leestijd Leestijd: ca. 10 minuten                                                 
updateUpdate:13-04-2021

 

Geld kunnen verdienen met bloggen, van tevoren had ik dat niet bedacht. Ik startte met bloggen toen wij met ons gezin op reis gingen om onze reisavonturen te delen met familie en vrienden. Zo konden ze een beetje bij houden wat we deden.

Ik was wel op zoek naar manieren om online geld te verdienen. We wilden lang op reis en ik wilde ondertussen geld verdienen. Uiteindelijk waren we na een paar weken weer terug in Nederland.

Online geld verdienen bleef mij trekken. De mogelijkheden die het biedt om te werken waar en wanneer ik wil bleven mij trekken. De vrijheid die je dan hebt in combinatie met het moederschap is ideaal.

Zo ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden om geld te verdienen met bloggen.

In dit artikel wil ik jou meenemen in het starten van een eigen blog en manieren om daar geld mee te verdienen.

 

 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb en waarvan ik weet dat jij ermee geholpen bent.

 

 

Wat is bloggen

Je wil graag meer weten over bloggen en je eigen blog starten. Bloggen wat is dat eigenlijk?

Het woord blog is een afkorting van het woord weblog. Een blog is een online artikel op een website. In deze artikelen vertel jij jouw lezers iets waar ze wat aan hebben. Je geeft ze informatie of deelt jouw persoonlijke verhaal.

Mensen zoeken via Google naar antwoord op hun vragen of oplossingen voor hun problemen. De zoekresultaten in Google zijn heel veel blogartikelen boordevol waardevolle informatie.

Op blog sites plaats je regelmatig nieuwe artikelen. Hoe vaak kan variëren. Sommige bloggers plaatsen 1 keer maand een blog. Anderen 1 keer per week. Er zijn ook bloggers die dagelijks een nieuwe post online plaatsen. Het belangrijkste is niet de hoeveelheid blogs die je schrijft, maar de waarde die je deelt in je blogs.

De inhoud van een blog artikel noem je content. Blogsites staan vol waardevolle artikelen voor de doelgroep. Je doelgroep kan op jouw blog veel relevante informatie vinden om hun probleem op te lossen en antwoorden te krijgen op hun vragen.

De term blogs en artikelen wordt door elkaar gebruikt. Sommige mensen hebben bij beide een ander idee. Die zien een blog meer als persoonlijk en tijdsgebonden. En een artikel meer als content dat altijd relevant is voor je bezoeker.

De term blog en artikel gebruik ikzelf ook door elkaar. Voor mij hebben deze twee woorden dezelfde betekenis op mijn website.

Ik schrijf content die relevant blijft voor mijn bezoekers. Daarbij gebruik ik de ene keer de naam blog en de andere keer de naam artikel. In dit blogartikel zal je deze 2 termen ook door elkaar heen zien, maar ik bedoel er hetzelfde mee.

Voor sommige mensen is er ook een verschil tussen een website en een blog. Die hebben bij een blog de associatie dat het om persoonlijke verhalen gaat en bij een website om een zakelijke blog. Ook hier gebruik ikzelf de beide termen door elkaar. Mama met Vrijheid is mijn website waar ik blogs (of artikelen) op schrijf.

Een blog die altijd relevant is voor je bezoeker heet een Evergreen blog. Daarnaast heb je ook Nevergreen blogs. Dit zijn vaak persoonlijke verhalen en updates. Zoals de blogs waarmee ik destijds begon met verhalen over onze reis met ons gezin. Toen ik me ging richten op een business maken van mijn blog schakelde ik over naar Evergreen blogs.

Evergreen blogs ranken makkelijk in Google, zijn gericht op zoekbare termen en je krijgt er eenvoudig nieuwe lezers door. Dit heb je met Nevergreen blogs niet.

Dit artikel gaat over geld verdienen met je blog of geld verdienen met je website. Net hoe jij het wil zien. Je schrijft blogs of artikelen. Hoe je het wil noemen maakt voor mij niet uit. Jouw doel is in ieder geval content schrijven waar je online geld mee verdient 😉

 

Geld verdienen met je website

Wanneer je geld wil verdienen met je website zijn er een paar dingen waar je anders over na moet denken dan wanneer je blogt voor je hobby.

