Jij wilt graag geld verdienen met jouw eigen affiliate website.
Maar je vraagt je af hoe je een goede affiliate website kunt maken.
Waar begin je?
Hoe zorg je ervoor dat bezoekers via jouw affiliate links gaan kopen?
Dat is wat je gaat lezen in dit artikel

leestijdLeestijd: ca. 18 minuten       
updateUpdate: 05-10-2020

 

Werken waar en wanneer jij wilt kun je realiseren door middel van jouw eigen affiliate website. Het is een hele fijne manier van passief inkomen opbouwen.

Zonder dat je zelf producten of diensten hebt kun je aan de slag. Je loopt als affiliate weinig risico.

Maar hoe maak je een affiliate website?
Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?
En wist je dat je zelfs met affiliate marketing kunt beginnen zonder dat je een website hebt?

Wat is een affiliate marketing website?

Een affiliate website is een website waar jij als affiliate producten of diensten promoot. Je schrijft artikelen boordevol waardevolle informatie voor de bezoekers van jouw website.

Maar jouw affiliate website is anders dan een gewone blog website. Met jouw affiliate website heb je namelijk als doel inkomsten binnen te halen via de website van de verkoper.

De bezoekers komt dus binnen op jouw website om jouw artikel te lezen en vervolgens verwijs jij de bezoeker door naar de website waar die het product of de dienst kan kopen.

Als deze bezoeker via jouw affiliate link een aankoop doet ontvang jij daarvoor in ruil commissie.

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

Hoe werken affiliate websites?

Misschien vraag je je af hoe een affiliate website precies werkt en hoe jij als affiliate aan inkomsten komt. Ik zal het je hier uitleggen hoe het in zijn werkt gaat.

Zoals hierboven al beschreven heb jij je eigen website waar bezoekers op komen. Zij lezen jouw content en in deze content verwerk jij jouw eigen unieke affiliate links. De bezoeker die jouw content leest en interesse heeft klikt op jouw unieke affiliate link en wordt zo doorverwezen naar de website waar het product of de dienst gekocht kan worden. 

Doordat jij jouw unieke affiliate link hebt gebruikt weet de verkoper dat degene die gekocht heeft via jouw website gekomen is. Jij als affiliate ontvangt dan de afgesproken commissie. 

De bezoeker die het product gekocht heeft ontvangt dit product via de verkoper.

Dit is het verdienmodel van een affiliate website. Het ontvangen van commissies voor verkopen die via jouw link gedaan zijn. Het enige dat jij doet is de bezoeker van jouw site door leiden naar het product waar de bezoeker interesse in heeft. 

geld verdienen met affiliate marketing infographic

Hoe kun je een affiliate website beginnen?

Hoe kun je een affiliate website starten? Welke stappen moet je hiervoor zetten?

Begin eens met jezelf een aantal vragen te stellen.

Wat wil jij bereiken met jouw affiliate website. En dan bedoel ik niet passief veel geld verdienen. Maar wat wil jij voor jouw bezoekers betekenen? Wat voor waarde wil jij aan ze geven?

Waar liggen jouw eigen interesses? Als je veel waarde wilt delen met anderen en je gaat veel content maken, dan is het wel heel fijn dat je bezig bent met een onderwerp waar je interesse ligt.
Er zijn zoveel affiliate producten en diensten te vinden. Maar als je er helemaal niks mee hebt wordt het zwaar om er over te schrijven of video’s over te maken.

Bij stap 1 gaan we hier dieper op in.

In 8 praktische stappen een affiliate website maken

Als je wilt beginnen met affiliate marketing en je eigen affiliate website wilt maken, dan gaat dit in 8 praktische stappen die je hieronder kunt lezen

 1. Kies een niche
 2. Kies een product
 3. Registreer een domeinnaam
 4. Zet je website op
 5. Doe zoekwoorden onderzoek
 6. Analyseer je concurrenten
 7. Schrijf waardevolle content
 8. Finetunen en opschalen

#1 Kies een niche waarin je een website wilt bouwen

Er zijn veel verschillenden niches waar je over kunt gaan schrijven en waarbij allerlei producten te vinden zijn die jij als affiliate kunt promoten. Voorbeelden van bekende niches zijn; gezondheid, fitness, hobby, business, liefde of persoonlijke ontwikkeling. 

Kies een niche die bij je past en waar je feeling mee hebt. Dan kun je je veel makkelijker verplaatsen in je doelgroep.

#2 Kies welk product je gaat promoten

Er zijn honderden producten die je kunt promoten. Let bij het uitkiezen van een product op hoeveel concurrentie er is en hoe goed het product verkoopt.

