies een niche voor je website

Dit is de allerbelangrijkste stap! Kies een onderwerp waar jouw eigen interesses liggen. Dat maakt het zoveel makkelijker om te werken aan jouw affiliate website.

Ook in het begin wanneer het nog niks oplevert. Het zorgt voor de motivatie om door te gaan en waardevolle artikelen te schrijven.

Er zijn veel verschillenden niches om over te schrijven en waarbij allerlei producten te vinden zijn om als affiliate te promoten.

Voorbeelden van bekende niches zijn; gezondheid, fitness, hobby, business, liefde of persoonlijke ontwikkeling. 

Binnen deze grote brede niches zijn weer sub onderwerpen te vinden. Zoals suikervrij eten, sporten voor moeders, naaien, geld verdienen met affiliate marketing of je mindset veranderen.

Kies een niche die bij jou past, waar je wat vanaf weet en waar je feeling mee hebt. Dit zorgt ervoor dat jij je makkelijk verplaatst in je doelgroep. Daardoor schrijf je veel makkelijker artikelen, zijn ze veel waardevoller en kost het veel minder energie.

Kies niet op basis van hoge commissies een onderwerp die helemaal niet bij jou past. Dan hou je het niet lang vol. Waardoor je al afhaakt voordat je geld verdient…. Zonde toch

Denk voor jezelf goed na over de onderwerpen waar jij interesse in hebt. Waar jij al veel vanaf weet. Of waarvan jij de interesse hebt om er steeds meer over te leren.

#2 Kies welk product je gaat promoten

Er zijn honderden producten om te promoten. Nu je na het zetten van stap 1 je niche weet ga je op zoek naar producten of diensten die daarbij passen.

Let bij het uitkiezen van een product op hoeveel concurrentie er is en hoe goed het product verkoopt.

Denk eens na over de producten of diensten die jij zelf gebruikt en waar je goede ervaringen mee hebt. Over de cursussen die je zelf gevolgd hebt en de boeken die je gelezen hebt. Een cursus die je zelf graag wilt volgen of een product dat je graag wilt hebben en waar je dan daarna een artikel over kunt schrijven.

Vanuit dat oogpunt ga je op zoek naar affiliate producten om te promoten.

Je komt wellicht uit bij een groot affiliate netwerk. Een andere manier is om contact op te nemen met een verkoper van een cursus of product dat je wilt promoten met de vraag of zij ook een affiliate programma hebben. Je kunt ook zoeken via Google op affiliate programma of partner programma van het bedrijf waarmee je wil samenwerken.

#3 Registreer een bijpassende domeinnaam en kies je hosting

Je weet je niche en je hebt je eerste product gekozen. Nu is het tijd voor een bijpassende domeinnaam. Hou de domeinnaam zo kort mogelijk. Zorg ervoor dat je domeinnaam direct duidelijk maakt waar je website over gaat.

Het is belangrijk om een sterke domeinnaam te kiezen die makkelijk te onthouden is.

Zorg ervoor dat wanneer mensen je domeinnaam horen dat ze gelijk weten hoe je de domeinnaam schrijft. Dat er geen verwarring kan ontstaan bij je bezoekers.

Probeer je domeinnaam kort te houden. Zonder streepjes, punten en cijfers.

Richt je je op de Nederlandse markt kies dan voor de .nl extensie.
Wil jij je richten op de internationale markt kies dan voor de .com extensie.

Kies ook je hosting pakket. Hosting staat voor een stukje ruimte dat je huurt op een computer die dag en nacht is aangesloten op het internet. Waardoor jouw website 24/7 bereikbaar is.

Kijk naar de verschillende hosting pakketten die er zijn en kies wat bij jou past.

Ik registreer zelf altijd mijn domeinnamen bij versio.nl. Ze laten heel handig en snel zien of een domeinnaam nog vrij is. Voor een paar euro heb je al een domeinnaam en een hostingpakket.

versio domeinnaam checken

Versio heeft alleen online klantenservice. Zelf heb ik nooit problemen met versio en de keer dat ik ze nodig had ging het online supersnel.

Zorg ook voor een SSL-certificaat zodat je website een beveiligde verbinding heeft. Belangrijk om je bezoekers een veilig gevoel te geven en goed te scoren in Google.

 

 

Kies ook je hosting pakket. Hosting staat voor een stukje ruimte dat je huurt op een computer die dag en nacht is aangesloten op het internet. Waardoor jouw website 24/7 bereikbaar is.