De meest populaire onderwerpen om geld te verdienen met je website zijn: reizen, beauty, gezondheid, lifestyle en klimaat.

Belangrijk is om een onderwerp te kiezen dat bij je past en waar je al wat vanaf weet. Het is één van de meest gemaakte fouten om een niche te kiezen waarbij je denkt aan de hoge commissies, maar waar je zelf geen feeling mee hebt en niks vanaf weet. Dan kunnen de commissies nog zo hoog zijn, je zult niks verdienen.

Waar komen je lezers vandaan?

Wat je als blogger wil is gratis lezers krijgen naar je blog. Dat doe je door je te richten op zoekmachineoptimalisatie (oftewel SEO) en te zorgen dat je hoog in Google gaat komen.

Het duurt alleen even voordat je hoog geplaatst wordt in de zoekmachines.

Tot die tijd kun je ervoor kiezen om ook een ander kanaal te gebruiken. Zelf haal ik een groot gedeelte van mijn lezers uit Pinterest. Daar zou je ook eens over na kunnen denken

Wanneer je veel volgers op andere social media kanalen hebt kun je daar je artikelen delen om lezers te krijgen.

Wanneer je dat doet en daarnaast je richt op het hoger komen in Google, dan stijgen vanzelf je aantal bezoekers.

Heb je al een blog en wil je je bezoekersaantallen laten groeien? Meld je hier aan voor een gratis masterclass waarin je leert je blog te laten groeien naar tienduizenden lezers zodat je er een fulltime inkomen uit kunt halen

6 manieren om geld te verdienen met bloggen

  1. Google Adsense
  2. Affiliate Marketing
  3. Eigen producten maken en verkopen
  4. Advertorials of betaalde links
  5. Freelance tekstschrijver
  6. Membership of betaalde nieuwsbrief

Hieronder ga ik dieper in op deze 6 manieren om geld te verdienen met je blog.

1. Google Adsense

Dit is een van de bekendste inkomstenbronnen voor bloggers. Google AdSense is het advertentieprogramma van Google waarvoor je je kunt aanmelden. Je plaatst dan makkelijk een advertentieblok op je site waarvoor Google relevante advertenties zoekt.

De verdiensten hiermee lopen enorm uiteen. Het ligt aan het onderwerp van je blog en welke advertenties Google erbij plaats. Hoe meer geld er in de markt van jouw onderwerp om gaat, hoe meer je kunt verdienen met Google Adsense.

Je krijgt betaald per persoon die via jouw blog op de advertentie klikt. Je kunt uitgaan van een gemiddelde opbrengst van €3 per 1000 bezoekers.

Je hoeft er heel weinig voor te doen en bouwt zo passieve inkomsten op die door lopen zolang jouw blog online staat.

2. Affiliate marketing

Mijns inziens is affiliate marketing de beste manier van geld verdienen met je blog. Bij affiliate marketing verkoop jij producten of diensten van andere ondernemers en andere bedrijven. Je schrijft bijvoorbeeld over welke producten of diensten jij zelf gebruikt en raad deze aan aan je lezers.

In je blogs plaatst je affiliate links naar deze producten of diensten. Wanneer je bezoeker via zo’n affiliate link het product of de dienst koopt krijg je als beloning een commissie.

Anders dan bij Google Adsense kies je bij affiliate marketing zelf de producten of diensten uit waar je over schrijft. Alleen krijg je bij affiliate marketing pas betaalt bij een verkoop en niet al bij een klik.

De bekendste webwinkel die dit aanbiedt is Bol.com. Zij hebben hun eigen partnerprogramma. Daarnaast kun je je aanmelden bij affiliate netwerken zoals Tradetracker, Awin of Daisycon waar meerdere adverteerders onder vallen.

Kijk ook eens naar Paypro. Daar vind je voornamelijk cursussen en e-books die je als affiliate kunt promoten. De commissie hier is een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld Bol.com.

Affiliate marketing heeft heel weinig risico’s voor jou en kan je wel heel veel opleveren aan commissies. Affiliate marketing is een manier van passief inkomen.

