Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen is een nieuwe affiliate cursus.
Is de affiliate marketing cursus waardevol en een toevoeging op al bestaande cursussen?
Jij wilt weten of deze cursus affiliate marketing interessant is voor jou om te volgen.
Ik heb de cursus zelf gevolgd en vertel je er meer over in deze Affiliate Marketing in 10 dagen review
Zelf wilde ik Paco ook graag beter leren kennen en interviewde hem. Dat gesprek is ook te lezen of kijken in deze review

leestijdLeestijd: ca 45 minuten

updateUpdate: 6-1-2021

 

Hoe lees je dit artikel en wat ga je leren in deze review

Deze review over Affiliate Marketing in 10 dagen is meer dan een gewone review en een opsomming van feiten. In deze review wil ik je echt meenemen in mijn verhaal en mijn ervaringen met deze affiliate marketing cursus. Je leert Paco beter kennen door het interview wat ik met hem gehad heb. Daardoor lees je hier dingen die je in andere reviews niet leest.

Door alle informatie die ik verwerkt heb in deze review is het een lang artikel met meer dan 10.000 woorden en een leestijd van ongeveer 45 minuten. Als je niet zoveel tijd hebt om het nu te lezen bookmark het dan om op een later tijdstip te lezen. Of ga direct naar de paragraaf die jouw interesse heeft en lees alleen dat. Vergeet vooral ook niet te checken welke bonus ik je geef als je via mijn affiliate link deze cursus koopt 😉

In deze review ga je het volgende lezen:
– Mijn verhaal over affiliate marketing en hoe ik in aanraking ben gekomen met deze cursus.
– Waarom de Affiliate Marketing in 10 dagen gemaakt is en welke twijfels Paco Vermeulen had over het maken van deze cursus.
– Uit welke 4 eenvoudige stappen Paco’s strategie bestaat en hoe de lessen van deze affiliate cursus daar bij passen.
– Wat ik heb geleerd van de Affiliate Marketing in 10 dagen en welke lessen ik het meest waardevol vind.
– Voor wie deze training geschikt is.
– Je leert wat algemene feitjes over Paco Vermeulen en ik vertel je meer over hoe het contact met Paco verlopen is.
– Ik wilde Paco beter leren kennen en besloot hem te interview en met hem in gesprek te gaan. Dat gesprek is terug te kijken of te lezen in deze review
– Je gaat ook zien of ik de enige ben die zo enthousiast is over deze cursus of  dat er meer mensen zijn
– Ik vertel je wat ik de pluspunten vind van deze cursus
– Maar ik wil ook eerlijk zijn over de minpunten, want niks is perfect.
– En dan deel ik mijn conclusie en daarbij de verrassingsbonus die je krijgt als je via mijn affiliate link deze cursus koopt.
– Helemaal onderaan staan nog veel gestelde vragen die ik niet kwijt kon in deze review, maar wat wel belangrijk is om te weten.

Als je nu ca 45 minuten de tijd hebt begin dan lekker met lezen. Heb je dat niet bookmark dan dit artikel om het later makkelijk terug te kunnen vinden. Scrol nu snel naar de hoofdstukken die jij graag wilt lezen. En check de bonus onderaan.

 

 

Bekijk je deze review liever als video, dan kan dat hieronder.

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

 

 

In 2017 begon mijn affiliate marketing avontuur

Toen volgde ik de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Mijn allereerste kennismaking met affiliate marketing. Destijds vond ik deze manier van geld verdienen al super interessant klinken en wilde ik er graag meer over leren.

Ik zag het al helemaal voor me. Kunnen werken waar en wanneer ik wil. Zelf bepalen hoeveel ik wil werken. Met andere dingen bezig zijn en intussen ook geld verdienen. Ik had mezelf al helemaal rijk gerekend.

Alleen even de cursus volgen en aan de slag gaan en ik zou mijn dromen kunnen verwezenlijken. Maar dat bleek toch even een ander verhaal. Zo snel als ik gedacht had dat het allemaal zou gaan, ging het niet.

Ik kreeg last van SOS, het Shiny Object Syndrome. Misschien heb je er wel eens van gehoord en heb je er zelf ook last van. Het Shiny Object Syndrome is de neiging om steeds nieuwe dingen te willen doen. Steeds nieuwe plannen te maken. De focus op wat je aan het doen bent iedere keer te verliezen.

Dat was waar ik last van had in de afgelopen 3 jaar na het volgen van de Affiliate Marketing Revolutie en het aan de slag gaan met affiliate marketing. Het ging niet zo snel als ik gedacht had en iedere keer kwamen er andere dingen op mijn pad die mijn aandacht trokken. Dingen waarvan ik dacht dat ik op die manier veel sneller online geld zou kunnen verdienen. Uiteindelijk was ik niet meer bezig met affiliate marketing en mijn doel om daarmee geld te verdienen. Deed ik nog weinig met mijn website mamametvrijheid.nl.

 

Een nieuw inzicht door Corona en terug naar affiliate marketing

Totdat daar het moment was dat Corona om de hoekkwam kijken. We kwamen thuis te zitten met de kinderen. Een tijd van rust en bezinning. Van alle rollen nog beter moeten combineren. Opnieuw ontdekte ik dat ik affiliate marketing toch echt wel het ideale verdienmodel vind. Je hoeft zelf geen eigen product of dienst te hebben. Zelf heb je geen voorraad en hoef je geen dingen op te sturen. Je hoeft geen klantenservice te doen.  Als affiliate loop je heel weinig risico. En je hebt echt de mogelijkheid om zelf te bepalen waar, wanneer en hoeveel je werkt.

Ik was bijna vergeten waarom ik in 2017 affiliate marketing als het ideale verdienmodel zag. Maar door de Corona kwam ik hier toch weer bij terug. Dankjewel voor dit mooie inzicht in deze tijd!

Inmiddels stond ik wel op een heel ander punt dan 3 jaar geleden. Ondanks dat ik mijn focus op mijn website de laatste tijd een beetje verloren had trok hij maandelijks nog steeds meer dan 10.000 bezoekers.

Een ander startpunt om affiliate marketing te gaan oppakken.

Dit is een heel ander beginpunt dan als je nog geen website hebt en nog niet weet hoe dat allemaal werkt. Op dit punt ben je op zoek naar andere hulpmiddelen en andere inzichten. Naar een dieper niveau op zoek naar nieuwe inzichten en ideeën om affiliate marketing goed aan te gaan pakken.

En daar was het dan voor mij: de Affiliate Marketing in 10 dagen cursus!

Ik geloof heel erg in de Wet van Aantrekking die ervoor zorgt dat de juiste dingen op het juiste moment op je pad komen. En zo was het voor mij nu ook met deze affiliate marketing cursus van Paco Vermeulen. Het grappige is dat ik Paco al “kende” van zijn online piano lessen. Een paar jaar geleden kochten we een oude piano en was ik online op zoek naar piano lessen en zo kwam ik uit bij de website pianolesonline.com en PianolesOnlineTV op YouTube van Paco.

De filmpjes van zijn online pianolessen zijn super waardevol en heel makkelijk te volgen zijn. Hij kan goed uitleggen en goed dingen voor doen. Zou dat bij deze Affiliate Marketing in 10 dagen ook zo zijn? Mijn vertrouwen in Paco was al gewekt en ik besloot deze affiliate cursus te volgen om me opnieuw te verdiepen in het onderwerp affiliate marketing.

Waarom is de Affiliate Marketing in 10 dagen cursus gemaakt?

Waarom nog een cursus over online geld verdienen en affiliate marketing zal je je wellicht afvragen. Is deze cursus wel van toegevoegde waarde?

Een van de bekendste affiliate marketing cursussen is de Affiliate Marketing Revolutie van Internet Succes Gids. Is de Affiliate Marketing in 10 dagen echt anders?