Kijk naar de verschillende hosting pakketten die er zijn en kies wat bij jou past. Dit hoeft je ook maar een paar euro per jaar te kosten.

Zelf heb ik mijn hosting via Siteground 

Siteground WordPress hosting

Siteground heeft 3 verschillende hosting pakketten. Je kiest uit welke er bij jou past.

Hostingpakketen van Siteground:

 1. StartUp kost €5,99 per maand. Je hebt hosting voor 1 website, 10 GB opslag en kunt tot 10.000 bezoekers per maand op je website ontvangen.
 2. GrowBig kost €9,99 per maand. Je hebt hosting voor 2 websites, 20GB opslag en kunt tot 25.000 bezoekers per maand op je website ontvangen.
 3. GoGeek kost €13,99 per maand. Je hebt hosting voor 5 websites, 40GB opslag en kunt tot 100.000 bezoekers per maand op je website ontvangen.

Zelf heb ik de GrowBig hosting, omdat ik 2 websites heb en op Mama met Vrijheid meer dan 10.000 bezoekers per maand ontvang.

Siteground is één van de grootste en best beoordeelde hostingproviders.

Ze zijn een internationaal en Engelstalig bedrijf, maar hebben servers in Nederland staan wat belangrijk is voor de snelheid. Je betaalt ook gewoon met iDeal en hebt geen credit card nodig.

Voordelen van hosting via Siteground

 • Er is 24/7 support wat super handig is wanneer je in het weekend of ’s avonds ergens tegenaan loopt.
 • Er is een live chat waarbij je makkelijk en snel je vragen stelt. De medewerkers van Siteground reageren ook snel in de chat.
 • Je krijgt een gratis SSL-certificaat. Bij andere hosting partijen is dit iets wat niet altijd bij de prijs inbegrepen zit
 • Er zijn verschillende hosting pakketten te kiezen waardoor er altijd een pakket is dat bij je past.
 • WordPress installeer je makkelijk in één klik.
 • Een hele goede prijs-/ kwaliteitverhouding

 

 

#4 Zet je website op  

Yes, je domeinnaam is geregistreerd! Nu is het tijd om je eigen website op te zetten.

Je eigen website opzetten begint met het installeren van een CMS.

Een CMS zorgt ervoor dat je artikelen op je website kunt plaatsen. Een goede en veel gebruikte CMS is WordPress.

Via Versio is het supermakkelijk om in je admin dashboard WordPress te downloaden op je website.

Zodra je hiermee klaar bent kies je een thema om op je website te downloaden. Er zijn heel veel verschillende WordPress thema’s om uit te kiezen. Zowel gratis als betaald. Maak even gebruik van Google wanneer je een gratis thema zoekt.

Zelf bouw ik mijn websites met het betaalde WordPress thema Divi van Elegant Themes. Divi heeft enorm veel mogelijkheden om je website zo te maken als jij zelf wil. Het is één van de meest populaire WordPress thema’s

Maar er is nu ook een heel goed vergelijkbaar alternatief op de Nederlandse markt! Namelijk Het Affiliate Held Thema

Met het Affiliate Held Thema bouw je makkelijk in een handomdraai een mooie en functionele website met behulp van de layouts. 

Door middel van de blokken plaats je makkelijk de juiste content op de gewenste plek

Je website is klaar voor gebruik op ieder apparaat

Converteer je bezoekers met mooie banners en call-to-action buttons

Het thema is super zoekmachine vriendelijk, waardoor je website gaat scoren in de zoekmachines

 

 

Wauw, wanneer je hier bent en je deze stappen direct hebt omgezet in de praktijk, dan wil ik je even een compliment maken. Dit zijn de allereerste stappen op weg naar jouw eigen affiliate website! De belangrijke basis staat. Vanaf hier kun je verder aan de slag om ervoor te zorgen dat je echt geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Het zijn noodzakelijke stappen waar je de nodige aandacht aan moet besteden om goed te beginnen. Maar zorg dat je niet in deze stappen blijft hangen en daardoor niet doorpakt. Ja, het is belangrijk voor een goede start, maar uiteindelijk is het nog belangrijker om je website verder te gaan opbouwen. Zodat je ook echt geld gaat verdienen.

Nu zijn de volgende stappen (die je geld op gaan leveren) aan de beurt. Deze stappen helpen je met het opzetten van jouw succesvolle affiliate website. De volgende stappen gaan ervoor zorgen dat je echt bezoekers op je website gaat krijgen. Waardoor je commissies gaat verdienen.

