Wanneer jij de meeste gemaakte affiliate marketing fouten weet te voorkomen bespaart je dit een hoop frustratie, tijd en geld.
Tijdens interviews met twee van de beste affiliates van Nederland vroeg ik ze welke fouten zij vaak voorbij zien komen en wat je eraan kunt doen.
In dit artikel lees je alles over deze veelgemaakte fouten bij affiliate marketing en wat de oplossingen zijn. 

leestijd Leestijd: ca 8 minuten

schrijven Geschreven: 15-3-2021

 

Het liefst wil je geen fouten maken, maar alles perfect doen is een utopie. Iedere affiliate, zowel beginners als experts, maken fouten.

Fouten maken is ook helemaal niet erg. Je leert er enorm veel van!

Maar ja, toch is fouten maken niet leuk….

En wanneer jij de meest gemaakte affiliate marketing fouten voorkomt, dan scheelt je dat een hoop frustratie, tijd en geld.

Een tijdje geleden interviewde Jacko Meijaard van Internet Succes Gids. Hij is al 10 jaar bezig met affiliate marketing en hier heel succesvol in. Jacko verdient maandelijks tienduizenden euro’s met zijn affiliate marketing websites!

Het interview met Jacko van de Affiliate Marketing Revolutie is hier te bekijken

 

Daarnaast heb ik ook gesproken met Paco Vermeulen die al jaren succesvol geld verdient met affiliate marketing.

 

Er zijn maar weinig mensen zo succesvol met affiliate marketing. Nieuwsgierig als ik ben naar de reden waarom dat zo is en wat de meest gemaakte fouten zijn door affiliates, besloot ik beide mannen hiernaar te vragen.

Om er zelf van te leren en deze fouten met jou te delen, zodat jij ze voorkomt of er in ieder geval van leert.

Want in veel van deze fouten herken ik (helaas) mijzelf. Het zijn zulke makkelijke valkuilen die ervoor zorgen dat jij niet de resultaten haalt waar jij op hoopt.

 

Veel affiliates maken dezelfde fouten

Heel veel affiliates maken dezelfde fouten. Jacko heeft een groot affiliate marketing forum met meer dan 10.000 leden.

Wanneer ik hem vraag naar het percentage van de mensen op het Internet Succes Gids Forum dat succesvol is schrik ik van zijn antwoord.

Van de meer dan 10.000 leden zijn er ongeveer 50 tot 100 mensen die zo succesvol zijn dat ze volledig kunnen leven van hun affiliate website. Dat is gewoon maar 0,5% tot 1% van alle leden…

Veel mensen die niet slagen geven aan dat ze geen tijd hebben of dat affiliate marketing toch niks voor ze is.

Waarop Jacko denkt: Als je geen tijd hebt is dat juist een reden om extra hard aan de slag te gaan en daardoor een leven vol vrijheid en tijd voor jezelf te creëren.

Hoe kan het toch dat met zoiets simpels als affiliate marketing zo weinig mensen slagen…

De 5 meest voorkomend fouten bij affiliate marketing

Oké, hieronder ga je lezen wat de meest voorkomende fouten zijn. Maar niet alleen dat, want dan weet je misschien nog niet wat je eraan kunt doen. Je leest ook een oplossing voor deze veelgemaakte fouten.

#1 Verkeerde verwachtingen

Het begint bij veel mensen eigenlijk al voordat ze echt beginnen met affiliate marketing. Heel veel mensen hebben de verkeerde verwachtingen.

Ze verwachten snel rijk te worden met affiliate marketing. Dat ze supersnel en heel makkelijk geld kunnen verdienen.

Herken jij jezelf hier ook in? Eerlijk toegegeven, ik wel… Mijn verwachtingen waren in het begin een stuk anders, dan de realiteit in het echt.

Ja, affiliate marketing is in de basis ook een hele makkelijke manier van geld verdienen! Maar dat betekent niet dat je er niks voor hoeft te doen en niks hoeft te leren.

Wanneer mensen beginnen met affiliate marketing dan denken ze vaak niet na over SEO, een goede website bouwen en copywriting.

Allemaal skills die je nodig hebt om succesvol te zijn met affiliate marketing ben ik nu achter

De afgelopen jaren heb ik ongelofelijk veel geleerd over deze onderwerpen. Toen ik begon met affiliate marketing wist ik niks. Zonder enige technische kennis ging ik aan de slag.

Een website had ik nog nooit gemaakt…

SEO had ik nog nooit van gehoord…

Goede copywriting en storytelling vind ik nog steeds een uitdaging (waar ik me dit jaar nog verder in ga verdiepen).

Maar zoals Marie Forleo met een mooie quote zegt: Everything is figureoutable. Oftewel: Alles is te leren!

Overal zijn cursussen voor te volgen. Google is je beste vriend en op YouTube vind je zoveel voorbeelden.

Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je wil beginnen met affiliate marketing dat je de juiste verwachtingen hebt.

Weet dat het geen manier is om snel rijk te worden. Realiseer je dat je van alles zult moeten leren. Dat je de juiste mindset moet hebben om door te gaan (ook één van de veelgemaakte fouten).

En dat het tijd kost om succesvol te zijn met affiliate marketing. Het kost tijd voordat je website gaat scoren in Google en je bezoekers (en dus kopers) gaat krijgen.

Hoe lang het duurt voordat je jouw eerste commissie verdient? Dat is afhankelijk van zoveel factoren. Onder andere hoeveel tijd je erin steekt en hoe vaak je een nieuw waardevol artikel publiceert.

Daarna begint het met 1 commissie en langzaam zal je dit steeds verder opbouwen. Zal er meer regelmaat in de commissies komen.

Wanneer je dit weet en je hiervan bewust bent, dan heb je de eerste affiliate marketing fout al overwonnen. Nog voordat je echt begonnen bent.

affiliate marketing verwachtingen

#2 Een verkeerd niche of een verkeerd product kiezen

Een veelgemaakte fout is dat beginnende affiliates een verkeerd niche of een verkeerd product voor hun website kiezen.

Ze kijken naar onderwerpen en producten waar veel mee te verdienen is. Maar wanneer dit een onderwerp is waar je zelf niks vanaf weet en waar je geen interesse in hebt, dan ga je nooit succesvol zijn.

Het is moeilijk om de meest waardevolle content te schrijven over iets waar je niks vanaf weet en waar je ook helemaal geen interesse in hebt om erover te leren.

Jouw concurrenten waarvoor dit onderwerp wel hun passie is versla je nooit.

Het is dan moeilijk en frustrerend om een lange tijd over een onderwerp te schrijven waar je helemaal niks mee hebt. De motivatie niet vasthouden lukt niet, je gaat er tegenop zien en zal snel afhaken.

Hoe dit te voorkomen is? Door goed na te denken over het onderwerp van jouw affiliate website en een niche te kiezen waar je plezier in hebt, waar je al wat vanaf weet en waar jouw interesses liggen. Kies daarbij ook producten uit waar je zelf voor 100% achter staat.

Zorg dat het een onderwerp is om de komende paar jaar over te schrijven en mee bezig te zijn.

#3 Niet de juiste mindset hebben

Ook een hele grote fout van veel affiliates is dat ze niet de juiste mindset hebben om succesvol te zijn.

Overal is te leren hoe je geld verdient met affiliate marketing, maar wanneer je niet de juiste mindset hebt dan zal je niet slagen.

Het is namelijk super makkelijk om ergens aan te beginnen, maar iets volhouden is veel moeilijker.

Zowel Jacko als Paco maken in het interview wat ik heb de vergelijking met het gaan naar de sportschool.

Heel veel mensen kiezen er aan het begin van het jaar voor om zich in te schrijven bij de sportschool. Hun goede voornemen is om af te gaan vallen en veel te gaan sporten.

Maar uiteindelijk is er maar een handjevol mensen dat aan het einde van het jaar nog naar de sportschool gaat en een sixpack heeft.

Hoe komt dat? Mensen die aan het einde van het jaar nog steeds naar de sportschool gaan en afgetraind zijn gaan elke dag en oefenen elke dag. Zij passen hun leven daarop aan. Dat is het grote verschil met de mensen die snel afhaken.

En dat gebeurt ook bij affiliate marketing wanneer je niet de juiste mindset hebt. Je haakt snel af, omdat je geen doorzettingsvermogen hebt en je niet bereid bent om jouw leven aan te passen. Je bent er niet iedere dag mee bezig.

Iedereen die heeft dezelfde tools, maar uiteindelijk is maar een klein percentage bereid om het een jaar lang te doen.

Wat Paco nog aangeeft is dat affiliate marketing en online geld verdienen gepresenteerd wordt als iets heel makkelijks, waardoor de inzet vermindert en je de lat voor jezelf heel laag legt.

Veel affiliates denken dat ze er zijn met een paar artikeltjes online gooien. Een paar producten promoten en that’s it.

Maar zo werkt het niet. Daarvoor is te veel concurrentie. Dat ga je niet winnen.

Jacko raadt affiliates aan om het eens een jaar lang te proberen en dan te kijken wat het resultaat is. En zeg nou zelf, wat is één jaar op de rest van je leven…

Werk dus aan het krijgen van een succesvolle mindset en zorg voor voldoende doorzettingsvermogen (ook op de momenten dat het moeilijk is).

succes mindset

#4 Jezelf niet omringen met mensen die snappen waar je mee bezig bent

In jouw omgeving heb je vaak weinig tot geen mensen die ook bezig zijn met affiliate marketing. Die überhaupt weten wat het inhoudt en hoe het werkt.

