Frank de Moei is maker van verschillende online cursussen over geluk, succes, minder stress en zelfvertrouwen.
Op zijn website Newstart.nl schrijft hij waardevolle blogs over het verminderen van stress, het verhogen van je zelfvertrouwen, meer voldoening halen uit je leven en betere relaties aangaan met andere mensen.
In dit artikel heb ik meer informatie over Frank de Moei en Newstart op een rijtje gezet.

leestijdLeestijd: ca 8 minuten
updateUpdate: 11-11-2020

Je denkt erover om één van de trainingen van Newstart te kopen en wilt weten wie Frank de Moei is. Daarom ben je via Google gaan zoeken naar informatie over Frank en zijn bedrijf.

De vraag “Wie is Frank de Moei?” stelde ik mezelf ook en ik besloot op onderzoek uit te gaan. Ik volgde een paar jaar geleden al de cursus Nooit meer zorgen of stress van hem en onlangs kocht ik de cursus Blijvend zelfvertrouwen.

Op mijn zoektocht naar informatie over Frank vond ik niet zo veel. Ik trok de stoute schoenen aan en besloot hem te mailen met een paar vragen. Eens zien hoe dit contact zou verlopen.

In ons mailcontact vertelde Frank mij dat hij erg gesteld is op zijn privacy en dat er daarom weinig informatie en foto’s van hem te vinden zijn. Dat maakt voor mij duidelijk waarom er zo weinig online te vinden is. Ik ben super dankbaar dat Frank de tijd heeft genomen om via mail contact te hebben en vragen te beantwoorden. Zodat ik in dit artikel je wat meer kan vertellen over Frank de Moei en over Newstart.

frank de moei newstart email

 


Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

Wie is Frank de Moei

Frank is de eigenaar van Capedium Coaching & Training en oprichter van de site newstart.nl

Hij is geboren in 1966 en inmiddels al 25 jaar bezig op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Psychologie, training, coaching en persoonlijke ontwikkeling zijn zijn grootste passies.

frank de moei

Frank de Moei eigenaar van Newstart

In 2006 richtte hij zijn bedrijf Capedium Coaching en Training op waar Newstart een onderdeel van is.

Hij is een internationale trainer en gediplomeerd life-coach, aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Frank is als life-coach een expert in het helpen van mensen bij het positief veranderen van hun leven op een snelle en blijvende manier. Om mensen daadwerkelijk als persoon te laten groeien, zodat ze op een andere manier in het leven staan.

Zijn eigen ervaring en de opleidingen die hij gedaan heeft hebben hem veel gebracht. Hij gelooft erin dat zelfontwikkeling de snelste weg is naar mee geluk en succes in je leven. En dat is wat hij mensen ook leert in zijn online cursussen.

Op Newstart deelt hij de waardevolle inzichten en lessen die hij zelf geleerd heeft in alle jaren dat hij al met persoonlijke ontwikkeling bezig is. Je kunt hier gratis super veel waarde halen uit de blogs die hij schrijft.

frank de moei blog artikelen newstart

De 3 dingen waar Frank het meest trots op is

Op zijn website vertelt Frank de drie dingen waar hij het meest trots op is dat hij dat gedaan heeft.

  1. Toen ik 23 was ben ik gemigreerd naar Italië zonder de taal te spreken, er iemand te kennen of iets te begrijpen van het werk waarvoor ik was aangenomen. Een jaar later sprak ik de taal, had ik vrienden en had ik het werk onder de knie.
  2. Toen ik 32 was solliciteerde ik naar een functie als trainer. De werkgever zei dat ik dat niet in me had en nooit een trainer zou worden. De 12 jaar daarop heb ik over de wereld gereisd en was succesvol als internationaal trainer (uiteraard bij een ander bedrijf en later voor mezelf).
  3. Toen ik 39 was ben ik zonder startkapitaal mijn eigen bedrijf begonnen. Loondienst beviel prima, maar ik ben nog altijd blij de overstap gemaakt te hebben. Het blijft een constante uitdaging waarin ik elke dag ontzettend veel leer en geniet.

