Weer in de trein naar huis. Ik geniet van de laatste rustige werkuurtjes van deze week.
Wat is de week voorbij gevlogen! Het is zo snel gegaan.
Een week samen in de watertoren van Vlissingen samen met 10 andere meiden.
Allemaal zo verschillend, maar toch zoveel gelijkenissen.
Het is heerlijk om tussen gelijkgestemde meiden te zitten.
Ik deel graag mijn ervaring met coliving

Een hele week leven, werken en wonen met 10 andere onbekende meiden. Je denkt ervan tevoren wel over na hoe dat zou zijn, maar je hebt geen idee. Je kent de andere meiden niet of nauwelijks. Anne, die de coliving organiseerde had ik een keer gezien, maar verder kende ik helemaal niemand.

Wat voor ondernemers zullen het zijn? Wat voor meiden zullen het zijn? Hoe ver is iedereen met zijn onderneming? Hoe is het om samen een kamer te delen met iemand die je niet kent?

Allemaal vragen die ik van tevoren had en geen antwoord op kon geven. Het voelde raar in de trein naar Vlissingen toe. Een hele week zonder man en kinderen. Een hele week alleen maar ondernemer zijn en geen mama. Van de groep ben ik de enige die moeder is.

Nu zit ik in de trein weer naar huis. Afscheidnemend van een supertoffe week. Een week waarvan ik van tevoren niet had kunnen bedenken dat hij zo leuk zou zijn. Zo leerzaam. Zo fijn met allemaal gelijkgestemden.

Wat doe je tijdens een co-living?

Voor de meeste mensen iets wat niet gewoon is. Leven en werken in een groep totaal onbekende mensen. Wat doe je dan allemaal?

Er is geen programma. Geen vaste dingen die gepland zijn. Iedereen kan doen en laten waar die zin in heeft.

Het is een leuke groep waarin alles vanzelf lijkt te gaan. ’s Avonds eten we samen. Ontbijt en lunch doet ieder voor zich. We werken op de tijden die we zelf willen. Een aantal meiden geven een workshop waar je deel mag nemen. Er is een mastermind waarin we in 2 groepen met elkaar gaan sparren over onze onderneming en een vraag of probleem waar we tegenaan lopen. We gaan naar het strand en genieten. Work hard and play hard.

Het voelt heel natuurlijk. Het gaat allemaal vanzelf. Er ontstaan dingen en je kunt doen wat goed voelt. Niks is verplicht. Niks moet. Je doet dingen, omdat je het wil. Omdat het kan. Daardoor voelt het zo fijn. Daardoor vliegt de tijd. Voelt de watertoren echt als een thuis. De meiden die begin van de week nog onbekenden waren als vriendinnen.

Wat leer je van het leven in een co-living?

Ik voel me blij en energiek. Vol goede ideeën. Iedereen heeft zijn eigen kijk en zijn eigen expertise. Het is super leerzaam om dat van een groep gelijkgestemde ondernemers samen te voegen. Iedereen heeft zijn eigen goede ideeën. Iedereen kan je wat leren.

Ik krijg zoveel energie. Het inzicht dat mijn ideeën helemaal niet raar zijn. Het doel wat ik heb is niet vreemd. Er zijn meer mensen met dit doel. Meer mensen die eenzelfde soort leven nastreven. Die ook keuzes maken in het ondernemen en het leven om vrijheid te hebben.

Die zich afvragen waarom niet meer mensen dat doen. Waarom niet meer mensen kiezen voor vrijheid. Hoe kan het dat niet meer mensen een leven willen hebben vol met vrijheid. Om te kunnen kiezen voor wat je belangrijk vindt.

Want zeg nou zelf is het niet heerlijk om gewoon een week weg te kunnen? Te kunnen werken op de tijden die voor jou fijn zijn? Naar het strand te gaan en daar ’s middags te genieten, gewoon omdat het kan. Te leren van anderen en je kennis te delen.

Waarom zou je naar een co-living moeten gaan?

Waarom zou je het niet doen? Het heeft mij zoveel gebracht. Allemaal nieuwe ideeën. Nieuwe stappen gezet. Dingen die je zelf niet kan bedenken. Nieuwe contacten. Andere inzichten.