Veel mensen snappen het niet, denken dat het niet mogelijk is lachen je zelfs uit. Heel demotiverend kan dat zijn. Zeker in het begin wanneer je nog geen resultaat haalt.

Ze maken je aan het twijfelen of wat jij wil en waar jij in gelooft wel echt kan.

Omring je daarom met mensen die snappen waar je mee bezig bent. Die ook bezig zijn met affiliate marketing en weten wat het inhoudt. Wat jij aan het doen bent en waar je tegenaan loopt.

Het mooiste is om in je netwerk ook mensen te verzamelen die al hebben bereikt wat jij wilt bereiken. Die al het leven hebben wat jij wilt.

Een mooie manier is om je aan te sluiten bij het Internet Succes Gids Forum van Jacko waar meer dan 10.000 mensen op zitten die ook bezig zijn met affiliate marketing. Een aantal die al heel succesvol zijn. En veel mensen die net starten met affiliate marketing.

Het forum is heel actief en iedereen helpt elkaar.

Wanneer je de Affiliate Marketing Revolutie koopt, dan krijg je automatische toegang tot het forum vol met like-minded mensen.

#5 Pas op voor het Shiny Object Syndrom

Het wat??? Het Shiny Object Syndrom, oftewel de ziekte van afleiding….

Er komt namelijk zoveel op je pad. Er is zoveel te doen, zoveel te leren en er zijn zoveel manieren van online geld verdienen.

Daardoor is het supermakkelijk om je af te laten leiden van de dingen die echt belangrijk zijn om jouw affiliate website te laten groeien en die je meer commissies laten verdienen.

Ik ben er ook schuldig aan geweest….

Er kwamen andere manieren van online geld verdienen voorbij die me ook interessant leken. En toen mijn verwachte succes met affiliate marketing uitbleef ben ik van allerlei andere dingen half gaan proberen.

Uiteindelijk werd niks echt succesvol (wat verwacht je ook al je het allemaal maar half doet) en kwam ik toch weer terug bij affiliate marketing. Omdat affiliate marketing voor mij echt het ideale verdienmodel is.

Nu houd ik mijn focus op wat ik echt wil bereiken en probeer ik het Shiny Object Syndroom buiten de deur te houden.

Hoe? Door een hele duidelijke focus te hebben en regelmatig te checken of de dingen die ik doe bijdragen aan het doel dat ik heb.

Wees je ervan bewust dat bij jou deze ziekte van afleiding ook op de loer ligt. Het is tegenwoordig zo makkelijk om je af te laten leiden. Je pakt even je telefoon en voor je het weet zit je weer een uur op Facebook of Instagram.

Voorkom deze veel gemaakte affiliate marketing fouten

Even nog een kort overzicht van de 5 meest gemaakte affiliate marketing fouten

  1. Verkeerde verwachtingen
  2. Een verkeerde niche of product kiezen
  3. Niet de juiste mindset hebben
  4. Jezelf niet omringen met mensen die snappen waar je mee bezig bent
  5. Pas op voor het Shiny Object Syndrom

Nu jij deze fouten weet en je hier bewust van bent is het veel makkelijker om ze te voorkomen.

Houd focus op wat je wilt en de dingen die je verder gaan helpen naar je doel.

Zorg voor de juiste mindset, motivatie en doorzettingsvermogen.

Denk goed na over de ncihe voor je website en de producten die je daarbij wil promoten.

En omring jezelf met mensen die je snappen, die je uplevellen en die je kunnen helpen.

Hulp bij het voorkomen van fouten

Makkelijker gezegd dan gedaan om fouten te voorkomen. Zelf heb je vaak een blinde vlek voor de dingen die je doet. Je weet ook nog lang niet alles wanneer je begint.

Lees dit artikel wanneer je alles wil leren over affiliate marketing

Het is super fijn om hulp te hebben van mensen die zijn op de plek waar je wil zijn. Die je kunnen wijzen op jouw fouten en met je mee willen denken voor de juiste oplossing.

Om je te omringen met andere mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij en die je snappen. Die ook fouten hebben gemaakt en daarvan hebben geleerd. 

Wanneer je wil beginnen met affiliate marketing, je de meest gemaakte fouten wil voorkomen en je wil omringen met gelijkgestemden dan is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard de perfecte cursus om mee te beginnen. 

In deze video cursus leer je stap voor stap hoe je een affiliate website maakt zonder grote fouten te maken.
Daarnaast krijg je toegang tot het Internet Succes Gids forum met meer dan 12.000 leden. Allemaal andere mensen die ook bezig zijn met affiliate marketing. Die jou kunnen helpen met vragen of wanneer je ergens tegenaan loopt.

Fouten voorkomen doe je niet alleen, maar met hulp van anderen die weten waar ze het over hebben!

 

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze affiliate marketing fouten?