Jij wilt graag geld verdienen met jouw eigen affiliate website.
Maar je vraagt je af hoe je een goede affiliate website kunt maken.
Waar begin je?
Hoe zorg je ervoor dat bezoekers via jouw affiliate links gaan kopen?
Dat is wat je gaat lezen in dit artikel

leestijdLeestijd: ca. 25 minuten       
updateUpdate: 6-1-2021

 

Werken waar en wanneer jij wilt kun je realiseren door middel van jouw eigen affiliate website. Het is een hele fijne manier van passief inkomen opbouwen.

Zonder dat je zelf producten of diensten hebt kun je aan de slag. Je loopt als affiliate weinig risico.

Maar hoe maak je een affiliate website?
Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?
En wist je dat je zelfs met affiliate marketing kunt beginnen zonder dat je een website hebt?

In dit artikel leer je het volgende:
– Wat een affiliate marketing website is en hoe affiliate websites werken
– Hoe je in 8 praktische stappen een affiliate website kunt maken
– Hoe je een geschikt onderwerp kiest voor jouw affiliate website
– Het belang van goed zoekwoord onderzoek en hoe je dit doet
– Je leert een aantal affiliate netwerken kennen
– En wat je kunt doen als je meer hulp nodig hebt

Hoe werken affiliate websites?

Wat doe jij als je iets wilt weten of op zoek bent naar informatie? Zo ben jij waarschijnlijk ook bij dit artikel gekomen.

Je was op zoek naar informatie over het maken van een affiliate website en je bent naar Google gegaan.

Of je bent bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe hondenmand voor je hand.

Je zoekt op Google naar de beste hondenmand

affiliate website maken zoekvoorbeeld google

Wanneer je de zoekopdracht voor beste hondenmand ingeeft zie je op dit moment het volgende resultaat. Weet dat de resultaten iedere keer weer anders kunnen zijn, omdat er nieuwe artikelen bijkomen, het algoritme van Google verandert of jij een winkel bij jou uit de buurt te zien krijgt.

affiliate website maken zoekvoorbeeld google resultaat

Wanneer je naar de website petmania.nl gaat kom je uit bij een artikel waar de 4 beste hondenmanden besproken worden. Wanneer je op de link van de hondenmand uit het artikel klikt word je door verwezen naar bol.com waar je het artikel kunt kopen.

Als je besluit om de hondenmand te kopen, dan ontvangt petmania hiervoor een beloning, ook wel commissie genoemd. Jij als koper betaalt niks extra’s en in dit geval heeft bol.com een extra verkoop.

Een mooi voorbeeld van hoe een affiliate website werkt.

 

Wat is een affiliate marketing website?

Hierboven heb je al een voorbeeld kunnen zien van een affiliate marketing website.

Een affiliate website is een website waar een affiliate producten of diensten promoot van andere ondernemers. Je schrijft artikelen boordevol waardevolle informatie voor de bezoekers van jouw website.

Maar jouw affiliate website is anders dan een gewone blog website. Met jouw affiliate website heb je namelijk als doel inkomsten binnen te halen via de website van de verkoper.

De bezoekers komt dus binnen op jouw website om jouw artikel te lezen en vervolgens verwijs jij de bezoeker door naar de website waar die het product of de dienst kan kopen.

Als deze bezoeker via jouw affiliate link een aankoop doet ontvang jij daarvoor in ruil beloning in de vorm van een commissie.

Voor bedrijven die werken met affiliates is het een marketing kanaal via waar zij extra bezoekers en klanten binnen krijgen.

Voor affiliates is het een ideale manier om passief geld te verdienen.

Er kleven voor affiliates eigenlijk geen risico’s aan. Je hoeft geen eigen product of dienst te hebben. Geen voorraad in huis te hebben. Je hoeft geen dingen te versturen. Geen klantenservice te doen. En je kunt er wel veel mee verdienen. Je hebt dus wel de lusten, maar niet de lasten.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb en waarvan ik weet dat jij ermee geholpen kan zijn.

