Je hebt een blog en vraagt je of hoe je hiermee geld kunt verdienen.
Wat moet je doen om zakelijk te gaan bloggen?
Om over te stappen van je hobby blog naar bloggen voor geld?
Ik geef je 6 manieren om geld te verdienen met je blog.
En 2 tips om gelijk goed van start te gaan!

Jij leest deze blog, omdat je op zoek bent naar mogelijkheden om geld te verdienen met bloggen. Dat is een hele andere insteek dan dat je als hobby blogger wilt starten.

Wil je professioneel bloggen en geld verdienen met je blog dan zul je de juiste lezers moeten vinden en aanspreken. Start je blog dus gelijk goed.

Twee belangrijke dingen die ik gaandeweg geleerd heb kunnen jou nu veel tijd besparen en ervoor zorgen dat jij je blog gelijk goed start.

Voordat je begint met bloggen installeer de Yoast Seo plug-in op je blog. Deze is super handig en kun je eigenlijk niet zonder! Deze plug-in gaat je helpen met deze 2 belangrijke tijdbesparende dingen en zo kun jij gelijk bloggen als een pro.

Lees ook: Succesvol een bedrijf starten – Dit is waarom jij als mama succesvol wilt ondernemen en werken vanuit huis

Hoe schrijf je een blog – Zakelijk bloggen tips

Tip 1: Let direct vanaf het begin af aan op de leesbaarheid

Zorg dat je na het schrijven van je blogs deze nogmaals door leest. Check de spelling en grammatica. Kijk of je verhaal goed loopt.

De Yoast Seo plugin doet een leesbaarheidsanalyse voor je blog. Het kijkt onder andere naar het aantal overgangswoorden. Of een tekst eenvoudig te lezen is. Of er variatie is in je zinnen. De paragraaflengte en de zinlengte. Yoast deelt voor je leesbaarheid een rood, oranje of groen bolletje uit met opmerkingen erbij of iets goed of niet goed is. Het bespaart je veel tijd om gelijk vanaf het begin de leesbaarheid van je blogs te checken en zo nodig dingen aan te passen.

Tip 2: Doe voordat je gaat schrijven een goede zoekwoordenanalyse en maak je blogs SEO proof.

Schrijf gelijk goede blogs die door Google goed beoordeeld kunnen worden. Daarvoor doe je zoekwoordenonderzoek om te kijken waarop mensen zoeken in Google. Wat zoekwoorden onderzoek precies is en hoe het werkt lees je hier op de site Word Online Gevonden 

En al wel eens gehoord van SEO? SEO betekent Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Als jij jouw blogs gelijk optimaliseert voor Google kun je hier meer bezoekers vandaan halen. En dit zijn fijne bezoekers, want ze blijven komen, ook als jij bijvoorbeeld op het strand ligt.

Je kunt je blog optimaliseren door de juiste zoekwoorden erin te verwerken. Door te linken naar andere relevante blogs die je al eerder geschreven hebt. Door te linken naar andere relevante websites. Door de juiste titel te geven aan je blog. Door afbeeldingen de juiste omschrijving te geven. Door een goede meta omschrijving te maken met je belangrijkste zoekwoord erin. Een goede URL te maken. Te zorgen dat je bezoekers langer op je blog blijven door een video toe te voegen.

Ook hiermee helpt de Yoast plugin je door je teksten te beoordelen op verschillende punten en een rood, oranje of groen bolletje uit te delen op basis van de beoordeling.

Wil jij alles leren over SEO? Ook dan kun je terecht op de site Word Online Gevonden

Succesvol bloggen – Hoe verdien je geld met bloggen?

Nu je weet wat een blog is, hoe je een blog begint en hoe je je blog gelijk goed kunt starten blijft er nog een belangrijke vraag over. De vraag “Hoe kan ik geld verdienen met bloggen?” Want met alleen teksten schrijven en plaatsen op je site komt er geen geld binnen.

Ik zet hieronder 6 inkomstenbronnen voor bloggers op een rij die jou helpen om geld te verdienen met je blog.

1 Google Ads

Dit is een van de bekendste inkomstenbronnen voor bloggers. Google AdSense is het advertentieprogramma van Google waarvoor je je kunt aanmelden. Je plaatst dan makkelijk een advertentieblok op je site waarvoor Google relevante advertenties zoekt. Het is geen vetpot, want gemiddeld levert het je zo’n €0,50 per klik op.

2 Affiliate marketing

Een hele goede optie op geld te verdienen met je blog is affiliate marketing. Affiliate marketing is het verkopen van producten of diensten van andere ondernemers of bedrijven. Je plaatst dan speciale linkjes in je blogs naar producten die bij die blog passen. Als een bezoeker via zo’n link een aankoop doet krijg jij een percentage commissie.

De bekendste webwinkel die dit aanbiedt is Bol.com. Zij hebben hun eigen partnerprogramma. Daarnaast kun je je aanmelden voor andere partnerprogramma’s van bijvoorbeeld Cool blue, bij Tradetracker, Awin of Daisycon waar meerdere adverteerders onder vallen.

Maar kijk ook eens naar Paypro. Daar vind je voornamelijk cursussen en e-books die je als affiliate kunt promoten. De commissie hier is een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld Bol.com.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Lees dan deze blog

3 Cursussen of e-books maken en verkopen

Je kunt zelf cursussen of een e-book maken en deze verkopen. Dat kan een volledige online cursus zijn of een offline cursus die je via je blog verkoopt.

Je kunt een cursus of e-book maken die precies aansluit bij jouw blog en waarmee je jouw bezoekers nog verder kunt helpen. Nog dieper op de dingen ingaat dan je in jouw blogs doet. Nog meer waardevolle tips en content deelt.

4 Advertorials

Je kunt blogs schrijven voor geld door voor andere bedrijven te schrijven over hun product of dienst. Zo’n gesponsorde blog wordt ook wel een advertorial genoemd. Maak op je blog een samenwerkingspagina waarin je meldt dat je open staat voor gesponsorde blogs en dat bedrijven contact met je kunnen opnemen. Zo kun je betaald bloggen.

5 Freelance tekstschrijver

Een andere vorm van betaald bloggen is freelance tekstschrijver worden. Zo kun je je richten op bloggen voor andere bedrijven. Jij schrijft de blogs en ze worden gepubliceerd op de website van de persoon of het bedrijf dat jou inhuurt.

6 Membership

Je kunt ervoor kiezen dat jouw lezers met een abonnement of een membership toegang hebben tot extra content waarvoor ze eenmalig of maandelijks een bedrag betalen. Dit kan heel goed werken als je op dit ledengedeelte regelmatig nieuwe specialistische kennis deelt die je gewoon op je blog niet deelt.

Wil jij echt graag bloggen voor geld – Ga aan de slag met zakelijk bloggen

Als je het echt graag geld wilt verdienen met bloggen, maak dan nu de overstap van hobby blogger naar zakelijk blogger.
Zoek een verdienmodel dat bij jou en jouw blog past.

Het zal misschien niet makkelijk worden, maar het is alle investering waard!

 

Hoe verdien jij geld met jouw blog?