Jij wilt graag geld verdienen met affiliate marketing.
Maar je vraagt je af hoe je een goede affiliate website kunt maken.
Waar begin je?
Hoe zorg je ervoor dat bezoekers via jouw affiliate website gaan kopen?

Werken waar en wanneer jij wilt kun je realiseren door middel van affiliate marketing. Het is een hele fijne manier van passief inkomen opbouwen.

Zonder dat je zelf producten of diensten hebt kun je aan de slag.

Maar hoe maak je een affiliate website? Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?
En wist je dat je zelfs met affiliate marketing kunt beginnen zonder dat je een website hebt?

Lees ook: Geld verdienen met affiliate marketing – Alles wat je moet weten om dat te laten slagen!

Wat is een affiliate website

Een affiliate website is een website waar jij als affiliate producten of diensten promoot. In ruil hiervoor ontvang je commissie als de bezoeker van jouw website via jouw affiliate link een aankoop doet.

Met een affiliate website is het goed mogelijk om online inkomen te verdienen op een passieve manier. En om de vrijheid te hebben om te kunnen werken waar en wanneer jij wilt.

Dit is hoe affiliate marketing werkt

Misschien vraag je je af hoe affiliate marketing werkt en hoe jij als affilate aan inkomsten komt. Ik zal het je hier uitleggen hoe het in zijn werkt gaat.

Jij hebt je eigen website waar bezoekers op komen. Zij lezen jouw content en in deze content verwerk jij jouw affiliate links. De bezoekers die jou content leest en interesse heeft klikt op jouw unieke affiliate link. 

Als de bezoeker interesse heeft die koopt het product dat wordt gepromoot. De verkoper ontvangt dan het aankoopbedrag.

Doordat jij jouw unieke affiliate link hebt gebruikt weet de verkoper dat de gene die gekocht heeft via jouw gekomen is. Jij als affiliate ontvangt dan de afgesproken commissie. 

En de bezoeker die het product gekocht heeft ontvangt dit product via de verkoper.

Het enige dat jij doet is de bezoeker van jouw site door leiden naar het product waar de bezoeker interesse in heeft. 

 

Met affiliate marketing beginnen

Hoe kun je met affiliate marketing beginnen? Welke stappen moet je zetten?

Begin eens met jezelf een aantal vragen te stellen.

Wat wil jij bereiken met jouw affiliate website. En dan bedoel ik niet passief veel geld verdienen. Maar wat wil jij voor jouw bezoekers betekenen? Wat voor waarde wil jij aan ze geven?

Waar liggen jouw eigen interesses? Als je veel waarde wilt delen met anderen en je gaat veel content maken, dan is het wel heel fijn dat je bezig bent met een onderwerp waar je interesse ligt. Er zijn zoveel affiliate producten en diensten te vinden. Maar als je er helemaal niks mee hebt wordt het zwaar om er over te schrijven of video’s over te maken.

Dus ga voor jezelf eens na waar jouw interesses liggen en zoek daar dan een product of dienst bij via een affiliate netwerk.

In 7 praktische stappen een affiliate website maken

Als je wilt beginnen met affiliate marketing en je eigen affiliate website wilt maken, dan gaat dit in 7 praktische stappen die je hieronder kunt lezen

#1 Kies een niche waarin je een website wilt bouwen

Er zijn veel verschillenden niches waar je over kunt gaan schrijven en waarbij allerlei producten te vinden zijn die jij als affiliate kunt promoten. Voorbeelden van bekende niches zijn; gezondheid, fitness, hobby, business, liefde of persoonlijke ontwikkeling. 

Kies een niche die bij je past en waar je feeling mee hebt. Dan kun je je veel makkelijker verplaatsen in je doelgroep.

#2 Kies welk product je gaat promoten

Er zijn honderden producten die je kunt promoten. Let bij het uitkiezen van een product op hoeveel concurrentie er is en hoe goed het product verkoopt.

#3 Registreer een bijpassende domeinnaam

Hierboven hebben we het al gehad over het vastleggen van een domeinnaam. Houd de domeinnaam zo kort mogelijk en bijpassend voor de niche die je kiest.

Een domeinnaam registreren kan via versio.nl

#4 Installeer een CMS op je domeinnaam 

Een CMS zorgt ervoor dat je content op je website kunt toevoegen. Een goede CMS is WordPress die je makkelijk kunt installeren op je domeinnaam.

#5 Ga op zoek naar relevante zoekwoorden

Via SEMRush en KWfinder kun je op zoek gaan naar relevante zoekwoorden. Zoek naar zoekwoorden met lage concurrentie. Het mooiste is om zoekwoorden te vinden waarop vaak gezocht wordt, maar waar nog niet zoveel concurrentie op is. 

