Is de Bol Masterclass van Jia Ruan echt zijn geld waard?
Leer je hiermee echt geld verdienen via bol.com?
Wie is Jia Ruan?
In deze review over de bol masterclass lees je alles wat je wilt weten voor dat je de cursus koopt!

leestijdLeestijd: ca 19 minuten
updateUpdate: 16-10-2020

Online geld verdienen is een droom van steeds meer mensen. Een passief inkomen zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt.

Hoe zal jouw leven eruit zien als je online een passief inkomen weet te verdienen? Als je kunt werken waar en wanneer jij wilt?
Wat zou je dan doen? Als geld verdienen door verkopen via Bol.com echt werkt?

Ik vermoed dat dit jouw droom is als je terecht bent gekomen op deze pagina. Dat jij wil weten of dit gaat lukken met de Bol Masterclass.

Jij bent op zoek naar informatie over Jia Ruan en je wilt weten of hij betrouwbaar is. Je bent opzoek naar ervaringen en reviews over de Bol Masterclass. Kortom je vraagt je af of het echt mogelijk is om geld te verdienen met verkopen via bol en je droom waar te maken.

Het blijkt dat jij niet de enige bent die dit wil weten. Iedere maand zoeken er meer dan 10.000 mensen informatie over Jia Ruan en zijn Bol Masterclass. Een onderwerp dus dat veel mensen bezig houdt. En dat heeft een reden!

Wil jij meer weten over verkopen via bol.com? In deze blog vertel ik er alles over en deel ik 6 simpele stappen met je om snel te beginnen met zakelijk verkopen via bol


Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links een aankoop doet betaal je niet meer, maar ik ontvang een kleine commissie. Ik promoot alleen dingen waar ik zelf achter sta of ervaring mee heb.

 

Hoe lees je dit artikel en wat leer je in deze review

De leestijd van dit artikel is ca 19 minuten. Mocht je die tijd nu niet hebben bookmark het dan zodat je hem later terug kunt lezen. Of je kunt nu gaan naar de hoofdstukken met de informatie die je wilt weten. Check vooral ook de bonus die je van me krijgt 😉

Dit is een uitgebreide review waarin je meer leest over de Bol Masterclass. Ik vertel je ook waarom ik zelf deze e-commerce cursus niet gevolgd heb, maar toch deze review schrijf.

In deze review lees je het volgende:
– Waarom ik deze cursus niet zelf volgde
– De prijs van de Bol Masterclass en dat je in termijnen kunt betalen
– Waarom ik wel een review schrijf over een cursus die ik zelf niet volgde. Normaal doe ik dat niet
– Ervaringen met de Bol Masterclass
– Het meest waardevolle van de Bol Masterclass
– Ervaringen met Jia Ruan
– Wat leer je tijdens de Bol Masterclass
– Hoe ziet de Bol Masterclass eruit
– Bonussen en extra’s die je krijgt
– Wie Jia Ruan is
– Mijn conclusie van de Bol Masterclass en een super toffe verrassingsbonus die je krijgt als je de cursus via mijn affiliate link koopt
– Als laatste vind je onderaan veel gestelde vragen die ik verder in de review niet kwijt kon

 

Bol Masterclass review

Ik zal direct heel eerlijk met je zijn. Ik heb zelf de Bol Masterclass niet helemaal gevolgd.

In onze zoektocht naar meer mogelijkheden om online geld te verdienen kwamen mijn man en ik uit bij spullen verkopen via bol.com

Mijn man is een echte handelaar en vindt dat echt prachtig. Aan mij is het niet zo besteed.

Wat ik wel heel leuk vind is meer leren en mezelf ontwikkelen. Als ik ergens mee aan de slag ga wil ik er zoveel mogelijk van af weten en zoveel mogelijk over leren.

Mijn man is meer praktisch en wil direct aan de slag gaan. Vaak zonder dat hij een concreet plan heeft en precies weet wat hij moet doen. Hij is meer van gaandeweg dingen leren en fouten maken. Totaal verschillend zijn we daar in 😊

Maar goed, dat ter zijde. Even terug naar onze zoektocht naar meer mogelijkheden om online geld te verdienen. Een passief inkomen op te bouwen, zodat we de vrijheid hebben waar we van dromen.