Je denkt misschien dat het nu tijd is om artikelen te gaan schrijven, maar eerst zijn er nog een paar andere stappen aan de beurt die ervoor zorgen dat je een goed artikel publiceert.

 

#5 Ga op zoek naar relevante zoekwoorden

Voor het schrijven van goede artikelen die bezoekers trekken is het belangrijk om te weten waar mensen naar zoeken via Google. Hierdoor trek je de juiste bezoekers naar jouw website.

Daarom begin je niet zomaar met schrijven, maar ga je eerst zoekwoorden onderzoek doen.

Zoekwoorden zeggen iets over de zoekintentie van je bezoekers. Door op onderzoek uit te gaan achterhaal je op welke zoekwoorden en termen mensen vaak zoeken. Wat voor vragen ze stellen en waar ze antwoord op willen hebben.

Jouw doel is om een artikel te schrijven waar zoveel mogelijk van deze zoekwoorden en antwoorden in voor komen.

Het is mogelijk om gratis zoekwoorden onderzoek te doen.

Je doet dit door in Google te kijken naar de suggesties in de zoekbalk en de gerelateerde zoekwoorden onderaan.

Yoast Suggest helpt je gratis om long-tail zoekwoorden te achterhalen. Dit zijn zoektermen die uit 4 of meer woorden bestaan. Hiermee haal je makkelijker koopgerichte lezers naar je website.

Ubersuggest helpt je om zoekvolumes te achterhalen.

In dit artikel lees je alles over het doen van goed zoekwoordonderzoek en het seo proof maken van je artikelen

Zelf gebruik ik de betaalde SEO-tool KeySearch voor mijn zoekwoordonderzoek. Dit is een SEO-tool met heel veel mogelijkheden. Het scheelt mij enorm veel tijd om alles wat ik wil weten overzichtelijk bij elkaar in 1 tool te hebben.

Je geeft in waar je over wil schrijven (zie het rondje) en KeySearch geeft je dan relevante zoekwoorden met hun volume en score (zie de pijlen).

keysearch voorbeeld

Aan het volume zie je hoe vaak er wordt gezocht op het betreffende zoekwoord en de score vertelt je hoeveel concurrentie een zoekwoord heeft. Hoe lager het cijfer hoe minder groot de concurrentie is.

Het voordeel van KeySearch is de lage prijs. Het kost je slechts $17 per maand. Nogal een verschil ten opzichte van de veelgenoemde SEO-tool Ahrefs, waarvoor je $99 per maand betaalt.

Met KeySearch kun je dagelijks 200 zoekwoord opdrachten doen. Genoeg voor jouw affiliate website.

 

 

Koopgerichte zoekwoorden

Wat als affiliate belangrijk is om commissies te verdienen is dat je niet zomaar willekeurige zoekwoorden gebruikt, maar dat je koopgerichte zoekwoorden kiest.

Iets waar ik lange tijd mee de mist in ben gegaan. Ik kreeg duizenden bezoekers per maand, maar weinig kopers. Daarom ben ik me gaan richten op andere koopgerichte zoekwoorden.

Een voorbeeld:
Het zoekwoord boormachine heeft een volume van 14800 en een score van 34
Het zoekwoord beste boormachine heeft een volume van 390 en een score van 19.

Welke van deze 2 zoekwoorden kies jij als koopgerichte zoekwoord?

Ik hoop optie 2. Dan weet je namelijk zeker dat je lezer geen algemene informatie zoekt over boormachines, maar op zoek is naar de beste boormachine om te kopen.

#6 Maak een analyse van je concurrenten

Om te zorgen dat mensen jouw artikelen gaan lezen en via jouw affiliate link aankopen doen is het belangrijk dat jij de meeste waardevolle content schrijft en zo gaat scoren in Google.

Het is daarvoor belangrijk om een analyse van je concurrenten te maken. Zodat je weet wat zij schrijven en of je kans maakt met jouw website om bovenaan te gaan komen in de zoekmachines.

Wat je doet is zoeken in Google op het zoekwoord of de zoekwoorden waar jij straks op wil gaan scoren.

Je gaat kijken naar de zoekresultaten die tevoorschijn komen op de eerste pagina van Google.

Wat schrijven zij?
Waar kun jij beter zijn?
Hoe hoog is de DA van de betreffende website?
Hoe zorg jij ervoor dat je hoger in Google komt?