Denk eens na over de producten of diensten die jij zelf gebruikt en waar je goede ervaringen mee hebt. Over de cursussen die je zelf gevolgd hebt en de boeken die je gelezen hebt.

Vanuit dat oogpunt ga je op zoek naar affiliate producten die jij als affiliate graag wilt promoten.

#3 Registreer een bijpassende domeinnaam en kies je hosting

Kies een bijpassende domeinnaam. Houd de domeinnaam zo kort mogelijk en bijpassend voor de niche die je kiest.

Kies ook je hosting pakket.

Ik registreer zelf altijd mijn domeinnamen via versio.nl. Je kunt snel zien of een domeinnaam nog vrij is. Voor een paar euro heb je al een domeinnaam en een hostingpakket.

versio domeinnaam checken

Versio heeft alleen online klantenservice. Zelf heb ik nooit problemen met versio en de keer dat ik ze nodig heb gehad ging het online super snel.

#4 Zet je website op  

Je eigen website opzetten begint met het installeren van een CMS. Een CMS zorgt ervoor dat je content op je website kunt toevoegen. Een goede en veel gebruikte CMS is WordPress, die je makkelijk kunt installeren op jouw domeinnaam.

Via Versio is het super makkelijk om in je admin dashboard WordPress te downloaden op je website.

Zodra je dit gedaan hebt kun je een thema op je website downloaden. Er zijn heel veel verschillende WordPress thema’s om uit te kiezen. Zowel gratis als betaald.

Zelf maak ik gebruik van het WordPress thema Divi. Divi heeft enorm veel mogelijkheden om je website zo te maken als jij zelf wilt.

En het voordeel van Divi is dat je via de Visual Builder ook kunt werken aan de voorkant van je website of pagina in plaats van alleen aan de achterkant.

De eerste stappen zijn gezet nu. Je hebt nu een eigen website waarmee je aan de slag kunt gaan. Je weet in welke niche je wilt werken en wat je wilt promoten.

Het zijn noodzakelijke stappen, maar besteed hier niet te veel aandacht aan. Je kunt hier eindeloos in verzanden, maar uiteindelijk is dit niet wat het allerbelangrijkste is en wat je verder gaat helpen.

Nu volgen de belangrijkste stappen voor het opzetten van een succesvolle affiliate website.

De volgende stappen gaan ervoor zorgen dat je echt bezoekers op je website gaat krijgen en je commissies kunt gaan verdienen.

#5 Ga op zoek naar relevante zoekwoorden

Om goede artikelen te kunnen schrijven die bezoekers trekken is het belangrijk om te weten waar mensen op zoeken via Google. Je wilt de juiste bezoekers naar jouw website trekken.

Daarom begin je niet zomaar met schrijven, maar ga je eerst zoekwoorden onderzoek doen.

Ik begin mijn zoekwoorden onderzoek altijd in KeySearch. Dit is een SEO tool met heel veel mogelijkheden. Zelf gebruik ik hem alleen voor het vinden van geschikte keywords. Je geeft in waar je over wilt schrijven (zie het rondje) en geeft je dan relevante zoekwoorden met hun volume en score (zie de pijlen).

Aan het volume kun je zien hoe vaak er wordt gezocht op het betreffende zoekwoord en de score vertelt je hoeveel concurrentie een zoekwoord heeft. Hoe lager het cijfer daar is hoe minder groot de concurrentie is.

keysearch voorbeeld

Er zijn ook gratis alternatieven om zoekwoorden te vinden, bijvoorbeeld Google Keyword Planner. Eerder gebruikte ik zelf KWfinder.com, maar daar kreeg ik bij de gratis variant maar een paar keywords te zien en kon je maar een beperkt aantal zoekopdrachten doen.

Wat als affiliate belangrijk is als je verkopen wilt realiseren is dat je niet zomaar willekeurige zoekwoorden gebruikt, maar dat je koopgerichte zoekwoorden kiest.

Een voorbeeld:
Het zoekwoord boormachine heeft een volume van 14800 en een score van 34
Het zoekwoord beste boormachine heeft een volume van 390 en een score van 19.

Welke van deze 2 zoekwoorden zou jij kiezen als koopgerichte zoekwoord?
Ik zou gaan voor optie 2, dan weet je zeker dat je lezer geen algemene informatie zoekt maar op zoek is naar de beste boormachine om te kopen.

#6 Maak een analyse van je concurrenten

Om te zorgen dat mensen jouw artikelen gaan lezen en via jouw affiliate link aankopen doen is het belangrijk dat jij de meeste waardevolle content schrijft en zo gaat ranken in Google.

