Durf jij keuzes te maken die ongemakkelijk voelen?
Je angsten aan de kant te zetten?

Te leven buiten je comfortzone?
Met de juiste focus keuzes maken brengt je verder!

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in de trein. De trein naar Vlissingen. Een reis van 4 uur. Mooi de tijd om ondertussen te schrijven.

Ik ga deze week naar een co-living. Samenleven en samen werken met een groep andere meiden die allemaal een eigen onderneming hebben. Samen werken. Samenleven. Samen sparren. Samen lol hebben.

Voor de allereerste keer alleen weg

Het voelt raar om alleen in de trein te zitten. Voor het eerst in de bijna 7 jaar dat we kinderen hebben ben ik alleen weg. Echt weg. Niet voor een paar uurtjes, maar voor een midweek.

Het kriebelt in mijn buik en het voelt ongemakkelijk. Het afscheid nemen was niet leuk. De kinderen vinden het vreselijk dat ik weg ga. Die zijn echt verdrietig. Nog nooit is mama zo lang zonder ze weg geweest.

Het is zelfs echt al heel erg lang geleden dat ik zo lang zonder Michiel ergens naartoe ben geweest. Ik ben niet zo iemand die graag alleen op stap gaat. Ik vind het prima thuis en om lekker met z’n allen weg te gaan.

Zonder man en kinderen voelt het kaal. Voelt het ongemakkelijk. Buiten mijn comfortzone.

 

Toch maak ik bewust deze keuze

Ik ga toch. Ondanks dat het super ongemakkelijk voelt om alleen te gaan. Ik niet als beste functioneer binnen groepen. Ik heb er heel veel zin in, maar vind het ook reuze spannend.

Maar ik wil verder. Ik wil dingen gaan bereiken die ik nog nooit eerder gedaan heb. Mijn leven veranderen.

Dan moet je dingen doen die je nog niet eerder gedaan hebt. Zorgen dat je als persoon gaat groeien. Hele andere keuzes gaan maken.

Het is onderdeel van mijn droomleven om een succesvolle online business te hebben. Dat komt me niet zomaar aanwaaien. Daarvoor moet ik dingen leren, als persoon groeien, andere keuzes maken.

Daarom maak ik bewust de keuze om te gaan. Ondanks mijn eigen ongemak. Ondanks het verdriet van de kinderen. En ondanks dat ik Michiel ga missen.

Maar dit is wat hoort bij het creëren van een ander leven. Dit is wat voor mij hoort bij het creëren van mijn leven vol vrijheid. Het leven vol vrijheid waarmee ik mijn familie in mee kan nemen. De mensen die me dierbaar zijn ook in mee kan nemen.

Lees ook: Leef jij je droom of droom jij je leven?

Focus op de lange termijn

Ik laat de focus op wat ik nu het liefste zou willen los. Want zo oncomfortabel als ik me nu voel zou ik zo uit de trein stappen en de volgende trein weer terugnemen. Lekker naar huis naar mijn gezin. De kids strak opwachten bij school. Met ze knuffelen.

Maar dat gaat me verder nergens brengen. Dat gaan mijn leven niet veranderen. Het zorgt er niet voor dat ik het leven vol vrijheid krijg waar ik naar verlang.

De afgelopen maanden heb ik mijn leven al anders weten in te richten en heb ik al veel meer vrijheid als dat ik daarvoor had. Kan ik al hele fijne keuzes maken.

Maar ik wil meer. Ik wil meer bereiken. Nog meer vrijheid in mijn leven. Nog meer keuzes kunnen maken. Zodat ik nog beter kan kiezen voor de dingen die ik belangrijk vind.

Dus ondanks dat ik me ontzetten oncomfortabel voel ga ik toch. Heb ik mijn focus op wat ik wil bereiken. Op mijn doelen voor de toekomst. Ga ik naar deze co-living toe om te leren. Een gevoel diep binnen in mij is zo sterk dat ik toch keuzes maak om verder te komen. Waardoor ik het ongemak kan accepteren. Het is niet erg om je ongemakkelijk en oncomfortabel te voelen. Het laat je groeien.

Lees ook: Hoe houd je focus op je doelen?

Leren en inspireren van anderen

Ik ben heel benieuwd wat het teweeg gaat brengen om een aantal dagen samen met andere onderneemsters te leven, te werken en lol te hebben.

We zitten in de watertoren van Vlissingen. Een supertoffe locatie. Vlakbij het strand. Met een groep meiden.

Iedereen met zijn eigen onderneming. De een al ver, de ander net begonnen. Supertof toch om samen ideeën uit te kunnen wisselen. Samen gesprekken te hebben. Mee te kunnen kijken hoe andere ondernemers het doen.

Je kunt niet alles alleen bedenken. Je hoeft niet steeds zelf het wiel uit te vinden. Anderen hebben hele goede ideeën en kunnen je prima dingen leren of inspireren om stappen te zetten.

Lees ook: Persoonlijke groei om je leven te kunnen veranderen. Wat doe jij om verder te komen?

Leven buiten je comfortzone

Doe jij wel eens dingen die super oncomfortabel voelen? Wanneer heb je dat voor het laatst gedaan?

Het leven buiten je eigen comfortzone daar kun je zoveel uit halen. Daar kun je zoveel van leren.
Het laat je inzien wie je bent en wat je wilt. Daar haal je de dingen die jou verder gaan helpen naar jouw leven vol vrijheid.

Leven buiten de lijntjes maakt je leven leuk en interessant. Leert je nieuwe dingen. Laat je als persoon groeien. Je nieuwe mensen ontmoeten.

Maar durf jij ervoor te kiezen? Je ongemak aan de kant te zetten en er toch voor te gaan?

Je omgeving zal niet altijd staan te springen. Niet altijd achter je staan. Maar als jij een ander leven wil, dan zal je andere dingen moeten gaan doen. Door dit ongemakkelijke gevoel heen moeten gaan. Je angsten opzij durven zetten en toch de dingen gaan doen waarvan je diep van binnen voelt dat ze je verder gaan brengen.

Lees ook: Blijf jij jezelf of wil je veranderen?

Verder met de reis

Ik ga letterlijk en figuurlijk verder met mijn reis.

Mijn reis naar Vlissingen om een supergezellige en leerzame week te hebben. Andere mensen te leren kennen. Nieuwe ideeën te krijgen. Te werken aan mijn onderneming.

Maar ook met mijn persoonlijke reis. Om te groeien naar de persoon die ik wil zijn. Mijn mindset verder te veranderen. De reis naar mijn persoonlijke droomleven vol vrijheid.

Het is een reis waar ik aan begonnen ben. Waar je niet zomaar meer mee kan stoppen. Een reis die supermooi is om te maken. Waar ik enorm veel van leer.

Durf jij deze reis ook aan te gaan? Door te zetten op de momenten dat het moeilijk is? Keuzes te maken die oncomfortabel voelen? Keuzes die voor jezelf als mama ongemakkelijk voelen en voor jouw gezin die nog niet aan deze keuzes gewend zijn. Die je nog nooit eerder van zulke keuzes hebben zien maken.

Maar het gaat het waard zijn! Als jij een leven vol vrijheid wil hebben, dan zul je wel moeten. Dan moet je andere keuzes gaan maken en andere dingen gaan doen. Anders dan je altijd gedaan hebt. Anders dan de meeste mensen in je omgeving doen.

Accepteer het ongemak en laat je angsten los! Maak van jouw droomleven vol vrijheid een prioriteit.

Wanneer heb jij voor het laatst een ongemakkelijke keuze gemaakt? Hoe voelde dat toen voor jou?