 

Affiliate links registreren jouw verkopen

Zoals hierboven al beschreven heb jij je eigen website waar bezoekers op komen. Zij lezen jouw artikelen en in deze content verwerk jij jouw eigen unieke affiliate links. De bezoeker die jouw content leest en interesse heeft klikt op jouw unieke affiliate link en wordt zo doorverwezen naar de website waar het product of de dienst gekocht kan worden. 

Hier zie je het voorbeeld van mijn affiliate link voor de Affiliate Marketing Revolutie

affiliate website maken affiliate link

Doordat jij jouw unieke affiliate link hebt gebruikt wordt er een cookie geplaatst bij degene die op de link geklikt heeft. Daardoor weet de verkoper dat degene die gekocht heeft via jouw website gekomen is. Jij als affiliate ontvangt dan de afgesproken commissie. 

In de rode cirkel zie jij mijn unieke affiliate ID die ervoor zorgt dat een verkoop via deze link naar mij te herleiden is zodat ik een commissie ontvang wanneer er via deze link een aankoop gedaan is.

De bezoeker die het product gekocht heeft ontvangt dit product via de verkoper.

Dit is het verdienmodel van een affiliate website. Het ontvangen van commissies voor verkopen die via jouw link gedaan zijn. Het enige dat jij doet is de bezoeker van jouw site door leiden naar het product waar de bezoeker interesse in heeft. 

geld verdienen met affiliate marketing infographic

Verschillende soorten affiliate  website voorbeelden

Er zijn verschillende type affiliate websites die je kunt beginnen. Allemaal hebben ze een ander doel. Over het algemeen heb je de keuze uit deze 3 verschillende types: vergelijkingswebsites, review websites en niche autoriteit websites.

– Vergelijkingswebsite: We zijn allemaal wel bekend met vergelijkingswebsites op de gebieden van energieleveranciers, telefoons of verzekeringen. Als beginnende affiliate niet de meest makkelijke website om te beginnen. Er is veel concurrentie doordat er voor de meeste producten al een vergelijkingswebsite is. Voorbeeld: Independer

– Review website: Veel mensen zoeken tegenwoordig voordat ze iets kopen naar de mening en ervaring van anderen. Dat is waar review websites op inspelen. Op een review website deel je jouw ervaring over een product of dienst en gebruik je bij de verwijzing jouw affiliate link.

Maar wat je vaak ziet op review websites is dat er zoveel mogelijk reviews worden geschreven over allerlei verschillende producten of diensten. Totaal geen samenhang tussen deze verschillende producten. Daardoor is het voor Google moeilijk om te bepalen waar de website over gaat en is de kans groot dat je laag scoort.

– Niche autoriteit website: Dit is een uitgebreide website over een specifiek onderwerp. Je bouwt een waardevolle website op over het onderwerp waar jij interesse hebt en veel vanaf weet waardoor je lezers en Google je als een autoriteit gaan zien. Als affiliate kun je dan producten die passen bij jouw niche aanbevelen aan jouw lezers. Wanneer je autoriteit hebt opgebouwd dan kun je ook reviews gaan schrijven over producten die passen binnen dat onderwerp en daarmee hoog scoren in Google.

Hoe kun je een affiliate marketing website beginnen?

Hoe kun je een affiliate website starten? Welke stappen moet je hiervoor zetten?

Begin eens met jezelf een aantal vragen te stellen.

Wat wil jij bereiken met jouw affiliate website. En dan bedoel ik niet passief veel geld verdienen. Maar wat wil jij voor jouw bezoekers betekenen? Wat voor waarde wil jij aan ze geven? Voor wie maak jij jouw website?

Waar liggen jouw eigen interesses? Als je veel waarde wilt delen met anderen en je gaat veel content maken, dan is het wel heel fijn dat je bezig bent met een onderwerp waar je interesse ligt.
Er zijn zoveel affiliate producten en diensten te vinden. Maar als je er helemaal niks mee hebt wordt het zwaar om er over te schrijven of video’s over te maken.

Bij stap 1 gaan we hier dieper op in.