#6 Schrijf content over de zoektermen die je gevonden hebt

Het mooiste is om regelmatig een artikel online te plaatsen. Bijvoorbeeld 1 keer per week. Schrijf waardevolle artikelen van rond de 1000 woorden. De beste content wint in Google.

#7 Finetunen en opschalen

De fundering voor je website staat nu. Nu is het zaak dat je blijft schrijven over onderwerpen die passen binnen jouw niche en dat je steeds goede content schrijft. Je kunt opschalen door je inkomen van je website te gaan verhogen door verschillende producten te promoten. Of door verschillende affiliate sites te maken.

Een goed affiliate programma vinden

Als je weet waar jouw interesses liggen ga doen eens een kijkje nemen bij verschillende affiliate netwerken om op zoek te gaan naar producten of diensten die jij kunt promoten en die passen bij jouw interesses.

Er zijn verschillende affiliate programma’s waarvan ik je een aantal bekende voorbeelden zal geven:

Het partnerprogramma van Bol.com: Als affiliate partner van bol.com kun je affiliate links maken van alle producten die op bol.com staan. Altijd wel iets wat je kunt promoten. De commissies varieert tussen de 3% en 8%. Niet heel hoog dus, maar wel veel keuze.

Het partnerprogramma van Cool Blue: Ook Cool Blue heeft een eigen partnerprogramma. Hierbij kun je affiliate links maken naar alles wat te koop is op Cool Blue. De commissies van Cool Blue variëren tussen de 1% en 10%.

Daisycon: Een groot affiliate netwerk waar veel verschillende bedrijven bij zijn aangesloten. Je vindt alle bedrijven die aangesloten zijn hier. De commissies lopen erg uiteen. Als je je hebt aangemeld kun je zien hoeveel commissie elke campagne uitbetaald.

AWIN: Een ander groot affiliate programma. Waarbij ook weer veel uiteenlopende bedrijven zijn aangesloten. Welke dit zijn vind je hier. Ook hier kun je als je een eigen profiel hebt zien wat voor commissie een bedrijf je geeft.

PayPro: Hier vind je heel veel online cursussen en e-books gemaakt door andere ondernemers die jij als affiliate kunt verkopen. De commissies zijn hier vrij hoog en loopt soms wel op tot 50%. Klik hier om een Paypro account aan te maken

Een affiliate website starten – Een domeinnaam vastleggen

Je weet nu waar je interesses liggen en welke producten erbij passen. Tijd om te kijken naar een passende domeinnaam en deze vast te leggen.

Zelf registreer ik mijn domeinnamen altijd via Versio.nl en heb ik hier ook een hostingpakket. Het werkt simpel en ze zijn niet duur.

De klantenservice is alleen online, maar werkt prima. Ik heb er goede ervaringen mee.

Als je gaat naar versio.nl dan kun je daar eenvoudig checken of een domeinnaam nog vrij is en deze in een paar simpele stappen vastleggen.

Begin gelijk goed door WordPress.org op je domeinnaam te installeren. WordPress is een open source software waarmee je websites kunt maken. Hiermee zet je eenvoudig een goede affiliate website in elkaar.

En weet je niet hoe het werkt dan zijn er ook enorm veel handleidingen te vinden.

Kies daarna een thema om je website mee op te bouwen. Er zijn veel gratis thema’s te vinden, maar het nadeel is dat deze vaak beperkt zijn in de lay-out. Je kunt het niet naar eigen wens aanpassen.

Zelf ben ik fan van Divi. Je betaalt ervoor, maar kunt dan je website precies zo opbouwen als jij wilt. Alles is mogelijk! En het werkt simpel. Hier kun je meer zien over het Divi thema.

Een goede affiliate website maken – waardevolle content

Je weet waar je interesses liggen, welke producten erbij passen en je hebt je eigen website.

Tijd om super waardevolle content te gaan schrijven om bezoekers naar jouw website te krijgen.

Denk hier goed over na. Want je gaat niet zomaar content schrijven. Jij bent op zoek naar mensen die de producten of diensten willen kopen die jij promoot. Niet naar mensen die daar alleen maar iets over willen lezen.

Jouw bezoekers hebben problemen die ze willen oplossen. Jij hebt die oplossing voor ze. Geef waardevolle informatie zodat jij jouw bezoekers daarmee kunt overhalen via jou te kopen.

Doe goed zoekwoorden onderzoek. Waar zoekt jouw bezoeker in Google op? Welke woorden gebruikt hij of zij? Dit zoek je uit met jouw zoekwoordenonderzoek.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kwfinder.com en semrush.com om te kijken welke zoekwoorden er zijn en hoe ze scoren in Google. Typ daarna je zoekwoorden in op Google en kijk naar gerelateerde zoekwoorden.