Paco heeft zichzelf ook afgevraagd of hij deze cursus wel zou moeten maken, omdat de markt van online geld verdienen een vervuilde markt is. Heel veel coaches verkopen dromen zoals slapend rijk worden, veel geld verdienen vanuit je hangmat en maar 1 uurtje per dag werken en rijk worden.

Ik wil niet zeggen dat niemand op deze manier leeft, maar realiseer je wel dat om iets op te bouwen en geld te verdienen je er tijd en moeite in moet stoppen. Dat niks helemaal vanzelf komt.

Affiliate marketing in 10 dagen mail paco vermeulen

Paco Vermeulen heeft besloten om zich toch op deze markt te richten

Hij gelooft dat er steeds meer behoefte is aan online business skills. Voor zichzelf heeft hij een manier heeft gevonden om iedere maand veel affiliate commissies binnen te halen. Hij heeft een stappenplan ontdekt voor zichzelf dat werkt en dat hij iedere keer weer kan herhalen om meer te verdienen.

Gelukkig heeft Paco besloten zich wel op deze markt te richten en de Affiliate Marketing in 10 dagen cursus beschikbaar te stellen. Om zijn eigen stappenplan waarmee hij geld verdient te delen met anderen. Het is namelijk een affiliate marketing cursus die een heel andere invalshoek op dingen geeft dan dat ik eerder geleerd heb.

En zo voegt hij zelf mooi nog een manier van (bijna) passief inkomen toe aan zijn verschillende inkomstenbronnen 😉

Paco geeft op zijn website in10dagen.nl heel mooi aan dat affiliate marketing niet zijn droombaan is en niet het meest vervullende werk dat er is. Maar dat het nu met zijn 12 jaar ervaring wel absoluut een droom-verdienmodel is.

Dat je na een korte periode tijd en energie investeren er daarna iedere maand de vruchten van kunt plukken. Zelfs tijdens het weekend, je vakantie of als je slaapt. Passief dus. Zo’n passieve manier van inkomsten geeft rust in je hoofd. Als je maar weet wat je moet doen en het goed aan pakt.

Deze kijkwijze op affiliate marketing past helemaal bij hoe ik er tegenaan kijk. Bij mijn definitie van passief inkomen. Je moet er wel voor werken. Er wel tijd en energie in steken om iets waardevols te creëren, maar als je dat dan eenmaal gedaan hebt kun je er verder de vruchten van blijven plukken.

Het maakt dan niet uit of je wilt werken vanuit het buitenland of dat je gewoon hier in Nederland blijft. De inkomsten uit affiliate marketing geven je een stabiele basis en vrijheid. Waar je ook bent en wat voor leven je ook van droomt.

 

Wat leer je tijdens deze affiliate marketing cursus?

Paco onthult dat zijn strategie eigenlijk heel eenvoudig is en uit 4 stappen bestaat.

 1. Zorg dat je goed begrijpt hoe affiliate marketing werkt en waar de lekken voor jou als affiliate zitten.
 2. Zorg dat jouw mindset beter is dan die van het merendeel van je concurrenten. Die inspiratieloze content schrijven zonder enige echte waarde toe te voegen.
 3. Zorg dat je een product promoot die bij jou past en waarop je iets kunt verdienen. Maak vooraf een objectieve analyse van je concurrenten om te bepalen of het jouw tijd en energie waard is.
 4. Zorg dat je gerichte content maakt waarmee je organische bezoekers via Google krijgt die graag via jouw affiliate link willen kopen.

Zo makkelijk kan het zijn. Dit kun je ook iedere keer weer herhalen. Het mooie is dat de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen hier ook precies op aansluit.

De eerste 4 lessen van de cursus gaan dieper in op stap 1 en leren je alles om een goede basis neer te zetten.

affiliate marketing in 10 dagen eerste 4 lessen

De volgende 3 lessen gaan dieper in op stap 2 en leren je de winnende affiliate marketing strategie van Paco.

affiliate marketing in 10 dagen 3 lessen stap 2

De 2 lessen die daarna volgen gaan dieper in op stap 3 en zorgen ervoor dat jij het perfecte product voor jezelf gaat vinden om te promoten.

affiliate marketing in 10 dagen 2 lessen stap 3

Dan de laatste les die ingaat op stap 4 die ervoor gaat zorgen dat jij waardevolle content gaat creëren en verkopen gaat binnen halen.

affiliate marketing in 10 dagen laatste les stap 4

Dat is waar je 10 dagen lang helemaal in duikt.

 

 

Mijn ervaring met Affiliate Marketing in 10 dagen

Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen ben ik in 2017 al in aanraking gekomen met affiliate marketing, maar heb ik de afgelopen jaren een beetje rondgedwaald in de hele online ondernemen wereld en kwam ik weer terug bij affiliate marketing als verdienmodel.

Dat was het moment waarop ook deze affiliate marketing training op mijn pad kwam en ik met Paco Vermeulen in contact kwam.
Het moment waarop ik zelf deze cursus ben gaan volgen.

Hierboven heb je alle lessen van de cursus kunnen zien. En als ik je nu zou moeten vertellen welke les ik het meest waardevol vond, dan kan ik je dat echt niet vertellen. Ik heb zoveel nieuwe inzichten op gedaan!

Ik was me namelijk helemaal niet bewust van de geldlekken van affiliate marketing. Had nog nooit gehoord van link cloacking en wist niet hoe ik zelf inzicht kan krijgen in mijn eigen resultaten.

Het 10X principe van top affiliates heeft mij ook hele mooie waardevolle inzichten gegeven over wat ik anders kan doen dan ik tot op dat moment deed. Hoe ik ervoor kan zorgen dat het veel waardevoller wordt. Deze les kun je ook als gratis proefles bekijken. Klik hier en meld je via deze pagina aan voor deze gratis proefles die sowieso al super waardevol is. Zoek op de salespage even onderstaande stuk op om je aan te kunnen melden voor de proefles

affiliate marketing in 10 dagen gratis proefles
De les De oerkracht van story-selling heeft ervoor gezorgd dat ik mijn artikelen heel anders ben gaan schrijven.

De les Het perfecte product om te promoten heeft ervoor gezorgd dat ik nu op een heel andere manier bepaal waarover ik wil schrijven en welke producten ik als affiliate wil promoten. Het voelt voor mij veel beter om het op de manier die Paco uitlegt te doen.

En vind jouw winnende product heeft me alles geleerd om mijn concurrenten te analyseren. Dat was iets dat ik nog nooit gedaan had.

Dan krijg je in de laatste les ook nog eens een heel concreet stappenplan om jouw content mee op te bouwen.

Alle lessen zijn voor mij super waardevol geweest en hebben mij weer nieuwe dingen geleerd. Terwijl ik dacht toch al wel het een en ander te weten van affiliate marketing. Boy, was I wrong!

Voor wie is deze affiliate marketing training geschikt?

Je vraagt je wellicht af of deze training geschikt is voor jou. Paco is heel duidelijk voor wie deze training wel en niet geschikt is en na het volgen van de training kan ik beamen dat het klopt wat hij hierover zegt.

Deze cursus is geschikt voor jou als:

 • Je al bezig bent met affiliate marketing, maar het nog niet echt iets oplevert. Als jij je om die reden verder wilt verdiepen in affiliate marketing is dit een goede cursus voor jou.
 • Als jij een extra bron van (passief) inkomen wilt creëren naast je onderneming, baan of opleiding.
 • Als jij al een eigen website of blog hebt en als jij met affiliate marketing meer aan je site wilt verdienen.
 • Als jij 2 à 3 maanden geduld hebt voordat jouw nieuwe content gaat ranken in Google.

