Weet jij hoe jouw droomleven er uit ziet?
Geloof jij er in dat je dit droomleven kunt bereiken?
Ben je ook bereid om offers te brengen om je droomleven te bereiken?
Wil jij anders gaan denken om je dromen te realiseren?

JA! Ik geloof er in dat jij alles kunt bereiken wat jij wil. Dat je alles kunt doen wat jij wil. Tijd dat je het zelf ook gaat geloven en er naar gaat handelen!

Onlangs schreef ik al de blog Droom jij je leven of leef jij je droom? (je leest hem hier).

Weet jij al hoe jouw droomleven er uit ziet?
Wat de dingen zijn die je het liefste doet in jouw leven?
Hoe jouw ideale dag er uit ziet?

Als je dit niet weet wordt het tijd om met deze vragen aan de slag te gaan. Weten hoe jouw ideale leven er uit ziet is nodig om je droomleven te kunnen bereiken. Te kunnen bereiken wat je het liefste wil in je leven.

Geloof jij er in dat jij je droom leven kunt bereiken?

Maar geloof jij er ook echt in dat jij het leven waar je over droomt kunt bereiken? Als je hier niet in gelooft kun je wel stoppen met hopen dat je je droomleven ooit gaat bereiken. Dat gaat niet gebeuren.

Alleen als je er voor de vollen 100% in gelooft kun jij bereiken wat je wilt. Anders laat je je tegen houden door dat stemmetje in je hoofd die jou van alles wijs gaat maken.

Natuurlijk zullen er momenten in je leven zijn dat er dingen gebeuren die je liever niet wilt. Zal je het gevoel hebben dat je je droomleven nooit zult bereiken. Zal het helemaal niet leuk zijn om te doen wat nodig is.

Maar als je er echt in gelooft. Het echt wilt. Dan zal jij stappen maken naar jouw ideale leven. Naar jouw ideale dagen. Kun jij de dingen doen die je echt belangrijk vindt.

Offers brengen voor je droomleven

Maar je droomleven realiseer je niet zomaar van de een op de andere dag. Tenzij je misschien ooit de loterij wint, maar zelfs dan is het nog de vraag of je echt je droomleven krijgt en gelukkig wordt. Lees maar eens dit onderzoek.

Dus tijd om te stoppen met dromen over het winnen van de loterij. Ga op zoek naar de dingen in jouw leven die je echt gelukkig maken.

De weg naar jouw droomleven zal geen rechte lijn omhoog zijn. Je gaat niet rechtstreeks daar naar toe. Het zal een weg voor hobbels en kuilen zijn. Met doodlopende stukken.

Je zult offers moeten brengen. Dat klinkt misschien heel zwaar. Maar het betekent niks anders dan dat je soms leuke dingen moet laten schieten om het hogere doel in gedachten te houden.

Dat je soms iets niet kunt doen of niet kunt kopen. Omdat je je tijd en geld maar 1 keer aan iets kunt besteden.

Maar als je voor ogen houdt waar je het allemaal voor doet is het een stuk makkelijker om sommige dingen op te geven.

Bereid je wel voor op hard werken, dingen op geven en teleurstellingen. Je moet weten dat deze gaan komen. Om je er niet door tegen te laten houden, maar er volledig voor te gaan.

Think Positive

Anders denken om je droomleven te realiseren

Als je denkt dat dingen niet voor jou weg gelegd zijn, dan laat je veel kansen liggen. Veel mensen durven geen risico’s te nemen. Hebben de insteek eerst zien, dan geloven. Bang voor teleurstellingen. Bang voor wat anderen vinden en denken.

Zonde, want als jij anders gaat denken kun je je droomleven wel gaan realiseren.

Mijn mindset is het afgelopen enorm veranderd. Ik hield van zekerheid. Wilde ook eerst zien en dan geloven. Probeerde uit alle macht alle ballen hoog te houden, omdat ik er van overtuigd was dat bepaalde dingen nou eenmaal hoorden.

Wat écht belangrijk voor mij was en wat ik echt graag wilde, dat wist ik niet en kon toch niet. Dat was niet voor mij bestemd.

Totdat ik anders ging denken. Ik wilde weten wat ík belangrijk vind. Hoe mijn ideale dag er uit zou zien. Wat mijn droomleven is.

Niet door alleen daar over na te denken en te dromen, maar ook actie te ondernemen richting at droomleven. Richting die ideale dag.

Onze reis was een grote stap, maar toch niet helemaal wat we zochten. Nu terug in Nederland gaan we verder richting ons droomdoel. Naar het leven wat wij graag willen.

Ik ben heel blij dat we begonnen zijn met stappen zetten. Dat we in actie zijn gekomen. Dat het niet alleen bij dromen zijn gebleven. We ervaren nu echt wat bij ons past en wat niet. Zodat we met alle hobbels en kuilen die we nemen moeten steeds een stapje dichter bij komen.

Lees in deze blog hoe je er voor kunt zorgen dat je je doelen gaat halen.

Is je droomleven dan altijd perfect?

Nee, ook als je hebt bereikt wat je wilt bereiken zullen er altijd dingen op je pad blijven komen die je liever niet hebt. Die je liever anders ziet.

Lees hier hoe het zit met je droomleven dat niet altijd perfect is.

Maar het is hoe je om gaat met deze dingen. Hoe je er tegen aan kijkt. Laat je je er door tegen houden? Laat je je er door uit het veld slaan?

Of deal je er mee en houdt je het grote geheel voor ogen. Zonder de moed te laten zakken.

Als je dat kunt is je leven zo’n stuk leuker. Voel je je een heel tuk beter. Ben je in staat alles te bereiken wat je maar wilt. Zoek je overal een oplossing voor. Is geen enkel probleem te groot voor je.

Neem kleine stappen

Dus ga er voor! Geloof er in! Zorg er voor dat je niet met minder genoegen neemt als jouw ideale droomleven.

Want je bent het waard om de dingen te doen die je belangrijk vindt. Mooie herinneringen op te bouwen met je familie. Later terug te kunnen kijken op een leven waar je trots op bent. Nu al te gaan genieten in plaats van te moeten wachten tot je pensioen.

Neem vandaag al de eerste stap.

 

Wat is de eerste stap om te gaan geloven in je droomleven?

De eerste stap is om je mindset te veranderen. Om uit de slachtoffer rol te stappen en zelf verantwoordelijkheid te gaan nemen voor je leven.

Geloof er in dat je zelf kunt bepalen wat jij wil doen en welke keuzes jij maakt. Overwin je angsten en luister alleen naar de gedachten die je krachtiger maken.

Hieronder vind je 10 superkrachtige verklaringen om je droomleven te gaan leven. Print deze uit en hang ze ergens op waar je ze vaak ziet. 

Zeg deze verklaringen minimaal 2 keer per dag hardop met je hand op je borst. Dat doe je om de energie door je lijf te voelen. Deze verklaringen gaan jouw mindset veranderen!