Online geld verdienen, daar droom jij van!
Wil jij werken waar en wanneer je wil?
Op je eigen voorwaarden?
Een lekker salaris binnenhalen?
Jij hebt besloten dat je geld wilt verdienen met internet.
Ik deel de 7 beste mogelijkheden voor online geld verdienen met je!

updateUpdate: 5-1-2021
leestijdLeestijd: ca 13 minuten

 

Je wil meer vrijheid in je leven. Kunnen werken waar en wanneer je wil. Op jouw voorwaarden en wanneer het jou uit komt.

Dit is in ieder geval een onderdeel van mijn droomleven! Maar er moet ook brood op de plank komen. Er zal geld binnen moeten komen om je vaste lasten te betalen, de boodschappen te halen en lekker te kunnen leven.

Een baan in loondienst geeft je vaak niet veel vrijheid om je dagen zelf te kunnen indelen. Of het kunnen werken waar en wanneer je wil. Bij een baan in loondienst word je toch vaak ergens verwacht en wordt er van je verwacht dat je binnen bepaalde tijden werkt.

Hoe kun je dan wel de vrijheid in je leven krijgen om te kunnen werken waar en wanneer je wil? En een fijn salaris binnen halen?  Online verdienen?

Lees ook Leef jij je droom of droom jij je leven?

Wil jij geld verdienen met internet?

Internet heeft tegenwoordig heel veel te bieden. Hoe vaak zit je zelf op internet? Hoe vaak zoek je iets op? Of koop je online iets in plaats van naar een winkel te gaan? Op internet kun je alles vinden en alles kopen. Eindeloos veel pagina’s met informatie, cursussen om dingen te leren, webshops, boeken.

Dat jij het daar allemaal kunt vinden en alles online kunt kopen betekend dat je als ondernemer met internet ook heel veel mogelijkheden hebt. Daar kun je gebruik van maken als je graag meer vrijheid in je leven wil. Als jij graag iemand wilt zijn die zelf bepaalt wanneer je werkt. Die zelf bepaalt waar je dat werk doet. Die geld wil verdienen met internet.

Ik vertel je meer over de, naar mijn mening, 7 beste mogelijkheden waarmee je echt geld kunt gaan verdienen online. Geen tips als ‘ga online enquêtes invullen’. Want daar gaat heel veel tijd in zitten en zet weinig zoden aan de dijk. Geen dingen die lijken op een piramide spel. En het zijn ook geen mogelijkheden waarmee voor super snel geld verdienen online zonder er iets voor te hoeven doen.

 

Wat zijn de 7 beste mogelijkheden voor online geld verdienen?

Allereerst met geld verdienen via internet bedoel ik dan niet een paar tientjes. Maar een volwaardig salaris. Waarvan jij jouw vaste lasten gewoon kunt betalen en je boodschappen. Waarbij je ook nog geld kunt overhouden om iets leuks te doen. En als je het goed doet zelfs veel geld kunt verdienen.

Deze 7 mogelijkheden om geld online te verdienen kunnen je prima een volwaardig salaris opleveren (nummer 3 is mijn eigen favoriet!)

#1. Word virtual assistant

Als virtual assistant ben je een assistent van ondernemers. Je bent alleen niet bij de betreffende ondernemer op de zaak aanwezig, maar je werkt op afstand.

Vaak wordt een virtual assistant gezien als secretaresse of personal assistant op afstand. Als iemand die de planning controleert, e-mail- en agendabeheer doet of de boekhouding.

Maar het is veel meer dan dat! Als virtual assistant kun je je namelijk in van alles specialiseren waarmee je andere ondernemers op afstand kunt helpen. Met allerhande werkzaamheden.

Wat kun je doen als Virtual assistant?

Denk bijvoorbeeld aan social media beheren. Helpen met SEO. E-mail marketing. Telefoondiensten. Websites bouwen. Grafisch design. Je kunt helpen met het bestellen van kantoorartikelen. Zakenreizen plannen. Boodschappen bestellen. Evenementen organiseren. Klantencontact.

Hier lees je 100 dingen die je als VA kunt doen. Kun je inspiratie opdoen en kijken of er voor jou wat tussen zit.

Je kunt zelf bepalen waar je dit werk doet. Of je nu aan de keukentafel zit, op een flexwerkplek of aan de andere kant van de wereld aan het zwembad. Je kunt je werk als VA allemaal online uitvoeren.