Daarnaast zijn er ook nog 3 dingen die op de bucketlist van Frank staan. Dat zijn:

  1. Naar de maan reizen. Dat kost momenteel meer dan een ton per vlucht, dus ik wacht nog even tot de prijzen wat zakken. Maar het gaat zeker gebeuren (zodra ik er zeker van ben dat ik ook weer veilig terugkom, dat moet ik nog even uitzoeken…)
  2. Meer artikelen, video’s en cursussen ontwikkelen. Dat kost veel tijd, maar mensen helpen en inspireren vind ik het leukste wat er is. Onlangs lanceerde Frank zijn nieuwe cursus Leven in het nu.
  3. Duiken in Zuid-Afrika. Ik heb de foto’s gezien en de verhalen gehoord. De vorige keren dat ik er was is het er niet van gekomen. Daar heb ik spijt van!

Kort interview met Frank de Moei

Ik vind het altijd super leuk om mensen beter te leren kennen en hun drijfveren te ontdekken. Op mijn YouTube kanaal en podcast vind je interviews met andere ondernemers (veelal ondernemende moeders). Vanwege zijn gesteldheid op zijn privacy wilde Frank geen interview doen voor op YouTube en de podcast, maar hij wilde wel per mail een aantal vragen beantwoorden.
 
– Wat zijn een aantal leuke feitjes over jezelf die bijna niemand weet?
 
Dit is het antwoord dat hij daar op gaf: Ik ben jarenlang internationaal trainer geweest en heb de halve wereld over gereisd, van Japan tot Amerika, van IJsland tot Saoedi-Arabië en Zuid Afrika.
 
Daarnaast houd ik enorm van fysieke uitdagingen: ik ben continu aan het experimenteren met lichamelijk welzijn en heb een behoorlijke bucketlist aan exotische sporten afgewerkt, van bungeejumping tot parachutespringen, van ultra-marathons, tot ijsbaden in de natuur.
 
En als derde ben ik de laatste jaren vooral bezig met niet-denken: na jarenlang bezig zijn geweest met psychologie en zelfontwikkeling, ben ik nu vooral bezig met de wereld van stilte, meditatie en leven in het nu.
 
– Ik lees in 1 van je artikelen dat je op je 30e bent begonnen met je persoonlijke ontdekkingsreis en dat daar het keerpunt voor je kwam. Dat je toen in aanraking kwam met persoonlijke ontwikkeling. Wie zijn jouw leermeesters hierin geweest?
 
Vooral de schrijvers van de meer dan 1000 boeken die ik heb gelezen in de loop der jaren. Ik ging vroeger elke dag naar mijn werk en luisterde dan een audioboek – en als ik thuiskwam ging ik verder.
 
Ik heb de nodige seminars bezocht, maar vooral heel veel gelezen en geluisterd – en daarna heel veel tijd gespendeerd aan zelfonderzoek. Mijn filosofie is altijd geweest dat als er maar één goed idee in een boek stond, dat boek de moeite waard is geweest.
 

De meeste ideeën zijn natuurlijk net zo oud als de mensheid en je kunt van iedereen leren. Iedereen die je tegenkomt kan je leermeester zijn.

 
– Wat was de eerste cursus die je maakte?
 
De cursus Blijvend Zelfvertrouwen.
 
 
– Kun je vertellen waarom deze cursus als eerst en wat daarop volgde?

In de coaching van anderen en in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling kwam ik altijd hetzelfde thema tegen: Het leven is onzeker en daardoor voelen WIJ ons onzeker. Vanuit die onzekerheid proberen we meer controle en grip te krijgen over en op het leven. Dus vanuit dat idee zijn de cursussen ontstaan.