In 8 praktische stappen een affiliate website maken

Als je wilt beginnen met affiliate marketing en je eigen affiliate website wilt maken, dan gaat dit in 8 praktische stappen die je hieronder kunt lezen

 1. Kies een niche
 2. Kies een product
 3. Registreer een domeinnaam
 4. Zet je website op
 5. Doe zoekwoorden onderzoek
 6. Analyseer je concurrenten
 7. Schrijf waardevolle content
 8. Finetunen en opschalen

#1 Kies een niche waarin je een website wilt bouwen

Dit is de allerbelangrijkste stap. Kies een onderwerp waar jouw eigen interesses liggen. Dat maakt het zoveel makkelijker om te werken aan jouw affiliate website. Ook in het begin wanneer het nog niks oplevert. Alleen dan kun je de motivatie vinden om door te gaan en waardevolle artikelen te schrijven.

Er zijn veel verschillenden niches waar je over kunt gaan schrijven en waarbij allerlei producten te vinden zijn die jij als affiliate kunt promoten. Voorbeelden van bekende niches zijn; gezondheid, fitness, hobby, business, liefde of persoonlijke ontwikkeling. Binnen deze grote brede niches zijn weer sub onderwerpen te vinden. Zoals suikervrij eten, sporten voor moeders, naaien, geld verdienen met affiliate marketing of je mindset veranderen.

Kies een niche die bij je past, waar je wat vanaf weet en waar je feeling mee hebt. Dan kun je je veel makkelijker verplaatsen in je doelgroep. Dan is het veel makkelijker om te schrijven voor je website en kost het je veel minder energie.

Kies niet op basis van hoge commissies een onderwerp die helemaal niet bij jou past. Dan houd je het niet lang vol.

Denk voor jezelf na over de onderwerpen waar jij interesse in hebt. Waar jij al veel vanaf weet of waarvan jij de interesse hebt om er steeds meer over te leren.

#2 Kies welk product je gaat promoten

Er zijn honderden producten die je kunt promoten. Nu je een niche gekozen hebt kun je op zoek gaan naar producten om te promoten die daarbij passen. Let bij het uitkiezen van een product op hoeveel concurrentie er is en hoe goed het product verkoopt.

Denk eens na over de producten of diensten die jij zelf gebruikt en waar je goede ervaringen mee hebt. Over de cursussen die je zelf gevolgd hebt en de boeken die je gelezen hebt.

Vanuit dat oogpunt ga je op zoek naar affiliate producten die jij als affiliate graag wilt promoten.

Je komt wellicht uit bij een groot affiliate netwerk of je zoekt contact met een aanbieder van een product met de vraag of zij ook de mogelijkheid hebben om affiliate te worden. Een andere slimme manier is zoeken in Google op affiliate programma of partner programma van het bedrijf waarmee je wilt samen werken.

#3 Registreer een bijpassende domeinnaam en kies je hosting

Kies een bijpassende domeinnaam. Houd de domeinnaam zo kort mogelijk en bijpassend voor de niche die je kiest. Zorg ervoor dat je domeinnaam duidelijk maakt waar je website over gaat.

Het is belangrijk om een sterke domeinnaam te kiezen die makkelijk te onthouden is. Wanneer mensen je domeinnaam horen dat ze gelijk weten hoe je de domeinnaam schrijft. Zorg dat er geen verwarring kan ontstaan bij je bezoekers.

Probeer je domeinnaam kort te houden. Zonder streepjes, punten en cijfers.

Richt je je op de Nederlandse markt kies dan voor de .nl extensie. Wil jij je richten op de internationale markt kies dan voor de .com extensie.

Kies ook je hosting pakket. Hosting is een stukje ruimte dat je huurt op een computer die dag en nacht is aangesloten op het internet. Kijk naar de verschillende hosting pakketten die er zijn en kies wat bij jou past.

Ik registreer zelf altijd mijn domeinnamen via versio.nl. Je kunt snel zien of een domeinnaam nog vrij is. Voor een paar euro heb je al een domeinnaam en een hostingpakket.

versio domeinnaam checken

Versio heeft alleen online klantenservice. Zelf heb ik nooit problemen met versio en de keer dat ik ze nodig heb gehad ging het online super snel.

Zorg ook voor een SSL certificaat zodat je website een beveiligde verbinding heeft.

