Wij gaan op weg naar meer geld in ons leven.
Onze financiële situatie is slecht geweest.
We willen veel meer geld ons leven binnen laten komen.
Ik neem je in deze serie mee op onze weg naar geld.
Zodat jij ervan kan leren en ook meer geld in je leven kunt krijgen.
Hier het derde deel van de serie. Over hoe je over geld denkt en dat jouw leven bepaalt.

Iedere 2 weken zal er op vrijdag een nieuwe blog verschijnen in deze serie.

Deel 1: Over geld mindset en het waarom van deze serie
Deel 2: Onze strijd met ons boodschappenbudget
Deel 3: Hoe denk jij over geld?
Deel 4: Meer grip op ons geld
Deel 5: Wat heb ik geleerd over geld

Wat heb jij over geld geleerd? Welke overtuigingen heb jij over geld gehoord? Welke gedachten heb jij over geld? En welke emoties roept geld bij jou op?

Dat is waar ik het in dit derde deel met je over wil hebben. Want hoe ik over geld denk is mijn grootste blokkade op mijn weg naar meer geld. Hoe zit dat met jou?

Wat heb jij vroeger geleerd over geld?

 Wat heb jij vroeger geleerd over geld?
Werd er bij jou thuis over geld gesproken?
Hadden jullie geld genoeg of ervaarde je vaak geldtekort in je leven?
Heb je leren omgaan met geld?
Wat werd er gezegd over mensen die geld hadden?

Zomaar eens wat vragen om over na te denken wat jij vanuit huis geleerd hebt over geld. Want wat jou vroeger werd geleerd of juist misschien wel niet werd geleerd bepaald voor een groot deel over hoe jij over geld denkt.

Misschien werd er wel veel over geld gesproken bij jou thuis. Kwamen je ouders vaak geld te kort en werden er vaak dingen gezegd als “Dat kan niet, daar hebben we geen geld voor”, “Het geld groeit me niet op de rug” of “Je kunt niet alles hebben in je leven”.

Of werd er juist heel weinig over geld gesproken en was het één groot geheim voor je hoe de financiën er thuis voor stonden. Of er wel of geen geld was. Over hoe je met geld om zou moeten gaan.

Werd er misschien wel tegen je gezegd dat je heel hard moet werken voor geld. Dat rijke mensen hebberig zijn.

Zomaar wat dingen en vragen die vaak spelen rondom geld. Die een gedeelte van jouw gedachten over geld bepalen.

Wat is geld eigenlijk?

Waarom geven wij zo’n waarde aan geld? Hoe komt het dat er zoveel verschillende emoties rondom geld hangen?

Geld is eigenlijk niks meer en niks minder dan een ruilmiddel. Een ruilmiddel wat ervoor zorgt dat jij bepaalde dingen kunt hebben in jouw leven. Dat is het! Het is eigenlijk niks meer en niks minder dan dat.

Maar wij zijn een heel andere waarde aan geld gaan hangen. Wij hebben geleerd om emoties aan geld toe te voegen. En vaak zijn dat geen fijne emoties die aan geld toegevoegd worden. Hangt er veel negativiteit rondom geld.

De hele wereld bestaat uit energie. Energie die verplaatst wordt. Zo verplaats jij ook energie met jouw geld.

De energie van geld is de energie die jij er zelf aan geeft. Dat kan heel veel negatieve energie zijn die jij verplaatst als jij denkt aan geld of geld uit geeft. Maar je kunt ook positieve energie verplaatsen als je denkt aan geld en bij het uitgeven van geld.

Hoe je denkt over geld is het probleem

Door alle problemen die wij met geld hebben gehad. Door alle dingen die er bij ons gebeurd zijn met geld was geld voor mij een vreselijk ding geworden.

Ik zag geld als iets verschrikkelijks! Er was nooit genoeg geld. We hadden altijd geld te kort. Als ik iets moest betalen vond ik dat verschrikkelijk, want dat betekende dat we nog minder geld zouden hebben. Geld bezorgde mij altijd stress!

Na de terugkomst van onze reis begon het hele gedoe rondom geld opnieuw in mijn leven. Alles draaide bij mij weer om geld en geldtekort in mijn leven. Ik voelde me er zo vreselijk door! Dit was niet het leven dat ik voor ogen had. Altijd maar geld te kort hebben en daar zorgen over moeten hebben.

Ik wilde het helemaal anders. Ik was er echt helemaal klaar mee. Maar hoe los je dat op? Hoe ga je ervoor zorgen dat het zorgen maken om geld tot het verleden behoort?

Ik wist het niet, maar tijdens een online bijeenkomst kwam het boek Het miljonairsbrein ontrafeld voorbij. Het boek heeft als ondertitel Beheers het mentale spel van rijkdom.

Anders leren denken over geld

Dat was wat ik heel graag wilde. Ik wilde leren om anders te denken over geld. Mijn mindset te veranderen. Te zorgen dat ik geld niet meer als iets vreselijks zie in mijn leven, maar om te leren dat geld leuk is en je kan helpen. Leren hoe rijke mensen denken over geld.

Ik heb het boek gekocht via bol.com. Ben het gaan lezen. Ik vond het hele boek enorm inspirerend. Er ging een hele andere wereld voor me open. In kleine stapjes veranderde mijn mindset over geld een beetje. Kleine stapjes nam ik om onze financiën anders te beheren en om anders te leren denken over geld.

Ik implementeerde dingen uit het boek in ons leven. Gaf ons geld aandacht, want alles wat je aandacht geeft groeit.