In het begin is dat misschien lastig, omdat de Domain Authority (DA) van jouw website nog laag is. Maar hoe meer waardevolle content je publiceert hoe hoger jouw DA wordt en hoe makkelijker je concurreert met je concullega’s.

Als jij weet waar anderen over schrijven zorg jij ervoor dat je nog waardevoller gaat worden. Door bijvoorbeeld nog uitgebreider te zijn. Meer de diepte in te gaan. En echt unieke content te schrijven die niemand anders nog geschreven heeft.

Daarom is het belangrijk voordat je gaat schrijven om eerst een analyse van je concurrenten te doen.

#7 Schrijf waardevolle content

Nu ben je aangekomen bij de stap om daadwerkelijk te gaan schrijven. Hou bij het schrijven in je achterhoofd dat je altijd schrijft voor je lezers. Niet voor de zoekmachine.

Het is de bedoeling om jouw lezers de meest waardevolle informatie te geven die er maar is, zodat ze antwoord krijgen op al hun vragen. Dan hoeven ze niet verder te zoeken en klikken ze op jouw affiliate link wanneer ze willen kopen.

Maar je verhaal moet ook makkelijk te lezen zijn voor je bezoekers en overtuigend zijn.

Zoek een balans tussen schrijven voor Google met de juiste zoekwoorden en schrijven voor je lezer.

Het is belangrijk dat er lezers komen naar je artikelen en dus om de juiste zoekwoorden in je artikel te verwerken. Maar het moet ook een fijn en leesbaar verhaal voor de lezer zijn. Een goede balans tussen die 2 dingen is dus noodzakelijk.

Het mooiste is om regelmatig een artikel online te plaatsen. Bijvoorbeeld 1 keer per week, 1 keer per twee weken of 1 keer per maand. Hoe meer (waardevolle) artikelen je online plaatst, hoe sneller het zal gaan met jouw affiliate website.

Zorg dat jouw artikel het meest waardevolle en overtuigende artikel is zodat deze gaat scoren in Google. Dan komen de bezoekers en kopers vanzelf.

eerste plek Google

#8 Finetunen en opschalen

De fundering voor je website staat nu. Nu is het zaak dat je blijft schrijven over onderwerpen die passen binnen jouw niche en dat je steeds goede content schrijft.

Blijf werken aan je website. Waardevolle artikelen plaatsen. Zorgen dat je lezers kopers worden. Blijf consistent door gaan.

Dan komen er steeds meer bezoekers en ook steeds meer kopers.

Opschalen doe je door meer commissies te gaan halen uit je website. Bijvoorbeeld door verschillende producten die binnen je niche passen te promoten op 1 website. Of door verschillende affiliate sites te maken.

Uiteindelijk is het belangrijk om, als je zover bent, meer te doen van wat werkt voor jou en minder van de dingen die niet werken of die je niks opleveren.

 

Dit zijn de 8 stappen voor het maken van je eigen affiliate website. Hiermee kun jij direct aan de slag om vandaag nog te beginnen met het maken van jouw affiliate website.

Maar lees eerst nog even dit artikel uit! Want er is nog meer dat je moet weten…

Wie heeft er het meeste voordeel bij een affiliate website?

Je vraagt je misschien af wie er nu het meeste voordeel heeft bij een affiliate website. En waarom je niet zelf de verkoper zal worden om het hele bedrag op te strijken in plaats van alleen maar een gedeelte ervan

Hieronder kun je meer lezen over de voordelen die iedere partij heeft bij een affiliate website.

Voor verkopers die werken met affiliates is het een marketingkanaal die ervoor zorgt dat zij extra klanten krijgen. Mensen die hij anders misschien wel helemaal nooit had bereikt.

In ruil voor deze extra omzet zijn de verkopers maar al te graag bereid om een gedeelte van deze omzet uit te betalen aan de affiliate die hiervoor zorgt.

Voor affiliates is het een ideale manier om passief geld te verdienen. Er kleven geen risico’s aan.

Je hoeft geen eigen product of dienst te hebben. Geen voorraad in huis te hebben. Je hoeft geen dingen te versturen. Geen klantenservice te doen. Je hebt dus wel de lusten, maar niet de lasten.

Lees hier meer over de 9 redenen waarom affiliate marketing het ideale verdienmodel is voor jou als affiliate

Daarnaast help je de klant aan alle informatie waar die naar op zoek is. Daardoor koopt die persoon iets waar hij/zij achter staat en wat bij hem/haar past.

Win – win – win dus!
Verkoper blij met extra omzet, jij blij met je commissie en de klant blij met het product.