 

 

Deze cursus is niet geschikt voor jou als:

 • Je nog geen website hebt en je wilt leren hoe je een website maakt. Paco gaat je niet leren hoe je een website opbouwt en content online zet. Met een volledig nieuwe website duurt het ook 6 tot 12 maanden voordat je gaat ranken in Google.
 • Als je op zoek bent naar een get rich quick methode waarmee je slapend rijk wilt worden. Met de methode van Paco zal je aan het werk moeten gaan. Er tijd en energie in moeten stoppen, om er daarna de vruchten van te kunnen plukken.

 

Lees ook: Affiliate website maken in 8 simpele stappen

Wie is Paco Vermeulen

Ongetwijfeld ben je nu ook wel benieuwd wie Paco Vermeulen is en waar hij zijn kennis vandaan haalt.

Hier wat algemene feitjes over Paco:
– Paco Vermeulen, 33 jaar oud.
– Geboren in Brazilië, opgegroeid in Boskoop.
– Getrouwd en vader van 2 kinderen (eind dit jaar 3).
– Oprichter van pianolesonline.com (grootste piano-site van Nederland & België met +25.000 leden).
– Oprichter van interestexplorer.io (software voor Facebook adverteerders met +7000 gebruikers).
– Affiliate marketeer met +€10.000 per maand winst uit affiliate promoties.

Paco Vermeulen

Super leuk vond ik om een cursus te volgen van een ondernemende vader die weet hoe het is om en ondernemer te zijn en dit te combineren met de zorg voor je kinderen. Dat heeft trouwens niks met de cursus te maken, maar is meer mijn gevoel. Andere succesvolle ondernemers met kinderen leren kennen in dezelfde branche.

 

 

Uitgebreid interview met Paco Vermeulen om de man achter Affiliate Marketing in 10 dagen beter te leren kennen

Ik ben in juli 2019 mijn eigen podcast begonnen met interviews met andere ondernemers. Daarna ben ik overgaan op het delen van mijn eigen mening en visie op deze podcast. 

Het leek me heel leuk om Paco beter te leren kennen en meer te weten te komen over hem. Over hoe hij aan kijkt tegen affiliate marketing, tegen vrijheid in je leven en je dromen waar maken.

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en Paco te mailen met de vraag of hij mee wilde werken aan een interview. En hij zei ja 🎉

Dus hieronder kun je het interview bekijken met Paco Vermeulen waarin we het gaan hebben over zijn start als online ondernemer. Over zijn cursus Affiliate Marketing in 10 dagen en waarom deze anders is dan andere cursussen. Paco deelt wat vrijheid voor hem betekent. En hoe hij ondernemerschap en ouderschap combineert. Aan het einde geeft hij zijn beste tips voor affiliates.

Wil je het interview liever lezen dan bekijken? Lees dan onder de video verder.

 

 

Of luister het interview als podcast op de Mama met Vrijheid podcast
Klik hier om de aflevering te luisteren op Soundcloud
Of zoek de Mama met Vrijheid podcast op Spotify of iTunes en scrol dan naar aflevering #60 Affiliate Marketing En Vrijheid In Je Leven – Interview Met Paco Vermeulen

Hieronder kun je het hele interview lezen

Heb je het interview gekeken en wil je hem niet lezen? Scrol dan verder naar Waar en van wie heeft Paco zijn skills geleerd

Wat betekent vrijheid voor jou?

Paco: Ik heb daar even over na moeten denken. Ik start er bijna ieder verkoop verhaal mee. Juist omdat het iets is dat iedereen na streeft.

Voor mij betekent het iets anders dan voor de meeste mensen online. Wat je heel vaak ziet is dat het online gaat om werken in een hangmat. Een sportauto kopen. Vooral heel weinig werken.

Voor mij betekent het meer keuze vrijheid. Meer opties hebben. Zelf bepalen of ik wil werken of dat ik liever mijn kinderen naar school breng of ga sporten. Met name ook dat ik zelf kan bepalen wat ik wanneer doe.

Wat mij heel erg het gevoel van vrijheid geeft is sporten op de momenten dat iedereen aan het werk is. Ski les nemen op de momenten dat iedereen aan het werk is. Allemaal dat soort dingen doen dat wanneer dat voor mij het handigste is om dat te doen, maar wat ik niet kon toen ik nog in loondienst werkte.

Ik: Vrijheid verandert ook vanaf het moment dat je kinderen hebt. Je kan niet meer zomaar overal naar toe gaan, want je hebt ook een gezin.

Paco: Inderdaad. Ik heb mezelf een aantal jaar geleden, toen ik dit naast een baan in loondienst deed, het beeld in mijn hoofd gehaald dat ik bij de crèche of bij school zou staan waar alle ouders haast hebben en de kinderen bijna over het hek heen het plein op gooien om snel naar hun werk te kunnen gaan. Ik zou dan de enige zou zijn die nergens heen hoefde. Dat beeld symboliseert voor mij heel erg vrijheid.

Inmiddels is dat ook de situatie geworden. Maar dat beeld heb ik nog steeds wel scherp.

Kun je ons mee nemen naar jouw start met online ondernemen en affiliate marketing? Hoe begon dat bij jou

Paco: Ooit ben ik psychologie gaan studeren. Ik vond consumenten psychologie heel interessant. Zowel in winkels als online. Alleen online had nog niet echt een plek in het studie programma.

Ik ben na de studie psychologie marketing gaan studeren als master. Ik had wel door dat als ik ook het online stuk wilde leren dat ik daar zelf naar op zoek moest gaan, omdat bijvoorbeeld Twitter en Facebook nog niet in die boeken voor kwamen.

Gedurende dat proces ben ik door een vriend gevraagd om mee te gaan naar Utrecht. In hotel de Witte Bergen werd een seminar gegeven door Kasper Kamps, destijds was hij een internet goeroe. Die man gaf een soort training over geld verdienen op internet. Mijn vriend had me mee gevraagd. We wisten van tevoren helemaal niet waar we in terecht zouden komen. Het bleek een heel bizar event te zijn. Er waren allerlei mensen die heel veel geld wilden betalen om van Kasper te leren hoe je een WordPress website moest bouwen. Met allerlei gouden beloftes.

Mijn vriend en ik besloten om daar niet mee verder te gaan, maar ik ging wel naar huis wetend wat Kasper op die dag verkocht had aan trainingen. En dat is bij mij zo gaan werken. Ik vroeg mezelf af: Hoe kan dit? Hoe kan iemand dit op deze manier doen en dat er blijkbaar heel veel mensen zijn die daar interesse in hebben. Hij bracht het zo makkelijk. Alsof je gewoon een website startte over een willekeurig onderwerp en dat je daar dan heel veel geld mee kon verdienen.

Ik besloot om naast mijn studie daar ook probeersels in te starten. En zo ben ik begonnen met een blog over afvallen. Want ik dacht dat willen heel veel mensen. Maar ik was er zelf helemaal niet mee bezig, dus dat was eigenlijk niet mijn onderwerp.

Vervolgens ben ik met een blog gestart over faalangst bij kinderen. Ik had nog helemaal geen kinderen, maar ik had daar in mijn studie iets over geleerd. Maar eigenlijk had ik voer dat onderwerp ook geen idee waar het precies over ging.

Als derde ben ik mijn lijstje af gaan werken over waar ik ook een website over kan starten en dat is toen pianoles geworden. Dat was 3 keer is scheepsrecht. De derde keer lukte het wel. Ik heb een website gemaakt en video’s op YouTube gezet. Die werden ongelofelijk veel bekeken. Toen merkte ik dat mensen gingen vragen of ik naast het materiaal op YouTube ook cursussen of volledige programma’s had. Toen is het balletje gaan rollen. Inmiddels zijn we 12 jaar verder. En zijn er heel veel websites bijgekomen en weer weg gegaan.

Je bent onlangs begonnen met een cursus over Affiliate Marketing: Affiliate marketing in 10 dagen. Maar het was voor jou nog wel een dingetje om daar mee te starten en in die niche te gaan zitten. Kun je daar wat meer over uitleggen?