In deze zoektocht kwamen we dus bij de mogelijkheid om een e-commerce business op te bouwen.

Een aantal jaar geleden, toen het hele internetgebeuren net een beetje van de grond kwam, hebben wij een eigen bedrijf gehad. Westernspecialist heette het. Ik reed paard en mijn man had een geniaal idee om sieraden te gaan verkopen met een stand op de westernwedstrijden. Zo begonnen we en kochten we sieraden in. Reden met onze aanhanger naar deze paardenwedstrijden toe en gingen daar sieraden verkopen.

Best een hit. Langzaamaan breidden we ons assortiment steeds verder uit. Kochten we zelf spullen in in China en Amerika. Een geweldige tijd hebben we gehad! Al snel waren we vrij bekend onder de western ruiters en wisten zij waar ze hun showspullen konden halen. En zetten we ook een webshop op zodat mensen online konden bestellen.

Wat heeft dit nu te maken met verkopen via bol.com en de Bol Masterclass vraag je je misschien af?

Het is een voorbeeld van de creativiteit van mijn man, het opzetten van een eigen webshop, het inkopen van spullen in het buitenland en weer verkopen in Nederland.

Best enige vergelijking met wat je doet als je een e-commerce business op zet en je spullen via bol.com gaat verkopen.

Daarom snap ik het enthousiasme van mijn man voor deze manier van online inkomen zeker. En terugdenken aan de leuke tijd die we gehad hebben en de mogelijkheden die het verkopen via bol.com biedt leek het mij ook leuk om hier meer over te leren.

De prijs van de Bol Masterclass

Als je je gaat verdiepen in verkopen via bol.com kom je al snel terecht bij Jia Ruan. Zodra je via Google je eerste zoekopdracht doet vliegen daarna overal de advertenties van Jia Ruan en zijn Bol Masterclass je op de oren.

Je kunt er niet meer om heen.

Zo kwam ik ook terecht bij Jia Ruan en volgde ik zijn gratis training: De 5 simpele stappen om een winstgevende webshop op te zetten ook al heb je geen kennis of ervaring.

Jia Ruan spreekt vooral jonger publiek aan. En op sommige momenten voel ik me dan oud worden 😱 Ondanks dat het soms in een taal gaat en op een manier gaat waardoor ik me oud begin te voelen is de informatie wel waardevol.

Na deze gratis waarin je al het één en ander leert over hoe je op een winstgevende manier kunt verkopen via bol.com volgt natuurlijk het aanbod voor de Bol Masterclass zelf.

Daar begon mijn twijfel toe te slaan. Want de Bol Masterclass kost maar liefst €997 of 5 x €250. Hmmm, zo leuk vind ik handelen nou ook weer niet. Verkopen via bol.com is niet mijn ideale manier van online geld verdienen. En om alleen een cursus aan te schaffen van bijna €1000 om mezelf verder te ontwikkelen in iets wat niet bij mij past vond ik een beetje te veel van het goede.

En ik weet dat als ik de cursus zou kopen mijn man hem toch niet zou volgen. Hij zoekt de dingen liever zelf uit.

Over hem gesproken. Hij heeft heel vaak creatieve ideeën om geld te verdienen. Gaat er mee aan de slag (of zelfs niet eens) en haak dan ook heel snel weer af.

Zo ook bij verkopen via bol.com.

Wat ik zelf wel heb gedaan is het boek Geld verdienen via bol.com gekocht en gelezen. De prijs van dit boek vond ik voor mezelf een stuk passender om meer te leren over iets dat ik zelf toch niet ga doen.

 

 

Waarom schrijf ik dan toch deze review?

Misschien vraag je je nu af waarom ik dan toch deze review schrijf. Hoezo steek je daar je waardevolle tijd in?

Ik steek mijn tijd er in, omdat ik zeker wel geloof in deze manier van online geld verdienen!

Doordat het niet bij mij als persoon past wil het niet gelijk zeggen dat het een slechte manier is.