#4 Zet je website op  

Je eigen website opzetten begint met het installeren van een CMS. Een CMS zorgt ervoor dat je content op je website kunt toevoegen. Een goede en veel gebruikte CMS is WordPress, die je makkelijk kunt installeren op jouw domeinnaam.

Via Versio is het super makkelijk om in je admin dashboard WordPress te downloaden op je website.

Zodra je dit gedaan hebt kun je een thema op je website downloaden. Er zijn heel veel verschillende WordPress thema’s om uit te kiezen. Zowel gratis als betaald.

Zelf maak ik gebruik van het WordPress thema Divi. Divi heeft enorm veel mogelijkheden om je website zo te maken als jij zelf wilt. Het is één van de meest populaire WordPress thema’s

Klik hier om het Divi thema van Elegant Themes te bekijken

En het voordeel van Divi is dat je via de Visual Builder ook kunt werken aan de voorkant van je website of pagina in plaats van alleen aan de achterkant.

De eerste stappen zijn gezet nu. Je hebt nu een eigen website waarmee je aan de slag kunt gaan. Je weet in welke niche je wilt werken en wat je wilt promoten.

Het zijn noodzakelijke stappen waar je de nodige aandacht aan moet besteden om goed te beginnen. Maar zorg dat je niet in deze stappen blijft hangen en niet door pakt. Ja, het is belangrijk voor een goede start, maar uiteindelijk is het nog belangrijker om je website verder te gaan opbouwen.

Nu volgen de belangrijkste stappen voor het opzetten van een succesvolle affiliate website. De volgende stappen gaan ervoor zorgen dat je echt bezoekers op je website gaat krijgen en je commissies kunt gaan verdienen.

#5 Ga op zoek naar relevante zoekwoorden

Om goede artikelen te kunnen schrijven die bezoekers trekken is het belangrijk om te weten waar mensen op zoeken via Google. Je wilt de juiste bezoekers naar jouw website trekken.

Daarom begin je niet zomaar met schrijven, maar ga je eerst zoekwoorden onderzoek doen.

Zoekwoorden zeggen iets over de zoekintentie van je bezoekers. Door op onderzoek uit te gaan naar zoekwoorden kun je achterhalen op welke zoekwoorden en termen mensen vaak zoeken. Wat voor vragen ze stellen waar ze antwoord op willen hebben.

Je wilt een artikel schrijven waar zoveel mogelijk van deze samenhangende zoekwoorden in naar voren komen.

Je kunt ervoor kiezen om gratis zoekwoorden onderzoek te doen. Je kunt dit doen door in Google te kijken naar de suggesties in de zoekbalk en de gerelateerde zoekwoorden onderaan in Google. Daarnaast kun je gebruik maken van Yoast Suggest om long-tail zoekwoorden te achterhalen. Dit zijn zoektermen die uit 4 woorden of meer bestaan. Hiermee kun je makkelijker koopgerichte lezers naar je website halen.

En daarnaast kun je Ubersuggest gebruiken om zoekvolumes te achterhalen.

Zelf gebruik ik een betaalde SEO tool, namelijk KeySearch. Dit is een SEO tool met heel veel mogelijkheden. Het scheelt mij heel veel tijd om alles wat ik wil weten overzichtelijk bij elkaar in 1 tool te hebben.

Je geeft in waar je over wilt schrijven (zie het rondje) en geeft je dan relevante zoekwoorden met hun volume en score (zie de pijlen).

Aan het volume kun je zien hoe vaak er wordt gezocht op het betreffende zoekwoord en de score vertelt je hoeveel concurrentie een zoekwoord heeft. Hoe lager het cijfer daar is hoe minder groot de concurrentie is.

keysearch voorbeeld

Een veel voorkomende SEO tool is Ahrefs. Echter heeft deze een enorm hoge prijs van $99 per maand. Voor KeySearch betaal je daar in tegen slechts $17 per maand. Nogal een verschil. Dagelijks kun je 200 zoekwoord opdrachten doen.