Paco: Ja, dat klopt. Omdat ik nog het beeld van onder andere Kasper Kamps in mijn hoofd heb zitten van vroeger. Maar ook van wat ik gewoon zie als ik op YouTube mijn video’s kijk of als ik op Facebook rond scrol en ik zie hoe ongelofelijk veel cursussen er zijn over geld verdienen.

Het is eigenlijk best wel een beetje een vervuild onderwerp. Het is zo’n breed onderwerp. Iedereen is er mogelijk een doelgroep voor. Maar ook voor een grote groep mensen waarvoor het misschien niet zo slim is om daar hun geld en tijd in te gaan steken. Want uiteindelijk is het niet voor iedereen. Maar zo wordt het wel gepresenteerd.

Het is wel een onderwerp waarvan ik dacht ik kan er wel mijn eigen koers in proberen te varen. Maar het is wel een vooroordeel waar tegen ik zal moeten vechten. Dat is de reden waarom ik er heel lang van weggebleven ben.

Het idee om cursussen te starten over de dingen die ik deed dat speelde al heel lang. Alleen ik ben daar heel lang twijfelachtig in geweest, omdat ik dacht: Ik weet niet zeker of ik hier mijn naam aan wil verbinden. Ik weet niet zeker of ik die gast wil zijn die zulke beloftes maakt.

Het heeft lang geduurd. Maar toen de Corona crisis begon kwam ik terug bij het gevoel dat het zo handig zou zijn voor zoveel mensen om meer te weten over online marketing, over het opbouwen van een extra inkomen via internet. Dat ik dacht: oké, in deze sfeer en in deze context geloof ik wel dat ik iets te vertellen heb waar mensen iets aan hebben. Toen ben ik daar toch mee begonnen.

Ik: Door de Corona crisis ben ik zelf ook weer terug gekomen bij Affiliate Marketing. Jij stuurde laatst een heel mooi mailtje naar je maillijst over het Shiny Object Syndrome. Dat je je focus elke keer verliest doordat er steeds weer iets nieuws voorbij komt.

Ik vond dat mailtje super mooi, want ik herkende mezelf er helemaal in. Doordat er zoveel is komen er elke keer weer nieuwe dingen voorbij. Waarvan ik dan denk dat dat de manier is waarop ik het wil doen.

Paco: Online zijn het altijd trends. Wat ik heel erg gemerkt heb. Ik ben ook in een paar van die trends mee gegaan.

Het feit dat ik een cursus website heb kwam voor uit het feit dat er in die tijd iedereen een cursus website maakte. Het was wat iedereen toen deed. De holy grill van online marketing en geld verdienen via internet was het maken van cursussen over alles wat je wist. In die trend ben ik mee gegaan en heb ik een cursus website gemaakt.

Maar vervolgens ben ik ook t-shirts gaan verkopen met leuke printjes erop, omdat dat op dat moment de trend was. Facebook adverteren was iets wat ik kon en toen ben ik een heleboel van die t-shirts gaan verkopen.

Met een aantal van dat soort dingen ben ik wel mee gewaaid. Op een gegeven moment kom je er toch op terug dat er ieder jaar weer een nieuwe trend is. Ieder jaar is er weer iets dat enorm goed werkt voor een paar mensen en waar je heel erg in mee kan gaan. Maar uiteindelijk zijn er een aantal dingen al zo lang als ik online ben die er zijn. Dat zijn bijvoorbeeld e-mail marketing, het bouwen van websites en het verkopen van producten.

Als je bij die kern blijft geloof ik dat je uiteindelijk een duurzamer iets hebt dan de goedkope rommel uit China verkopen of t-shirts bedrukken of dingen doen die uiteindelijk weer over zullen waaien.

Affiliate marketing is daar wel 1 van de dingen van. Er zijn zoveel diensten en producten die je kunt promoten. Voor heel veel bedrijven is het een belangrijk kanaal. Ik ben zelf zowel affiliate als product verkoper. Ik ken de wereld van beide kanten. Ik werk met affiliates en ik ben zelf ook affiliate. Ik weet ook de meerwaarde die je kunt leveren in zo’n proces. Zeker met bedrijven die zelf geen enorme marketing budgetten hebben. Dan is het gewoon een uitkomst. Aan de andere kant is het voor affiliates een heel laag risico verdienmodel.

Kun je kort wat vertellen over jouw cursus? Wat maakt jouw cursus anders dan andere cursussen?

Paco: Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik de andere cursussen die in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn niet gevolgd heb. Ik heb eigenlijk het recht niet om daar allerlei dingen over te roepen.

Ik kan alleen beoordelen wat ik zie gebeuren en waarmee ik denk dat ik een unieke hoek heb gekozen. Dat is denk ik dat ik het affiliate marketing stuk zie als iets wat je naast een bestaande website doet. Dus naast een blog wat je al hebt. Een website die je al hebt om je diensten te verkopen. Zie ik affiliate marketing als een additioneel kanaal. Als een hele makkelijke manier om er een extra inkomstenstroom naast te zetten. En niet als een manier om helemaal van scratch geld te gaan verdienen via het internet.

Ik kies ook niet de invalshoek van geld verdienen op internet. Maar ik kies de invalshoek: Je hebt een bestaande site en hoe ga je daar nou meer omzet uit halen. Misschien ben je al met affiliate marketing bezig. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Maar je hebt al wel een website waar je bereik op hebt. Hoe kan je daar meer uit halen.

Ik denk dat die insteek anders is. Dat is 1.

En ten tweede: Ik doe dit al heel erg lang. Het is niet dat ik herkauw wat ik ergens anders heb gelezen en wat ik denk dat werkt. Het is wat ik keer op keer op keer weer doe. Mijn streven is dat ik daar mee transparantie in geef dan de meeste cursussen die ik zelf in het verleden wel eens gevolgd heb over andere onderwerpen.

Ik: Ik heb zelf een van de betere andere Nederlandse cursussen gevolgd. En er zit echt wel een verschil in hoe jij het aanpakt en wat jij mensen leert. In hoe transparant jij bent. Dat vond ik wel super fijn.

Paco: Dankjewel. Ik denk dat het met name met mijn positie te maken heeft dat dat kan. Stel je voor je verkoopt een cursus over dropshipping of iets anders. En jij verdient zelf helemaal niet zoveel geld meer met dat dropshipping, maar je verkoopt gewoon heel veel van die cursussen. Dat is toch wel wat er vaak online gebeurd. Mensen ontdekken een trucje. Ze hebben een keer succes met iets gehad. En dan kun je daar een cursus over maken. Dat is een beetje de algemene tendens nu die ik op internet zie.

Voor mij is dit gewoon weer een extra kanaal van inkomsten er bij. Ik doe nog steeds affiliate marketing. Ik laat ook mijn artikelen gewoon zien. Ik ben bezig met allerlei casestudies om die helemaal te ontleden en te laten zien dit zijn de artikelen. Je kunt ze in Google zoeken en je ziet ze staan. Dit is wat ze opleveren. Omdat ik helemaal niet zo heel bang ben voor die concurrentie. Er is voor mij niet echt een reden om dat allemaal heel erg geheim te houden. Ik denk dat dat wel een verschil is tussen veel online cursussen die je vindt en de aanpak die ik probeer te kiezen.

 

 

Wat zie jij vaak mis gaan bij mensen die beginnen met affiliate marketing? Waar gaat het mis bij de mensen die niet succesvol zijn?

Paco: Het grootste gedeelte van de mensen is niet succesvol. Dat geldt voor piano spelen, dat geldt voor online business opbouwen, dat geldt voor alles wat je doet. Het is heel makkelijk om ergens mee te beginnen, maar het is heel moeilijk om iets een tijdje vol te houden.