Het is daarvoor belangrijk om een analyse van je concurrenten te maken. Te weten wat zij schrijven en of je kans maakt met jouw website om bovenaan te gaan komen.

In het begin is dat misschien lastig, omdat de Domain Authority (DA) van jouw website nog laag is. Maar hoe meer waardevolle content je publiceert hoe hoger jouw DA wordt en hoe makkelijker je kunt concurreren met je concullega’s.

Als jij weet waar andere over schrijven dan kun jij er voor zorgen dat je nog waardevoller gaat worden. Door bijvoorbeeld nog uitgebreider te zijn. En echt unieke content te schrijven die niemand anders nog geschreven heeft.

Daarom is het belangrijk voordat je gaat schrijven om eerst een analyse van je concurrenten te doen.

#7 Schrijf waardevolle content

Nu ben je aangekomen bij de stap om daadwerkelijk te gaan schrijven. Houd er bij het schrijven in je achterhoofd dat je altijd schrijft voor je lezers. Niet voor de zoekmachine.

Je wilt jouw lezers de meest waardevolle informatie geven die er maar is, zodat ze antwoord hebben gekregen op al hun vragen. Dan hoeven ze niet verder te zoeken en klikken ze bij jou op jouw affiliate link.

Het mooiste is om regelmatig een artikel online te plaatsen. Bijvoorbeeld 1 keer per week.

Zorg dat jouw artikel het meeste waardevolle artikel is zodat deze gaat ranken in Google. Dan komen de bezoekers en kopers vanzelf.

eerste plek Google

#8 Finetunen en opschalen

De fundering voor je website staat nu. Nu is het zaak dat je blijft schrijven over onderwerpen die passen binnen jouw niche en dat je steeds goede content schrijft.

Je kunt opschalen door je inkomen van je website te gaan verhogen door bijvoorbeeld verschillende producten die binnen je niche passen te promoten op 1 website. Of door verschillende affiliate sites te maken.

 

Hoe kun je een goed affiliate programma vinden?

Het is belangrijk bij het vinden van een goed affiliate programma dat je weet wat elk netwerk aanbiedt.

Bij stap 2 heb je nagedacht over het product of de producten die je wilt gaan promoten.

Ik kan je aanraden om producten te promoten waar je zelf ervaring mee hebt en waar je super blij mee bent.

Denk daar eens over na en zoek eens of er van het betreffende product een affiliate programma is. Zijn ze bij een affiliate netwerk aangesloten of hebben ze hun eigen affiliate programma?

Er zijn verschillende affiliate netwerken waarvan ik je een aantal bekende voorbeelden zal geven:

 • Daisycon: Een groot affiliate netwerk waar veel verschillende bedrijven bij zijn aangesloten. Je vindt alle bedrijven die aangesloten zijn hier. De commissies lopen erg uiteen. Als je je hebt aangemeld kun je zien hoeveel commissie elke campagne uitbetaald.
 • AWIN: Een ander groot affiliate programma. Waarbij ook weer veel uiteenlopende bedrijven zijn aangesloten. Welke dit zijn vind je hier. Ook hier kun je als je een eigen profiel hebt zien wat voor commissie een bedrijf je geeft.
 • PayPro: Hier vind je heel veel online cursussen en e-books gemaakt door andere ondernemers die jij als affiliate kunt verkopen. De commissies zijn hier vrij hoog en loopt soms wel op tot 50%. Klik hier om een Paypro account aan te maken
 • Tradetracker.nl: TradeTracker is ook een super groot affiliate netwerk waar zowel grote bekende als kleine bedrijven aangesloten zijn. Helaas heb ik van hun geen overzicht kunnen vinden van alle adverteerders, maar op hun site komen namen voorbij zoals onder andere Allianz, AliExpress, G-Star Raw, Vodafone, Disneyland Parijs, en Unibet.
 • Het partnerprogramma van Bol.com: Als affiliate partner van bol.com kun je affiliate links maken van alle producten die op bol.com staan. Altijd wel iets wat je kunt promoten. De commissies varieert tussen de 3% en 8%. Niet heel hoog dus, maar wel veel keuze.
 • Het partnerprogramma van Cool Blue: Ook Cool Blue heeft een eigen partnerprogramma. Hierbij kun je affiliate links maken naar alles wat te koop is op Cool Blue. De commissies van Cool Blue variëren tussen de 1% en 10%.

Een goede affiliate website maken draait om waardevolle content

Je weet waar je interesses liggen, welke producten erbij passen en je hebt je eigen website.

Tijd om super waardevolle content te gaan schrijven om bezoekers naar jouw website te krijgen.