 
De cursus Blijvend Zelfvertrouwen is ontwikkeld omdat ik bij bijna iedereen die ik sprak ontdekte dat die persoon zich onzeker voelde en last had van zelfkritiek. Ik heb dat vroeger zelf ook gehad en heb geleerd in de loop der jaren om die zelfkritiek om te zetten in zelfacceptatie en zelfwaardering. En dat dat heeft zo ongelofelijk groot verschil gemaakt voor mijn eigen gevoel, dat ik dit graag wil delen met anderen. Er zijn te veel mensen op deze wereld die te hard zijn voor zichzelf en vinden dat ze iemand moeten worden die beter is dan de persoon die zal zijn. Dat geeft spanning en onzekerheid en daar kunnen we iets aan doen!
 
Vanuit die onzekerheid probeer we controle te krijgen op ons leven en merken we dat we in veel gevallen die controle niet hebben. Dat geeft je stress en spanning en de stress is de oorzaak van perfectionisme, faalangst, andere mensen proberen te controleren, piekeren – en spanning in het lichaam. Het heeft allemaal met elkaar te maken. 
 

Dus na de cursus Blijvend Zelfvertrouwen was de volgende logische stap een jaar of 10 geleden om de cursus Nooit meer Zorgen of Stress te ontwikkelen. Beide onderwerpen beïnvloeden elkaar en zijn eigenlijk nooit van elkaar te scheiden. Bij zelfvertrouwen hoort zekerheid en ontspanning – en bij stress hoort twijfel en spanningen.

– Waarom ben je begonnen met het maken van online cursussen?

Ik ben begonnen met een e-boek en een online cursus was gewoon een logisch vervolg. Ik bemerkte dat ik bij één op één coaching maar één persoon kon helpen, terwijl je met een online training iedereen kan helpen (die de informatie pagina weet te vinden). Inderdaad zitten er in een online cursus vaak dezelfde vragen die ik in een persoonlijk gesprek zou stellen, maar natuurlijk is een persoonlijk gesprek altijd interactieve en daardoor diepgaander.

– Wat wil jij mensen geven die jouw online cursussen volgen? 

Het belangrijkste is dat ik ze goed gevoel wil geven. Om te beginnen over zichzelf en daarna over andere mensen en hun complete leven.

Er zijn te veel mensen die niet lekker in hun vel zitten en ik gun het iedereen om zich wel goed te voelen. Uiteraard is het uitgangspunt dat ze zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen voor het leven, want alleen wij kunnen iets veranderen aan ons leven. Maar de mensen die dat echt willen, die help ik graag verder met inzichten om zich beter en gelukkiger en zekerder en ontspannener te voelen.

– Voor wie zijn jouw online cursussen geschikt en voor wie niet?

De online cursussen ze zijn geschikt voor volwassenen die geestelijk gezond zijn, de verantwoordelijkheid nemen voor het leven en willen werken aan zichzelf omdat ze inzien dat zij zelf de kwaliteit van hun leven bepalen. En omdat ze begrijpen dat door te werken aan zichzelf, alles veranderd in hun leven.

De cursussen en boeken zijn niet geschikt voor kinderen of mensen die last hebben van de stoornis, trauma of verslaving (disclaimer). Deze kunnen beter persoonlijke begeleiding ontvangen van een psychotherapeut of een andere specialist.

De cursussen zijn uiteraard ook niet geschikt voor mensen die niet de verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven. Of die niet de tijd en energie willen investeren om zichzelf te ontwikkelen. Met tijd, geduld en energie kun je alles veranderen, maar zonder geduld meestal heel weinig

– Wat is jouw beste tip voor mensen die niet tevreden zijn over hun leven en die iets willen veranderen?

Verander jezelf en alles zal veranderen voor jou. Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, doe je inzichten en vaardigheden op die helpen je leven te veranderen. Niets gaat vanzelf en alles kost tijd en energie, maar de snelste weg naar verandering van je leven is verandering van jezelf! Op een positieve manier, dus met begrip en waardering voor wie je al bent.