Maar wat er daarnaast vooral mis gaat is dat enerzijds de verwachting niet realistisch is. Je kunt niet verwachten dat je een website begint en dat je binnen een maand je baan op kunt zeggen. Uitzonderingen daar gelaten. Dat gaat er vaak mis.

Maar met name ook de manier en de mindset waarmee er gekeken wordt naar online business. Het klinkt en wordt gepresenteerd als iets heel makkelijks. Daarmee vermindert ook de inzet en verlaag je de lat voor jezelf. Wanneer je de insteek hebt ik gooi gewoon een paar artikeltjes online. Ik promoot gewoon een paar producten, dan lukt het je niet. Zo werkt het gewoon niet. Er zijn te veel concurrenten die dat ook doen. Dat ga je nooit winnen.

Voor mij komt het terug op 2 dingen. Enerzijds verkeerde verwachtingen en doordat die verwachtingen verkeerd zijn hebben mensen een te lage inzet en een te lage lat. Die lat ligt veel hoger dan veel mensen denken. Wanneer je je dat realiseert, wanneer je je daar naar gaat schikken en een andere inzet gaat tonen dan zal je er wel resultaten van gaan zien.

Ik: Dat is waar ik zelf ook wel tegen aanliep bij affiliate marketing. De vaak gouden bergen die beloofd worden. Je kunt makkelijk geld verdienen. Je maakt zo even een website. En dan komt het wel. Dat bleek in de praktijk toch wel tegen te vallen. Dan krijg je last van dat je je focus gaat verliezen terwijl je op dat moment eigenlijk door moet gaan.

Paco: Nog 1 ding wat ik me bedenk nu ik jou hoor praten is dat ook heel veel mensen websites starten over onderwerpen waar ze te weinig mee hebben om die motivatie lang vol te houden. Daar ben ik zelf ook schuldig aan geweest.

Ik ben zelf in het verleden ook websites gestart waarvan ik zag dat de domeinnaam vrij was. Waarvan ik zag dat er producten waren waar ik veel aan kon verdienen. Maar waar ik eigenlijk niks mee had. Zoals in het begin met mijn websites over faalangst en afvallen, terwijl ik zelf ook wel een paar kilo lichter kon zijn.

Dan is het gewoon helemaal niet jouw onderwerp. Het werken aan die site kost je dan zoveel energie, dat zuigt je leeg. Je gaat er tegenop zien en je wilt er dan mee stoppen. Vaak stop je er mee ver voordat je überhaupt een kans hebt dat het iets gaat worden.

Het klinkt heel cliché, maar juist de mensen die websites maken over dingen die ze leuk vinden. Ook op het moment dat het nog geen rode cent oplevert. Dat zijn vaak degene die het ook vol houden en jaren later een enorme autoriteit hebben opgebouwd binnen een bepaald onderwerp. Dan levert het ineens wel geld op.

Een autoriteit worden en waardevolle content schrijven op een gebied wat je aanspreekt maakt alles makkelijker. Ik ben met die piano site enerzijds doordat ik heel veel gemaakt heb, maar anderzijds ook door de tijd, een autoriteit geworden. Wanneer je miljoenen views op een YouTube kanaal hebt maakt dat het heel geloofwaardig voor iemand die piano wil leren spelen.

Ik heb ook een bedrijf waar ik Facebook marketing software verkoop. Als je klanten hebt over de hele wereld dan geloven mensen veel eerder wat je vertelt over Facebook dan wanneer je net een website begint en denkt “Oh Facebook vind ik wel leuk daar ga ik iets over schrijven”.

Met dat punt als autoriteit kun je nooit starten. Maar je moet wel starten met dat doel in je hoofd. Want anders ga je het nooit vol houden.

Ik: En je realiseren dat het wat langer duurt dan 1, 2, 3 of 4 maanden. Het hoeft ook niet in zo’n korte tijd. Maar dat is wat we vaak voorgeschoteld krijgen en wat mensen verwachten. Dat het super snel gaat.

Paco: Enerzijds zit dat in de beloftes die veel gemaakt worden. Aan de andere kant is het ook hoe mensen in elkaar zitten.

Ik: De maatschappij van alles snel snel snel willen.

Paco: Ieder jaar schrijf ik mezelf weer in bij de sportschool. En ik denk dat ik niet de enige ben. Maar de mensen die iedere dag 3 keer in de week of vaker naar de sportschool gaan en dat hun hele leven doen die behalen het resultaat.

En zo geldt het voor heel veel dingen. Voor mij is toevallig online marketing en business iets wat mijn grootste hobby was. Daarom doe ik het al heel veel jaar met heel veel plezier. Sporten is dat niet. Dat kost bij mij veel meer wilskracht.

Hoeveel uur werk jij gemiddeld per week?

Paco: Het loopt enorm uiteen. De laatste 2 / 3 weken zijn we aan het verbouwen, een nieuwe babykamer aan het maken, en heb ik bijna niet gewerkt. Ik doe wat mailtjes vanaf mijn telefoon. Maar de laatste weken heb ik verder bijna niet gewerkt.

Maar gemiddeld werk ik zo’n 3 dagen per week. Dat zit verspreid. Ik probeer in de avonden niet te werken. Ik probeer ook in de weekenden zoveel mogelijk niet te werken. Het verspreid zich vooral door de week en dan gemiddeld zo’n 3 dagen.

Wat verdien je gemiddeld per maand met affiliate marketing

Paco: Puur met alleen affiliate marketing wordt het steeds meer. Dat is het mooie aan affiliate marketing. Het stapelt zich op. Ik zit nu tussen de €10.000 en €15.000 per maand wat er binnen komt met affiliate marketing. En het gaat eerder richting de €15.000 dan naar de €10.000 kant.

Ik: Dat is het mooie van affiliate marketing. De opstart fase heb je af en toe een commissie. Maar hoe verder je komt hoe meer je een autoriteit wordt. En hoe meer commissies je ook gaat verdienen.

Paco: Dat vind ik eigenlijk ook het mooie überhaupt aan al die online projecten, maar met name ook aan affiliate marketing. Het stapelt zich op.

Wanneer je meer websites hebt. Meer artikelen. Meer producten die je promoot. Word je aan de ene kant minder kwetsbaar. Mocht er een keer iets omvallen, dan is dat geen ramp. Maar aan de andere kant als dat allemaal gewoon blijft bestaan, dan stapelt het gewoon op en dan heb je soms een commissie van dit en dan weer een commissie van dat. Bij mij is het nu meer een soort optelsom van allerlei kleine deeltjes die samen best wel een serieus bedrag maken.

Wat is de grootste droom die jij op dit moment hebt?

Dat is nog steeds hetzelfde beeld als wat ik in het begin ook voor ogen heb gehouden. Dat klinkt misschien slecht, want je zou dan misschien hogere of grotere doelen moeten hebben.

Maar de verschillende dingen die ik nu doe en het opstarten van nieuwe projecten zoals Affiliate Marketing in 10 dagen. Dat vind ik eigenlijk het allerleukste om te doen. Ik realiseer me dat als ik dit over 20 of 30 jaar nog steeds wil doen, dat ik mee zal moeten blijven bewegen. Want de dingen die ik nu doe zullen dan niet meer bestaan. De software die ik nu verkoop zal dan uit de mode zijn. Facebook zal misschien wel helemaal uit de mode zijn. Of niemand wil misschien nog piano spelen.

Er zullen heel veel dingen veranderen. Als ik dezelfde levensstijl en vrijheid wil behouden als ik nu heb dan geloof ik dat ik moet blijven leren en blijven mee bewegen en nieuwe dingen moet starten.

Dat is eigenlijk ook het doel dat ik voor ogen heb. Om het ook altijd op die manier te blijven doen. Nieuwe websites te starten. Nieuwe projecten te starten. Hopelijk wat meer in samenwerking met anderen. Want dat is wel een droom of doel dat ik nu heb.