Dingen uit Azië halen en in Nederland verkopen heeft ons in het verleden met ons bedrijf Westernspecialist zeker bewezen dat je daar geld mee kunt verdienen. De spullen zijn daar gewoon een stuk goedkoper dan hier waardoor je er makkelijk winst op kunt maken.

Het is ook een stuk voordeliger om het zelf te importeren dan in Nederland naar een groothandel te gaan.

Dus als jij houdt van spullen verkopen en je echt handelsbloed hebt, dan geloof ik er zeker in dat je door middel van het verkopen via bol.com een leuk inkomen kunt verdienen.

En doordat er tegenwoordig zoveel meer mogelijk is dan destijds kun je het ook helemaal passief opzetten.

Wil jij geld verdienen via bol.com en daar meer over leren, dan is de Bol Masterclass zeker een aanrader om te volgen. Want zelf alles uitvinden kan ik je vanuit ervaring vanaf de zijlijn vertellen is echt niet altijd de snelste manier.

Je kunt veel beter leren van iemand die al gedaan heeft wat jij wilt doen en daar succesvol mee is.

Ben je er nog niet zeker van of de Bol Masterclass bij jou past? Klik dan hier en volg ook eerst de gratis online training van Jia Ruan.

Bol Masterclass ervaringen

Dat de Bol Masterclass voor veel andere mensen wel waardevol is blijkt uit de ervaringen van andere deelnemers.

Deze ervaringen deel ik graag met je in jouw zoektocht naar meer informatie over de Bol Masterclass en ervaringen hiermee.

Want er zijn zeker deelnemers die hele goede resultaten halen met de Bol Masterclass. Bekijk onderstaande afbeelding maar eens.

bol masterclass resultaten

Wil je meer resultaten zien? Neem dan eens bij deze video’s waarin succesvolle ondernemers die de Bol Masterclass gevolgd hebben hun verhaal delen.

Het meest waardevolle van de Bol Masterclass

Ik sta zelf nog wel steeds op de maillijst van Jia Ruan en krijg daardoor regelmatig mailtjes van hem.

Deze open ik niet altijd, maar onlangs werd ik toch getriggerd door een mailtje. De titel verhuisd naar Dubai sprak me aan. Wat een vrijheid heeft Jia Ruan voor zichzelf gecreëerd om dat zomaar te kunnen doen!

meest waardevolle bol masterclass 2

Maar in dit mailtje deelt Jia nog iets anders. Namelijk het meest waardevolle van de hele Bol Masterclass. Lees het maar hieronder wat hij erover zegt.

meest waardevolle bol masterclass

Een community van likeminded mensen om je heen verzamelen is zo belangrijk en waardevol. En in de Bol Masterclass tribe zitten inmiddels al bijna 6.000 leden.
Als dat geen tribe van likeminded mensen is….

bol masterclass tribe

Jia Ruan ervaringen

Zoals ik eerder heb aangegeven is mijn ervaring met Jia Ruan dat ik me er oud door ga voelen. Volgens mij val ik niet helemaal in de doelgroep die hij aanspreekt 😂

Wat mij opvalt als je de video’s met ervaring van andere deelnemers bekijkt is dat het vooral ook veel jonge mensen zijn.

De taal waarin Jia spreekt is helemaal van deze tijd en gericht op jongen mensen die nog op school zitten of net klaar zijn met school.

Die vrijheid willen en niet passen binnen ons ouderwetse onderwijssysteem. Dat is onderwijssysteem ouderwets en niet passend is ben ik helemaal met Jia Ruan eens. Maar daar zal ik maar niet over beginnen hier, anders raak ik niet uitgeschreven.

Jia Ruan roept ook regelmatig jongeren op om te stoppen met school. Ik weet niet of ik dat nu zo positief vind. Ja, het onderwijssysteem is ouderwets. De echt belangrijke dingen leer je niet op school, maar leer je in het leven en door zelfstudie. Maar er zijn ook genoeg mensen die niet succesvol worden met de Bol Masterclass of welke andere vorm van online ondernemen dan ook maar.

Bij veel mensen roept Jia ook argwaan op. Is hij wel eerlijk en betrouwbaar is wat zij zich afvragen. Is het geen scam en ben ik niet zomaar mijn geld kwijt aan iets wat niet waardevol is. Jia Ruan is een echte salesman, zo eentje die je doet denken aan die overijverige auto verkoper. Dat is waar bij veel mensen de argwaan vandaan komt denk ik.