 

De vraag die Frank de Moei zichzelf iedere dag stelt

Er is één vraag die Frank zichzelf iedere dag stelt en dat is de volgende:
“Waar heb ik zin in?”

Frank gaat uit van de dingen die hij wil doen en waar hij zin in heeft. In plaats van de zogenaamde verplichtingen die de maatschappij ons oplegt. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij wilt zal je gelukkiger zijn in je leven.

Dit zijn een paar van de antwoorden die Frank geeft op deze vraag
1. Hardlopen in het bos (gedaan)
2. Een hotel boeken in Middelburg (gedaan)
3. Inschrijven voor een nieuwe sportcursus (gedaan)
4. Mezelf een voetenmassage cadeau doen (gedaan)
5. Een natuurreservaat bezoeken (gedaan)
6. Skypen met een vriend die ik lang niet heb gesproken (gedaan)
7. Een chic Valentijn diner met mijn vriendin (gedaan)

Frank de Moei is bekend van

Frank is als expert in verschillende media verschenen. Hieronder vind je een selectie van de bedrijven waar hij mee heeft samen werkt, zijn tips heeft gedeeld of door is geïnterviewd.

RTL Nieuws 
Nu.nl 

frank de moei is bekend van

Ervaringen met de cursussen van Newstart

Zelf heb ik in een stressvolle periode de cursus Nooit meer zorgen en stress gekocht. Zo heb ik Frank de Moei leren kennen. Ik schreef er een review over die je hier kunt lezen

Onlangs kocht ik ook Frank zijn populairste cursus Blijvend zelfvertrouwen om te kijken of deze net zo waardevol is als de cursus Nooit meer zorgen of stress.

En ik ben niet de enige met goede ervaringen. Ik heb een groot deel van de ervaringen door gespit en de mensen die een cursus via newstart volgen zijn positief.

frank de moei ervaringen

Ook op de Facebook Pagina van Newstart zijn de reviews positief.

frank de moei newstart ervaringen facebook

 

Cursussen en e-book van Newstart

Frank kiest bewust voor online cursussen, omdat dit voor iedereen toegankelijk is. Voor het volgen van een cursus betaal je net zoveel als dat je betaalt voor eenmaal een 1-op-1 sessie.

Nu heeft Frank al zijn kennis gebundeld in e-cursussen en een e-book die je zelf vanuit huis kunt volgen en lezen op het moment dat het jou uit komt. Hierdoor kan hij de prijs laag en toegankelijk voor iedereen houden.

Voor mij een van de redenen om destijds te kiezen voor de online cursus Nooit meer zorgen of stress. Zodat ik nergens heen hoefde. Zelf vanuit mijn eigen huis kon werken aan het oplossen van mijn zorgen. Op het moment dat het mij uit komt.

Frank biedt op zijn website Newstart.nl de volgende e-cursussen:

Blijvend Zelfvertrouwen

De meest populaire cursus van Newstart en tevens de eerste cursus die Frank maakte. Dit is de online cursus voor meer kracht en zelfwaardering. Voor een gezond zelfvertrouwen. Waarin je de handvatten en tools krijgt voor een blijvend gevoel van zekerheid, meer respect voor jezelf, blijvend zelfvertrouwen en geloof in je eigen kunnen. Op dit moment verdiep ik mezelf in deze cursus. Lees hier meer over de cursus Blijvend zelfvertrouwen.

Nooit meer zorgen of stress

Deze online cursus heb ik zelf een paar jaar geleden gevolgd. Het is een cursus voor meer optimisme en ontspanning. Voor een positiever leven. Waarin je alle handvatten en tools krijgt voor meer innerlijke rust, positiever denken, minder zorgen en meer vertrouwen. Een cursus die gaat over anders tegen je zorgen aan kijken. Leren ontspannen. Om zo minder stress te hebben. Lees hier meer over de cursus Nooit meer zorgen of stress of lees hier mijn uitgebreide review.