Ik ben nu wel echt een eenling. Dus ik doe al mijn werk alleen. Dat maakt dat je altijd een lege agenda hebt en nooit verplichtingen hebt. Maar het is ook wel leuk om dingen wat meer te kunnen delen. Dus dat is wel 1 van de doelen waar ik wel over na denk. Hoe kan ik het bedrijf dat ik heb nog meer laten passen bij de dingen die ik belangrijk vind. En een van die dingen is wel om het iets socialer te maken.

Ik zou het heel moeilijk vinden om terug te moeten gaan naar een situatie waarbij ik niet de vrijheid meer zou hebben en ik niet meer zelf kan bepalen. Want alles went heel snel en voor mij is het nu zo gebruikelijk dat ik niet na hoef te denken over hoe we de opvang gaan regelen voor ons derde kind. Dat ik niet na hoef te denken over wanneer we op vakantie gaan. Alleen de schoolvakanties zijn leidend, maar ik hoef aan niemand vrij te vragen. Ik hoef met niemand te overleggen. Die vrijheid ben ik nu al aan gewend, dat klinkt heel verwend, maar het lijkt me heel moeilijk om vanaf daar weer terug te gaan naar een situatie waarbij dat niet zo zou zijn.

Overigens heb ik hele leuke banen in loondienst gehad. Ik heb nooit met tegenzin voor iemand anders gewerkt. Maar goed, ik heb hier nu aan gesnuffeld en ik weet wat dit betekent. Dus dit wil ik wel vasthouden.

Ik heb geen doelen dat ik bepaalde bedragen wil verdienen. Ik verdien meer dan zat om het leven te leven wat ik wil. Dus in dat opzicht heb ik verder geen dromen.

Hoe combineer jij het ouderschap met het ondernemerschap? Hoe zorg jij dat je je werk klaar krijgt en dat je de vader kunt zijn die je graag wilt zijn.

Paco: Mijn vrouw is ook zelfstandige. Zij is psycholoog en werkt 2 dagen per week. Wij verdelen door de tijd de taken. Dat verandert ook wel steeds. En nu met een derde op komst wordt de logistiek weer anders. Dus moeten we dat opnieuw weer afstemmen. Maar ik heb daar wel een vrij grote rol in. Met name ook omdat ik werk in dezelfde stad als waar ik woon. Vaak ook vanuit huis werk of vanuit een kantoor hier in de stad. Dus alle vrijheid heb om de kinderen op te halen of te brengen. Of te helpen op school. Wat dat betreft is da wel een unieke positie. En kan ik altijd ja zeggen, omdat ik weet dat ik het met niemand hoef te overleggen. Dan gaat het met name om de praktische dingen. Zoals brengen en halen en het helpen.

Daarnaast is balans voor iedere ouder een lastig ding. Zeker als je online werkt of vanuit huis werkt, is de balans bewaren en ook het niet werken bewaken een lastig iets. Dat is een continu proces. Ik zal zeker niet zeggen dat ik daarin de wijsheid in pacht heb. Want dat blijf ik een moeilijk onderwerp vinden. Ik vind werken een van de leukste dingen om te doen. Ik vind het soms ook heel moeilijk om dat niet te doen. Maar dat is een continu schuivend proces.

Ik: Ik denk dat dat inderdaad voor veel ouders die een eigen onderneming hebben herkenbaar is. Je werk is gewoon super leuk om te doen. Vaak ben je in je hoofd toch bezig met dat soort dingen, terwijl je ook de kinderen om je heen hebt. Die balans is wel lastig om te houden.

Paco: In je hoofd ben je 24/7 met je bedrijf bezig in principe. Maar je kinderen zijn er ook bijna 24/7  Dat maakt wel dat ik, zeker in het begin, daar wel heel erg tegenaan gelopen ben met het thuis werken wat gewoon niet echt werkt voor mij. Vandaar dat ik ook in de stad een kantoortje heb. Dat ik de deur kan dicht trekken.

Ik ben heel benieuwd hoe dat straks met ons derde kind zal zijn. Voor mij wordt dat de eerste keer in deze situatie. Toen wij onze vorige kinderen kregen had ik mijn baan in loondienst ook nog. Dus ik ben heel benieuwd hoe dat nu zal zijn. En in hoeverre ik me dan moeilijker of makkelijk tot werk kan zetten. En hoe dat zal combineren. Dat wordt weer een experiment.

De beste tips van Paco voor mensen die willen starten
met affiliate marketing


Ik stelde de vraag:  Wat is jouw beste tip voor mensen die willen starten met affiliate marketing?

Paco: Een aantal dingen heb ik al benoemd. Het aller, aller, allerbelangrijkste is dat je iets kiest, een onderwerp voor je website of een product dat je wil promoten, waar je echt 100% achter staat. Als je dat niet staat ga je ofwel het doorzettingsvermogen of het geduld niet hebben om er een succes van te maken. Ofwel je gaat dingen doen voor geld voor snel geld waar je uiteindelijk spijt van krijgt. Waar je je naam niet aan wilt verbinden. Of waar je methodes gebruikt of dingen zegt waar je over een jaar niet meer achter kan staan. Dat kan natuurlijk, want we veranderen allemaal door de tijd.

Ik heb ook dingen geroepen een aantal jaar geleden waar ik misschien nu niet zo heel snel meer voor zou kiezen. Als ondernemer zou je voor de lange termijn wat op moeten willen bouwen. Dan moet je heel erg uitkijken met de dingen die je doet en met de dingen die je niet doet. Dus dat zou wel mijn belangrijkste tip zijn. Iets doen waar je volledig achter staat. En ook een product of onderwerp kiezen waar je 1, 2 of 3 jaar minimaal aan kan werken zonder dat je opbrandt en de motivatie kwijt raakt. Dat is wel de belangrijkste.

En je noemde het Shiny Object Syndrom al. Het hangt daar ook wel een beetje mee samen. Als je iets hebt dat werkt ga dat gewoon meer doen.

Ik heb ook in mijn eigen bedrijf continu gezien dat zodra het werkt, zodra het loopt en zodra het eigenlijk goed loopt wordt het doodsaai en ga je andere dingen doen. Juist die andere dingen kosten geld. Die werken niet. Ik voel bijna altijd nu in mijn bedrijven dat als het saai wordt dat de omzet op zijn hoogst is.

Het is een kwestie van meer doen van wat werkt. Meer artikelen schrijven als je een bepaalde formule te pakken hebt die goed werkt is eigenlijk de beste investering van je tijd. Alle andere dingen die je dan gaat verzinnen die je ook zou kunnen doen is eigenlijk alleen maar afleiding van dat doel.

Iedereen zou dat eigenlijk aan de muur moeten hebben, inclusief mezelf, omdat we uiteindelijk toch weer andere dingen gaan verzinnen die we ook kunnen doen die ook leuk zijn.

Ik: Hoe ga jij daar dan zelf mee om?

Paco: Continu ook wisselend. Ik moet mijn aandacht best wel verdelen tussen verschillende projecten. Tussen verschillende websites met hele andere richtingen.

Ik geef een affiliate marketing cursus, ik doe piano lessen, ik verkoop Facebook software en doe daar ook de ontwikkeling voor. Dat zorgt dat ik besluit voor een bepaalde periode een bepaald onderdeel aandacht te geven. Per periode wissel ik de aandacht af. Dat betekent dat ik op dit moment geen piano lessen maak. Maar ik sluit niet uit dat ik dat over een tijdje wel weer ga doen.

Dat is een manier om de beperkte tijd te bewaken. Anders dan dat word ik er ook heel vaak slachtoffer van dat ik nieuwe leuke funnels en dingen en slimmigheidjes aan het testen ben die eigenlijk niks opleveren.

Klooien met je website is het leukste dat er is, maar levert je eigenlijk niks op.