Klik hier als je KeySearch 1 maand gratis wilt proberen

Wat als affiliate belangrijk is als je verkopen wilt realiseren is dat je niet zomaar willekeurige zoekwoorden gebruikt, maar dat je koopgerichte zoekwoorden kiest.

Een voorbeeld:
Het zoekwoord boormachine heeft een volume van 14800 en een score van 34
Het zoekwoord beste boormachine heeft een volume van 390 en een score van 19.

Welke van deze 2 zoekwoorden zou jij kiezen als koopgerichte zoekwoord?
Ik zou gaan voor optie 2, dan weet je zeker dat je lezer geen algemene informatie zoekt maar op zoek is naar de beste boormachine om te kopen.

#6 Maak een analyse van je concurrenten

Om te zorgen dat mensen jouw artikelen gaan lezen en via jouw affiliate link aankopen doen is het belangrijk dat jij de meeste waardevolle content schrijft en zo gaat ranken in Google.

Het is daarvoor belangrijk om een analyse van je concurrenten te maken. Te weten wat zij schrijven en of je kans maakt met jouw website om bovenaan te gaan komen.

Wat je doet is zoeken in Google op het zoekwoord of de zoekwoorden waar jij op wilt gaan ranken in Google. Je kijkt wat de pagina’s die op de eerste pagina staan geschreven hebben. Wat schrijven zij? Waar kun jij beter zijn dan hun? Hoe hoog is de DA van de betreffende website? Hoe kun jij ervoor zorgen dat je hoog in Google komt?

In het begin is dat misschien lastig, omdat de Domain Authority (DA) van jouw website nog laag is. Maar hoe meer waardevolle content je publiceert hoe hoger jouw DA wordt en hoe makkelijker je kunt concurreren met je concullega’s.

Als jij weet waar andere over schrijven dan kun jij er voor zorgen dat je nog waardevoller gaat worden. Door bijvoorbeeld nog uitgebreider te zijn. En echt unieke content te schrijven die niemand anders nog geschreven heeft.

Daarom is het belangrijk voordat je gaat schrijven om eerst een analyse van je concurrenten te doen.

#7 Schrijf waardevolle content

Nu ben je aangekomen bij de stap om daadwerkelijk te gaan schrijven. Houd er bij het schrijven in je achterhoofd dat je altijd schrijft voor je lezers. Niet voor de zoekmachine.

Je wilt jouw lezers de meest waardevolle informatie geven die er maar is, zodat ze antwoord hebben gekregen op al hun vragen. Dan hoeven ze niet verder te zoeken en klikken ze bij jou op jouw affiliate link.

Maar je verhaal moet ook makkelijk te lezen zijn voor je bezoekers en overtuigend zijn.

Zoek een balans tussen schrijven voor Google met de juiste zoekwoorden en schrijven voor je lezer. Je wilt dat er lezers komen naar je artikelen, dus is het belangrijk de juiste zoekwoorden in je artikel te verwerken. Maar het moet ook een fijn en leesbaar verhaal voor de lezer zijn. Een goede balans tussen die 2 is noodzakelijk.

Het mooiste is om regelmatig een artikel online te plaatsen. Bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer per maand.

Zorg dat jouw artikel het meeste waardevolle artikel is zodat deze gaat ranken in Google. Dan komen de bezoekers en kopers vanzelf.

eerste plek Google

#8 Finetunen en opschalen

De fundering voor je website staat nu. Nu is het zaak dat je blijft schrijven over onderwerpen die passen binnen jouw niche en dat je steeds goede content schrijft.

Blijf werken aan je website. Waardevolle artikelen plaatsen. Zorgen dat je lezers kopers worden. Blijf consistent door gaan.

Je kunt opschalen door je inkomen van je website te gaan verhogen door bijvoorbeeld verschillende producten die binnen je niche passen te promoten op 1 website. Of door verschillende affiliate sites te maken.

Doe meer van wat werkt voor jou en minder van de dingen die niet werken of die je niks opleveren.

 

 

Hoe kun je een goed affiliate programma vinden?

Het is belangrijk bij het vinden van een goed affiliate programma dat je weet wat elk netwerk aanbiedt.

Bij stap 2 heb je nagedacht over het product of de producten die je wilt gaan promoten.