Wil je meer weten over geld verdienen met affiliate marketing? Klik dan hier en lees deze blog

 

 

3. Eigen producten maken en verkopen

Je kunt zelf cursussen of een e-book maken en deze verkopen. Dat kan een volledige online cursus zijn of een offline cursus die je via je blog verkoopt.

Je kunt een cursus of e-book maken die precies aansluit bij jouw blog en waarmee je jouw bezoekers nog verder kunt helpen. Nog dieper op de dingen ingaan dan je in jouw blogs doet. Nog meer waardevolle tips en content delen en mensen nog een stap verder helpen.

Dit soort online producten of diensten kun je heel makkelijk zelf opzetten en wanneer je al veel bezoekers op je website hebt aan hen verkopen.

4. Advertorials of betaalde links

Je kunt gesponsorde blogs toestaan op je website. Zo’n gesponsorde blog noem je een advertorial. Je hebt de mogelijkheid om deze zelf te schrijven of dat het bedrijf dat betaalt voor de advertorial de tekst zelf aanlevert.

Zorg er altijd voor dat deze advertorials aansluiten bij jouw doelgroep, anders heeft het weinig zin om ze te plaatsen.  

Bedrijven vragen ook wel of er een link naar hun website of een specifiek artikel geplaats mag worden in een bestaande blog die al op je website staat. Ze willen dan graag dat je hun naam noemt in dit artikel en zijn bereid je daarvoor te betalen.

Maak op je blog een samenwerkingspagina waarin je meldt dat je open staat voor gesponsorde blogs en betaalde links zodat bedrijven contact met je opnemen. Zo kun je betaald bloggen.

5. Freelance tekstschrijver

Een andere vorm van betaald bloggen is freelance tekstschrijver worden. Zo kun je je richten op bloggen voor andere bedrijven. Jij schrijft de blogs en die worden gepubliceerd op de website van de persoon of het bedrijf dat jou inhuurt.

6. Membership of betaalde nieuwsbrief

Je kunt ervoor kiezen dat je lezers met een abonnement op je nieuwsbrief of een membership toegang hebben tot extra content waarvoor ze eenmalig of maandelijks een bedrag betalen.

Dit kan heel goed werken als je op dit ledengedeelte regelmatig nieuwe specialistische kennis deelt die je gewoon op je blog niet deelt. Of wanneer jij super veel extra waarde deelt in je nieuwsbrief die je niet op jouw blog kunt lezen.

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Wat bloggers verdienen varieert van een paar tientjes tot duizenden euro’s per maand.

Het ligt er namelijk aan welke manier van geld verdienen je kiest, hoeveel tijd je erin steekt en hoeveel bezoekers je hebt.

Denk dus voor jezelf goed na welke manier van geld verdienen met je website je kiest.
Wat wil je verdienen?
Hoe wil je dat aanpakken?
Waar wil je je bezoekers vandaan halen?
Welk onderwerp voor je blog kies je?

Iedereen kan geld verdienen met bloggen

Ik denk echt dat het voor iedereen mogelijk is om geld te verdienen met een website.

Het is alleen niet zo dat als jij vandaag besluit om een eigen blog te beginnen dat je morgen daar geld mee verdient.

Wanneer je als freelance tekstschrijver aan de slag gaat krijg je direct bij je eerste opdracht betaald. Met je eigen blog duurt dat langer en heeft het een aanlooptijd nodig. Het is iets waarmee je op langere termijn geld verdient.

Het kan zeker en is het zeker waard! Zoek uit wat jij wil. Welke manier van geld verdienen met je website bij jou past. En begin dan!

Houd vol en blijf consistent door bouwen. Ook wanneer niemand gelooft dat het kan en dat het je gaat lukken. Blijf zelf geloven in je dromen. Uiteindelijk zal je de vrijheid hebben die jij wil.

Mijn eigen voorkeur gaat uit naar geld verdienen met affiliate marketing. Dat is de makkelijkste manier en kun je veel mee verdienen.

Extra hulp nodig om geld te verdienen met je blog?

Nu is het aan jou om aan de slag te gaan en geld te gaan verdienen met je blog. 

Misschien zie je het nog niet helemaal zitten om dit alleen te doen…

 

Meld je dan aan voor de gratis training in 5 simpele stappen je eigen succesvolle blog starten ZONDER technische kennis en grote investeringen