Ik vind het altijd grappig om te verwijzen naar de lijst met domeinnamen die ik door de tijd heb geregistreerd voor allerlei gouden ideeën en 90% is er nooit gekomen en gaat er ook nooit komen. Maar ik heb er wel al het denkwerk voor gedaan.

Ik heb nog een mooi voorbeeld om terug te grijpen naar het begin. Naar dat seminar waar ik geweest ben, van Kasper Kamps. Daar was één man en dat is me altijd bij gebleven. Dat was een meneer die woonde op St Maarten en hij deed daar papegaaien trainen. Hij gaf les aan papegaaien om ze te leren praten. Dat deed hij voor hele rijke mensen. Hij vloog de hele wereld over en leerde al de papegaaien praten.

Op een gegeven moment is hij benaderd door een slimme internet jongen die zei “We zouden eens een camera op jou moeten zetten als jij dat doet die papegaaien les geven. Dan kunnen we er een cursus van maken en dat online zetten”.

Die man heeft die boot best wel lang afgehouden want dat snapte hij allemaal niet, dat internet. Dat gaat nooit werken. Ik moet daarbij zijn om die papegaaien te leren praten. Die man deed dat al jaren en jaren en jaren zonder dat hij daar heel veel aan verdiende.

Op een gegeven moment heeft hij toch alles laten filmen. En verkocht die man voor €30.000 – €40.000 per maand papegaaien trainingen online.

Dat is voor mij altijd het grote voorbeeld geweest dat het niet uit maakt wat het onderwerp is. Het kan zo vreemd en obscure zijn wat je kunt bedenken er is altijd een markt voor. Als jij dat al jaren doet zonder er echt rijk van te worden. Als jij dan een manier vindt om dat online te brengen dan is er blijkbaar een enorme doelgroep voor. Dat kan alleen maar als je genoeg passie en genoeg doorzettingsvermogen hebt voor dat onderwerp om dat 10 jaar te doen zonder dat dat heel veel oplevert.

Dat vind ik nog steeds het mooiste voorbeeld van hoe breed je moet denken en dat je dus iets moet doen wat je leuk vindt. Er is altijd iemand anders die dat ook leuk vindt. Zeker wereldwijd.

 

Dit was het super open en eerlijke interview dat ik heb gehad met Paco Vermeulen. Onwijs leuk om met hem in gesprek te gaan en meer te leren over de persoon achter de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen.

 

Waar en van wie heeft Paco zijn skills geleerd?

Paco is online marketeer geweest bij de NS. Affiliate marketing was onderdeel van de marketing strategie van NS International, het bedrijfsonderdeel waar Paco werkte. Ze werkten samen met affiliates.

Verder heeft Paco alles wat hij doet geleerd van andere online marketeers die verder waren dan hij.

Vooral Amerikanen, zoals Pat Flynn (affiliate marketing), Ramit Sethi (online cursussen), Brian Dean (SEO) en Derek Halpern (copywriting). Door deze succesvolle mensen te bestuderen leerde Paco hoe hij dat na kon doen.

Paco weet waar hij het over heeft. Hij is inmiddels 12 jaar bezig en heeft heel veel dingen geprobeerd. Van bloggen, tot online cursussen maken, software ontwikkelen, websites maken, affiliate zijn en bedrukte t-shirts verkopen.

Paco doet online meerdere dingen om zijn pijlen niet op 1 paard te richten. Hij is affiliate, de website van zijn online piano lessen loopt nog steeds en hij is oprichter van software voor Facebook adverteerders,

Het geld dat hij met deze cursus verdient, vormt ook weer een extra (grotendeels passieve) inkomstenbron.

 

 

Mijn ervaring met het contact met Paco Vermeulen

Ik vind het heel fijn om contact te hebben met degene waarvan ik de producten promoot. Dat dit fijn en soepel verloopt. Ik niet behandeld word als één of ander nummertje.

De afgelopen tijd heb ik regelmatig contact gehad met Paco. Hij reageert super snel en is heel vriendelijk en behulpzaam.
Het is fijn als je iemand waarvan je de training volgt vragen kunt stellen en dan snel en uitgebreid antwoord krijgt.

Dus mocht je de cursus gaan volgen en heb je vragen of opmerkingen, dan staat Paco voor je klaar.

affiliate marketing in 10 dagen mailcontact met Paco Vermeulen

Wat zeggen anderen over Affiliate Marketing in 10 dagen?

Misschien vraag je je nu af of er meer mensen enthousiast zijn over deze affiliate cursus of dat ik één van de weinigen ben.

Ik kan je vertellen dat ik niet de enige ben die blij is met deze affiliate marketing cursus 😄
Hieronder deel ik een aantal reacties van anderen over deze cursus met je.

 

Pluspunten van deze affiliate marketing cursus?

Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen met de pluspunten, omdat ik zoveel dingen goed vind aan deze affiliate marketing cursus.

Paco heeft een hele andere kijk op affiliate marketing dan ik gewend was en geleerd had. Ik vind het super fijn om het inzicht gekregen te hebben dat je als affiliate volledig transparant, echt en oprecht kunt zijn. Niks geen fake en niet onder een andere naam schrijven.

De video’s zijn zo waardevol en bomvol informatie. Terwijl ze tegelijkertijd direct toepasbaar en makkelijk te volgen zijn.

Hieronder alle pluspunten op een rij:

 • Hele duidelijke waardevolle lessen. Super uitgebreid en makkelijk toepasbaar.
 • Paco leert je eerlijk en transparant zijn. Dit vind ik super fijn. Je schrijft over dingen die bij je passen en waar je echt volledig achter kunt staan.
 • 10X methode om beter te worden dan de meeste affiliates. Je leert hoe je je concurrenten kunt analyseren en welke producten voor jou goed zijn om te promoten.
 • Goede opbouw van lessen. Wat heel erg fijn is.
 • Naast de videolessen kun je de lessen ook als PDF downloaden, waardoor je makkelijk dingen terug kunt zoeken
 • Paco is eerlijk en duidelijk. Zowel in het feit dat het geen get rich quick methode is als voor wie de cursus wel en niet geschikt is.
 • Paco geeft ook linkjes naar en uitleg over de tools die hij gebruikt. Zodat je dit niet zelf allemaal uit hoeft te zoeken.
 • In deze affiliate cursus geeft Paco veel diepgang over de onderwerpen die hij bespreekt
 • Onder iedere les kun je opmerkingen plaatsen en vragen stellen waarop Paco zelf reageert en antwoord geeft. Dit maakt de cursus heel persoonlijk en je kunt gelijk ook leren van de vragen van anderen.

 

Wat zijn de minpunten van Affiliate Marketing in 10 dagen?

Ondanks dat ik deze affiliate marketing training met heel veel plezier gevolgd hebt en er veel van geleerd hebt zijn er ook wat minpuntjes bij deze cursus.

Ook die wil ik je niet onthouden, zodat jij voor jezelf kunt bepalen of deze training geschikt is voor jou.

 • In 10 dagen klinkt namelijk heel leuk, maar voor mij was dat niet haalbaar. Naast een parttime baan, het huishouden en de kinderen lukte het me niet om het actieplan van Paco om deze cursus in 10 dagen te doorlopen en te implementeren.

  Als jij dagelijks een paar uurtjes de tijd hebt, dan is het prima te doen in 10 dagen. Moet je het met wat minder tijd per dag doen, dan is dat ook niet erg. Ik heb er zelf 2 weken voor uit getrokken om het op een iets langzamer tempo te volgen en te implementeren. Je kunt deze cursus gewoon in je eigen tempo volgen.

 • Via de mail heb ik het al met Paco gehad over het toevoegen van meer case studies. Af en toe geeft Paco wel een kijkje in zijn eigen werk, maar nog meer inzicht in zijn werk zou van toegevoegde waarde zijn.