Ik heb via de mail een aantal keren contact gehad met Jia en zijn team en dat is altijd heel fijn en behulpzaam gegaan.

Dan heb je ook nog de irritatie-factor die Jia oproept bij mensen, omdat je hem overal tegen komt. Zijn advertenties komen écht overal tevoorschijn zodra je maar enige vorm van interesse getoond hebt. Wat heel irritant kan zijn.

Laatst heeft NOS Stories een video gemaakt over, volgens hun, de waarheid achter e-commerce. Over de reclames die je tegenwoordig overal online tegen komt over Jia Ruan en zijn Bol Masterclass, over Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass en over Joshua Kaats en zijn Dropship Academy.

Hier zie je de video van de NOS

 

Wat leer je tijdens de Bol Masterclass

De Bol Masterclass bestaat uit 4 hoofdstappen die je leert.

 1. Hoe zoek je een populair product waarmee je grote kans maakt om dit goed te gaan verkopen.
 2. Uitzoeken hoe de kansen ervoor staan om dit product goed te verkopen en hoe groot je concurrentie is.
 3. Je wordt geholpen bij hoe je een goede en betrouwbare leverancier kunt vinden. Maar ook de technische dingen komen aan bod zoals invoerrecht, BTW en transport naar Nederland.
 4. Je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat het een passief inkomen wordt door het uitbesteden van de opslag en distributie aan bol.com

Dit is wat je in de cursus heel uitgebreid gaat leren.

Wil je alvast een lijst met 800 product ideeën en 1000+ leveranciers ontvangen? Klik dan hier

bol masterclass leveranciersscript

Hoe ziet de Bol.com Masterclass eruit?

De Bol.com Masterclass is volledig online te volgen. Waardoor je direct kunt starten en het overal en altijd kunt volgen. Na aankoop ontvang je de login gegevens en kun je direct van start gaan. Je houdt levenslang toegang tot de cursus en de updates.

De cursus bestaat uit 8 modules die allemaal weer verschillende lessen bevatten.
Hieronder zie je precies wat er aan bod komt.

De lessen bestaan uit video’s variërend in lengte van 10 minuten tot 1,5 uur.

Module 1: Grond

– Les 1 Welcome to the winning team
– Les 2 Het businessmodel
– Les 3 Course Overview
– Les 4 De fundering
– Les 5 Quest Unlocked

Module 2: Zaadje

– Les 1 Product research roadmap
– Les 2 Het geschikte product
– Les 3 De prefecte listing
– Les 4 De juiste categorie
– Les 5 Onderscheiden met het ultieme product
– Les 6 Product research met Sellevate
– Les 7 Product research met Sellevate met Vince

Module 3: Plant

– Les 1 De juiste leverancier
– Les 2 Het contactproces
– Les 3 De order plaatsen
– Les 4 Winst berekenen

Module 4: Boom

– Les 1 Fundering voor het lanceren
– Les 2 Optimale titel
– Les 3 Optimale afbeeldingen
– Les 4 Optimale productbeschrijving
– Les 5 Product lanceren
– Les 6 Product verzenden vanuit huis
– Les 7 Product verzenden naar LvB

Module 5: Appels

– Les 1 Branding met Privat Label
– Les 2 Reviews boosten met Bolliewood
– Les 3 Merkregistratie met BOIP
– Les 4 Listing beschermen
– Les 5 Voorraadbeheer
– Les 6 Je eerste bol factuur
– Les 7 Klantenservice
– Les 8 Opschalen

bol masterclass

Bonussen en extra’s bij de Bol Masterclass

Bij de Bol Masterclass geeft Jia je allerlei bonussen en extra’s

 1. Wekelijkse groepscoaching twv €997 – wekelijkse groepscalls om vragen te stellen
 2. Lifetime Tribe Membership (online community) twv €997
 3. De Golden Calculator twv €297 – Alle informatie dat je nodig hebt om een winstgevend product te vinden
 4. Het leveranciers script twv €197 – Doormiddel van dit script zorg je ervoor dat je goede leveranciers krijgt en de beste prijs
 5. The Knowledge Vault twv €997 – Nooit eerder vertoonde bonus trainingen
 6. Maandelijkse meetups en exclusieve uitnodigingen twv €997 – live events waarbij je kennis kunt maken met gelijkgestemden en kunt leren van experts.
 7. KvK Succes Checklist (NL) / Ondernemersloket checklist (BE) twv €47 – voor een goede start van je onderneming