Affiliate links registreren jouw verkopen

Maar hoe weet de verkoper nu dat hij jou een commissie moet betalen?

In jouw artikelen gebruik je speciale affiliate links waarmee jij jouw bezoekers doorstuurt naar de website van de verkoper.

Hier zie je het voorbeeld van mijn affiliate link voor de Affiliate Marketing Revolutie

affiliate website maken affiliate link

Deze unieke affiliate link plaatst een cookie bij de bezoeker die erop klikt. Wanneer die persoon het product koopt, dan weet de verkoper door die cookie dat de verkoop via jouw website kwam. Zo kan jij als affiliate jouw commissie krijgen

In de rode cirkel zie jij mijn unieke affiliate ID die ervoor zorgt dat een verkoop via deze link naar mij te herleiden is. Daardoor ontvang ik een commissie wanneer er via deze link een verkoop plaatsvindt.

De bezoeker die het product gekocht heeft ontvangt het product via de verkoper. Jij hoeft daar verder helemaal niks aan te doen.

Het verdienmodel van een affiliate website

Het verdienmodel achter een affiliate website is het ontvangen van commissies voor verkopen die via jouw link gedaan zijn. Het enige dat jij doet is de bezoeker van jouw site door leiden naar het product waar die bezoeker interesse in heeft. 

geld verdienen met affiliate marketing infographic

Verschillende soorten affiliate website voorbeelden

Er zijn verschillende types affiliate websites. Allemaal hebben ze een ander doel.

Over het algemeen heb je de keuze uit deze 3 verschillende types: vergelijkingswebsites, review websites en niche autoriteit websites.

➡ Vergelijkingswebsite: We zijn allemaal wel bekend met vergelijkingswebsites op het gebied van energieleveranciers, telefoons of verzekeringen. Hierachter zit ook affiliate marketing als verdienmodel.

Als beginnende affiliate is dit niet de meest makkelijke website om te beginnen. Er is veel concurrentie doordat er voor de meeste producten al een vergelijkingswebsite is. Een goed voorbeeld is Independer

➡ Review website: Veel mensen zoeken tegenwoordig, voordat ze iets kopen, naar de mening en ervaring van anderen. Dat is waar review websites op inspelen. Op een review website deel je jouw ervaring over een product of dienst en gebruik je bij de verwijzing ernaar jouw affiliate link.

➡ Niche autoriteit website: Dit is een uitgebreide website over een specifiek onderwerp. Je bouwt een waardevolle website op over het onderwerp waar jij interesse in hebt en veel vanaf weet. Waardoor je lezers en Google je als een autoriteit gaan zien.

Als affiliate beveel je dan producten aan die passen bij jouw niche. Wanneer je autoriteit hebt opgebouwd, dan is het ook mogelijk om reviews te schrijven die gaan over producten die passen binnen dat onderwerp. Daarmee scoor je dan hoog in Google.

Bij een niche autoriteit draait het dus niet om zoveel mogelijk verschillende reviews. Het draait om zoveel mogelijk waarde leveren over een bepaald onderwerp (de niche) en daarbij passende producten promoten.

Mijn website is een niche autoriteit website die gaat over persoonlijke ontwikkeling en affiliate marketing. Over financiële vrijheid en vrijheid in je leven om te kunnen doen wat jij wilt. Dat is waar ik artikelen over schrijf en de producten die ik promoot passen daarbij.

Wanneer jij jouw eigen affiliate website begint raad ik je aan om een niche autoriteit website te starten. Om eerst te beginnen met één product of dienst en daar een autoriteit rondom op te bouwen. Ik geloof erin dat zo’n affiliate website de meeste toekomst heeft.

Hoe vind je een goed affiliate programma?

Het is belangrijk bij het vinden van een goed affiliate programma dat je weet wat elk netwerk aanbiedt.

Bij stap 2 heb je nagedacht over het product of de producten die gaat promoten.

Belangrijk: promoot producten waar je zelf ervaring mee hebt en waar je super blij mee bent. Zodat je er volledig achter kunt staan!

Denk daar goed over na. Zoek eens of er van product of cursussen waar jij heel blij mee bent een affiliate programma is. Zijn ze bij een affiliate netwerk aangesloten of hebben ze hun eigen affiliate programma?