Denk hier goed over na. Want je gaat niet zomaar content schrijven. Jij bent op zoek naar mensen die het product of de dienst willen kopen die jij promoot. Niet naar mensen die daar alleen maar informatie over willen lezen.

Jouw bezoekers zoeken de beste informatie over het product dat ze willen aanschaffen. Ze hebben het laatste zetje nodig om te gaan kopen. Geef waardevolle informatie zodat jij jouw bezoekers daarmee kunt overhalen via jou te kopen.

Doe goed zoekwoorden onderzoek. Waar zoekt jouw bezoeker in Google op? Welke woorden gebruikt hij of zij? Dit zoek je uit met jouw zoekwoordenonderzoek.

Zoals ik eerder al heb laten zien gebruik ik hier zelf KeySearch voor. Maar je kunt ook de bijvoorbeeld Google Keyword Planner gebruiken, Answer the Public en de gerelateerde zoekopdrachten die je onderaan In Google vindt.

gerelateerde zoekopdrachten google

Gerelateerde zoekopdrachten onderin Google

Als je zo genoeg goede zoekwoorden verzameld hebt ga je super waardevolle content schrijven en verwerk je jouw zoekwoorden hierin. In de tekst en in de tussenkopjes.

Houd in je achterhoofd dat je een artikel nooit schrijft voor een zoekmachine, maar altijd voor jouw lezers. Zij moeten het goed kunnen lezen. Als het waardevol en goed leesbaar is ga je vanzelf hoger komen in Google en zullen er steeds meer bezoekers komen.

Blijf bouwen voor de beste affiliate website

Blijf constant bezig met het maken van waardevolle content. Google is hier gek op en zal dit goed beoordelen.

Hoe meer waardevolle content, hoe hoger je in Google komt, hoe meer bezoekers, hoe meer je kunt gaan verdienen.

Alles draait om waarde leveren aan jouw bezoekers. Zij moeten een oplossing voor hun vraag of probleem krijgen en vertrouwen in jou. Alleen dan zullen ze via jou gaan kopen.

Het heeft tijd nodig om een waardevolle website te krijgen die Google hoog plaatst. Zorg ervoor dat je regelmatig een waardevol artikel plaatst. Dat je in dat artikel échte waarde levert. Met de juiste zoekwoorden erin verwerkt.

Maar vergeet ook niet te kijken naar eerder geschreven artikelen en deze regelmatig te updaten.

Als je dat vol houdt dan ga je na een paar weken/maanden/jaren vanzelf het resultaat zien. Dan gaan mensen jouw website vinden. Zijn ze bereid om via jou het product of de dienst aan te schaffen.

Affiliate marketing zonder website is dat ook mogelijk?

Misschien zie je het helemaal niet zitten om je eigen website te maken en vraag je je af of affiliate marketing zonder website ook mogelijk is.

Veel mensen denken dat het enorm moeilijk is om website te maken. Pakweg 10 jaar geleden was dat ook zo, maar tegenwoordig is het simpel. In een paar minuutjes heb je een website opgezet.

En ook jouw content online zetten kost je maar een paar minuutjes tijd.

Maar het is ook mogelijk als affiliate partner te beginnen zonder website.

Misschien heb jij al wel veel volgers op Facebook of Instagram. Dan kun je hier aan de slag met waarde delen rondom het product dat je promoot en daar verwijzen naar jouw affiliate link.

Je kunt ook gebruik maken van Pinterest. Door een Pinterest pin te maken en die met jouw affiliate link rechtstreeks verwijzen naar de website waar het product of de dienst gekocht kan worden.

Lees ook: Geld verdienen met Pinterest – Met deze 3 simpele manieren kun jij geld verdienen met Pinterest

Of je maakt YouTube video’s over de producten of diensten die jij aanbiedt en plaatst jouw affiliate link in de beschrijving of comments.

Succesvolle affiliate websites

Affiliate marketing is geen snel rijk worden methode. Mensen zijn heel vaak teleurgesteld over de resultaten van hun affiliate website, omdat ze verwachten snel geld hiermee te verdienen.

Maar als je een goed lopende affiliate website wilt maken zul je een lange termijn visie moeten hebben. Er eerst tijd, geld en moeite in moeten steken voordat het echt resultaat gaat opleveren.

Het is geen quick fix om snel een passief inkomen op te bouwen.

Het kost tijd om waardevolle content te schrijven. Om alle stappen vanaf stap 5 iedere keer weer te doorlopen.

Het duurt tijd voordat Google jouw website ontdekt als waardevol en je gaat ranken.

Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is! Want als het eenmaal begint te komen gaat het steeds sneller. Als jij waarde blijft leveren, dan wordt de daarvoor beloond.

Een bekend voorbeeld binnen affiliate marketing in Nederland is Jacko Meijaard van Internet Succes Gids. Hij is inmiddels 10 jaar bezig, maar verdient nu minimaal 10K per maand. Doordat hij doorgezet heeft. Zijn doel voor ogen had en door is blijven gaan. In onderstaande video laat Jacko, naast een voorbeeld hoe het niet moet, ook één van zijn eigen affiliate websites zien.

Ook Paco Vermeulen is succesvolle affiliate en verdient maandelijks ook zo’n 10K door zijn affiliate websites. Hij richt zich op de Engelse markt. En ook Paco is al meer dan 10 jaar bezig als online ondernemer. Eén van Paco’s websites is https://interestexplorer.io/

Dit zijn maar 2 voorbeelden van succesvolle affiliates. Er zijn er nog meer die maandelijks een paar duizend euro verdienen met hun affiliate marketing websites.

Aan beide voorbeelden kun je zien dat zij al een lange tijd bezig zijn voordat zij bij de bedragen zijn waar ze nu zijn gekomen. Zij zijn ook klein begonnen en zijn consistent blijven bouwen aan hun droom om een succesvolle affiliate te worden.

Ook jij kunt dit bereiken als jij bereid bent een lange termijn visie te hebben. Als je bereid bent te blijven bouwen.

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

Wil je meer leren over het maken van een affiliate website?

Ik hoop dat dit artikel waardevol voor je is geweest en je op weg helpt om jouw eigen affiliate website op te zetten. Mocht je nog vragen hebben of er zijn dingen onduidelijk kun je je vraag altijd stellen in de comments onder dit artikel.

Ik weet dat het soms fijn is om meer hulp te krijgen. Niet alleen iets te lezen, maar ook echt concreet aan de slag te gaan.

Ik heb inmiddels 2 super waardevolle affiliate marketing cursussen gevolgd. Ik houd van investeren in mezelf en mezelf steeds verder ontwikkelingen. Nieuwe dingen leren en nieuwe inzichten op doen.

Maar ik leer dan wel graag van mensen die zijn op de plek waar ik graag wil komen. Mensen die al bewezen resultaten behaald hebben. In plaats van iemand die alleen maar wat roept en zelf nog geen resultaat gehaald heeft.

De eerste cursus die ik zelf gevolgd hebt was de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een cursus die je vanaf het allereerste begin helpt met het opzetten van een affiliate website. Waarmee je vanaf stap 1 aan de slag gaat tot aan het publiceren van je eerste eigen content. Daarna kun je het publiceren van nieuwe content steeds blijven herhalen.

Ik volgde deze cursus een paar jaar geleden toen ik nog weinig wist van het maken van een website en het doen van een goed zoekwoord onderzoek.

De Affiliate Marketing Revolutie is een hele fijne video cursus die je stap voor stap laat zien wat je moet doen. Klik hier om de review te lezen die ik erover schreef.

 

Je kunt ook het boek De Laptop Lifestyle, wat Jacko Meijaard onlangs heeft geschreven, lezen. Hierin beschrijft Jacko zijn verhaal, alles wat je moet weten om een succesvolle affiliate te worden en het hebben van de juiste mindset.

Ik heb het boek zelf gelezen. Het is eenvoudig om te lezen, waardoor het makkelijk weg leest. En het staat boordevol waardevolle informatie over affiliate marketing en het opbouwen van een passief inkomen.

Het toffe is dat je nu alleen een klein bedrag betaalt voor verzendkosten en de productie van het boek. Wat neer komt op €7,75

de laptop lifestyle van jacko meijaard

 

En onlangs volgde ik zelf weer een affiliate marketing cursus. Ik was toe aan een stap verder. Aan een andere invalshoek en nieuwe inzichten.

Nu heb ik al een website waar maandelijks duizenden bezoekers komen. Een heel ander uitgangspunt dan een paar jaar geleden.

Deze keer koos ik voor Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen. Hij heeft een hele andere insteek en gaf weer veel nieuwe inzichten.

Paco richt zich met zijn cursus echt specifiek op hoe je affiliate marketing kunt inzetten op je website als je al een website hebt die bezoekers trekt. Hij leert je in zijn cursus niet hoe je een website moet maken. Deze stappen komen bij hem niet aan bod.

Maar als jij al een website hebt die bezoekers trekt. Of je bent al bezig met affiliate marketing, maar het loopt niet zoals je wilt. Dan is deze cursus zeker een aanrader. Klik hier om mijn review te lezen.