Ruimte om een hele week echt alleen maar ondernemer te zijn. Te genieten. Lol te hebben.

En het kan gewoon. Ik kan er gewoon voor kiezen om dit te doen. Ik hoef niemand toestemming te vragen (oké, ik overleg het thuis natuurlijk wel 😉). Ik kan er gewoon voor kiezen dit te doen, omdat het voelt als een volgende stap. Op weg naar the next level.

Je kunt het niet allemaal alleen doen. Je hoeft niet alleen het wiel uit te vinden. Er zijn zoveel mensen met andere ideeën. Mensen die andere dingen weten. Waar je dingen van kunt leren.

We zijn al snel geneigd om alles alleen uit te willen zoeken. Je moet het toch zelf kunnen en zelf weten. Maar waarom? Waarom zou je niet gebruik maken van de kennis en kunde van anderen? Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen. Echt niet allemaal zelf te weten. Er zijn zoveel mensen die je met liefde helpen.

Mocht je het zelf eens willen ervaren? Ik kan het je alleen maar aanraden! Neem die stap. Zet je angst aan de kant. Doe het gewoon. Je kunt nu niet bedenken wat het je op gaat leveren.

Welke concrete stappen heb ik gezet deze week?

Mijn website is verhuisd naar een andere domeinnaam. Voortaan ga ik verder onder de naam mama met vrijheid (mamametvrijheid.nl)

Ik laat een logo ontwerpen. Dat heb ik deze week geregeld en die wordt als het goed is een dezer dagen opgeleverd.

Ik heb mijn brainstormsessie gelanceerd deze week. Met behulp van een van de meiden dit idee ontwikkeld en het gelijk gelanceerd.

Er zijn een aantal nieuwsbrieven uitgestuurd. Ik vind het superleuk om te connecten met andere mama’s en vind het leuk om je deel uit te laten maken van mijn leven met vrijheid.

Ik heb in deze week blogs geschreven.
In de avond andere dingen gedaan dan alleen maar werken, omdat ik daar normaal overdag weinig tijd voor heb.
Geleerd over PR en essentiële oliën. Bezig geweest met flowwriting en teksten schrijven. Dingen geleerd over thee die ik nog niet wist.

De lay-out van mijn e-book Minder is het nieuwe meer is verbeterd. Pinterest is weer voor een aantal dagen gevuld met pins. En Facebook is ook weer gevuld met een aantal posts.

Mama zijn geeft ondernemen een extra dimensie

In de groep was ik de enige mama. Ik heb gemerkt dat mama zijn het ondernemen een extra dimensie geeft. Waar ik normaal overdag weinig tijd heb om te werken had ik nu zeeën van tijd. Hoefde ik even nergens anders rekening mee te houden.

Waar dat voor de andere meiden vrij normaal is, was dat voor mij heel bijzonder. Bijzonder om al je tijd in je onderneming te kunnen stoppen. Om even die vrijheid ook te mogen ervaren. Geen heel huishouden te hebben om je druk over te maken.

Mama zijn geeft ondernemen echt een extra dimensie. Kinderen maken je leven onvoorspelbaar. Wat heel leuk is! Maar soms moet je je werk gewoon even laten vallen als mama zijn. Zijn er andere dingen die belangrijker zijn.

Deze week heeft papa heel goed alleen voor de kinderen gezorgd. Zodat ik me helemaal in dit avontuur heb kunnen storten. En nu…. Nu zit ik heerlijk in de trein naar huis. Op weg naar mijn kindjes. Om weer lekker te kunnen genieten van het mama zijn. Door te kunnen werken op mijn tempo.

 

Hoe lijkt het jou om te leven in een coliving? Heb je wel eens zoiets gedaan?

Voel jij het vlammetje binnen in je?

Ben jij er klaar voor om de vrijheid te hebben om te kunnen doen en laten wat je wil? Ik laat je zien welke stappen je kunt gaan zetten. Ik help je op weg met jouw innerlijke reis. Zodat jij kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt. 

Zullen we samen gaan brainstormen over jouw leven en jouw verlangens? Ik help je ze duidelijk te krijgen zodat jij actie kunt ondernemen.

Foto impressie coliving Vlissingen