Maar je mindset veranderen is moeilijk!

Toen was het boek uit en hadden we onze financiën veranderd. Maar dan? Hoe ga je dan verder?

Een tijdje kabbelde het voort. Kan ik vooruit met de dingen die ik uit het boek geleerd had. Maar het gevoel over geld blijft een vervelend gevoel. Ik kon nog steeds niet makkelijk geld uitgeven. Ervoer nog steeds iedere keer tekorten in mijn leven.

Zelfs als we gewoon geld op onze rekening hadden staan maakte geld me bang. Bang dat er niet genoeg zou zijn. Bang dat het op zou raken. Dat we niet genoeg zouden hebben.

Er waren kleine stapjes vooruitgezet, maar ik bleef tegen een blokkade aanlopen. Een blokkade die ervoor zorgde dat ik niet verder kon. Dat geld nog steeds een vervelende rol bleef spelen in mijn gevoel.

En als je ergens aan begint, maar je leert er niet meer over dan verzand je al snel weer in je oude gewoontes. In mijn geval in de gewoonte om geld te zien als iets dat alleen maar stress oplevert. Geld te zien als iets waar nooit genoeg van is.

Ik wilde dit zo graag anders!

Ik werd gek van mezelf. En niet alleen ikzelf werd er gek van 😉
Iedere keer dat gezeur! Iedere keer dat negatieve gedoe.

Tijd voor de volgende stap. Want doordat ik het zelf zo graag anders wil ben ik vastbesloten om ervoor te gaan het te veranderen.

Mijn overtuiging bleef dat het in mijn hoofd zit. Dat dat het gene is dat moet veranderen. Samen met een aantal praktische stappen om meer geld over te houden. Zoals bijvoorbeeld besparen op de boodschappen zoals ik in het tweede deel van deze serie vertelde.

Alles komt op de juiste tijd. Precies op het juiste moment vind je wat je nodig hebt om verder te gaan in je leven.

Verder leren over hoe gedachten over geld mijn leven bepalen

Ik heb net even teruggezocht in mijn mail. Al in oktober 2016 heb ik me aangemeld voor de gratis Magische Manifestatie Mastermind van Maartje Koper. Heel eerlijk zal ik je vertellen dat ik er helemaal niks mee gedaan heb.

Ik snapte op dat moment echt niet waar het allemaal over ging. Vond het maar een vreemd verhaal en voelde er helemaal niks mee. Nu terugkijkend zie ik dat de mailtjes nog in mijn mailbox staan, maar ik deed er niks mee. Het paste toen totaal niet in mijn leven.

Nu kwam ik opnieuw in aanraking met Maartje. Ik vroeg haar gratis Geld is Liefde Manifestatie Dagboek aan om mijn mindset verder te veranderen. Het duurde na het aanvragen alsnog even voor ik er echt mee aan de slag ging. Voor het nemen van zulke stappen moet je echt klaar zijn heb ik gemerkt. Zolang je er niet echt klaar voor bent en niet echt aan toe bent laat je het nog links liggen.

Maar na het luisteren van een podcast van Maartje besloot ik dat het echt tijd was om verder te gaan werken aan mijn mindset over geld. Eindelijk de stap te nemen om echt uit te zoeken wat nou mijn blokkades zijn en hoe ik ervoor kan zorgen dat deze blokkades mijn leven niet meer gaan beheersen. Te gaan voelen waar dit alles vandaan komt en om te leren dat te veranderen.

Zijn jouw gedachtes over geld de dingen die jou tegenhouden op weg naar jouw droomleven?
Ik kan je alleen maar aanraden om er mee aan de slag te gaan! Het verandert echt je leven. Het maakt alles zoveel mooier en makkelijker.
Hier meld je je aan voor het Geld Manifestatie Dagboek. Daarbij ontvang je gelijk een mail met nog heel veel meer waardevolle content 

Zo gaat de weg weer verder

En zo ben ik op dit moment druk bezig om deze keer mijn mindset echt grondig aan te pakken. Het boek het miljonairsbrein ontrafeld is het begin geweest. Nu ga ik verder.

Ik ben iedere dag bezig met de opdrachten uit het Geld is Liefde Manifestatie Dagboek. Ik leer over de wet van Aantrekkingskracht. Zoek meer inspiratie om mijn energie te verhogen en de dingen die ik wil naar me toe te trekken in mijn leven.

Ik kan je eerlijk zeggen het is niet makkelijk. Het is niet makkelijk om je mindset te veranderen. Als je niet echt bereid bent om eraan te werken dan verandert er niks. Dan lukt het niet. Maar als ik zie hoe mijn leven al verandert is de afgelopen maanden dan werpt het zeker zijn vruchten af. Dan ga ik in kleine stapjes vooruit, maar al die kleine stapjes hebben als ik terugkijk naar hoe ik ervoor stond en hoe ik me voelde toen we terugkwamen ten opzichte van nu al een enorme reuzensprong gemaakt.

Is mijn leven er zoveel mooier en fijner op geworden. Kan ik oprecht zeggen dat ik op de goede weg ben naar mijn droomleven vol vrijheid. Kan ik ook oprecht zeggen dat de weg naar mijn echte droomleven nog lang is.

Leren om mijn mindset te veranderen en daar echt mee aan de slag zijn is in ieder geval de belangrijkste stap in mijn leven op mijn weg naar meer geld.

Hoe denk jij over geld? Werk jij aan jouw geld mindset?