Er zijn verschillende affiliate netwerken waarvan ik je een aantal bekende voorbeelden zal geven:

 • Daisycon: Een groot affiliate netwerk waar veel verschillende bedrijven bij zijn aangesloten. Je vindt alle bedrijven die aangesloten zijn hier. De commissies lopen erg uiteen. Als je je hebt aangemeld zie je hoeveel commissie elke campagne uitbetaald.
 • AWIN: Een ander groot affiliate programma. Waarbij ook weer veel uiteenlopende bedrijven zijn aangesloten. Welke dit zijn vind je hier. Ook hier zie je hoeveel commissie een bedrijf geeft wanneer je een profiel hebt aangemaakt.
 • PayPro: Hier vind je heel veel online cursussen en e-books gemaakt door andere online ondernemers. De commissies zijn hier vrij hoog en loopt soms op tot 50%. Klik hier om een Paypro account aan te maken
 • Affiliate programma Plug&Pay van IMU B.V.: Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach zijn de eigenaren van het betaalsysteem Plug&Pay en van IMU B.V. Zij hebben sinds kort ook een affiliate programma waar je niet alleen hun eigen producten vindt, maar 14 pagina’s met allerlei verschillende producten die je als affiliate kunt promoten. Ook hier zijn de commissies hoog. Klik hier om je aan te melden als affiliate bij Plug&Pay 
 • Tradetracker.nl: TradeTracker is ook een supergroot affiliate netwerk waar zowel grote bekende als kleine bedrijven aangesloten zijn. Helaas heb ik van hun geen overzicht kunnen vinden van alle adverteerders, maar op hun site komen namen voorbij zoals onder andere Allianz, AliExpress, G-Star Raw, Vodafone, Disneyland Parijs, Unibet en Divoza. Klik hier om je aan te melden bij TradeTracker.nl
 • Het partnerprogramma van Bol.com: Als affiliate partner van bol.com maak je affiliate links van alle producten die op bol.com staan. Er is altijd wel iets om te promoten. De commissies varieert tussen de 3% en 8%. Niet heel hoog dus, maar wel veel keuze.
 • Het partnerprogramma van Cool Blue: Ook Cool Blue heeft een eigen partnerprogramma. Hierbij maak je affiliate links naar alles wat te koop is op Cool Blue. De commissies van Cool Blue variëren tussen de 1% en 10%.

Een goede affiliate website maken draait om waardevolle content

Je weet waar je interesses liggen, welke producten erbij passen en je hebt je eigen website.

Tijd om super waardevolle content te gaan schrijven om bezoekers naar jouw website te krijgen. Hier zijn we op ingegaan bij stap 7 van de 8 praktische stappen om een affiliate marketing website te maken.

Maar ik wil er nog een keer extra de aandacht op richten, omdat dit het allerbelangrijkste is om succesvol te worden met je affiliate marketing website

Denk goed na over de content die je schrijft. Want je gaat niet zomaar content schrijven. Jij bent op zoek naar mensen die het product willen kopen die jij promoot. Niet naar mensen die daar alleen maar informatie over willen lezen. Besteed hier tijd en aandacht aan.

Jouw bezoekers zoeken de beste informatie over het product dat ze willen aanschaffen. Ze hebben het laatste zetje nodig om te gaan kopen. Geef waardevolle informatie zodat jij jouw bezoekers daarmee overhaalt om via jou te kopen. Maak een goed verhaal en deel jouw eigen ervaringen met je lezers.

Waar zoekt jouw bezoeker in Google op? Welke woorden gebruiken ze?
Doe goed zoekwoordenonderzoek en maak je artikelen SEO proof.

Zoals ik eerder al heb laten zien gebruik ik hier zelf KeySearch voor. Maar het is ook mogelijk Google Keyword Planner, Answer the Public en de gerelateerde zoekopdrachten die je onderaan In Google vindt te gebruiken.

gerelateerde zoekopdrachten google

Als je zo genoeg goede zoekwoorden verzameld hebt ga je een super waardevol artikel schrijven en verwerk je jouw zoekwoorden hierin. In de tekst en in de tussenkopjes.

Hou in je achterhoofd dat je een artikel nooit schrijft voor een zoekmachine, maar altijd voor jouw lezers. Zij moeten het goed kunnen lezen. Als het waardevol en goed leesbaar is ga je vanzelf hoger komen in Google en komen er steeds meer bezoekers.

Blijf bouwen voor de beste affiliate marketing website

Blijf constant bezig met het maken van waardevolle content. Google is hier gek op en zal dit goed beoordelen.

Hoe meer waardevolle content, hoe hoger je in Google komt. Des te meer bezoekers en hoe meer je gaat verdienen.