Het ligt een beetje aan de opdrachten die je doet hoeveel vrijheid je hebt in het bepalen wanneer je werkt. Als je kiest om de telefoondienst en het klantencontact op je te nemen zit je meer vast aan bepaalde werktijden dan dat je bijvoorbeeld social media beheert of de e-mail marketing op je neemt.

Kies dus uit wat bij jou past en bij de vrijheid die jij wil hebben.

Wat is het uurloon van een Virtual assistant?

Er zijn buitenlandse VA’s die voor een heel laag uurloon werken. Sommige ondernemers kiezen daarvoor, omdat het lekker goedkoop is. Maar er zijn ook ondernemers die graag met een Nederlandse VA samenwerken, zodat de taal geen barrière is. En omdat ze goede kwaliteit willen.

Het uurloon van een goede Nederlandse VA ligt tussen de €45 – €60 per uur.
Daarmee kun je er prima voor zorgen dat er maandelijks een fijn salaris binnen komt.

virtual assistant

#2. Word blogger

Schrijf je graag? Wil je graag jouw verhaal met andere mensen delen? Andere mensen inspireren? Andere mensen helpen?

Denk er dan eens over na om professioneel blogger te worden. Als blogger kun je alle kanten op en heb je veel mogelijkheden.

Hoe kun je als blogger geld verdienen?

Als blogger kun je kiezen voor verschillende verdienmodellen.

  • Je kunt kiezen om je geld te verdienen met Google Adsense. Als jouw lezers op een advertentie klikken op je site dan verdien jij daar geld mee. Per klik krijg je daarvoor betaald.
  • Ervoor kiezen om zelf online cursussen te maken of een e-book te schrijven die jouw lezers bij je kunnen kopen. De lezers zijn dan ook je klanten. Van hen kun je je fans maken, zodat zij graag bij je willen kopen.
  • Je kunt betaalde gastblogs of sponsorblogs schrijven. Dat kan rechtstreeks via bedrijven, maar ook via bemiddelingsbureaus zoals linkpizza of blogmij. Je krijgt dan betaald voor de blog die je geschreven hebt.
  • Ook kun je gebruik maken van affiliate marketing op je blog. Door producten te promoten van anderen. Als jouw lezers via jouw link dit product dan kopen, dan krijg jij daar commissie over. Handig om producten die bij je blog passen te promoten en te verwerken in je blogs. Het kost jouw lezers niks extra’s om via jouw affiliate link te kopen.

    Voor affiliate marketing kun je je onder andere aanmelden voor het partner programma van bol.com, Coolblue, bij AWIN, Daisycon of Paypro.

Als blogger heb je mogelijkheden te over. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf betaalde events gaan organiseren voor jouw lezers.

Lees ook: Geld verdienen met bloggen – 6 manieren die jou helpen om te bloggen voor geld

#3. Maak een affiliate marketing website

Je las net al dat je affiliate marketing kunt toepassen als blogger, maar je kunt er ook voor kiezen om een affiliate website op te zetten en te bloggen over het onderwerp waar jouw affiliate website over gaat. Precies de omgekeerde volgorde dus.

Je affiliate website is echt helemaal gericht op het affiliate product of de affiliate dienst die je daar aanbiedt. Bijvoorbeeld de site fitchef.nl

Wil jij graag een affiliate site opzetten? Maar weet je niet waar je moet beginnen?
Klik dan hier en lees het artikel dat ik schreef over hoe je in 8 simpele stappen je eigen affiliate website kunt beginnen

Niet iedereen die een affiliate website maakt is succesvol. Er gaat veel tijd, werk en geduld in zitten. Maar weet jij dit door te zetten dan wordt dit beloond. Kijk naar Jacko Meijaard. Zijn doel was 10 jaar geleden om minimaal €7500 per maand verdienen, maar inmiddels gaat hij daar maandelijks ruim overheen (zie de foto van zijn Paypro saldo hieronder)

Lees meer over geld verdienen met affiliate marketing

Jacko Meijaard inkomsten PayPro

Inkomsten van Jacko Meijaard met affiliate marketing

#4. Word online coach

Wil je graag mensen helpen en coachen? Heb je nu een offline coachpraktijk? Je kunt jouw coachkwaliteiten ook prima via internet inzetten. Door middel van online programma’s of cursussen. Contact via Skype met je klanten.