Wie is Jia Ruan? – Jia Ruan review  

Jia Ruan noemt zichzelf de e-commerce expert van Nederland en is de motivatiecoach van Unstoppable Lifestyle. Hij is ook de eigenaar van de Bol Masterclass.

Jia is nog een jonge jongen van 23 jaar. Niet zo gek dat ik me daardoor oud begin te voelen en me minder aangesproken voel door de manier waarop hij praat. Er is een kleine generatiekloof 😉 Overigens heeft niet iedereen daar last van. Er zijn ook zeker oudere deelnemers die succesvol mee doen aan de Bol Masterclass en zich prima aangesproken voelen door Jia. Of die de waarde die hij levert in deze e-commerce training enorm kunnen waarderen.

Als drop-out zonder geld begon hij in 2017 zijn eerste eigen bedrijf in e-commerce. Producten inkopen in Azië en verkopen via bol.com. Dit werd een succes waardoor hij al snel duizenden euro’s per maand verdiende.

jia ruan

Jia Ruan is samen met Virgil Brewster en Mitchell Weijerman CEO van Unstoppable Lifestyle. Met Unstoppable Lifestyle willen zij mensen er bewust van maken dat er meer mogelijk is dan alleen maar hard werken in loondienst.

De Bol Masterclass is één van de trainingen van Unstoppable Lifestyle.
Daarnaast hebben ze ook nog de Agency Masterclass, waarin je leert hoe je je eigen social media agency kunt opbouwen om online geld te verdienen.
En de Unstoppable Mindset, waarin je alles leert om de juiste mindset te krijgen voor succes in je leven.

Alleen zelf geld verdienen met e-commerce was voor Jia Ruan niet genoeg, want hij wilde meer. Meer verdienen, iets dat nog beter opschaalbaar is dan e-commerce. Nog meer vrijheid.

Conclusie van deze Bol Masterclass review + VERRASSINGSBONUS

Voor mij is de Bol Masterclass niet de juiste cursus geweest om helemaal te volgen, maar dat betekent niet dat de cursus niet goed is.

Als je interesse hier echt ligt en je wilt er mee aan de slag, dan zou ik zeker de Bol Masterclass volgen. En als je nog niet zeker weet of het bij je past meld je dan aan voor de gratis training De 5 simpele stappen om een winstgevende webshop op te zetten ook al heb je geen kennis of ervaring. Dan kun je eerst kennis maken met Jia Ruan en zijn manier van werken.

Houd wel in je achterhoofd dat het geen quick fix is om snel rijk te worden. Je moet er tijd en energie in steken in het begin.

De 30-60 minuten per dag werken die Jia claimt is als het allemaal goed loopt en opgezet is. Dat is niet direct wanneer je begint.

Een e-commerce business opzetten vraagt een investering van tijd en geld.

Jia vertelt ook dat je alleen slaagt als je zelf bereidt om hard te werken. Alleen dan gaat dit slagen.

En daar vergissen mensen zich nog wel eens in. Die zoeken naar manieren om super snel rijk te worden zonder al te veel moeite te hoeven doen. Daardoor lopen dingen nogal eens op een teleurstelling uit.

Je zult er hard voor moeten werken, maar de Bol Masterclass kan je heel veel tijd, moeite en fouten besparen. Je hoeft niet zelf helemaal het wiel uit te vinden.

Dus ook al heb ik zelf deze training niet gevolgd ik ga hem je wel aanraden als het opzetten van een e-commerce business jou de ideale manier lijkt om online geld te verdienen.