Ik kan je aanraden om producten te promoten waar je zelf ervaring mee hebt en waar je super blij mee bent.

Denk daar eens over na en zoek eens of er van het betreffende product een affiliate programma is. Zijn ze bij een affiliate netwerk aangesloten of hebben ze hun eigen affiliate programma?

Er zijn verschillende affiliate netwerken waarvan ik je een aantal bekende voorbeelden zal geven:

 • Daisycon: Een groot affiliate netwerk waar veel verschillende bedrijven bij zijn aangesloten. Je vindt alle bedrijven die aangesloten zijn hier. De commissies lopen erg uiteen. Als je je hebt aangemeld kun je zien hoeveel commissie elke campagne uitbetaald.
 • AWIN: Een ander groot affiliate programma. Waarbij ook weer veel uiteenlopende bedrijven zijn aangesloten. Welke dit zijn vind je hier. Ook hier kun je als je een eigen profiel hebt zien wat voor commissie een bedrijf je geeft.
 • PayPro: Hier vind je heel veel online cursussen en e-books gemaakt door andere ondernemers die jij als affiliate kunt verkopen. De commissies zijn hier vrij hoog en loopt soms wel op tot 50%. Klik hier om een Paypro account aan te maken
 • Tradetracker.nl: TradeTracker is ook een super groot affiliate netwerk waar zowel grote bekende als kleine bedrijven aangesloten zijn. Helaas heb ik van hun geen overzicht kunnen vinden van alle adverteerders, maar op hun site komen namen voorbij zoals onder andere Allianz, AliExpress, G-Star Raw, Vodafone, Disneyland Parijs, en Unibet.
 • Het partnerprogramma van Bol.com: Als affiliate partner van bol.com kun je affiliate links maken van alle producten die op bol.com staan. Altijd wel iets wat je kunt promoten. De commissies varieert tussen de 3% en 8%. Niet heel hoog dus, maar wel veel keuze.
 • Het partnerprogramma van Cool Blue: Ook Cool Blue heeft een eigen partnerprogramma. Hierbij kun je affiliate links maken naar alles wat te koop is op Cool Blue. De commissies van Cool Blue variëren tussen de 1% en 10%.

Een goede affiliate website maken draait om waardevolle content

Je weet waar je interesses liggen, welke producten erbij passen en je hebt je eigen website.

Tijd om super waardevolle content te gaan schrijven om bezoekers naar jouw website te krijgen. Hier hebben we het over gehad bij stap 7 van de 8 praktische stappen om een affiliate marketing website te maken.

Denk goed na over de content die je schrijft. Want je gaat niet zomaar content schrijven. Jij bent op zoek naar mensen die het product of de dienst willen kopen die jij promoot. Niet naar mensen die daar alleen maar informatie over willen lezen. Besteed hier tijd en aandacht aan.

Jouw bezoekers zoeken de beste informatie over het product dat ze willen aanschaffen. Ze hebben het laatste setje nodig om te gaan kopen. Geef waardevolle informatie zodat jij jouw bezoekers daarmee kunt overhalen via jou te kopen. Maak een goed verhaal en deel jouw eigen ervaringen met je lezers.

Doe goed zoekwoorden onderzoek. Waar zoekt jouw bezoeker in Google op? Welke woorden gebruikt hij of zij? Dit zoek je uit met jouw zoekwoordenonderzoek.

Zoals ik eerder al heb laten zien gebruik ik hier zelf KeySearch voor. Maar je kunt ook de bijvoorbeeld Google Keyword Planner gebruiken, Answer the Public en de gerelateerde zoekopdrachten die je onderaan In Google vindt.

gerelateerde zoekopdrachten google

Als je zo genoeg goede zoekwoorden verzameld hebt ga je super waardevolle content schrijven en verwerk je jouw zoekwoorden hierin. In de tekst en in de tussenkopjes.

Houd in je achterhoofd dat je een artikel nooit schrijft voor een zoekmachine, maar altijd voor jouw lezers. Zij moeten het goed kunnen lezen. Als het waardevol en goed leesbaar is ga je vanzelf hoger komen in Google en zullen er steeds meer bezoekers komen. Zoek een goede balans hierin.