Als coach ligt de online wereld aan jouw voeten. Jij kunt jouw diensten prima omzetten tot een online dienst. Zodat je niet alleen de mensen bij jou in de buurt bereikt, maar iedereen kunt bereiken.

De online coaches schieten als paddenstoelen de grond uit. Niet iedereen heeft een goed online programma en zal er geld mee verdienen.

Maar als jij als coach onwijs goede kwaliteiten hebt, je weet een heel waardevol online programma op te zetten en jouw klanten te bereiken dan kan je een heel goed maandsalaris verdienen als online coach.

#5. Ga leren beleggen

Je kunt ook gaan beleggen als daytrader.

Wikipedia zegt het volgende over daytraden: “Daytrading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag. Alle openstaande posities worden gesloten voor het einde van de handelsdag, zodat er na beurs geen risico’s worden gelopen. Elke dag worden er dus nieuwe posities ingenomen.”

Via Google is er heel veel te leren over daytraden. 

Je kunt een proefaccount aanmaken via plus500 om te oefenen. Dit is een gratis account waarbij je zogenaamd een bedrag krijgt dat je kunt inzetten op de beurs. Je kunt zo de beurs volgen en in uitproberen hoe het werkt. Je ziet ook of je winst of verlies hebt. Kunt leren hoe het zit met aankopen en verkopen. Dit alles voordat je echt geld gaat inzetten.

Wil je echt goed leren daytraden en de beurzen goed in de gaten te houden dan kost dat veel tijd achter de laptop. Om het echt goed te leren en bij te houden wat de markt doet moet je het veel in de gaten houden.

Ik geloof er wel in dat als je je er echt in verdiept, je het echt goed leert en je je aan je beleggingsstrategie houdt dat je dan voor een prima maandsalaris kunt zorgen. Maar het brengt zeker ook een risico met zich mee waar je je bewust van moet zijn. Als je echt begint begin dan ook alleen met geld dat je kunt missen.

leren beleggen

#6. Begin je eigen e-commerce business

Iedereen kent ze wel. De webshops. Om online geld te verdienen kun je er ook 1 beginnen.
Je kunt dan prima bepalen waar je werkt.

Het ligt er aan hoeveel vrijheid je wilt hebben. Wil je gewoon lekker in Nederland blijven wonen op een vaste plek, dan kun je prima een gewone webshop opzetten. Je kunt dan zelf je spullen op voorraad hebben en er zelf voor zorgen dat deze verstuurd worden. Je kan dan ook prima een paar keer per jaar op vakantie gaan en je klanten daarover inlichten. Of zorgen dat je iemand anders regelt die de spullen voor je verstuurd.

Maar wat nou als je de vrijheid wil hebben om te kunnen gaan en staan waar je wil? Gaan wonen in het buitenland. Rondreizen. Pendelen tussen het buitenland en Nederland.

Dan heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor dropshipping. Met dropshipping bied je dingen aan in je webshop die je niet zelf op voorraad hebt. Je zal de producten ook niet zelf opsturen als er iets besteld wordt. Dit gebeurt via de fabrikant of de groothandel.

Wil je meer leren over dropshipping? Volg hier het gratis webinar van Joshua Kaats: Ontdek hoe je een winstgevende dropshipping business op zet

Ook kun je ervoor kiezen spullen te verkopen via een platform zoals Bol of Amazone. Jij koopt producten in die je wilt verkopen of maakt zelf spullen. Je zorgt ervoor dat dit bij bijvoorbeeld bol.com in de opslag komt te liggen en dat zij het voor je versturen als er wat besteld wordt.

Bijkomende voordelen zijn dat je zelf geen voorraad hoeft te hebben, zelf niet de spullen hoeft te versturen en je zelf niet opzoek hoeft naar klanten. Zo heb jij alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wil.

Mijns inziens ook een hele goede manier om te zorgen voor een goed maandsalaris.

Meer weten hierover? Lees dan de blog: Producten verkopen via bol – Met deze 6 simpele stappen kun jij snel beginnen met zakelijk verkopen op bol.com

#7. Start je eigen social media agency

Iedere ondernemer wil graag dat zijn Facebook en Instagram ads het maximale opleveren. Bedrijven hebben er veel geld voor over om hun ads winstgevend te maken. 

En dit is waar jij ze bij kunt helpen. Jij kunt geld verdienen door voor andere bedrijven winstgevende advertenties op te zetten. Zij betalen jou geld voor het opzetten van deze campagnes. En in ruil daarvoor zorg jij ervoor dat ze nieuwe klanten krijgen waardoor de advertenties ze meer oplevert, dan dat het ze kost.