En omdat ik in mijn zoektocht naar meer informatie over verkopen via bol.com zeker ook hele waardevolle dingen geleerd heb uit het boek Geld verdienen via bol.com van Tina Gosravani en Sander Roex wil ik je dit boek ter waarde van €29,95 graag cadeau geven als je via mijn affiliate link de Bol Masterclass koopt. Ik heb momenteel nog 1 boek liggen en zodra de derde druk klaar is en de niet-goed-geld-terug periode van de Bol Masterclass verlopen is stuur ik je dit boek toe.

Wil jij de Bol Masterclass kopen en dit boek twv €29,95 gratis ontvangen? Klik dan hier!

geld-verdiene-via-bolcom-boek

Dit moet je doen om de gratis bonus te krijgen

Om aanspraak te maken op het gratis ontvangen van het boek Geld verdienen via bol.com twv €29,95, moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van de Bol Masterclass doet via een van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie door Jia en ALLEEN dan zul je dit boek gratis bij jou thuis ontvangen.

Ik heb een kopie van je aankoopbevestiging / factuur (met zichtbare tijd van aankoop) nodig om je aankoop te bevestigen. Je kunt deze versturen naar info@mamametvrijheid.nl nadat de 14-dagen niet-goed-geld-terug periode van de Bol Masterclass is verlopen en je hebt besloten het product te behouden.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonus zult krijgen volg dan de volgende stappen:

 • Open een nieuwe incognito browser tab.
 • Kopieer en plak deze link: https://mamametvrijheid.nl/go/bol-masterclass/  
 • Koop de Bol Masterclass en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur 14 dagen na je aankoopdatum, wanneer de niet-goed-geld-terug periode is verlopen.

LET OP: Om misbruik van dit aanbod te voorkomen, zul je het boek pas ontvangen 14 dagen nadat de aankoopdatum van de Bol Masterclass voorbij is – wanneer de niet-goed-geld-terug periode is verlopen.

Tijd om aan de slag te gaan en zelf te zorgen dat je geld gaat verdienen met jouw eigen e-commerce bedrijf. Dat je voor jezelf de vrijheid creëert dat je kunt werken waar, wanneer en hoeveel jij wit. En je niet meer je tijd ruilt voor geld, maar je ook geld verdient op de momenten dat jij met andere dingen bezig bent.

Veel gestelde vragen

Ik heb een drukke baan / ik studeer nog. Kan ik dit er naast doen?
Ja dat kan. Je kan de cursus volledig in je eigen tijd volgen. Met 30 minuten per dag kan je al beginnen met je eigen e-commerce business opbouwen.

Als ik de cursus gekocht heb kan ik dan gelijk beginnen?
Ja, na aankoop ontvang je binnen 30 minuten jouw login gegevens. 

Hoe lang blijf ik toegang houden tot de cursus?
Je houdt levenslang toegang tot de cursus inclusief alle updates.

Hoeveel geld moet ik ongeveer investeren om te starten?
Dat hangt helemaal af van jou. Sommige studenten beginnen met €100, anderen beginnen met €10.000. Het ligt eraan wat je te besteden hebt en hoe snel je het op wilt bouwen. Als je met minder geld begint kun je ook  opbouwen tot grote bedragen.

Moet ik een eigen website hiervoor bouwen?
Nee, je hoeft geen eigen website te bouwen of eigen klantenservice te doen. Alles loopt via bol.com.

Waarom kost de cursus zoveel?
Jia heeft ervoor gekozen alleen de beste cursisten te willen die bereid zijn in zichzelf te investeren. Daarom heeft Jia ervoor gekozen om een hogere prijs voor deze training te vragen en hem niet door middel van een lage prijs toegankelijk te maken voor iedereen.

Kan ik de lessen ook vanaf mijn telefoon of tablet kijken?
Ja, je kunt de lessen op alle devices bekijken. 

Ik heb al een webshop. Kan ik dit dan ook doen?
Je kunt dit gewoon naast je huidige webshop doen als een extra bron van inkomsten. 

Heb ik al een product nodig voordat ik begin met de Bol Masterclass?
Nee, je hebt nog geen product nodig. In de cursus leer je hoe je de juiste winstgevende producten kunt vinden

Hoelang duren de lessen gemiddeld?
De lessen variëren in lengte. Er zijn lessen van 1,5 uur en lessen van 45 minuten.