  Ik vind het zelf altijd heel leerzaam om te zien hoe het in de praktijk wordt toegepast door de gene die de cursus verzorgd om meer een beeld te krijgen van hoe je bepaalde dingen toepast in je artikelen.

 • Wat ik gemist heb in deze affiliate marketing cursus is meer uitleg over hoe je goed zoekwoordonderzoek doet. Paco vertelt in de training wel over zijn 80/20 SEO basis principe. Maar verder is er weinig uitleg over het doen van goed zoekwoordonderzoek. Gelukkig heb ik zelf al veel geleerd over SEO en zoekwoordonderzoek waardoor ik dit prima kan uitvoeren voor mijn artikelen en ik een goede tool heb hiervoor om dit te doen.

affiliate marketing in 10 dagen seo principe

Verder vind ik het een super waardevolle cursus die mij veel geleerd heeft. Deze minpunten zijn goed te over komen en als je verder leest wat de bonus is ontdek je dat ik je verder ga helpen met de kennis die ik zelf afgelopen jaren heb opgedaan 😉

Affiliate Marketing in 10 dagen review conclusie + 2 VERRASSINGSBONUSSEN

Zoals je in deze review al meerdere keren hebt kunnen lezen ben ik zelf erg enthousiast over de Affiliate Marketing in 10 dagen cursus van Paco Vermeulen.

Hij geeft hele nieuwe inzichten over affiliate marketing. In de cursus zit heel veel diepgang. Paco is een fijn persoon om contact mee te hebben.

Ik kan je deze cursus zeker aanraden als:
– Je al bezig bent met affiliate marketing en je er verder in wilt verdiepen om meer te verdienen.
– Je al een eigen website of blog hebt en zoekt naar een manier om hier (meer) inkomen uit te halen.
– Als je bereid bent om tijd en energie te steken in affiliate marketing en als je geduld hebt, zodat je daarna de vruchten ervan kunt plukken.

Maar als jij nog geen eigen website hebt, je echt een starter bent met affiliate marketing en je precies wilt leren hoe je een affiliate website vanaf scratch maakt dan raad ik je aan eerst de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen. Dat is een cursus speciaal gericht op beginnende affiliates.

Daarna zou ik zeker direct door gaan met Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen om direct deze verdieping te maken en vanaf het begin ook zijn waardevolle tips mee te nemen. Zodat je direct een hele goede en waardevolle affiliate website op zet.

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

Dan is het nu tijd voor de bonussen die ik je erbij geef. Bij de minpunten heb ik je al aangegeven dat ik een les mis over zoekwoordonderzoek. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die struggelen met het doen van goed zoekwoordonderzoek en SEO. Hoe pak je dit goed aan en wat moet je ervoor doen. Paco neemt de basis van SEO mee in zijn training, maar ik denk dat het fijn is als je hier meer over leert.

Je wilt tenslotte zoveel mogelijk bezoekers naar je artikelen. Je wilt weten waarop zij zoeken via Google. Dat wil je verwerken in je artikel, zodat je zoveel mogelijk mensen kunt bereiken.

Daarom krijg je, als je via één van de affiliate links in dit artikel, de Affiliate Marketing in 10 dagen cursus koopt van mij een SEO zoekwoordenonderzoek handleiding waarin je precies uitgelegd krijgt hoe je goed zoekwoordonderzoek doet. Ik vertel je in deze handleiding hoe je de juiste zoekwoorden vindt en welke tool ik hiervoor gebruik.

seo zoekwoord onderzoek handleiding

Daarnaast krijg je ook een checklist voor het publiceren van een affiliate artikel. Zodat je kunt afvinken of je alles gedaan hebt. Bij deze checklist krijg je 7 pagina’s met uitgebreide informatie per punt. Deze checklist kun je makkelijk en snel erbij zoeken om te controleren of je helemaal klaar bent. Het bevat een aantal stappen uit Affiliate Marketing in 10 dagen plus een paar toevoegingen om een goed affiliate artikel te publiceren.

checklist voor het publiceren van een affiliate artikel

 

 

Dit moet je doen om de gratis bonus te krijgen

Om aanspraak te maken op deze bonus, moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van Affiliate Marketing in 10 dagen doet via één van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie door Paco en ALLEEN dan zul je deze SEO zoekwoordonderzoek handleiding ontvangen.

Ik heb een kopie van je aankoopbevestiging / factuur (met zichtbare tijd van aankoop) nodig om je aankoop te bevestigen. Je kunt deze versturen naar info@mamametvrijheid.nl.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonus zult krijgen volg dan de volgende stappen:

 

 

Veelgestelde vragen

Hieronder wil ik nog graag een aantal vragen met je door nemen die bij je kunnen spelen en andere vragen die ik in deze review nog niet heb beantwoord. Deze vragen zal ik blijven updaten als ik vragen binnen krijg.

 

Paco heeft een niet goed geld terug garantie van 14 dagen.

Alleen stelt hij hier wel een voorwaarde aan. Je krijgt alleen je geld terug als je niet meer dan 5 lessen hebt bekeken. Anders heb je al bijna de hele training gevolgd.

Nee, je kunt de cursus niet gratis uitproberen. Wel kun je hier via de homepage één van de lessen gratis als proefles ontvangen

Je kunt binnen 14 dagen mailen naar support@in10dagen.nl om de cursus op te zeggen. Wanneer je niet meer dan 5 lessen hebt gevolgd krijg je het hele aankoopbedrag terug.

Paco gaat je niet leren hoe je vanaf scratch een affiliate website maakt. Hij gaat je niet leren hoe je berichten plaatst en hoe WordPress werkt. Als je dat wilt leren kan ik je aanraden eerst de Affiliate Marketing Revolutie te volgen en daarna deze affiliate cursus.

Paco heeft bij deze cursus geen bonussen om je over te halen de cursus te volgen. De cursus op zich is al waardevol genoeg en zo kun je het makkelijk allemaal in de 10 dagen die er voor staat implementeren.

Wel krijg je van mij, als je via mijn affiliate link besteld, een SEO zoekwoordonderzoek handleiding als bonus waarin je leert hoe je de juiste zoekwoorden kunt vinden en welke tool ik hiervoor gebruik.

In Nederland zijn er naar mijn weten maar 2 goede affiliate marketing cursussen.
Dat zijn de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard en deze cursus van Paco Vermeulen.

Beide cursussen zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Jacko richt zich op startende affiliate marketeers en hoe zij een goede affiliate website kunnen opzetten. Paco richt zich op mensen die al bekend zijn met affiliate marketing en al een website hebben.

Beide cursussen behandelen hele andere onderwerpen en geven hele andere inzichten.

Wat Paco hierover aan geeft is dat dat niet hoeft. Kwaliteit boven kwantiteit. Niet iedere week een lullig blogje, maar af en toe super waardevolle content.

Ja, dat kan. Maar Paco raadt je aan om zelf te schrijven zodat je weet wat de kwaliteit van de artikelen is.

Moet ik onder een schuilnaam schrijven?

Met de manier die je in deze cursus leert is dat niet nodig en ook niet aan te raden. Je gaat leren om alleen producten te promoten waar je achter kunt staan. Zodat je volledig eerlijk en transparant kunt zijn.

Paco belooft je geen gouden bergen en is er heel eerlijk in dat je niet gelijk duizenden euro’s per maand gaat verdienen. Met een bestaande website duurt het 60-90 dagen voordat je nieuw gepubliceerde artikel gaat ranken in Google. Paco leert je wel een manier waarop je Google een handje kunt helpen. Heb je een hele nieuwe website dan duurt het 6 tot 12 maanden voordat je gaat ranken in Google.

Heb je na het lezen van deze uitgebreide review nog vragen of twijfels deel ze gerust in de reacties onder dit artikelen.

Ik hoop dat je nu alles weet wat je wil weten, zodat je direct aan de slag kunt gaan.