Leven in het nu

Deze online cursus leert je leven in het nu en stoppen met denken. Voor een diepe ontspanning en meer innerlijke rust. Het geeft je de handvatten en tools om uit je hoofd te komen en meer te gaan genieten. Zodat je de wereld buiten je gedachten weer kunt gaan ervaren. Lees hier meer over de cursus Leven in het nu.

Geluk – Genieten van het Leven

De online cursus voor meer geluk en leren genieten van het leven. Waarin je de handvatten en tools krijgt om te leren genieten van elk moment, dat je lekkerder in je vel zit, voor een positief en ontspannen leven en oprecht gelukkig en tevreden zijn. Lees hier meer over de cursus Geluk – Genieten van het leven.

Betere relaties met iedereen

De online cursus voor gezonde en positieve relaties. Voor het oplossen van relatieproblemen. Waarin je de handvatten en tools krijgt voor het bewaken van je grenzen, het omgaan met lastige mensen, om sneller echt contact te maken, effectiever communiceren, kiezen voor de juiste relaties en meer inzicht en begrip. Lees hier meer over de cursus Betere relaties met iedereen

Vind je ideale baan

De online cursus die je helpt ontdekken wat je echt leuk vindt en voor het vinden van werk dat bij je past. Het geeft je de handvatten en tools om je passie en talenten te ontdekken, van je hobby je werk te maken, meer te verdienen met wat je leuk vindt en voor het ontdekken van je ideale baan. Lees hier meer over de cursus Vind je ideale baan.

Sleutels van Geluk en Succes

Dit e-book is een praktische handleiding voor een gelukkig en succesvol leven. Je leest de handvatten en tools voor meer succes en resultaat, voor meer ontspannen en genieten, voor meer krach en inzicht en voor meer energie en optimisme. Lees hier meer over het e-book Sleutels van Geluk en Succes

Conclusie over Frank de Moei en Newstart + VERRASSINGSBONUS

Zoals je kunt lezen heb ik zelf positieve ervaringen met Frank de Moei en Newstart. Ik ben tevreden over de cursus die ik gevolgd heb en heb geen problemen ondervonden. 

En zo zijn er met mijn nog vele andere cursisten. Totaal hebben al meer dan 15.000 mensen een cursus van Newstart gevolgd. 

De cursus Nooit meer zorgen of stress vond ik zelf heel waardevol. Het gaat echt over het veranderen van je mindset en andere overtuigingen krijgen. Dat is de basis van een ander leven krijgen en je ontwikkelen als persoon.

Op dit moment ben ik nog bezig met het volgen van de cursus Blijvend zelfvertrouwen. Over deze cursus kan ik je binnenkort uit eigen ervaring meer vertellen.

Mocht jij een cursus van Newstart willen volgen en je koopt deze via een van de affiliate links uit dit artikel, dan geef ik je er nog een bonus bij.

Ik heb een eigen meditatie gemaakt om je te laten ontspannen. Deze krijg jij als je via één van mijn links een cursus koopt.

meditatie loslaten zorgen en stress banner

Dit moet je doen om de gratis bonus te krijgen

Om deze gratis bonus te kunnen krijgen, moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van de e-cursus van jouw keuze doet via één van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie door Frank en ALLEEN dan zal je de meditatie ontvangen.

Ik heb een kopie van je aankoopbevestiging / factuur (met zichtbare tijd van aankoop) nodig om je aankoop te bevestigen. Je kunt deze versturen naar info@mamametvrijheid.nl nadat de niet-goed-geld-terug periode van de cursus is verlopen en je hebt besloten het product te behouden.

Dus ga hierboven in het artikel naar de cursus van jouw keuze. Klik op de link met lees hier meer over deze cursus. Als je via die link direct de cursus koopt ontvang ik een commissie en jij de gratis meditatie.

LET OP: Om misbruik van deze gratis bonus te voorkomen, zal je de meditatie pas ontvangen nadat de niet-goed-geld-terug periode van de betreffende cursus is verlopen.

 


Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.