Als je je droomleven wil gaan leven moet je dingen gaan doen.
Niet gaan zitten wachten tot het spontaan gebeurt.
Plan je droomleven!
Niet je dagelijkse leven helemaal vol, maar de grote lijnen op weg naar je dromen.

Jij wil jouw droomleven heel graag gaan leven. Je bent er helemaal klaar voor.

Maar hoe weet je welke stappen je moet gaan zetten? Wat je precies moet gaan doen om je droomleven te kunnen gaan leven?

Je kunt niet niks doen, want je droomleven komt niet spontaan uit de lucht vallen. Je zult de juiste stappen moeten gaan zetten in de richting van jouw einddoel. Jouw ideale droomleven!

Hoe je dat doet? Door je droomleven te gaan plannen. Niet het volplannen van je leven zoals je dat wel kent. Want daar schiet je vaak niks mee op. Maar het plannen van de juiste stappen.

Lees ook “Leef jij je droom of droom jij je leven?”

Het verschil tussen plannen en plannen 😊

Je plant wat af in je leven met kinderen. Er moet van alles gebeuren en de agenda puilt uit. De weekenden dat jullie vrij zijn staan vol met afspraken. Jij bent de beste planner ooit!

Maar deze manier van je leven plannen bedoel ik niet. Deze manier van je leven plannen brengt jou niet dichterbij jouw droomleven.

Op deze manier plannen krijg je alleen maar last van stress.

Heb jij last van stress? Lees hier dan 9 tips om om te gaan met stress zodat jij als mama de wereld weer aan kunt.

Je kunt ook op een andere manier je leven gaan plannen.

Wat moet je dan wel plannen

Maar wat moet je dan wel gaan plannen? En waarom moet je überhaupt gaan plannen? Je weet toch niet wat er in de toekomst gaat gebeuren?

Als je je droomleven niet plant dan weet je ook niet welke stappen je moet gaan zetten om je droomleven te gaan leven. Als je zomaar dingen gaat doen weet je niet of je op de goede weg bent naar je ultieme einddoel. Heb je geen houvast en niks om te controleren.

Wat je dus gaat plannen is de stappen die je moet gaan zetten om jouw droomleven te gaan leven. Daarmee begin je niet bij het begin, maar helemaal aan het einde.

Je begint met jouw ultieme droomleven. Wanneer wil je dat bereikt hebben? Wanneer wil jij jouw droomleven gaan leven?

Als je weet wanneer je zo ver wilt zijn dat je je droomleven kunt gaan leven kun je van daaruit terug plannen naar het punt waar je nu bent. Kun je exact de kleine stappen bepalen die je moet zetten om bij jouw grote doel te komen.

In grote lijnen plannen

Je maakt een planning in grote lijnen. Niet je hele agenda vol zetten zodat er niks meer bij past. Er geen ruimte is voor onverwachte dingen. Je niet de vrijheid kunt ervaren waar je naar op zoekt bent.

Maar zorg dat je weet welke stappen je moet zetten om dat grote doel te gaan halen. Dat je de grote lijnen hebt uitgestippeld. Je weet welke stappen elkaar opvolgen om bij jouw droomleven uit te komen.

Lees hier hoe jij jouw doelen gaat halen

Je kunt de toekomst niet voorspellen. Er zullen altijd onverwachte dingen op je pad komen. Zo werkt het leven nou eenmaal.

Maar als jij iedere keer weet welke volgende stap jij kunt zetten naar jouw droomleven, dan weet je precies wat je moet doen. Kun je er iedere keer voor zorgen dat je een stap dichterbij jouw droomleven gaat komen. Ga je stap voor stap voor stap de juiste kant op.

Houd je focus op je droomleven

Als je de grote lijnen hebt uitgestippeld is het belangrijk om de focus te houden op jouw droomleven en de weg ernaartoe.

Zodat je iedere keer stappen blijft zetten. Al zijn het maar kleine stapjes. Alle kleine stapjes gaan zorgen voor grote stappen de goede kant op. Gaan er uiteindelijk voor zorgen dat jij jouw droomleven kunt leven.

Je focus moet op de lange termijn blijven liggen. Het is zo makkelijk om je af te laten lijden door de dingen die je nu graag wilt. Maar brengt dat je ook verder op weg naar wat je uiteindelijk wil bereiken? Past datgene wat je nu wil bij jouw droomleven?

Als het antwoord op deze vragen nee is dan moet je wat je NU graag wil loslaten en verder gaan naar wat je ECHT graag wil.

Dat kan heel moeilijk en oncomfortabel zijn, maar uiteindelijk is het het waard.

Lees ook: Hoe houd je focus op je doelen?

don't give up

Zet de eerste stap

Als jij vanuit jouw eindpunt terug gepland hebt naar waar je nu staat dan weet je precies welke stap je nu moet gaan zetten om op weg te gaan naar jouw droomleven.

Waar moet je mee beginnen? Wat kun je nu vandaag al doen om jouw droomleven te gaan leven?

Zorg dat jij die eerste stap gaat zetten. Dat jij ook echt gaat beginnen aan de weg naar jouw droomleven.

Als je de eerste stap gezet hebt wordt het steeds makkelijker om een vervolgstap te zetten. Je zult zien dat als je steeds stapjes blijft zetten het je steeds makkelijker af gaat en dat je jezelf zult verbazen dat het allemaal helemaal niet zo moeilijk is als dat je van tevoren gedacht had.

Het lijkt allemaal zo overweldigend

Als je nu denkt aan jouw droomleven dan lijkt het allemaal zo overweldigend. Dan lijkt het allemaal nog zo ver weg. Helemaal niet haalbaar.

Je zou je bijna tegen laten houden door al het grootse van je dromen. Doordat je er nu nog zo ver weg van bent en je nog onder aan de hoge berg staat.

Als je je droomleven niet concreet maakt en niet terug plant naar kleine stapjes dan is het ook overweldigend. Dan is die berg ook veel te hoog.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de grote lijnen van je droomleven plant. Zodat je weet welke kleine stappen je kunt zetten. Je kunt controleren of je op de juiste weg bent. En je weet of je ook op schema ligt voor het bereiken van je droomleven.

Begin vandaag nog met het terug plannen van jouw droomleven en het zetten van de eerste stap.

 

Welke stap kun jij vandaag al zetten naar jouw ideale droomleven? Deel hem hieronder in de comments.