Blijf bouwen voor de beste affiliate marketing website

Blijf constant bezig met het maken van waardevolle content. Google is hier gek op en zal dit goed beoordelen.

Hoe meer waardevolle content, hoe hoger je in Google komt, hoe meer bezoekers, hoe meer je kunt gaan verdienen.

Alles draait om waarde leveren aan jouw bezoekers. Zij moeten een oplossing voor hun vraag of probleem krijgen en vertrouwen in jou. Alleen dan zullen ze via jou gaan kopen.

Het heeft tijd nodig om een waardevolle website te krijgen die Google hoog plaatst. Zorg ervoor dat je regelmatig een waardevol artikel plaatst. Dat je in dat artikel échte waarde levert. Met de juiste zoekwoorden erin verwerkt.

Maar vergeet ook niet te kijken naar eerder geschreven artikelen en deze regelmatig te updaten.

Als je dat vol houdt dan ga je na een paar weken/maanden/jaren vanzelf het resultaat zien. Dan gaan mensen jouw website vinden. Zijn ze bereid om via jou het product of de dienst aan te schaffen.

Affiliate marketing zonder website is dat ook mogelijk?

Misschien zie je het helemaal niet zitten om je eigen website te maken en vraag je je af of affiliate marketing zonder website ook mogelijk is.

Veel mensen denken dat het enorm moeilijk is om website te maken. Pakweg 10 jaar geleden was dat ook zo, maar tegenwoordig is het simpel. In een paar minuutjes heb je een website opgezet.

En ook jouw content online zetten kost je maar een paar minuutjes tijd.

Maar het is ook mogelijk als affiliate partner te beginnen zonder website.

Misschien heb jij al wel veel volgers op Facebook of Instagram. Dan kun je hier aan de slag met waarde delen rondom het product dat je promoot en daar verwijzen naar jouw affiliate link.

Je kunt ook gebruik maken van Pinterest. Door een Pinterest pin te maken en die met jouw affiliate link rechtstreeks verwijzen naar de website waar het product of de dienst gekocht kan worden.

Lees ook: Geld verdienen met Pinterest – Met deze 3 simpele manieren kun jij geld verdienen met Pinterest

Of je maakt YouTube video’s over de producten of diensten die jij aanbiedt en plaatst jouw affiliate link in de beschrijving of comments.

Succesvolle affiliate websites

Affiliate marketing is geen snel rijk worden methode. Mensen zijn heel vaak teleurgesteld over de resultaten van hun affiliate website, omdat ze verwachten snel geld hiermee te verdienen.

Maar als je een goed lopende affiliate website wilt maken zul je een lange termijn visie moeten hebben. Er eerst tijd, geld en moeite in moeten steken voordat het echt resultaat gaat opleveren.

Het is geen quick fix om snel een passief inkomen op te bouwen.

Het kost tijd om waardevolle content te schrijven. Om alle stappen vanaf stap 5 iedere keer weer te doorlopen.

Het duurt tijd voordat Google jouw website ontdekt als waardevol en je gaat ranken.

Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is! Want als het eenmaal begint te komen gaat het steeds sneller. Als jij waarde blijft leveren, dan wordt de daarvoor beloond.

Een bekend voorbeeld binnen affiliate marketing in Nederland is Jacko Meijaard van Internet Succes Gids. Hij is inmiddels 10 jaar bezig, maar verdient nu minimaal 10K per maand. Doordat hij doorgezet heeft. Zijn doel voor ogen had en door is blijven gaan. In onderstaande video laat Jacko, naast een voorbeeld hoe het niet moet, ook één van zijn eigen affiliate websites zien.

Ook Paco Vermeulen is succesvolle affiliate en verdient maandelijks ook zo’n 10K door zijn affiliate websites. Hij richt zich op de Engelse markt. En ook Paco is al meer dan 10 jaar bezig als online ondernemer. Eén van Paco’s websites is https://interestexplorer.io/

Dit zijn maar 2 voorbeelden van succesvolle affiliates. Er zijn er nog meer die maandelijks een paar duizend euro verdienen met hun affiliate marketing websites.