Alles draait om waarde leveren aan jouw bezoekers. Zij moeten een oplossing voor hun vraag of probleem krijgen én vertrouwen in jou. Alleen dan kopen ze via jou.

Het heeft tijd nodig om een waardevolle website op te bouwen die Google hoog plaatst. Zorg ervoor dat je regelmatig een waardevol artikel plaatst. Dat je in dat artikel échte waarde levert. Met de juiste zoekwoorden erin verwerkt.

Maar vergeet ook niet te kijken naar eerder geschreven artikelen en deze regelmatig te updaten.

Als je dat volhoudt dan ga je na een paar weken/maanden/jaren vanzelf het resultaat zien. Dan gaan mensen jouw website vinden. En zijn ze bereid om via jou het product of de dienst aan te schaffen.

bouwstenen affiliate website

Affiliate marketing zonder website is dat ook mogelijk?

Misschien ben je tot hier gekomen en zie je het helemaal niet zitten om je eigen website te maken. Je vraagt je af of affiliate marketing zonder website ook mogelijk is. (Het antwoord is: Ja, dat is mogelijk)

Deze vraag komt vaak omdat je denkt dat het enorm moeilijk is om website te maken. Pakweg 10 jaar geleden was dat ook zo, maar tegenwoordig is het simpel. In een paar minuutjes heb je een website opgezet.

En ook jouw content online zetten kost je maar een paar minuutjes tijd. (Het schrijven daarentegen neemt meer tijd in beslag)

Maar het is ook mogelijk als affiliate partner te beginnen zonder website.

Misschien heb jij al wel veel volgers op Facebook of Instagram. Dan kun je hier aan de slag met waarde delen rondom het product dat je promoot en daar verwijzen naar jouw affiliate link.

Een andere hele goede manier is om YouTube video’s over de producten of diensten die jij aanbiedt te maken. Daarbij plaatst je jouw affiliate link in de beschrijving of comments.

Succesvolle affiliate websites

Affiliate marketing is geen manier om snel rijk te worden. Mensen zijn heel vaak teleurgesteld over de resultaten van hun affiliate website, omdat ze verwachten snel geld hiermee te kunnen verdienen.

Maar als je een goed lopende affiliate website wil maken zul je een lange termijn visie moeten hebben. Er eerst tijd, geld en moeite in moeten steken voordat het echt resultaat gaat opleveren.

Het is geen quick fix om snel een passief inkomen op te bouwen.

Zoals je hebt kunnen lezen kost het tijd om waardevolle content te schrijven. Om alle stappen vanaf stap 5 iedere keer weer te doorlopen.

Het kost tijd voordat Google jouw website ontdekt als waardevol en je gaat ranken.

Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is! Want als het eenmaal begint te komen gaat het steeds sneller. Als jij waarde blijft leveren, dan wordt de daarvoor beloond.

Lees hier 3 tips die jou helpen om zo snel mogelijk succesvol te worden met affiliate marketing

Een bekend en succesvol voorbeeld binnen affiliate marketing in Nederland is Jacko Meijaard van Internet Succes Gids. Hij is inmiddels 10 jaar bezig, maar verdient nu minimaal 10K per maand. In januari 2021 verdiende hij zelfs meer dan 100K in één maand!

Resultaat Jacko Meijaard januari 2021

Afbeelding van het boekhoudprogramma van Jacko Meijaard

Doordat hij doorgezet heeft. Zijn doel voor ogen had en door is blijven gaan. In onderstaande video laat Jacko, naast een voorbeeld hoe het niet moet, ook één van zijn eigen affiliate websites zien.

 

 

Paco Vermeulen is een andere succesvolle affiliate en verdient maandelijks ook meer dan 10K door zijn affiliate websites. Hij richt zich op de Engelse markt. Ook Paco is al meer dan 10 jaar bezig als online ondernemer.

Dit zijn maar 2 voorbeelden van succesvolle affiliates. Er zijn er nog meer die maandelijks een paar duizend euro verdienen met hun affiliate marketing websites.

Aan beide voorbeelden zie je dat zij al een lange tijd bezig zijn voordat zij bij de bedragen zijn waar ze nu zijn gekomen. Zij zijn ook klein begonnen en zijn consistent blijven bouwen aan hun droom om een succesvolle affiliate te worden. Zo hebben zij hun inkomsten steeds verder opgebouwd van een paar tientjes per maand naar duizenden euro’s per maand.

