Geld geeft vrijheid.
Hoe meer geld je hebt, hoe meer vrijheid.
Maar hoe krijg je meer geld?
Hoe kun je er sneller voor zorgen dat je rijk wordt?
Door deze manier van leven word ook jij snel rijk.

Je hebt al van alles geprobeerd om meer geld te krijgen, maar steeds vliegt het geld de deur uit. Iedere keer wil je weer iets anders. Is er weer iets nieuws om je geld aan uit te geven.

Maar je wil vrijheid in je leven. Vrijheid om te kunnen doen en laten wat je het allerliefste wil. Overvloed van alles in je leven, dus ook geld.

Hoe kun je er dan het makkelijkste voor zorgen dat je meer geld krijgt?

Meer werken is niet de enige manier

Meer werken levert meer geld op. Zo simpel is het.

Maar als mama is het lang niet altijd mogelijk om meer te gaan werken. De kinderen zijn er ook nog. Het is ook fijn om daar tijd voor te hebben. Daarom is het vaak niet mogelijk of wil je het niet om meer te gaan werken.

Zijn er naast meer werken nog andere manieren om meer geld te krijgen? Niet getreurd, die zijn er zeker. Je hoeft dus niet meer bij je kinderen weg om toch meer geld te krijgen. Het is heel simpel.

Lees ook De 6 beste mogelijkheden om online geld te verdienen

 

Steeds meer willen

Het probleem in ons leven is vaak niet het inkomen dat we hebben, maar de dingen die we willen. Je hebt zoveel verlangens. Je wil steeds meer en meer. Er is tegenwoordig ook zo veel. Voor alles er wel iets. Als je dat niet hebt voelt het alsof je niet genoeg hebt.

Zeker als je kinderen hebt dan zijn er zoveel keuzes te maken. Het begint al als je zwanger bent. Je wil natuurlijk het beste voor de baby die geboren gaat worden. Je gaat naar een babyzaak en daar kijk je je ogen uit! Wow, je wist niet dat er zoveel te krijgen was. Het ene nog duurder dan het andere. Je lijkt het allemaal écht nodig te hebben. En je wil natuurlijk het beste, dus ga je ook niet voor de goedkoopste variant.

En dan worden ze ouder en moeten ze ook van alles hebben. Heel veel speelgoed, heel veel kleding, tablet, spelcomputer enz. enz.

We willen steeds meer. Voor onszelf en voor onze kinderen. Dus vliegt het geld de deur uit. Iedere keer als er een beetje geld is, dan geef je het uit aan iets dat heel belangrijk lijkt te zijn.

Wat is dan de oplossing?

Als je meer geld wil hebben, dan moet je keuzes maken. Ervoor kiezen om meer geld over te houden. Dus kiezen voor minder spullen.

Want niet alles wat je wil hebben heb je ook echt nodig. Brengt je verder op weg naar jouw leven vol vrijheid. Geeft je echt het comfort in je leven dat je daadwerkelijk wil.

Dat betekent dat je niet zomaar de winkel inloopt en alles mee neemt waarvan je denkt dat je het nodig hebt. Want zo vliegt het geld inderdaad de deur uit. Die winkels weten jou prima te laten geloven dat je het echt allemaal nodig hebt. Nodig voor jezelf, voor je kinderen, voor een fijn en luxeleven.

Maar denk na over je aankopen. Heb je het echt nodig? Kun je niet zonder? Helpt het je op weg naar het leven dat je graag wil leven?

Zorg dat je je geld doelgericht uitgeeft. Bepaal het doel in jouw leven dat jij wil behalen. Dat doel hoeft helemaal geen gelddoel te zijn. Het hoeft geen doel te zijn zoals ik wil 1 miljoen op mijn spaarrekening. Dat doel kan ook zijn: ik wil nog meer tijd met mijn kinderen. Ik wil 3 keer per jaar met z’n allen op vakantie. We willen graag op een grote boerderij wonen. Of ik wil minder in huis hoeven te doen en neem een schoonmaakster.

Het maakt niet uit wat je doel is. Op welke manier je vrijheid in je leven wil krijgen. Want vrijheid is voor iedereen wat anders. Maar als jij je doel hebt bepaald dan kun je gaan uitrekenen wat dat doel je gaat kosten. Dan kun je daar je uitgaven op afstemmen. Dan is het makkelijker om je niet te laten verleiden tot andere aankopen.

Nog steeds blijft het het moeilijkste wat er is om je niet te laten verleiden, maar als jij denkt aan jouw doel dan wordt het makkelijker om het geld niet uit te geven. Zonder concreet doel maakt het minder uit waar je geld heen gaat en vliegt het weer de deur uit.

De makkelijkste manier om snel rijk te worden

De weg van meer geld verdienen is niet voor iedereen weg gelegd. Maar wat voor iedereen werkt is om minder verlangens te hebben. Minder spullen te willen en tevreden te zijn met wat je hebt. Ook jij kunt ervoor zorgen dat je blij bent met minder spullen.

Je hoeft niet per se een supergrote, dure, nieuwe led tv. Je kunt het ook doen met een ouderwetse tv die je gratis van marktplaats kunt halen. Of zoals wij zonder tv. We hebben een laptop en tablet waar we prima Netflix op kunnen kijken.

Je hoeft niet per se een grote, nieuwe, dure auto. Je kunt het ook prima doen met een kleinere, goedkopere variant. Of misschien wel zonder auto.

Dat je niet dat grote vrijstaande huis koopt, maar een klein maar fijn rijtjeshuis. Waardoor je heel veel bespaart op de hypotheek, belastingen en verzekeringen. Zodat er meer geld over blijft voor andere dingen.

Lees ook Minimaliseren: 4 redenen waarom jij een simpel en minimalistisch leven wilt!

Het ligt er helemaal aan wat jouw doel is, maar iedereen kan leren om tevreden te zijn met minder. Je leven simpeler in te richten, zodat je minder kosten hebt. Het geld dat je dan over houdt kun je besteden aan de dingen die je vrijheid geven. Zodat jij je rijker zult voelen in jouw leven.  Want rijkdom heeft niet per se met geld te maken.

Geld is slechts een middel om vrijheid te krijgen. Geld is niet het doel.

Want als je veel geld hebt, maar nog steeds veel onvervulde verlangens voel je je alsnog arm. Als jij ervoor kunt zorgen dat je minder verlangt en met het geld dat je over houdt de dingen doet die jij graag wil, dan zul je je rijk voelen.

 

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij sneller rijk wordt? En jezelf rijk voelt?
Laat je inspireren door de video What if money was no object van Alan Watts