Aan beide voorbeelden kun je zien dat zij al een lange tijd bezig zijn voordat zij bij de bedragen zijn waar ze nu zijn gekomen. Zij zijn ook klein begonnen en zijn consistent blijven bouwen aan hun droom om een succesvolle affiliate te worden.

Ook jij kunt dit bereiken als jij bereid bent een lange termijn visie te hebben. Als je bereid bent te blijven bouwen.

 

 

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

Wil je meer leren over het maken van een affiliate marketing website?

Ik hoop dat dit artikel waardevol voor je is geweest en je op weg helpt om jouw eigen affiliate website op te zetten. Mocht je nog vragen hebben of er zijn dingen onduidelijk kun je je vraag altijd stellen in de comments onder dit artikel.

Ik weet dat het soms fijn is om meer hulp te krijgen. Niet alleen iets te lezen, maar ook echt concreet aan de slag te gaan.

Ik heb inmiddels 2 super waardevolle affiliate marketing cursussen gevolgd. Ik houd van investeren in mezelf en mezelf steeds verder ontwikkelingen. Nieuwe dingen leren en nieuwe inzichten op doen.

Maar ik leer dan wel graag van mensen die zijn op de plek waar ik graag wil komen. Mensen die al bewezen resultaten behaald hebben. In plaats van iemand die alleen maar wat roept en zelf nog geen resultaat gehaald heeft.

De eerste cursus die ik zelf gevolgd hebt was de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een cursus die je vanaf het allereerste begin helpt met het opzetten van een affiliate website. Waarmee je vanaf stap 1 aan de slag gaat tot aan het publiceren van je eerste eigen content. Daarna kun je het publiceren van nieuwe content steeds blijven herhalen.

Ik volgde deze cursus een paar jaar geleden toen ik nog weinig wist van het maken van een website en het doen van een goed zoekwoord onderzoek.

De Affiliate Marketing Revolutie is een hele fijne video cursus die je stap voor stap laat zien wat je moet doen. Klik hier om de review te lezen die ik erover schreef.

Je kunt ook het boek De Laptop Lifestyle, wat Jacko Meijaard onlangs heeft geschreven, lezen. Hierin beschrijft Jacko zijn verhaal, alles wat je moet weten om een succesvolle affiliate te worden en het hebben van de juiste mindset.

Ik heb het boek zelf gelezen. Het is eenvoudig om te lezen, waardoor het makkelijk weg leest. En het staat boordevol waardevolle informatie over affiliate marketing en het opbouwen van een passief inkomen.

Het toffe is dat je nu alleen een klein bedrag betaalt voor verzendkosten en de productie van het boek. Wat neer komt op €7,75

 

de laptop lifestyle van jacko meijaardde laptop lifestyle van jacko meijaard inhoudsopgave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En onlangs volgde ik zelf weer een affiliate marketing cursus. Ik was toe aan een stap verder. Aan een andere invalshoek en nieuwe inzichten.

Nu heb ik al een website waar maandelijks duizenden bezoekers komen. Een heel ander uitgangspunt dan een paar jaar geleden.

Deze keer koos ik voor Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen. Hij heeft een hele andere insteek en gaf weer veel nieuwe inzichten.

Paco richt zich met zijn cursus echt specifiek op hoe je affiliate marketing kunt inzetten op je website als je al een website hebt die bezoekers trekt. Hij leert je in zijn cursus niet hoe je een website moet maken. Deze stappen komen bij hem niet aan bod.

Maar als jij al een website hebt die bezoekers trekt. Of je bent al bezig met affiliate marketing, maar het loopt niet zoals je wilt. Dan is deze cursus zeker een aanrader. Klik hier om mijn review te lezen.

 

Aan jou nu de taak om aan de slag te gaan met jouw eigen affiliate website. Met of zonder hulp van anderen, dat is wat jij zelf wilt. Als je er maar voor kiest om te beginnen en aan de slag te gaan. Ik hoop dat de 8 stappen die ik besproken heb in dit artikel samen met de rest van de informatie je op weg gaat helpen om een succesvolle affiliate te worden.