Bedrijven hebben vaak goed geld over om deze campagnes op te laten zetten. Zij kunnen meer klanten bereiken door goed opgezette advertenties en zo meer omzet en meer winst genereren.

Nu denk je misschien “Dat kan ik niet, want daar heb ik geen kennis van”. Maar het mooie is dat je hier heel makkelijk meer kennis over kunt krijgen!

Het beste online verdienmodel voor een passief inkomen

Wat is er mooier dan een passief inkomen opbouwen? Dat jouw inkomen niet afhankelijk is van wanneer je werkt en het aantal uur dat je werkt.

Dat je ook geld verdient op de momenten dat je met hele andere dingen bezig bent.

Wanneer jij als VA aan de slag gaat werk je uurtje-factuurtje. Je krijgt alleen betaald voor de uren dat je werkt.

Om als daytrader geld te verdienen moet je ook constant de markt in de gaten houden. Wanneer je de markt niet in de gaten houdt kunnen er dingen gebeuren waardoor je veel geld verliest.

Wanneer jij als online coach werkt en mensen 1-op-1 coacht krijg jij ook alleen betaald voor jouw uren die je er in steekt.

Maar het mooie van online geld verdienen is dat je ook passief geld kunt verdienen op de momenten dat jij niet aan het werk bent.

Passief inkomen betekent niet dat je nooit hoeft te werken. Het betekent dat jouw inkomen niet afhankelijk is van jou, van wanneer je aan het werk bent en je wordt niet betaald voor de uren die je werkt.

Je kunt passief inkomen verdienen met de volgende verdienmodellen:
– Met affiliate marketing
– Met je eigen dropshipping of e-commerce business
– Je eigen social media agency

Ikzelf vind affiliate marketing het beste online verdienmodel voor een passief inkomen.
Voor affiliate marketing heb je geen eigen product of dienst nodig. Je hoeft geen eigen voorraad te hebben. Het is makkelijk om je eigen affiliate website te beginnen. Je hoeft geen spullen op te sturen. Je hebt geen klantenservice en contact met klanten. En je hoeft geen grote investering te doen om te beginnen. Al voor een paar euro kun je van start.

Ik ben fan van affiliate marketing!

Meer over affiliate marketing lees je in de volgende artikelen:
Geld verdienen met affiliate marketing
Een affiliate marketing website maken in 8 simpele stappen
De 9 redenen die affiliate marketing het ideale verdienmodel maken

Hoe ga jij online geld verdienen geld verdienen via internet?

Je hebt mogelijkheden genoeg om je geld online te kunnen verdienen. Zodat je de vrijheid hebt waar je naar zoekt. Je je droomleven kunt gaan leven.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om online geld te verdienen, maar ik vind deze 7 manieren echt goede manieren om jezelf te voorzien van een goed maandsalaris. Je zult er wel hard voor moeten werken, maar als je daartoe bereid bent ligt er een wereld voor je open. Het zijn geen manieren voor snel online geld zonder er iets voor te hoeven doen.

Sommige van deze manieren leveren je uiteindelijk passief inkomen op. Voor andere manieren moet je zelf aanwezig zijn en je uren werken voor het geld dat je verdient. Maar ze gaan er allemaal voor zorgen dat jij vrijheid hebt en je droomleven kunt gaan leven!

En ben je op zoek naar nog meer voorbeelden klik dan hier om de blog van Ondernemen & Internet te lezen waarin nog meer voorbeelden staan van online geld verdienen

Online ondernemer of werknemer wat heeft jouw voorkeur?

Ondernemer zijn is heel anders dan loondienst. Waarbij je iedere maand hetzelfde salaris uitbetaald krijgt. Niet iedereen heeft het in zich of wil het om als ondernemer aan de slag te gaan.

Maar als jij vrijheid in je leven wil dan zal je keuzes moeten maken. Dan zijn er mooie manieren om online ondernemer te worden die jou de vrijheid geven die je graag wil.
En de rijkste Nederlanders zijn ondernemers (bron Sprout)

Er zijn best veel mensen sceptisch over geld verdienen via internet. Je zult ze ongetwijfeld om je heen hebben. Maar met deze 7 mogelijkheden wil ik je laten zien dat het wel kan. Wil ik een vuurtje in je aanwakkeren als je ernaar verlangt.