Als je zo genoeg goede zoekwoorden verzameld hebt ga je super waardevolle content schrijven en verwerk je jouw zoekwoorden hierin. In de tekst en in de tussenkopjes.

Succesvolle affiliate websites – Hier draait het om!

Blijf constant bezig met het maken van waardevolle content. Google is hier gek op en zal dit goed beoordelen.

Hoe meer waardevolle content, hoe hoger je in Google komt, hoe meer bezoekers, hoe meer je kunt gaan verdienen.

Alles draait om waarde leveren aan jouw bezoekers. Zij moeten een oplossing voor hun vraag of probleem krijgen en vertrouwen in jou. Alleen dan zullen ze via jou gaan kopen.

Het heeft tijd nodig om een waardevolle website te krijgen die Google hoog plaatst. Zorg ervoor dat je iedere week een waardevol artikel plaatst. Dat je in dat artikel échte waarde levert. Met de juiste zoekwoorden

Als je dat vol houdt dan ga je na een paar weken/maanden/jaren vanzelf het resultaat zien. Dan gaan mensen jouw website vinden. Zijn ze bereid om via jou het product of de dienst aan te schaffen.

Affiliate marketing zonder website is dat ook mogelijk?

Misschien zie je het helemaal niet zitten om je eigen website te maken en vraag je je af of affiliate marketing zonder website ook mogelijk is.

Veel mensen denken dat het enorm moeilijk is om website te maken. Pakweg 10 jaar geleden was dat ook zo, maar tegenwoordig is het simpel. In een paar minuutjes heb je een website opgezet.

En ook jouw content online zetten kost je maar een paar minuutjes tijd.

Maar het is ook mogelijk als affiliate partner te beginnen zonder website.

Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Pinterest. Je kunt een Pinterest pin maken en die met jouw affiliate link rechtstreeks verwijzen naar de website waar het product of de dienst gekocht kan worden.

Lees ook: Geld verdienen met Pinterest – Met deze 3 simpele manieren kun jij geld verdienen met Pinterest

Of je maakt YouTube video’s over de producten of diensten die jij aanbiedt en plaatst jouw affiliate link in de beschrijving of comments.

Affiliate marketing ervaringen

Affiliate marketing is geen snel rijk worden methode. Mensen zijn heel vaak teleurgesteld over affiliate marketing, omdat ze verwachten snel geld hiermee te verdienen.

Maar als je een goed lopende affiliate website wilt maken zul je een lange termijn visie moeten hebben. Er eerst tijd, geld en moeite in moeten steken voordat het echt resultaat gaat opleveren.

Het is geen quick fix om snel een passief inkomen op te bouwen.

Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is! Want als het eenmaal begint te komen gaat het steeds sneller. Als jij waarde blijft leveren, dan wordt de daarvoor beloond.

Jacko Meijaard van Internet Succes Gids is inmiddels bijna 10 jaar bezig, maar verdient nu zo’n €30.000 per maand. Doordat hij doorgezet heeft. Zijn doel voor ogen had en door is blijven gaan.

En dit kan jij ook bereiken als jij bereid bent een lange termijn visie te hebben.

Meer leren over beginnen met affiliate marketing?

Wil jij precies leren hoe je een affiliate website maakt?
Een voorbeeld hebben dat je direct na kunt doen?
Wil je leren hoe je je artikelen moet schrijven en vormgeven?
Meer leren over SEO?
Leren van iemand die zelf maandelijks meer dan 10K verdient met affiliate marketing.

Ik kan je de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard echt aanraden! Dit is affiliate marketing for dummies.

Je leert precies wat je nodig hebt. Je hoeft helemaal geen verstand te hebben van affiliate marketing en websites maken. Deze online cursus leert je stap voor stap wat je moet doen.

Zet vandaag de eerste stap naar jouw passieve en locatie onafhankelijke inkomen. Zodat jij ook kunt werken en leven zoals jij dat wilt.

Hoe zou jouw leven er dan uit zien?

Hier lees je de review die ik over de affiliate marketing revolutie schreef.

Ik ben zelf helemaal fan van deze e-cursus. Als je een affiliate website wilt maken en je weet niet hoe of waar je moet beginnen kan ik je dit zeker aanraden!

Affiliate Marketing Revolutie (+ kortingslink en proefperiode)

Als je op deze link klikt kun ook jij de Affiliate marketing Revolutie aanschaffen voor maar €47. Je krijgt een proefperiode van 30 dagen. Niet goed geld terug dus!