Dit is voor jou ook mogelijk om te bereiken als jij bereid bent een lange termijn visie te hebben. Als je bereid bent te blijven bouwen en alles te leren over affiliate marketing

 

 

Disclaimer: Dit is ook een affiliate artikel en je vindt hier dus affiliate links. Ik wil jou ook alle informatie geven waar jij naar opzoek bent en zorgen dat jij aan de slag kunt gaan met het maken van jouw eigen affiliate website.

 

 

Wil je meer leren over het maken van een goede affiliate marketing website?

Hopelijk is dit artikel waardevol voor je is geweest. Helpt het je op weg helpt om jouw eigen affiliate website op te zetten. Weet je nu precies wat je kunt doen om jouw eigen affiliate website te maken.

Je wil nu ongetwijfeld snel aan de slag om je eigen affiliate website te beginnen.
Zodat jij het internet voor je kunt laten werken.
Je de vrijheid hebt om te kunnen werken waar, wanneer en hoeveel jij wilt.
Succesvol te worden met affiliate marketing.

Waar je nu direct mee kunt beginnen zijn de volgende stappen:

 1. Nadenken over de niche waar je je op wil richten en de producten die je wil promoten
 2. Je domeinnaam claimen
 3. Je hosting regelen

 

Wanneer je dit gedaan hebt, dan heb je de eerste stappen al bezet!

Daarna kun je verder met het bouwen van je website en het schrijven van artikelen. Volg de stappen uit dit artikel als hulp bij het maken van je affiliate website.

Realiseer je dat het makkelijk is om ergens aan te beginnen, maar veel moeilijker om het vol te houden. Volhouden wanneer het even moeilijk is, wanneer je vastloopt of je niet de resultaten haalt waar je op gehoopt had.

Dat zijn de momenten waarop de meeste mensen afhaken bij affiliate marketing. Waarom de meeste mensen niet sucesvol worden. Waar jij het verschil maakt. Net zoals de affiliates die nu al succesvol zijn. Doorgaan en niet opgeven!

Het is daarbij fijn om hulp te kunnen vragen aan mensen die zijn op de plek waar je wil zijn. Like-minded mensen om je heen te verzamelen die weten waar je mee bezig bent. Wanneer je niet alleen iets leest, maar je ook hulp hebt om echt concreet aan de slag te gaan.

Ik ben blij dat ik altijd terecht kan bij Jacko en het Internet Succes Gids Forum. Jacko is op de plek waar ik graag naartoe wil bouwen. Hij kan me vertellen wat ik moet doen wanneer ik het zelf even niet weet. Op het Internet Succes Gids Forum vind je daarnaast nog eens 12.000 mensen die ook bezig zijn met affiliate marketing. Ook zij kunnen helpen en vragen beantwoorden.

Ook jij kunt aan de slag met hulp van Jacko door zijn Affiliate Marketing Revolutie cursus te volgen en met behulp van de leden van zijn forum.

Direct starten met het maken van je eigen affiliate website zonder technische kennis

De Affiliate marketing Revolutie is een video cursus waarin Jacko je stap voor stap voordoet hoe je je eigen succesvolle affiliate website maakt.

Dit is hoe het werkt:

 • Bekijk de video’s van de Affiliate Marketing Revolutie. In deze video’s laat Jacko je stap voor stap zien hoe je een winstgevende affiliate website op gaat zetten
 • Bouw je eerste winstgevende affiliate website. Geen technische kennis nodig; je website is in 5 minuten online. De eerste stappen heb je zelfs al gezet met dit artikel!
 • Schaal je affiliate marketing business op. Krijg meer bezoekers, meer clicks en meer commissies.
 • Laat het internet voor je werken in plaats van andersom. Je website is altijd online, ook terwijl je slaapt of op vakantie bent. Zo word je wakker met meer geld als voordat je ging slapen.

 

Aan jou nu de taak om écht in actie te komen en aan de slag te gaan met je eigen affiliate website. Met of zonder hulp van anderen, dat is wat je zelf wil.

Als je er maar voor kiest om te beginnen en aan de slag te gaan.

Ik hoop dat de 8 stappen die ik besproken heb in dit artikel samen met de rest van de informatie je op weg helpen om een succesvolle affiliate te worden.

Vergeet niet om je aan te melden voor de GRATIS training waarbij we samen aan de slag gaan om je eigen affiliate website te starten. Na 5 lessen heb je met hulp alle 8 stappen uit dit artikel doorlopen en heb je je eigen affiliate website online!